Informacioni dhe shërbimet

Rezervimet në grup

ÇMIM FIKS

Një çmim për të gjithë pasagjerët

FLEKSIBILITET

Ndryshoni emra dhe shtoni pasagjerë

 

Accordions

  1. Kërkoni për fluturimet. Nëse dëshironi të kryeni rezervim në grup për 16 ose më shumë pasagjerë, duhet të krijoni një llogari Wizz Air ose të identifikoheni në të nëse keni. Nëse jeni identifikuar dhe keni kërkuar fluturimet, por ende nuk mund t’i shikoni çmimet për rezervimet në grup, klikoni butonin “bëj kërkesë” dhe vazhdoni që të kërkoni hapjen e tarifave të fluturimit për grupe. Ju do të njoftoheni sapo të bëhen të disponueshme tarifat e fluturimit për grupe për t’u rezervuar në internet, kjo zakonisht kërkon jo më shumë se 2 ditë pune.
  2. Krijoni rezervimin tuaj. Pasi të shfaqen tarifat e fluturimit në grup, ju mund të krijoni rezervimin tuaj duke zgjedhur fluturimet tuaja, duke shtuar opsione shtesë ekstra dhe duke zgjedhur opsionin e preferuar të pagesës. Pasi të jetë konfirmuar rezervimi juaj, ju do të merrni një email për itinerarin e fluturimit me kodin e konfirmimit të përfshirë.
  3. Ngarkoni emrat e pasagjerëve. Emrat e pasagjerëve mund të shtohen në rezervim vetëm pasi të jenë paguar plotësisht tarifat e fluturimit. Emrat mund të ngarkohen dhe të ndryshohen falas deri në 72 orë përpara datës së fluturimit të nisjes. Emrat e pasagjerëve të shtuar në rezervimin tuaj do të konfirmohen me një email që përmban listën e të gjithë pasagjerëve në grup. Nëse nuk e merrni këtë email përpara 48 orëve përpara fluturimit të nisjes, ju lutemi kërkojeni atë duke kontaktuar me Sportelin e Grupeve.

Kontaktoni Sportelin e Grupeve për çdo kërkesë në lidhje me rezervimet në grup.

Pyetjet më të shpeshta

Pyetjet më të shpeshta

Emrat e pasagjerëve duhet të jepen në internet jo më vonë se 72 orë përpara nisjes, pasi të jetë marrë pagesa e plotë.

Sigurohuni që të keni marrë email konfirmimi përfundimtar (me emrat e pasagjerëve) përpara se të udhëtoni, përndryshe mund t’ju kërkohet të paguani tarifë për ndryshimin e emrit për secilin pasagjer. Nëse nuk e merrni emailin 2 ditë pune përpara nisjes, ju lutemi kontaktoni me Call Center-in e Wizz Air.