Informacioni dhe shërbimet

WIZZ MultiPass

Lock_2

TARIFË FIKSE MUJORE

ME NJË TARIFË FIKSE MUJORE, PA KOSTO SHTESË DHE ME TË GJITHA TAKSAT TË PËRFSHIRA, MUND TË PËRFITONI NGA TË GJITHA FLUTURIMET TONA TË CAKTUARA


 

Destinations

SHUMËLLOJSHMËRI ITINERARESH

TË GJITHA ITINERARET BRENDA VENDIT NË ITALI OSE TË GJITHA ITINERARET NDËRKOMBËTARE QË NISEN NGA/DREJT POLONISË

Flexibility

OPSION FLEKSIBËL

SHTONI WIZZ PRIORITY DHE/OSE NJË BAGAZH TË REGJISTRUAR 20 KG

Pyetjet më të shpeshta

Pyetjet më të shpeshta

WIZZ MultiPass është një plan abonimi 6-mujor i cili i lejon abonentët të udhëtojnë çdo muaj në fluturime të caktuara të WIZZ Air duke paguar një tarifë fikse mujore duke përfshirë të gjitha taksat dhe tarifat.

WIZZ MultiPass ju jep mundësinë të ngrini çmimin për biletën dhe bagazhin për të gjithë periudhën 6-mujore, pavarësisht sezonit dhe/ose periudhës së rezervimit të minutës së fundit.

Një herë në muaj mund të zgjidhni nga një shumëllojshmëri e madhe fluturimesh në itineraret e brendshme në Itali ose ato ndërkombëtare në Poloni duke paguar një tarifë fikse për biletën dhe bagazhin.

Vizitoni https://multipass.wizzair.com dhe zgjidhni planin që ju përshtatet më së miri. Shkoni tek Abonohuni tani, zgjidhni planin e abonimit duke zgjedhur itineraret e brendshme në Itali ose itineraret ndërkombëtare në Poloni, zgjidhni një fluturim vajtje ose vajtje-ardhje, zgjidhni bagazhin tuaj të preferuar dhe regjistrohuni. Nëse keni një llogari WIZZ, hyni me kredencialet tuaja. Pas regjistrimit, kryeni pagesën dhe jeni gati për fluturimin e këtij muaji me WIZZ MultiPass.

Të gjitha itineraret brenda vendit ofrohen në Itali ose të gjitha itineraret ndërkombëtare ofrohen në Poloni.

a. Mund të zgjidhni një udhëtim vetëm vajtje ose vajtje-ardhje:

I. Vetëm vajtje – Në itineraret brenda vendit në Itali ose në itineraret ndërkombëtare në Poloni

II. Vajtje-ardhje – Në itineraret brenda vendit në Itali ose në itineraret ndërkombëtare në Poloni

b. Plani mund të zgjidhet:

I. Biletë

II. Biletë + WIZZ Priority

III. Biletë + 20 kg bagazh i regjistruar

IV. Biletë + WIZZ Priority + 20 kg bagazh i regjistruar

Po, të gjitha rezervimet e bëra me WIZZ MultiPass do të përfshijnë bagazhin e zgjedhur.

Po, mundeni. Së pari shkoni në wizzair.com dhe identifikohuni, pastaj zgjidhni "Regjistrimi i bagazheve dhe rezervimet”, zgjidhni udhëtimin tuaj të ardhshëm. Nëse nuk e gjeni, shkoni te "Gjej rezervim" dhe shtoni kodin e rezervimit dhe mbiemrin në rezervim. Në faqen "Menaxho rezervimin tim", mund të shtoni çdo shërbim ose produkt shtesë që ju nevojitet dhe të vazhdoni në faqen e pagesës.

Pas regjistrimit, zgjidhni planin më të mirë fillestar për WIZZ MultiPass nga tre opsionet e mëposhtme:

a. Data 1 e muajit përkatës - Pas kryerjes së pagesës me sukses, merrni kodin (kodet) dhe rezervoni menjëherë dhe nisni fluturimin vetëm brenda 5 ditësh. Karta e kreditit do të tarifohet në datën 1 të muajit pasardhës.

b. Nuk doni ta humbisni? - Abonohuni tani dhe filloni planin nga data 1 e muajit tjetër. Pas kryerjes së pagesës me sukses, merrni kodin (kodet) dhe rezervoni menjëherë dhe nisni fluturimin vetëm brenda 5 ditësh. Karta e kreditit do të tarifohet në datën 1 të muajit pasardhës.

c. E dini datën dhe ju duhet një fluturim me çmimin më të mirë? – Regjistrohuni për pjesën tjetër të muajit. Pas kryerjes së pagesës me sukses, merrni kodin (kodet) dhe rezervoni menjëherë dhe nisni fluturimin vetëm brenda 5 ditësh. Karta e kreditit do të tarifohet në datën 1 të muajit pasardhës.

Ki parasysh se plani i abonimit të muajit vijues fillon gjithmonë nga data 1 e muajit përkatës.

Shkoni tek https://multipass.wizzair.com dhe identifikohuni. Shkoni në faqen "Llogaria ime" dhe zgjidhni detajet, përdorni kodin tuaj në fluturimin e ardhshëm dhe merrni kodin e rezervimit. Tani jeni gati për të fluturuar!

Për fat të keq mund të rezervohen vetëm fluturime vajtje ose vajtje-ardhje.

Kur keni plan abonimi për fluturime vajtje-ardhje, mund të zgjidhet vetëm një origjinë dhe destinacion . Nëse rezervoni një fluturim njëdrejtimësh, fluturimi i papërdorur do të humbasë dhe nuk mund të përdoret.

Fatkeqësisht, fluturimet e rezervuara MultiPass nuk mund të modifikohen. Në rast se keni nevojë për ndryshim, duhet të blihet një biletë tjetër në wizzair.com

Po, plani ekzistues mund të përmirësohet me shtesa të disponueshme si më poshtë:

I. Biletë + WIZZ Priority

II. Biletë + 20 kg bagazh i regjistruar

III. Biletë + WIZZ Priority + 20 kg bagazh i regjistruar

Kini parasysh se produktet e shtuara nuk mund të hiqen nga plani pasi të abonoheni.

Po, mund ta ndryshoni fluturimin te faqja "Menaxho rezervimin tim".

Po, për rimbursim, kontaktoni qendrën tonë telefonike.
Vizitoni "Na kontaktoni" faqja, shkoni tek "Rezervimet ekzistuese" dhe zgjidhni numrin e përshtatshëm.

Po, mund ta ndryshoni fluturimin te faqja "Menaxho rezervimin tim".

Po, për rimbursim, kontaktoni qendrën tonë telefonike.
Vizitoni "Na kontaktoni" faqja, shkoni tek "Rezervimet ekzistuese" dhe zgjidhni numrin e përshtatshëm.

Në rast problemesh me procesin e rirezervimit ose rimbursimit, kontaktoni qendrën tonë telefonike.
Për numrin e kontaktit, vizitoni "Na kontaktoni" faqja, shkoni te "Rezervimet ekzistuese" dhe zgjidhni numrin e përshtatshëm.

Jo. Kodet e papërdorur të fluturimit nuk mund të rimbursohen ose të zhvendosen në muajin tjetër.

Abonimi nuk mund të transferohet tek asnjë pasagjer tjetër.

Karta e regjistruar e kreditit do të tarifohet automatikisht çdo muaj në bazë të datës së fillimit.

Jo. Çmimi i rënë dakord do të tarifohet pas regjistrimit për 6-mujorin në baza mujore.

Tarifa mujore përfshin të gjitha taksat dhe tarifat dhe nuk do të ketë asnjë kosto shtesë.

Në planin italian monedha është EUR, në planin polak monedha e pagesës është PLN. Në rast se pagesa është nisur me një monedhë tjetër, do të ketë tarifa për ndryshimin.

Shkoni tek https://multipass.wizzair.com dhe pas hyrjes, shkoni te "Llogaria ime" dhe te "Pagesat" zgjidhni "Redakto" dhe futni një kartë tjetër krediti.

Do të ketë një riprovë për pagesë çdo 24 orë në 4 ditët e para të muajit. Nëse pagesa nuk kryhet me sukses, Wizz Air ju kërkon të zgjidhni një mënyrë tjetër pagese. Derisa të bëni pagesën, nuk jeni të përshtatshëm për të përdorur kodet. Pezullimi nuk do të thotë se nuk jeni të detyruar të paguani tarifën e abonimit në muajin e ardhshëm. Nëse pagesa nuk kryhet në çdo muaj, Wizz Air ka të drejtën të përfundojë abonimin automatikisht.

Në rast vonese të pagesës, llogaria e abonentit mbetet në gjendje mospagese derisa faturat e papaguara të shlyhen për muajt e humbur.

a. Nëse klienti dëshiron të anulojë abonimin brenda një periudhe mospagimi prej 14 ditësh kalendarike, pasi nuk ka përdorur kodet e tij/saj, Wizz Air do të rimbursojë shumën e plotë.

b. Nëse klienti dëshiron të anulojë abonimin brenda një periudhe mospagimi prej 14 ditësh kalendarike dhe ka përdorur tashmë kodet e tij, mund të ndodhin 2 skenarë:

I. Nëse çmimi i artikujve përkatës është më i shtrenjtë në wizzair.com sesa çmimi i artikujve me abonim, Wizz Air nuk do ta rimbursojë klientin.

II. Nëse çmimi, për të njëjtët artikuj, është më i ulët se tarifa e abonimit në ditën e blerjes, Wizz Air do t'ia rimbursojë klientit diferencën.

Për fat të keq, plani juaj i abonimit nuk mund të përfundojë para përfundimit të periudhës 6-mujore.