WIZZ Flex

Истражете ги Вашите можности за патување

Лесно организирајте го целиот Ваш одмор

Информации и услуги

WIZZ Flex

Up to 3 hours

До 3 часа

Неограничени промени на летот на интернет или поврат на средствата на Вашата WIZZ сметка, најдоцна 3 часа пред почетокот на патувањето.

Flight change

Промена на летот

Променете ги датумот, времето и маршрутата на Вашиот лет на интернет. Нема да Ви се наплати такса за промената, ќе треба да ја платите само разликата во цените на превоз и таксите за багаж.

Refund to wizz account

Поврат на средствата на WIZZ сметката

Откажете го летот и добијте поврат на средствата на Вашата WIZZ сметка.

Често поставувани прашања

Често поставувани прашања

За да ги искористите погодностите од услугата WIZZ Flex, откажувањето мора да важи за сите патници и за сите летови. Ако одлучите да го откажете Вашиот лет, ќе важат стандардните давачки за откажување.

За да се изврши промена на летовите со услугата WIZZ Flex, промената мора да се изврши за сите патници во резервацијата.

Ако Вашиот прв лет е поминат, може да се променат само датумот и времето, но не и маршрутата.

Ако сте купиле Plus цена на превоз или услуга WIZZ Flex за Вашата резервација, може да ја откажете резервацијата и платениот износ за билетот да Ви се врати на Вашата WIZZ сметка. За поврат на средствата на користениот начин на плаќање, важат правилата за доброволно откажување. За такви барања, контактирајте со Поддршката за корисници на Wizz Air со испраќање поплака во категоријата за доброволно откажување https://wizzair.com/mk-mk/information-and-services/contact/contact-us#/.

WIZZ Flex Ви овозможува да вршите неограничен број промени на летот без да плаќате такса за промена на лет. Ако постои, треба да се плати само разликата во цените на билетите. Покрај тоа, резервацијата може да ја откажете до 3 часа пред закажаното време на поаѓање на појдовниот лет и да добиете поврат на средствата на Вашата WIZZ сметка. Ако сакате да го промените името на резервацијата, ќе важат стандардните такси за промена на име.

Откажувањето со WIZZ Flex важи само за директни корисници и барање може да се поднесе на нашата веб-страница. Ако сте резервирале преку агенција, важат стандардните правила за откажување. Ако сте резервирале преку туристичка агенција, достапна е само функцијата на промена на лет на WIZZ Flex.