Апликација за мобилни уреди

Истражете ги Вашите можности за патување

Лесно организирајте го целиот Ваш одмор

Информации и услуги

Апликација за мобилни уреди

Fun to track
Fun to travel
Преземете ја нашата обновена апликација и искуство
 • полесен процес на резервирање
 • карта за влегување во авионот во склоп на апликацијата
 • и нов времеплов.

Често поставувани прашања

Често поставувани прашања

Апликацијата на Wizz Air е БЕСПЛАТНА!
Апликацијата е достапна на мобилни уреди со Android 4.4 или понова верзија и уреди iPhone со iOS 9.3 или понова верзија.

Со бесплатната апликација може да пристапите до следните функции:

 • резервирање летови на Wizz Air
 • прегледување постоечки резервации
 • проверување распореди на летови
 • додавање услуги на постоечките резервации
 • пријавување
 • преземање карти за влегување во авионот на мобилни уреди ако се прифаќаат на аеродромот на поаѓање
 • информации за статус на летови
 • рекламни известувања за информации за летови и најнови промоции

Кога ќе кликнете на врската „Заборавена лозинка“ на екранот за најавување на апликацијата, ќе најдете објаснување за ресетирање на лозинката.

Најлесниот начин да станете член на WIZZ Discount Club е да го започнете Вашиот лет со резервирање преку апликацијата за мобилни уреди. Непосредно по избирањето на летот, ќе се појави известување со покана да се придружите на WIZZ Discount Club. Следете ги следните едноставни чекори за да ги обезбедите Вашата резервација за летот и членството во клубот.
Имајте предвид дека не може да станете член на WIZZ Discount Club без купување лет. За повеќе информации за членството во WIZZ Discount Club, одете на wizzair.com.

Да, може да се пријавите со помош на апликацијата. Ако се пријавите со апликацијата, имате неколку опции за вчитување на Вашата карта за влегување во авионот:

 • ако картата за влегување во авионот на мобилен уред е прифатена на аеродромот, може да се користи картата во апликација
 • ако имате оперативен систем iOS, картата за влегување во авионот може да ја зачувате и во Wallet*

ако претпочитате стандардна картата за влегување во авионот, може да ја отпечатите од wizzair.com.

Ваша одговорност е да носите употреблива картата за влегување во авионот, независно од тоа дали е во апликацијата, зачувана во Wallet или пак, отпечатена.
Некои од авионите во мрежата на Wizz Air сѐ уште не поддржуваат карти за влегување во авионот на мобилни уреди. Во такви случаи, ако се пријавите со помош на апликацијата, нема да се генерира карта за влегување во авионот на мобилни уреди. Одете на wizzair.com, најдете ја Вашата резервација и отпечатете ја картата за влегување во авионот.

*Wallet е локална апликација на допир за iPhone и iPod на Apple што се воведе како дел од iOS 9. Апликацијата овозможува корисниците да складираат и користат електронски купони, карти за влегување во авион, возни билети, билети за филмски и други настани, картички за награди од клубови и картички за подарок.

Да, лесно може да додадете приоритетно влегување во авионот, багаж, спортска опрема, WIZZ Flex, патничко осигурување, пријавување на аеродром, потврда преку SMS и да изберете или да го промените седиштето во текот на резервирањето.

Услуги може да се додадат и на постоечки резервации преку функцијата „Додавање услуги“.

Да, апликацијата може да се користи за купување пријавени торби и опции за пријавување во текот на резервирањето.
Услуги може да се додадат и на постоечки резервации преку функцијата „Додавање услуги“.

Да, ако ја внесете шифрата за потврда на Вашата резервација, може да додадете опции за приоритет и удобност, багаж и пријавување на аеродром на сите постоечки резервации. Опцииве може да ги додадете дури и ако лично не сте резервирале првично. Можно е да се додадат услуги на само една резервација дури и кога постојат повеќе патници со истата шифра за потврда.

За промена на име или лет, одете на wizzair.com или пак, контактирајте со нас преку апликацијата.

Апликацијата е достапна на следните јазици: англиски, босански, бугарски, германски, италијански, литвански, македонски, норвешки, полски, романски, руски, српски, украински, унгарски, француски, холандски, шведски и шпански.

јазикот може да се промени во менито, во „Поставки“.

За Вашата резервација може да платите со кредитна картичка (Visa, Mastercard, Maestro, UATP), со ваучер за подарок на WIZZ или пак, со кредитот на Вашата WIZZ сметка. Плаќање со банкарска трансакција не е достапно на апликацијата.

Може да користите ваучер за подарок на WIZZ како начин на плаќање за Вашата резервација за лет во апликацијата со избирање на опцијата за ваучер на екранот за плаќање. 

Во моментов не може да купите нови ваучери за подарок во апликацијата.

Да, сопственик сте на Privilege Pass и најавени сте во моментов. Ќе може да уживате во погодностите на Privilege Pass во текот на резервирањето.

Во моментов не може да купите нова Privilege Pass во текот на резервирањето во апликацијата.