Информации и услуги

Контактирајте со нас

Хармоники

 • Најлесниот и најевтиниот начин да ја промените вашата резервација е да го направите тоа на интернет на вашата сметка на WIZZ . Може да го измените или откажете вашиот лет, да го промените името, да го промените типот на патник (возрасен или дете), да го промените датумот на раѓање, да побарате специјална помош, да додадете дополнителни услуги до 3 часа пред закажаното поаѓање. Кликнете на „Детали“ во соодветната резервација, а потоа изберете „Вршење промени“.
 • Ако не можете да ја најдете вашата резервација на вашата сметка, можно е да сте биле најавени и сте ги резервирале вашите летови со друг профил. Обидете се со пребарување на вашата резервација со кодот за потврда (6-цифрен код). Кликнете на „Пријавување и резервации' најгоре на страницата.
 • Имајте предвид дека може да се применат дополнителни такси ако побарате нашите агенти во Центарот за поддршка да ги извршат промените во резервацијата што се достапни на интернет во ваше име.
 • Ако сте резервирале преку туристичка агенција или веб-страница на трети страни, контактирајте со нив директно. Повеќе информации може да најдете тука.
 • Ако Wizz Air го променил или откажал вашиот лет, може:
  1. да ја погледнете е-пораката за одложување/откажување што сме ви ја испратиле претходно за да ги видите достапните опции. Имајте предвид дека е-пораката ќе биде испратена на адресата на е-пошта што се користела за создавање на резервацијата.
  2. Најавете се на вашата сметка на WIZZшто сте ја користеле за создавање на резервацијата и погледнете ги достапните опции откако ќе кликнете на соодветната резервација.
  3. Погледнете на страницата „Одложувања и откажувања“за да ги видите опциите што се општо достапни.
 • Ако сте резервирале преку туристичка агенција или веб-страница од трети страни, контактирајте со нив директно за да управувате со промените на вашата резервација. Повеќе информации може да најдете тука.
 • Имајте предвид дека Центарот за поддршка или агентите за разговор во живо не може да ве известат за статусот на рефундирање во тек (ако сте го побарале тоа преку вашата сметка на WIZZ или преку агент во Службата за корисници).
 • Ако сте побарале рефундирање и парите сè уште не пристигнале на вашата сметка по 10 дена, може да ги направите следниве работи:
  1. Уверете се дека вашата резервација не е извршена преку туристичка агенција или веб-страница од трети страни. Ако резервацијата не е извршена директно со Wizz Air, тогаш средствата можно е да пристигнат на сметката во банка на туристичката агенција. Контактирајте со туристичката агенција директно за да побарате информации и вашите пари. Повеќе информации може да најдете тука.
  2. Проверете дали вратениот износ е префрлен на вашата сметка во форма на кредити на WIZZ.
  3. Контактирајте со вашата банка во случај вратениот износ да е блокиран или повлечен.
 • За проблеми со доброволно рефундирање или рефундирање поради откажувања/промени на летови од Wizz Air, користете го виртуелниот помошник Amelia (напишете „Рефундирање“) или погледнете на страницата Рефундирање .
 • За рефундирање услуги од трети страни, контактирајте директно со давателот на услугите (на пр., хотели, изнајмување автомобили, паркинг на аеродром). Повеќе информации и детали за контакт може да најдете на страницата Партнерски услуги.
 • Користете го нашиот виртуелен помошник Amelia за да добиете совет за вашиот конкретен проблем со плаќање. Напишете „Плаќање“, изберете го копчето „Помош со плаќање“ и следете ги чекорите опишани таму.
 • Ако сакате да го дознаете статусот на вашата жалба, погледнете во делот за жалби на вашата сметка на WIZZ.
 • Нашиот тим работи напорно на обработување на сите жалби што е можно побрзо. Сепак, ако поминале повеќе од 30 дена од вашата последна е-порака, советуваме да ја проверите папката „Спам“ во вашето поштенско сандаче или да одговорите користејќи ја почетната низа е-пораки со нашиот тим за односи со клиенти за да му помогнете на нашиот тим побрзо да ја пронајде вашата веќе отворена жалба.
 • Во врв на сезони, добиваме зголемен број дојдовни жалби, што значи дека може да ни треба подолго време од вообичаено за да одговориме. Благодариме за трпението!
 • Ако резервацијата не е извршена директно со Wizz Air, контактирајте со туристичката агенција или веб-страницата од трети страни што е сопственик на резервацијата. Имате две опции:
  1. Побарајте од туристичката агенција да се најави на сметката со која е извршена резервацијата и да го измени, резервира повторно или рефундира вашиот лет во ваше име.
  2. Контактирајте со туристичката агенција и побарајте ги следниве податоци:
 • код за потврда (6-цифрен код)
 • адреса на е-пошта (може да се разликува од адресата на е-пошта што сте ја користеле на веб-страницата од трети страни)
 • телефон (може да се разликува од телефонот што сте го користеле на веб-страницата од трети страни)
 • четири последни цифри и датум на истекување на картичката што се користела за плаќање (може да се разликува од картичката што сте ја користеле на веб-страницата од трети страни)
 • Потоа може да контактирате со нас и да ја измените, резервирате повторно или рефундирате вашата резервација.
 • За жал, без овие податоци не може да го потврдиме сопственикот на резервацијата и да ги измениме/резервираме повторно резервациите извршени преку трети страни.

Дознајте за другите поволности од резервирањето директно со Wizz Air тука.

amelia_chatbot

Запознајте се со нашиот виртуелен помошник, Amelia, подготвен 24/7 да ви обезбеди информации за резервација, статус на лет, багаж и услуги на WIZZ. Испробајте!

Вашите прашања и повратни информации му помагаат на нашиот помошник постојано да учи и да се подобрува за да може да ви понуди уште подобра услуга следниот пат.

Само кликнете на копчето во долниот десен агол на страницата за да започнете разговор! Разговор со Amelia е навистина најбрзиот начин да дојдете со сите информации што ви се потребни за вашите патувања.

Можно е подолго време на чекање за повици, разговори и жалби

Во врв на сезона, времето на одговарање на повици, разговори и жалби може да биде подолго од вообичаено. За да добиете поддршка побрзо, советуваме да ги користите опциите за самопослужување што ви се достапни на вашата сметка на WIZZ на веб-страницатаили на апликацијата WIZZ.

Ве охрабруваме да ги погледнете информациите на страницава, на страницата со ЧПП или да поразговарате со нашиот виртуелен помошник Amelia за да добиете совети и упатства како да најдете решение за вашето конкретно барање. Имајте предвид дека агентите за разговор во живо и во Центарот за поддршка не може да нудат совети на темите подолу.

 • Статус на плаќање со банкарска трансакција во случај ако поминале помалку од 5 дена од уплатата.
 • Загубен и оштетен багаж.
 • Повторно резервирање пропуштен лет (одете на Шалтерот за информации/издавање билети на аеродромот).
 • Резервации извршени со трети страни (веб-страници и апликации што не се wizzair.com или официјалната апликација за мобилни уреди WIZZ). Повеќе информации може да најдете тука.

Може да контактирате со нас на различни начини, зависно од природата на вашето барање.

Дали сакате да заштедите време? Ако имате општо прашање, честопати одговор може да се најде во нашите ЧПП. Кликнете тукаи погледнете!

Ако не најдете одговор на вашето прашање или имате специјално барање, најбрз начин на решавање на проблемот е да контактирате со Центарот за поддршка на Wizz Air.

Резервации и купувања

Може да вршите нови резервации или да купувате дополнителни услуги и преку Центарот за поддршка на Wizz Air.

Имајте предвид дека ако контактирате со Центарот за поддршка за трансакција што е достапна и на интернет (купување билет или дополнителна услуга или пак, промена на резервацијата), за повикот ќе ви се наплати дополнителна такса за трансакција преку Центарот за поддршкапо повик. Таксата за трансакција преку Центарот за поддршка е неповратна.

Во одредени земји, може да контактирате со Центарот за поддршка на броевите за коишто се наплаќа по премиум тарифа, специфични за земјата од којашто повикувате.

Изберете ја вашата земја:

 • Австрија

  0900 400 610

  Тарифа по минута 1.35 EUR/min

  Ако вашето прашање е поврзано со постоечка резервација, контактирајте со нас на бројот за постоечки резервации во Центарот за поддршка на Wizz Air што може да се најде на страницата „Контактирајте со нас“.

 • Азербејџан

  0036 212 111 803

  Тарифа по минута International
 • Албанија

  0900 555 3555

  Тарифа по минута ALL 96.00 per minute
 • Белгија

  090 355 505

  Тарифа по минута 1.50 EUR/min
 • Босна - BH Telekom

  094 250 436

  Тарифа по минута 1.615 BAM/min
 • Босна - HT Mostar

  094 841 221

  Тарифа по минута 1.23 BAM/min
 • Босна - RS Telecom

  094 573 600

  Тарифа по минута 1.211 BAM/min
 • Бугарија

  0900 630 14

  Тарифа по минута 1.20 BGN/min
 • Германија - англиски повици

  0900 1000 2592

  Тарифа по минута Fixed Network: 1.99 EUR/min ; Mobile: 2.99 EUR/min.

  Ако вашето прашање е поврзано со постоечка резервација, контактирајте со нас на бројот за постоечки резервации во Центарот за поддршка на Wizz Air што може да се најде на страницата „Контактирајте со нас“.

 • Германија - Германски повици

  0900 1000 2591

  Тарифа по минута Fixed Network: 1.99 EUR/min ; Mobile: 2.99 EUR/min.

  Ако вашето прашање е поврзано со постоечка резервација, контактирајте со нас на бројот за постоечки резервации во Центарот за поддршка на Wizz Air што може да се најде на страницата „Контактирајте со нас“.

 • Германија - полски повици

  0900 1000 2593

  Тарифа по минута Fixed Network: 1.99 EUR/min ; Mobile: 2.99 EUR/min.

  Ако вашето прашање е поврзано со постоечка резервација, контактирајте со нас на бројот за постоечки резервации во Центарот за поддршка на Wizz Air што може да се најде на страницата „Контактирајте со нас“.

 • Германија - романски повици

  0900 1000 2594

  Тарифа по минута Fixed Network: 1.99 EUR/min ; Mobile: 2.99 EUR/min.

  Ако вашето прашање е поврзано со постоечка резервација, контактирајте со нас на бројот за постоечки резервации во Центарот за поддршка на Wizz Air што може да се најде на страницата „Контактирајте со нас“.

 • Германија - Унгарски повици

  0900 1000 2595

  Тарифа по минута Fixed Network: 1.99 EUR/min ; Mobile: 2.99 EUR/min.

  Ако вашето прашање е поврзано со постоечка резервација, контактирајте со нас на бројот за постоечки резервации во Центарот за поддршка на Wizz Air што може да се најде на страницата „Контактирајте со нас“.

 • Грузија

  0036 212 111 805

  Тарифа по минута International
 • Грција

  9 011 400 693

  Тарифа по минута Fixed Network: 1,56 EUR/min ; Mobile: 1,58 EUR/min
 • Данска

  78 791 020

 • Египет

  0036 212 111 301

  Тарифа по минута International
 • Ерменија

  0036 212 111 802

  Тарифа по минута International
 • Естонија

  0036 212 111 804

  Тарифа по минута International
 • Израел

  1 901 727 200

  Тарифа по минута 4 ILS/min
 • Исланд

  0036 212 111 806

  Тарифа по минута International
 • Италија

  895 8954416

  Тарифа по минута Fixed Network: 0.12/call + 1.22 EUR/min
 • Казахстан

  0036 212 111 807

  Тарифа по минута International
 • Кипар

  90 019 009

  Тарифа по минута Fixed Network: 1.523 EUR/min ; Mobile: 1.607 EUR/min
 • Косово

  0036 212 111 808

  Тарифа по минута International
 • Латвија

  90 200 955

  Тарифа по минута 1.29 EUR/min*

  *Заедно со „Полнење за пристап“ на Вашата телефонска компанија

 • Литванија

  890 094 000***

  Тарифа по минута 1.45 EUR/min

  ***ЛИТВАНИЈА: Имајте предвид дека бројот е достапен само од фиксни и припејд мобилни телефони

 • Малта

  0036 212 111 809

  Тарифа по минута International
 • Мароко

  0036 212 111 812

  Тарифа по минута International
 • Молдавија

  0036 212 111 810

  Тарифа по минута International
 • Норвешка

  820 77315

  Тарифа по минута 14.00 NOK/min + 0.59 NOK/call
 • Обединети Арапски Емирати

  02 235 1351

  Тарифа по минута Local rate applies
 • Обединето Кралство

  0905 707 0000

  Тарифа по минута 1.45 GBP/min ; Plus your phone company’s ‘Access Charge’.

  If your query is related to an existing booking or your flight has been disrupted or you were denied boarding, please contact us via the Wizz Air Call Centre Existing bookings' local rate number (0330 977 0444) available in the Contact Us Page.

 • Полска

  +48 703 703 803

  Тарифа по минута 4.92 PLN/min *

  Ако вашето прашање е поврзано со постоечка резервација, контактирајте со нас на бројот за постоечки резервации +48322132916 во Центарот за поддршка на Wizz Air што се наплаќа по локална тарифа. Бројот може да се најде на страницата „Контактирајте со нас“.

 • Португалија

  707 500 209

  Тарифа по минута Fixed Network: 0.11 EUR/min; Mobile: 0.16 EUR/min
 • Република Чешка

  900 140 809

  Тарифа по минута 14 CZK/min
 • Романија

  0 900 310 020

  Тарифа по минута 1.19 EUR/min
 • Русија

  (809) 505 55 05

  Тарифа по минута 70.8 RUB/min
 • Северна Македонија

  059 050 224

  Тарифа по минута 53.10 MKD/min *
 • Словачка

  0 900 505 400

  Тарифа по минута 1.20 EUR/min * , Mobile: 1.00 EUR/min
 • Словенија

  090 100 206

  Тарифа по минута 1.29 EUR/min
 • Србија

  0 900 232 321

  Тарифа по минута 60 RSD/min *
 • Турција

  08 503 901 948

  Тарифа по минута Local rate applies
 • Украина

  090 090 99 09

  Тарифа по минута 37.5 UAH/min
 • Унгарија

  06 90 900 555

  Тарифа по минута 250 HUF/min
 • Финска

  060 004 225

  Тарифа по минута 1.52 EUR/min
 • Франција

  0 899 860 729

  Тарифа по минута 0.80 EUR/min
 • Холандија

  0900 3637385

  Тарифа по минута 1.00 EUR/min*
 • Хрватска

  060 601 014

  Тарифа по минута Fixed Network: 6.99 HRK/min ; Mobile: 8.41 HRK/min
 • Црна Гора

  0036 212 111 811

  Тарифа по минута International
 • Швајцарија

  090 055 56 26

  Тарифа по минута 1.50 CHF/min
 • Шведска

  09 001 112 035

  Тарифа по минута 15.00 SEK/min *
 • Шпанија

  807 403 169

  Тарифа по минута 1.21 EUR/min; Mobile: 1.57 EUR/min
 • Шпански повикувачи од Каталонија

  +34937370069

Трошоци

 • За барања што се достапни и на интернет, се наплаќа такса за трансакција во Центарот за поддршка во износ од 15 евра
 • Повиците од мобилните мрежи може да се наплатат по повисоки цени
 • Пристапот до броеви за коишто се наплаќа по премиум тарифа може да е блокиран од некои линии и премиум броевите не може да се повикаат од странство

Патниците што контактираат со нас за услуги за специјална помош или патниците на кои им се прекинати летовите, не плаќаат такса за трансакција преку Центарот за поддршка.


Работно време на Центрите за поддршка

Работното време на сите Центри за поддршка е согласно соодветната временска зона во секоја од земјите, како на пример, работното време на Центарот за поддршка во Унгарија, 9-18 часот, зависи исклучиво од тековната временска зона во Унгарија.

Англиски

понеделник

00:00-24:00

вторник

00:00-24:00

среда

00:00-24:00

четврток

00:00-24:00

петок

00:00-24:00

сабота

00:00-24:00

недела

00:00-24:00

Унгарски

понеделник

09:00-18:00

вторник

09:00-18:00

среда

09:00-18:00

четврток

09:00-18:00

петок

09:00-18:00

сабота

09:00-18:00

недела

09:00-18:00

Бугарски

понеделник

09:00-18:00

вторник

09:00-18:00

среда

09:00-18:00

четврток

09:00-18:00

петок

09:00-18:00

сабота

ЗАТВОРЕНО

недела

ЗАТВОРЕНО

Француски

понеделник

09:00-18:00

вторник

09:00-18:00

среда

09:00-18:00

четврток

09:00-18:00

петок

09:00-18:00

сабота

ЗАТВОРЕНО

недела

ЗАТВОРЕНО

Германски

понеделник

09:00-18:00

вторник

09:00-18:00

среда

09:00-18:00

четврток

09:00-18:00

петок

09:00-18:00

сабота

ЗАТВОРЕНО

недела

ЗАТВОРЕНО

Италијански

понеделник

09:00-18:00

вторник

09:00-18:00

среда

09:00-18:00

четврток

09:00-18:00

петок

09:00-18:00

сабота

ЗАТВОРЕНО

недела

ЗАТВОРЕНО

Полски

понеделник

09:00-18:00

вторник

09:00-18:00

среда

09:00-18:00

четврток

09:00-18:00

петок

09:00-18:00

сабота

ЗАТВОРЕНО

недела

ЗАТВОРЕНО

Романски

понеделник

09:00-18:00

вторник

09:00-18:00

среда

09:00-18:00

четврток

09:00-18:00

петок

09:00-18:00

сабота

ЗАТВОРЕНО

недела

ЗАТВОРЕНО

Руски

понеделник

09:00-18:00

вторник

09:00-18:00

среда

09:00-18:00

четврток

09:00-18:00

петок

09:00-18:00

сабота

ЗАТВОРЕНО

недела

ЗАТВОРЕНО

Шпански

понеделник

09:00-18:00

вторник

09:00-18:00

среда

09:00-18:00

четврток

09:00-18:00

петок

09:00-18:00

сабота

ЗАТВОРЕНО

недела

ЗАТВОРЕНО

Украински

понеделник

09:00-18:00

вторник

09:00-18:00

среда

09:00-18:00

четврток

09:00-18:00

петок

09:00-18:00

сабота

ЗАТВОРЕНО

недела

ЗАТВОРЕНО

Арапски

понеделник

09:00-18:00

вторник

09:00-18:00

среда

09:00-18:00

четврток

09:00-18:00

петок

09:00-18:00

сабота

ЗАТВОРЕНО

недела

ЗАТВОРЕНО

Group Desk

понеделник

09:00-18:00

вторник

09:00-18:00

среда

09:00-18:00

четврток

09:00-18:00

петок

09:00-18:00

сабота

09:00-17:00

недела

09:00-17:00


Достапен е Центар за поддршка за специјална помошсо броеви за коишто се наплаќа по локални тарифи за барања поврзани само со услуги за специјална помош.

Имајте предвид дека на овој телефонски број нема да добиете одговори на општи прашања околу резервирање.

За сите прашања во врска со групните резервации, контактирајте со Group Desk.

Работно време: понеделник - петок, 10-18 часот, централно европско време

Group Desk може да се добие преку Центарот за поддршка на WIZZ - притиснете 0 за да се поврзете со Group Desk.

Ако вашето прашање е поврзано со постоечка резервација, може да контактирате со Центарот за поддршка на Wizz Air по локални тарифи кога повикувате одследниве земји. За прецизни информации за тарифите, обратете се кај вашиот давател на телефонски услуги.

ЛОКАЛЕН БРОЈ ЗА ЗЕМЈАТА
Обединето Кралство+443309770444
Унгарија+3617555240
Германија+498001806542
Холандија+31202625762
Норвешка+4721405663
Шпанија+34900645666
Шпанија - повици од Каталонија+34937370069
Австрија+43720775467
Франција+33426837304
Италија+3616777521
Полска+48322132916
Украина+380893202533

На овие броеви ќе добиете одговори само на прашања за постоечки резервации. При рака имајте ги бројот за потврда, деталите за патникот, маршрутата и датумот на летот! На овој број ќе добиете одговори само на прашања поврзани со постоечки резервации.

Со прашањата од медиумите се управува во секоја земја одделно. Изберете ја соодветната адреса на е-пошта зависно од природата и јазикот на вашето барање!


Прашања од медиуми од финансиска природа


Wizz Air Holdings Plc
Laurus Offices | Kőér street 2/A | Building B | H-1103 | Будимпешта, Унгарија

Тамара Валоис
Е-пошта: communications@wizzair.com

За рекламирање во списанието на WIZZ во авионот:

За рекламирање на картите за влегување во авионот на WIZZ:


Ако се соочите со технички проблеми со премиум броевите, контактирајте со операторот на мрежата.

Напоменуваме дека деталиве за контакт се наменети само за целите на пријавување технички проблеми со премиум броевите! Ако не може да ги повикате премиум броевите на вашиот телефон, контактирајте со вашиот давател на телефонски услуги.


Comnica Kft.

Адреса: Budapest, Mohai út 38, 1119

Линија за пријавување технички проблеми: +443300270091


Тука може да ви одговориме само на прашања поврзани со технички проблеми.

Comnica Kft. нема да се занимава со прашања поврзани со авиокомпанијата, како што се, барања за резервирање, прашања или поплаки за услуга на корисници.

Лесно може да го проверитестатусот на вашата жалба во делот за жалби на вашата сметка на WIZZ.

Ако статусот на жалбата е „Активно“, тоа значи дека тимот за односи со клиенти ќе ви одговори во рок од 30 дена. Ако статусот на вашата жалба е „Затворено“, тогаш разгледувањето на жалбата е завршено.

Сите жалби се обработуваат по редоследот по којшто се примени. Сепак, ако поминале повеќе од 30 дена од вашата последна е-порака, советуваме да ја проверите папката „Спам“ во вашето поштенско сандаче или да одговорите користејќи ја почетната низа е-пораки со нашиот тим за односи со клиенти за да му помогнете на нашиот тим побрзо да ја пронајде вашата веќе отворена жалба.

Во врв на сезони, добиваме зголемен број дојдовни жалби, што значи дека може да ни треба подолго време од вообичаено за да одговориме. Се извинуваме за можните непријатности!

Може да бидат потребни до 30 дена за да одговориме на вашето барање, затоа, во итни случаи, препорачуваме да ја користите вашата сметка на WIZZ за да управувате со вашата резервација или да добиете информации за вашиот лет, а може и да разговарате со нашиот виртуелен помошник Amelia. Ако вашето барање не може да се реши со услугите за самопослужување, контактирајте со нашите агенти за разговор во живо.

Ако имате поплака, пополнете го образецот за поплаки!

Ако не сте задоволни со процесот на решавање или исходот од вашата поплака, може да поднесете жалба преку платформата „Решавање спорови на интернет“ (ODR).

За повеќе информации, погледнете на http://ec.europa.eu/consumers/odr/

При пополнување на деталите за трговецот на платформата ODR, наведете ја адресата на е-пошта odr@wizzair.com . Имајте предвид дека оваа адреса на е-пошта се користи само за испраќање поплаки на гореспоменатата платформа „Решавање спорови на интернет“ (ODR). Сите други поплаки или е-пораки воопшто нема да се разгледуваат.

Покрај тоа, вашата поплака може да ја упатите до AviationADR.

Поплаката треба да ја испратите кај нив во рок од 12 месеци по нашиот конечен одговор. Во продолжение може да ги најдете деталите за контакт.

Веб-страница: www.cdrl.org.uk

Е-пошта: Aviation@cdrl.org.uk

Тел.: 44 (0) 203 540 8063

Wizz Air нуди домашни и меѓународни летови со чартер. Оваа услуга овозможува неверојатна флексибилност за организациите што планираат превоз за групи до 239 патници, со можност за спокојно избирање на услугата, маршрутата и распоредот што најмногу одговара на нивните потреби. Независно од тоа дали се работи за превоз на вработени за деловни состаноци, спортски тимови од еден натпревар на друг или враќање туристи дома, услугата чартер обезбедува практично и приспособливо решение за секоја голема група.

Ако имате барања за чартер на авиони, пишете ни на special.flights@wizzair.com . Ве замолуваме да користите исклучиво англиски јазик.

Цениме што платформата ја користите за барања за чартер на цел авион, а не за поединечни побарувања или општи информации.

Образецов за жалби на интернет треба да се користи за сите ситуации на доцнење, откажување лет и други типови жалби што ги испраќаат компании за управување со жалби, адвокати или адвокатски фирми, во име на патниците или жалби што им ги назначиле патниците.

Новава постапка за жалби е воведена со цел да се овозможи поефикасно поднесување и управување со жалби за гореспоменатите случаи.

Ако имате поплака, пополнете го образецот за поплаки!