Информации и услуги

Wizz MultiPass

Lock_2

ФИКСНА МЕСЕЧНА ПРЕТПЛАТА

СО ФИКСНА МЕСЕЧНА ПРЕТПЛАТА, БЕЗ ДОПОЛНИТЕЛНИ ТРОШОЦИ И СИТЕ ДАНОЦИ ВКЛУЧЕНИ, МОЖЕ ДА ПРИСТАПУВАТЕ НА СИТЕ НАШИ ПОДОБНИ ЛЕТОВИ


 

Destinations

РАЗНОВИДНОСТ НА МАРШРУТИ

СИТЕ ДОМАШНИ МАРШРУТИ ВО ИТАЛИЈА ИЛИ СИТЕ МЕЃУНАРОДНИ МАРШРУТИ ОД/ДО ПОЛСКА

Flexibility

ФЛЕКСИБИЛНА ОПЦИЈА

ДОДАЈТЕ WIZZ PRIORITY И/ИЛИ ЧЕКИРАНА ТОРБА ОД 20 KG

Често поставувани прашања

Често поставувани прашања

WIZZ MultiPass е 6-месечна претплата што им овозможува на претплатниците да патуваат секој месец на подобните летови на WIZZ Air со плаќање месечна фиксна претплата што ги опфаќа сите даноци и такси.

WIZZ MultiPass ви дава можност да ја заклучите вашата цена за билет и багаж за целиот период од 6 месеци, независно од сезоната и/или периодот на резервирање во последен момент.

Еднаш месечно може да изберете некој од големиот избор летови на домашните италијански маршрути или меѓународните полски маршрути со плаќање фиксна цена за билетот и багажот.

Одете на https://multipass.wizzair.com и изберете ја претплатата што најмногу ви одговара. Одете на Претплатете се сега , изберете ја вашата претплата со избирање или домашни италијански или меѓународни полски маршрути, изберете летови во еден правец или повратни летови, изберете го претпочитаниот багаж и регистрирајте се. Ако веќе имате сметка на WIZZ, најавете се со вашите акредитиви. По регистрацијата, завршете го плаќањето и подготвени сте за летот со WIZZ MultiPass за овој месец.

Сите домашни маршрути што се достапни во Италија или сите меѓународни маршрути што се достапни во Полска.

а. Може да се избере еднонасочен или повратен лет:

I. Еднонасочен лет - на италијански домашни маршрути или полски меѓународни маршрути

II. Повратен лет - на италијански домашни маршрути или полски меѓународни маршрути

б. Достапни претплати:

I. Билет

II. Билет + WIZZ Priority

III. Билет + чекирана торба од 20 kg

IV. Билет + WIZZ Priority + чекирана торба од 20 kg

Да, сите резервации со вашата WIZZ MultiPass ќе го опфаќаат избраниот багаж.

Да, може. Прво одете на wizzair.com и најавете се, потоа одете на „Пријавување и резервации“ и изберете го вашето претстојно патување. Ако не можете да го најдете, одете на „Најди резервација“ и додајте го кодот на резервацијата и презимето на сопственикот на резервацијата. На страницата „Управување со мојата резервација“ слободно додајте ги сите дополнителни услуги или производи што ви се потребни и продолжете на страницата за плаќање.

По регистрацијата, изберете ја најдобрата почетна преплата за вашата WIZZ MultiPass од следниве три опции:

a. Првиот ден во дадениот месец - по успешното плаќање, добијте ги вашите токени, резервирајте веднаш и летајте најмногу 5 дена подоцна. Претплатата ќе се наплати на кредитната картичка на 1-ви следниот месец.

б. Не сакате да пропуштите ништо?- Претплатете се сега и започнете ја претплатата од 1-ви следниот месец. По успешното плаќање, добијте ги вашите токени, резервирајте веднаш и летајте само 5 дена подоцна. Претплатата ќе се наплати на кредитната картичка на 1-ви следниот месец.

в. Го знаете датумот и ви треба лет по најповолна цена? - Регистрирајте се за остатокот од месецот. По успешното плаќање, добијте ги вашите токени, резервирајте веднаш и летајте само 5 дена подоцна. Претплатата ќе се наплати на кредитната картичка на 1-ви следниот месец.

Напомена: претплатата за следниот месец секогаш ќе започнува на првиот ден во дадениот месец.

Одете на https://multipass.wizzair.com и најавете се. Одете на страницата „Моја сметка“ и изберете ги деталите, користете го вашиот токен на вашиот следен лет и добијте го кодот на резервацијата. Сега сте подготвени да летате!

За жал, може да се резервираат само директни летови во еден правец или повратни летови.

Кога имате претплата за повратен лет, може да се изберат само една почетна точка и една дестинација. Ако резервирате еден лет како едно патување, неискористениот лет ќе се изгуби и нема да може да се активира.

За жал, летовите резервирани со MultiPass не може да се изменат. Во случај да е потребна промена, треба да се купи нов билет на wizzair.com

Да, постоечката претплата може да се надгради со достапните додатоци како во продолжение:

I. Билет + WIZZ Priority

II. Билет + чекирана торба од 20 kg

III. Билет + WIZZ Priority + чекирана торба од 20 kg

Имајте предвид дека, откако ќе се претплатите, додадените производи не може да се отстранат од претплатата.

Да, ќе може да го промените летот на страницата „Управување со мојата резервација“.

Да, за рефундирање контактирајте го нашиот Центар за поддршка.
Одете на нашата страница „Контактирајте со нас“ и во делот „Постоечки резервации“, изберете го соодветниот број.

Да, ќе може да го промените летот на страницата „Управување со мојата резервација“.

Да, за рефундирање контактирајте го нашиот Центар за поддршка.
Одете на нашата страница „Контактирајте со нас“ и во делот „Постоечки резервации“, изберете го соодветниот број.

Во случај на проблем со постапката на повторно резервирање или рефундирање, контактирајте го нашиот Центар за поддршка.
За број за контакт, одете на нашата страница „Контактирајте со нас“ и во делот „Постоечки резервации“, изберете го соодветниот број.

Не, неискористените токени за летови не може да се компензираат или да се преместат во следниот месец.

Претплатата не може да се пренесе на друг патник.

Претплатата автоматски ќе се наплаќа на регистрираната кредитна картичка на месечно ниво, зависно од вашиот почетен датум.

Не. Договорената цена ќе се наплати при регистрацијата за 6 месеци на месечно ниво.

Месечната претплата ги опфаќа сите даноци и такси и нема да се јават дополнителни трошоци.

Во италијанската претплата, валутата е EUR, а во полската претплата, валутата е PLN. Ако плаќањето да изврши во друга валута, ќе се наплати провизија за промената.

Одете на https://multipass.wizzair.comи откако ќе се најавите, одете на „Моја сметка“ и во делот „Плаќање“, изберете „Изменете“ и внесете друга кредитна картичка.

Системот ќе се обидува да наплати повторно на секои 24 часа во првите 4 дена од месецот. Ако плаќањето е неуспешно, Wizz Air ќе побара од вас да изберете друг начин на плаќање. Сѐ додека плаќањето не биде успешно, немате право да ги користите токените. Суспензијата на претплатата не значи дека не сте обврзани да ја платите таксата за претплата следниот месец. Ако плаќањето не е успешно во кој било месец, Wizz Air го задржува правото автоматски да ја прекине вашата претплата.

Во случај на задоцнето плаќање, претплатничката сметка ќе остане со статус на задоцнето плаќање сѐ додека не се подмират неплатените фактури за пропуштените месеци.

а. Ако клиентот сака да ја откаже претплатата во грејс периодот од 14 календарски денови и не ги искористил своите токени, Wizz Air ќе ги рефундира целосните износи.

б. Ако клиентот сака да ја откаже претплатата во грејс периодот од 14 календарски денови и веќе ги искористил своите токени, можни се 2 сценарија:

I. Ако цената на самостојните ставки е повисока на wizzair.com од цената на претплатените ставки, Wizz Air нема да му ги рефундира трошоците на клиентот.

ii. Ако цената на истите ставки е пониска од цената на претплатата на денот на купувањето, Wizz Air ќе му ја рефундира разликата на клиентот.

За жал, вашата претплата не може да се прекине пред истекот на наведениот период од 6 месеци.