Njerëzit
Mjedisi
Ekonomia
Qeverisja

Kujdesuni më shumë Jetoni më shumë Ecni përpara

Ne besojmë se udhëtimi ofron mundësi që mund ta bëjnë jetën dhe botën përreth nesh më të mirë

Mesazh nga drejtuesit e administratës

Qëndrueshmëria është në ADN-në e Wizz. Katër shtyllat e strategjisë tonë janë:

 • NJERËZ
 • MJEDIS
 • EKONOMI
 • QEVERISJE
 • Wizz Cares është ombrella mbi të gjitha iniciativat që kemi ndërmarrë në lidhje me njerëzit, mjedisin, ekonominë dhe qeverisjen.

  Klientët janë në qendër të vëmendjes për të gjithë stafin e WIZZ. Duam të sigurohemi që pasagjerët tanë bëjnë një jetë më të lirë përmes udhëtimeve ekonomike dhe ekologjike. Ne garantojmë udhëtimin më të mirë për klientin përmes novacionit, shërbimit të shkëlqyeshëm në kabinë dhe një vlerësimi sigurie me 7 yje. Punonjësit tanë janë pasuria jonë më e madhe. Wizz Air është një kompani me larmi, përfshirje dhe mundësi të pafundme për karrierë. Dialogu midis drejtuesve dhe punonjësve ka qenë i suksesshëm për 20 vitet e fundit. Këshilli i Popullit i Wizz Air është një urë për të siguruar që ky dialog i dyanshëm të jetë i suksesshëm dhe krijon besim midis drejtuesve të lartë dhe punonjësve në të gjithë rrjetin.

  Asnjëherë nuk ka qenë kaq e rëndësishme të kujdesemi për mjedisin ku jetojmë. Është përgjegjësia e të gjithëve. Wizz Air, me një nga flotat më të reja të avionëve dhe me emetimet më të ulëta të CO2 për pasagjer për kilometër, është tashmë përpara industrisë. Por kjo nuk mjafton! Kjo është arsyeja pse ne ndërmarrim shumë nisma, të cilat përfshijnë investimet në lëndë djegëse ekologjike në fushën e aviacionit, një program të kompensimit të karbonit, kabinën e fluturimit pa letër, si dhe nismat e ndryshme për kursimin e karburantit.

  Wizz Air është një korporatë e përgjegjshme. Ne i mbështesim ekonomitë lokale duke lidhur qytete, rajone, duke promovuar turizmin, duke siguruar lirinë e lëvizjes, duke krijuar vende pune në mënyrë indirekte dhe direkte. Ne vazhdimisht zgjerojmë rrjetin tonë për të siguruar që ne jemi forca lëvizëse e prosperitetit të tregjeve.

  Ejani dhe bashkohuni me ne në këtë udhëtim të sigurtë! Ne bëjmë gjithçka që mundemi për të arritur këto qëllime shumë ambicioze. Qëndrueshmëria është një përgjegjësi kolektive, kjo është arsyeja pse ne kemi nevojë për Ju në këtë udhëtim!

Në jemi të përkushtuar

Për t'u siguruar që të gjithë, kudo mund të përfitojnë nga udhëtimi me çmimet më të ulëta, duke mbajtur parasysh impaktin shoqëror, ekonomik dhe mjedisor të veprimeve tona. Strategjia jonë është e ndërtuar mbi tarifa të ulëta dhe një rrjet të larmishëm, të mbështetur nga procese efikase dhe të qëndrueshme pune, si dhe një shërbim klientësh i cilësisë së lartë.

avion deri më 2030
Viti
mosha mesatare e flotës sonë
profesionistë që punojnë për ju
CO2
ulje e emetimeve të CO2 për kilometër pasagjer deri në 2030
SDGs
impakt i drejtpërdrejtë mbi objektivat e zhvillimit të qëndrueshëm të OKB-së
Karburant
përmirësimi i efikasitetit përkundër A320ceo
funksionim
aktivitete anembanë Evropës
Rrjet nga pika në pikë
rrjet në vend të një sistemi shpërndarës

Si një nga linjat ajrore me rritjen më të shpejtë,

modeli ynë i biznesit me kosto mjaft të ulëta do të thotë që ne jemi në gjendje të ofrojmë çmimet më të ulëta për klientët tanë, si dhe ta bëjmë fluturimin të përballueshëm për më shumë njerëz se kurrë më parë. Në të njëjtën kohë, ne jemi gjithashtu të vetëdijshëm për shumë zhvillime ekonomike, sociale dhe mjedisore që ndikojnë në komunitetet tona dhe kemi një seri iniciativash, të cilat tregojnë se si kujdesi i WIZZ është në zemër të përpjekjeve tona të qëndrueshmërisë.

Njerëzit

Ne aspirojmë të krijojmë mundësi për një të ardhme ku gjithkush
ka shansin të jetojë me potencialin e vet maksimal.

Për ne njerëzit ndahen në dy pjesë – klientë dhe punonjës. Ne besojmë në një të ardhme ku të gjithë kanë mundësinë të realizojnë potencialin e tyre të plotë. Ne punojmë shumë për të zhvilluar shërbimet tona, për të rritur përvojën tonë të klientit dhe për të fuqizuar njerëzit tanë, ndërsa mbështesim komunitetet të cilave u shërbejmë. Ne veprojmë në 193 aeroporte në 53 shtete dhe kemi si objektiv që të krijojmë një marrëdhënie aktive me komunitetet në secilin treg tonin. Gjatë viteve, ne iu përkushtuam projekteve të komuniteteve lokale në të gjitha tregjet tona, një nismë që krijon një lidhje më të fortë midis punonjësve tanë dhe komuniteteve ku ne veprojmë.


global-goals-3global-goals-4global-goals-5global-goals-10

Duke ndikuar në mënyrë të drejtpërdrejtë në 4 vende anëtare të Kombeve të Bashkuara Qëllimet e Zhvillimit të Qëndrueshëm.

PUNONJËSIT TANË

Zhvillimi i njerëzve

Ne vazhdojmë të ofrojmë trajnime të klasit botëror për njerëzit tanë. Nga trajnimet për COVID-19 dhe ato teknike për ekuipazhin tonë te trajnimet për udhëheqje për punonjësit tanë të zyrës, ne jemi të përqëndruar në sigurimin e mjeteve të duhura për punonjësit tanë në mënyrë që ata të zotërojnë zhvillimin dhe përparimin në karrierën e tyre. Në korrik 2021, Wizz Air prezantoi programin e tij të brendshëm të trajnimit të quajtur Wizz Academy, i cili ka për qëllim t'u japë punonjësve mundësinë unike të fitojnë njohuri për qasjet dhe aspiratat strategjike të WIZZ në nivel të lartë drejtues. Kompania ka lidhur gjithashtu bashkëpunimme LinkedIn për të implementuar një platformë të re edukimi online, LinkedIn Learning, e cila do t'i ndihmojë punonjësit të rriten si profesionalisht, ashtu edhe personalisht, me akses të pakufizuar në kurse mësimore interaktive dhe përfshirëse.

Akademia e Pilotëve të Wizz Air

Ne kemi Akademinë tonë të Pilotëve e cila i ofron mbështetje financiare, duke përfshirë sponsorizimin e pjesshëm, kadetëve të motivuar gjatë trajnimit të tyre fillestar. Kadetët e Akademisë së Pilotëve të cilët e kalojnë me sukses programin mund të nisin punë në Wizz Air si pilotë trajnimi.

Diversiteti dhe mundësitë e barabarta

Të festojmë perspektivat nga çdo cep i botës është në zemër të biznesit tonë në WIZZ, dhe me 109 kombësi në 33 vende bazë, ndihemi krenarë për ndikimin tonë vërtet botëror. Jemi të përkushtuar të sigurojmë diversitet gjinor në vendin e punës, me 48% punonjëse femra dhe 52% meshkuj dhe Women of WIZZ, e cila është prezantuar për të arritur përfaqësim mjaft më të lartë të grave në pozicionet pilote gjatë dhjetëvjeçarit të ardhshëm. Në mbështetje të kësaj aspirate, programi "Ajo mund të fluturojë" u lançua në 8 mars 2023 në Ditën Ndërkombëtare të Gruas me një angazhim të vendosur për të ofruar një rrugë unike, të thjeshtë dhe të arritshme financiarisht për t'u bërë një pilote komercial në Wizz Air. Programi ka parashikuar mbështetjen e kandidateve femra si një kërkesë për të rritur diversitetin e ekuipazhit të fluturimit të grave shumë mbi mesataren aktuale prej 5 përqind në industri. Wizz Air është e përkushtuar të rrëzojë stereotipet gjinore dhe të mbështesë barazinë gjinore edhe brenda këtij profesioni.

Kënaqësia e punonjësve

Të gjitha rezultatet e anketës së angazhimit rishikohen çdo vit nga Bordi Drejtues, gjë që i mundëson organit më të lartë vendimmarrës të Kompanisë të vlerësojë dhe monitorojë progresin drejt objektivave kulturore, të identifikojë prioritetet dhe të vendosë qëllime të matshme për arritjen e vizionit. Wizz Air ka gjithashtu një anëtar të dedikuar të Bordit i cili është përgjegjës për mbikëqyrjen e angazhimit me punonjësit. Tre fushat e fokusit për të përmirësuar angazhimin e ekuipazhit dhe mjedisin e punës në nivel të Kompanisë janë: planifikimi i listës së ekuipazhit, cilësia dhe qëndrueshmëria; Disponueshmëria, burimet dhe mbështetja e Qendrës së Kontrollit të Operacioneve; dhe disponueshmëria, burimet dhe mbështetja e logjistikës operacionale. Veprimet e angazhimit për punonjësit e zyrës gjithashtu rishikohen rregullisht. Fushat kryesore të fokusit për forcën punonjëse të zyrës janë: njohja, kultura, përparimi në karrierë, shpërblimi, përvoja e punonjësve dhe zhvillimi i lidershipit.

Administrim i lodhjes

Ne monitorojmë e vlerësojmë vazhdimisht rrezikun nga lodhja për të garantuar veprime të sigurta në fluturime. Sistemi ynë i administrimit të ekuipazhit përmban informacion për lodhjen në procesin e vendimmarrjes, për të përmirësuar identifikimin e rreziqeve nga lodhja.

Ekuipazhi i Kabines te Programi i Kapitenit

Ne kemi prezantuar programin e parë në këtë sektor të Ekuipazhit të Kabinës në Programin e Kapitenit për të ndihmuar ekuipazhin e kabinës së WIZZ të kthejnë ëndrrat e tyre në realitet përmes mbështetjes së gjerë financiare, për udhëtime dhe akomodim, si dhe duke ofruar një orar të përshtatshëm për punë dhe studim. Duke rrëzuar një numër barrierash kryesore, ne përpiqemi të mbështesim anëtarët ambiciozë të ekuipazhit në udhëtimin e tyre për në kuvertën e fluturimit.

Këshilli i Popullit i WIZZ

Themeluar në vitin 2018, Këshilli ynë i Popullit mbledh rregullisht së bashku punonjës që përfaqësojnë të gjitha fushat e biznesit për të mundësuar një komunikim efektiv të dyanshëm midis administrimit dhe punonjësve dhe për të mbështetur procesin e vendimmarrjes për çështje që prekin të gjithë punonjësit brenda Kompanisë. Këshilli i Popullit është më shumë sesa thjesht një departament tjetër në Kompani; është vendi ku njerëzit e WIZZ ndihen të sigurt të ndajnë shqetësimet, idetë ose sugjerimet e tyre. Këshilli vazhdon të na përmirësojë si një kompani ajrore, ashtu edhe si punëdhënës.

Mirëqenia mendore dhe fizike

Ne duam që punonjësit tanë të ndjehen të vlerësuar dhe të mbështetur, prandaj shërbimi i këshillimit profesional 24/7 (Programi i Ndihmës së Punonjësve) është i disponueshëm për të gjithë punonjësit tanë dhe anëtarët e tyre të familjes. Ne gjithashtu ofrojmë një mbështetje nga kolegët, si dhe trajnime online të shëndetit mendor dhe të përgatitjes fizike për të gjithë ekuipazhin tonë. Në vitin 2019, ne prezantuam WIZZ Aid, një Fond i Emergjencës për punonjësit, i cili është krijuar për të siguruar mbështetje financiare për kolegët që kanë nevojë për trajtim urgjent mjekësor ose vuajnë nga fatkeqësi natyrore ose të shkaktuara nga njeriu. Që nga shpërthimi i COVID-19, ne kemi krijuar një sërë procesesh të reja për të mbrojtur mirëqenien e punonjësve, të dashurve dhe pasagjerëve tanë. Për të siguruar nivelin më të lartë të mbrojtjes për ekuipazhet dhe pasagjerët tanë gjatë pikut të pandemisë, Wizz Air lançoi protokolle të ndryshme kyçe, duke përfshirë procedurat e përmirësuara të pastrimit dhe dezinfektimit dhe politikat e detyrueshme të mbulimit të fytyrës, dhe vendosi një politikë vaksinimi për punonjësit e saj në vitin 2021. Për shkak të numrit në rritje të vendeve që relaksonin rregulloret e tyre të udhëtimit dhe sigurisë, ne kemi marrë gjithashtu vendimin për të lehtësuar kërkesën e detyrueshme të mbajtjes së maskave në avionët tanë. Megjithatë, ne mbetemi vigjilentë dhe proaktivë në qasjen tonë ndaj shëndetit dhe sigurisë dhe do të rivlerësojmë politikat dhe proceset përkatëse sipas nevojës. Pas tre viteve sfiduese të shënuara nga pandemia, shpërtheu një luftë në Ukrainë, duke shkaktuar ndikime të rëndësishme te klientët, kolegët dhe operacionet tona në Ukrainë, Moldavi dhe Rusi. Megjithë vështirësitë, punonjësit tanë patën performancë shumë të mirë, duke treguar aftësi të jashtëzakonshme në mbështetjen e punonjësve dhe të trajnuarve tanë të prekur dhe anëtarëve të familjeve të tyre. Në total, mbështetja e ofruar për punonjësit tanë përfshinte fondet e mbledhura dhe të shpërndara nga Këshilli Popullor, mbështetje psikologjike dhe mbështetje për zhvendosjen e punonjësve në baza të reja, si dhe kontrata të reja pune në bazat e reja. Wizz Air gjithashtu u zotua të vazhdojë të paguajë pagën mesatare për punonjësit me kontrata pune në Ukrainë për t'u ofruar siguri financiare punonjësve tanë në këtë situatë të vështirë. Pas një totali prej tre muajsh mbështetje emergjente, shumica absolute e punonjësve tanë me bazë në Ukrainë janë evakuuar dhe transferuar në baza të tjera brenda rrjetit WIZZ.

Klientët tanë

Ne jemi të përkushtuar të ofrojmë një nivel të lartë kënaqësie dhe shërbime efikase ndaj klientëve tanë gjatë të gjithë udhëtimit. Ekipet tona punojnë me përkushtim për të përmirësuar komunikimin me klientët gjatë ndërprerjeve të shërbimit dhe për të dhënë ide të reja në gjithë biznesin tonë ndërsa mbetemi gjithmonë të hapur ndaj komenteve.

Lëvizshmëria dhe stili i jetesës aktive

Si kompani ne qëndrojmë në formë dhe efikasë – dhe përpiqemi t'u japim njerëzve në të gjithë rrjetin tonë mundësinë që të bëjnë të njëjtën gjë. Duke qenë se e besojmë diçka të tillë, ashtu si udhëtimi ekonomik, edhe jetesa e shëndetshme dhe aktive duhet t’u ofrohet të gjithëve. Jemi krenarë të sponsorizojmë disa ngjarje evropiane të vrapimit, duke përfshirë Gjysmëmaratonën e Budapestit, ngjarjen tonë kryesore dhe garat në Milano, Venecia, Kluzh-Napokë, Sofje, Shkup, Debrecen dhe Londër Hackney.

Menaxhimi i ndërprerjes

Ne jemi të vetëdijshëm për pasojat dhe impaktin e madh në kënaqësinë e klientit që mund të sjellin ndërprerjet e shërbimit, ndaj dhe jemi në një përditësim të vazhduar të mjeteve tona për t'i informuar pasagjerët dhe partnerët tanë të administrimit në terren në mënyrën më efikase. Kemi përmirësuar administrimin e bagazheve të humbura, kemi prezantuar njoftime dhe përditësime të statusit të fluturimeve përmes aplikacionit WIZZ, si dhe kemi shpërndarë kupona elektronikë për vakte dhe një sistem të ri të automatizuar për planifikimin e hotelit dhe të transportit për pasagjerët të cilëve u duhet të qëndrojnë diku natën për shkak të anulimeve të fluturimit.

Trajtim në tokë dhe aeroport

Partnerët tanë të trajtimit në tokë luajnë rol shumë të madh në suksesin e ekosistemit tonë ULCC, dhe po mbajmë një dialog të hapur me të gjithë partnerët tanë lokalë për ët ofruar shërbim dhe komunikim më të mirë me klientin. Udhëtimi i klientëve të Wizz Air është përmirësuar gjithashtu në anën e aeroportit. Kemi prezantuar një veçori të re në aplikacionin tonë për skanimin e dokumenteve të udhëtimit në vitin 2021. Klientët që përdorin këtë opsion përfitojnë nga një proces më praktik i check-in online, dhe ata mund të presim një udhëtim më të këndshëm në aeroporte.

WIZZ Sfida e të Rinjve

WIZZ mbështet zhvillimin e të diplomuarve të rinj në të gjithë Evropën. Konkursi ynë vjetor i studimit të rasteve sfidon studentët e universitetit për të dhënë një zgjidhje krijuese, të mendimit përparimtar për një problem biznesi në jetën reale. Ekipet e kualifikuara janë të ftuara në Budapest për finalet, ku ata kanë mundësinë të rrjetëzojnë dhe të ndajnë idetë e tyre me drejtues të nivelit të lartë, një sërë ekspertësh të industrisë dhe mendje të reja e të shkëlqyera nga i gjithë rrjeti.

Personalizimi dhe përvoja online

Po punojmë vazhdimisht për të përmirësuar eksperiencën online në wizzair.com dhe në aplikacionin tonë për t'i bërë ato më të personalizuara dhe më të thjeshta. Me shumë aftësi komunikimi dhe opsione të përparuara, të tilla si njoftime për çmimet, regjistrimi automatik dhe ofertat e përsonalizuara, ne e bëjmë edhe më të lehtë gjetjen, prenotimin dhe udhëtimin në destinacionet e ëndrrave bashkë me ne, duke qëndruar të informuar në çdo hap. Në vitin 2021, Wizz Air prezantoi "Amelia", një chatbot asistent i ri virtual, i cili u jep mundësi klientëve të marrin shpejt dhe lehtë informacion për fluturimet e tyre, duke dhënë gjithashtu informaicone të përgjithshme të dobishme për shërbimet, pengesat në fluturime, ndihmë speciale ose ndryshime me dëshirë të fluturimeve. Amelia mund të japë ndihmë në anglisht, italisht dhe gjermanisht nëpërmjet faqes së internetit wizzair.com dhe faqes zyrtare të Wizz Air Facebook Messenger. Përveç kësaj, Amelia do të implementohet së shpejti edhe në aplikacionin WIZZ.

Përgjigje ndaj pandemisë

Gjatë pandemisë së koronavirusit, Wizz Air ofroi mbështetje të menjëhershme humanitare për ata që vuanin nga kriza e papritur duke nisur shërbime të ndryshme me ngarkesa dhe për riatdhesime. Mbi 120 fluturime u kryen për të transportuar furnizime kritike mjekësore dhe për të kthyer pasagjerë të bllokuar në shtëpitë e tyre. Ne ishim gjithashtu një nga linjat të pakta ajrore që nuk pushuam së operuari dhe futëm një Hartë të Planifikimit të Udhëtimit interaktive për të mbështetur lëvizjen e pasagjerëve në një mjedisi kompleks udhëtimi. Wizz Air prezantoi gjithashtu mundësinë e skanimit të kodit QR të Certifikatës digjitale të BE për COVID-19 për t'u dhënë mundësi klientëve të shkojnë direkt te porta e imbarkimit dhe të shmangin nevojën për verifikim fizik të dokumenteve për COVID-19 në tavolinat e check-in në aeroport dhe të shmangin radhën.

MJEDISI

Ne dëshirojmë të jemi opsioni më i gjelbër i udhëtimeve me avion.

Asnjëherë nuk ka qenë më e rëndësishme për një kompani të jetë përgjegjëse për mjedisin. Mbrojtja e mjedisit është përgjegjësia e të gjithëve, prandaj kemi marrë hapa të mëtejshme për mbrojtjen e mjedisit. Me një nga flotat më të reja në Evropë dhe një nga emetimet më të ulëta të CO2 për pasagjer për kilometër, ne përpiqemi të qëndrojmë përpara industrisë. Duke filluar nga viti financiar 2022, intensiteti i emetimit të karboneve është integruar plotësisht në strukturën e shpërblimit të punonjësve në role drejtuese.

Me ndihmën e një numri të madh nismash për kursimin e karburantit, duke përfshirë një çantë elektronike portative fluturimi, një kuvertë fluturimi krejt pa letër dhe flota jonë që modernizohet vazhdimisht, do të përmirësojmë më tej metrikën tonë operacionale, do të reduktojmë vazhdimisht ndikimin tonë në mjedis për ta bërë udhëtimin ajror më ekologjik. Masat tona për ekologjinë përfshijnë përshpejtimin e veprimeve tona për të siguruar furnizime të duhura të karburanteve ekologjike të aviacionit (SAF) për të ardhmen, procese të qëndrueshme prokurimi, një provë për klasifikimin e mbetjeve në bord dhe një program kompensimi për karbonin që u ofrohet klientëve tanë.


global-goals-7global-goals-9global-goals-12global-goals-13global-goals-17

Duke ndikuar në mënyrë të drejtpërdrejtë në 5 vende anëtare të Kombeve të Bashkuara Qëllimet e Zhvillimit të Qëndrueshëm.

Emetimet e karbonit nga Wizz Air

g/RPK
80
70
60
50
40
30
20
10
0
Viti financiar 2013
Viti financiar 2014
Viti financiar 2015
Viti financiar 2016
Viti financiar 2017
Viti financiar 2018
Viti financiar 2019
Viti financiar 2020
Viti financiar 2021
Viti financiar 2022
Viti financiar 2023

Si rezultat i iniciativave të shumta për kursimin e karburantit dhe modernizimit të vazhdueshëm të teknologjisë sonë, jemi krenarë që kemi një nga nivelet më të ulëta të emetimeve në industrinë evropiane të aviacionit. Në vitin financiar 2020, emetimi i karboneve për kilometër pasagjer ishte 57,28 gram, nga 59,9 që ishte më parë, pra pothuajse gjysma e mesatarës së industrisë. Si rezultat i pandemisë COVID-19, dhe faktorët e ngarkesave më të ulëta në fluturimet tona, efikasiteti ynë në emetimin e karbonit u ndikua negativisht në vitin financiar 2021. Që atëherë, Wizz Air ka dëshmuar një përmirësim të dukshëm i cili nuk ishte i pranishëm diku tjetër brenda industrisë. Duke kaluar në vitin financiar 2023, pati një progres të vazhdueshëm pasi faktorët e ngarkesës së pasagjerëve u përmirësuan më tej, duke çuar rrjedhimisht në një reduktim të intensitetit të emetimeve, duke arritur në 53,8 g CO2/RPK - intensiteti më i ulët i karbonit ndonjëherë, i raportuar nga Wizz Air për një periudhë 12-mujore. Lexoni më shumë në raportin tonë vjetor.

Angazhimi për të reduktuar më tej ndikimin në mjedis

Wizz Air është fuqimisht i përkushtuar të zvogëlojë ndikimin e ndryshimit të klimës globalisht dhe lokalisht. Ne mbështesim Marrëveshjen e Parisit që synon të kufizojë rritjen e temperaturës nën 1,5 gradë celcius si dhe Udhëzimet e Marrëveshjes Evropiane për Mjedisin dhe të Destinacionit 2050 që synojnë të arrijnë në emetime neto zero deri në vitin 2050.

Wizz Air është krenar që ka emetimet më të ulëta të CO2 (G/RPK) në Evropë. Ne angazhohemi për të ulur më tej emetimet tona të CO2 me 25% deri në vitin 2030 krahasuar me nivelet e vitit 2019 dhe për të kufizuar më tej emetimet e tjera të gazeve të efektit serrë. Plani ambicioz drejtohet nga flota jonë e teknologjisë së fundit, iniciativat e kursimit të karburantit dhe përdorimi i karburantit të qëndrueshëm të aviacionit.

-25% reduktim i emetimit të CO2 deri në vitin 2030
80 70 60 50 40 30
Emetimi i CO2 / RPKM
2019 2020 2021 2022 2023 2024 2025 2026 2027 2028 2029 2030

Kompensimi i karbonit

Udhëtime kompensimi

Wizz Air ka nisur një plan të kompensimit të karbonit si pjesë e angazhimit të tij më të gjerë për uljen e intensitetit të emetimeve në nëntor të vitit 2020, duke iu mundësuar pasagjerëve të llogarisin ndikimin mjedisor të fluturimeve të tyre dhe të kompensojnë emetimet e karbonit prej tyre. Plani, me partneritet bashkë me kompaninë teknologjike të përqendruar në klimë, Chooose, u siguron pasagjerëve mundësinë për të kompensuar udhëtimet e tyre duke mbështetur projekte të besueshme, më ndikim të lartë klimatik në të gjithë botën.

Gjurmë

Ne jemi krenarë t'u ofrojmë pasagjerëve tanë një llogaritës plotësisht transparent të gjurmës së udhëtimit ku udhëtarët mund të llogarisin dhe të kompensojnë lehtësisht emetimet e karbonit nga fluturimet e tyre. Wizz Air pranon se kompensimi nuk do ta bëjë fluturimin më ekologjik, por njëkohësisht pranon se llogaritësi ynë i karbonit u mundëson klientëve të mbështesin projektet për reduktimin e karbonit të certifikuara sipas standardeve kryesore globale për karbonin.

Kompensoni emetimet tuaja sot

A321neo – një revolucion i vërtetë

më pak djegie karburanti vs. A320ceo bazuar në të ardhurat nga pasagjerët për kilometër
më pak emetime CO2 vs. A320ceo bazuar në të ardhurat nga pasagjerët për kilometër
distanca më të gjata fluturimi përkundër A320ceo
më pak zhurmë përkundër A320ceo
më pak kosto për njësi përkundër A320ceo

PIKAT TONA TË FORTA

Plan udhëtimi elektronik

Ne përdorim tableta në kuvertën tonë të fluturimit, duke kursyer
mbi 25,000 faqe të shtypura në secilin avion

Ndenjëse me peshë më të lehtë

Ne investojmë vazhdimisht në ndenjëse më të reja, me peshë më të lehtë

Larje e motorëve më shpesh
se sa kërkohet me rregullore

Ne e lajmë çdo motor rreth dhjetë herë në vit - sa më të pastër të jenë,
aq më butë funksionojnë, dhe për këtë arsye nevojitet më pak karburant.

Angazhim vetëm i një motori pas uljes në pistë

Kursejmë karburant duke fikur njërin prej motorëve pas mbërritjes

Emetimet më të ulëta të CO2 për pasagjer në sektor

Që nga viti 2012 kemi vënë në zbatim disa projekte, mes të cilave edhe përmirësimin e
shpejtësisë tonë në fluturim, qasjes tonë, si dhe kemi optimizuar rrjetin tonë çka përbën deri në  
thuajse 100 000 tonë emetime CO2 në vit (3% për avion)

Ulje e ndotjes akustike

Gjeneratorët e tipit me vorbull ulin nivelin e zhurmës

Pajisje Sharklet

Këto shpikje mahnitëse mund të reduktojnë djegien e karburantit me 2% dhe emetimet e CO2 me 540 ton në vit për avion. E gjithë flota do të pajiset deri në vitin 2024.

Frenat

Nga viti 2020 avioni ynë i modelit Airbus321neo
do të ketë frena të reja
që janë 20 kg më të lehta

Revista e avionit

Printuar me letër të ricikluar me peshë të lehtë

Përdorimi i GPU në vend të APU - kursime prej 200 kg në orë

Kur ofrohet, ne përdorim korrentin nga toka (GPU) për të furnizuar avionin
gjatë fluturimeve të kthimit në destinacionet tona, çka mund të kursejë 200 kg karburant në orë

PIKAT TONA TË FORTA

Ekonomia

Ne përpiqemi të nxisim ekonominë e vendeve që janë destinacione të WIZZ.

Fluturimet e përballueshme mund të përmirësojnë jetën e shumë udhëtarëve, por mund të harrohet lehtë se sa ndikojnë dhe mbi vetë qytetin. Pak gjëra janë aq të vlefshme për ekonominë e një qyteti sa linjat direkte ajrore - sidomos kur këto linja ajrore janë me biletat më të ulëta të Wizz Air. Duke qenë se gjithnjë e më shumë njerëz kanë tani mundësinë të fluturojnë me avion, rritja e numrit të udhëtarëve mbështet ekonominë lokale të vendeve që ata vizitojnë.

Kodi i Sjelljes së Furnizuesit

Grupi Wizz Air po i kushton vëmendje të veçantë përgjegjësisë mjedisore, shoqërore dhe ekonomike gjatë veprimtarisë së tij dhe ka prezantuar Kodin e Sjelljes së Furnizuesit që prej Prillit 2021 . Wizz Air është i përkushtuar për të bërë biznes me furnitorë dhe partnerë të cilët furnizojnë produkte dhe/ose shërbime për Grupin e Wizz Air të cilët ndajnë angazhimet e Wizz Air për një veprimtari të qëndrueshme mjedisore dhe tregtare dhe operon me standarde të larta sociale dhe të punës. Kodi i Sjelljes i Furnizuesit zbatohet për të gjithë Furnizuesit e Wizz Air si dhe furnizuesit dhe nënkontraktuesit e tyre dhe ai është pjesë integrale e të gjitha paketave dhe proceseve kontraktuese.


global-goals-8

Duke ndikuar në mënyrë të drejtpërdrejtë në 1 vende anëtare të Kombeve të Bashkuara Qëllimet e Zhvillimit të Qëndrueshëm.

Ekonomia

Udhëzimet e ACI

Udhëzimet e Airports Council International Europe (ACI) sugjerojnë se 750 vende pune në terren krijohen për çdo 1 milion pasagjerë të transportuar në vit. Në bazë të kësaj përllogaritjeje ne kemi mbështetur krijimin e 38 000 vendeve lokale pune në vitin financiar 2023, duke transportuar 51,1 milionë pasagjerë në rrjetin e itinerareve tona.

Përmirësimi i trafikut dhe i turizmit

Në të gjithë rrjetin tonë, ka disa vendndodhje ku nuk ka pasur shërbime të rregullta ajrore përpara mbërritjes sonë ose ku ne kemi bërë një diferencë të rëndësishme në shifrat e qarkullimit. Pas hapjes së bazës tonë në Varna në 2017, aeroporti përjetoi një rritje dyshifrore të trafikut të pasagjerëve. Në Maqedoninë e Veriut numrat e pasagjerëve janë trefishuar gjatë 10 viteve të fundit dhe në Kutaisi shifrat e qarkullimit në aeroport janë dyfishuar ku mbi 75% e pasagjerëve shërbehen prej nesh.

Modeli ULCC

Për shkak të modelit tonë të biznesit, ne nënkontraktojmë shumë prej proceseve mbështetëse në të gjitha nivelet e organizimit, drejt partnerëve lokalë të jashtëm, duke punuar në bashkëpunim të ngushtë me mbi 5000 operatorë të kontraktuar përgjatë rrjetit tonë.

Mbrojtja e biznesit të ndershëm dhe të drejtë

Ne kemi vënë në zbatim procedura të brendshme dhe masa të krijuara për të garantuar pajtueshmërinë me të gjitha rregulloret përkatëse antikorrupsion. Politika jonë e antikorrupsionit përcakton parimet, ndalesat dhe udhëzime praktike në lidhje me ryshfetin apo praktikat korruptive, për të cilat kemi zero tolerancë. Këto politika janë pjesë e trajnimit të detyruar vjetor të të gjithë punonjësve të WIZZ, duke garantuar që të gjithë punonjësit të jenë të përditësuar.

Qeverisja

Cilësia dhe integriteti i Bordit/Administrimit

Mbikëqyrje e plotë e bordit nëpërmjet Komitetit të Qëndrueshmërisë dhe Kulturës. Deri në vitin 2026, ne premtojmë të arrijmë një kuotë prej të paktën 40% të përfaqësimit të femrave në pozicionet drejtuese (Shefat, Zyrtarët, EVP-të dhe CEO). Për këtë kemi përfshirë diversitetin gjinor të Stafit të Menaxhimit në strukturën tonë të shpërblimit duke filluar nga viti financiar 2022. Gjithashtu kemi bërë një zotim të fortë për të mbyllur boshllëkun e diversitetit në dhomën tonë të Bordit, me synimin për të arritur 33% bord drejtuesish femra deri në vitin 2026, në përputhje me nismën e Hampton Alexander.

Menaxhimi i Riskut

Bordi ka një mbikëqyrje të plotë për procesin e Administrimit të Riskut të Ndërmarrjes (MRN), me një vlerësim të hollësishëm të risqeve kryesore që lidhen me modelin e biznesit, performancën e ardhshme, aftësinë paguese ose likuiditetin e Wizz Air. Ne menaxhojmë rreziqet që kanë të bëjnë me klimën dhe ESG nëpërmjet kuadrit ERM të korporatës.

Komiteti i auditimit dhe riskut

Ky proces i menaxhimit të riskut futet në Këshillin e Riskut, në Komitetin e Auditimit dhe Riskut dhe në Bordin e Drejtorëve, dhe si i tillë ka mbështetje të fuqishme dhe prioritet për sa i përket nxitjes së planeve tona të biznesit dhe masave për të pakësuar risqet.

Për sa i përket vitit financiar 2021, Wizz Air ka harmonizuar raportimin e tij të jashtëm me rekomandimet e TCFD.

Njerëzit Mjedisi Ekonomia Qeverisja


Faleminderit per vemendjen tuaj!