Верзијата на Вашиот прелистувач е многу стара
Верзијава на Вашиот прелистувач не е поддржана!
Страницава ја гледате затоа што откривме застарена или неподдржана верзија на прелистувачот. За да продолжите со прелистување на wizzair.com и притоа, тоа да биде најдобро искуство, препорачуваме да го ажурирате Вашиот прелистувач.
Ги препорачуваме следниве прелистувачи:

Информации и услуги

Променување на резервацијата

Have a break and travel

ПРОМЕНА НА ЛЕТОТ

Такса за промена од [flightchange location=WizzairCom]
+ разлика во цените на превоз

billing_as_company

ПРОМЕНА НА ПАТНИК

[name-change location=WizzairCom] на интернет
 

seat_allocation_assigned

ПРОМЕНА НА УСЛУГА

Променете или купете дополнителни услуги дури и откако сте се пријавиле на интернет!

Хармоники

Променете ги датумот, времето и маршрутата на летот за одредена такса и со плаќање на разликата во цените на превоз најдоцна 3 часа пред закажаното време на поаѓање на летот:

 • на страницата со преглед на Вашиот лет
 • преку туристичките агенти
 • на шалтерите на аеродромот
 • преку Центарот за поддршка

Таксата за промена на летот изнесува [flightchange location=WizzairCom] по патник по лет, во зависност од преостанатите денови пред поаѓањето, заедно со разликата во цените на превоз.

 • Ако преостануваат повеќе од 30 дена: 30 евра по патник по лет
 • Ако преостануваат 7-30 дена: 35 евра по патник по лет
 • Ако преостануваат до 7 дена: 40 евра по патник по лет

Ако достапната цена на превоз или важечките даноци, такси или давачки се пониски за новиот лет, ќе се врати износот на разликата од пониските давачки.

Имајте предвид дека ако побарате промена на лет преку Центарот за поддршка на Wizz Air, ќе Ви се наплати такса за трансакција преку Центарот за поддршка.

Ако сакате да ги промените датумот, времето или маршрутата на летот само за некои од патниците во резервацијата, ќе треба да контактирате со Центарот за поддршка за помош. Во случајов, не се наплаќа такса за трансакција преку Центарот за поддршка.

Променете го името на патникот најдоцна 3 часа пред закажаното време на поаѓање!

Ќе треба да платите такса за промена на име во износ од [name-change location=WizzairCom] за секоја насока на Вашиот лет:

Имајте предвид дека ако побарате промена на лет преку Центарот за поддршка на Wizz Air, ќе Ви се наплати такса за трансакција преку Центарот за поддршка.

Промената на име е бесплатна на интернет ако треба да се поправи погрешно напишано име или печатна грешка:

 • ако треба да се променат најмногу 3 знаци во името додадено во резервацијата
 • ако треба да се промени скратено име (на пр., Иван А. Ристески) во цело име (на пр., Иван Александар Ристески) со цел да се поклопи со името во патничкиот документ
 • ако треба да се смени полот (звањето) на името додадено во резервацијата

Може да се изврши само една бесплатна поправка на име во резервацијата.


Променете или купете дополнителни услуги дури и откако сте се пријавиле на интернет!

Ако сте додале приоритетно влегување во авионот на резервацијата или сте го промениле седиштето,

 • отпечатете ја Вашата страница за влегување во авионот повторно

Ако морате, резервацијата може да ја откажете на интернет најдоцна 3 часа пред поаѓањето. По применувањето на соодветната такса, ако има, износот за враќање ќе го добиете на Вашата сметка на Wizz, во рок од 72 часа од барањето. Износот вратен во форма на кредит важи 3 месеци (90 дена). Дознајте повеќе за таксите за услуги.

Имајте предвид дека откажувањето се однесува на сите патници и сите летови во една резервација и дека услугите од трети страни или членствата ќе се исклучат од пресметката на износот за враќање.

Често поставувани прашања

Често поставувани прашања

Може да ја промените резервацијата и да купите дополнителни услуги дури и откако ќе се пријавите на интернет. Ако сте купиле „Приоритетно влегување во авионот“ или сте го промениле седиштето, отпечатете ја новата карта за влегување во авионот или одете на шалтерот за пријавување на аеродромот со старата карта за влегување во авионот за да добиете налепница на која ќе бидат наведени промените.

Можно е и да се променат датумите, времињата, дестинациите и имињата на патниците на интернет или преку Центарот за поддршка на Wizz Air најдоцна 3 часа пред закажаното време на поаѓање со плаќање такса за промена. Ако сте го промениле летот или името откако сте се пријавиле на интернет, ќе треба да ја отпечатите картата за влегување во авионот повторно.

Ако сте купиле Plus цена на превоз или услуга WIZZ Flex за Вашата резервација, може да ја откажете резервацијата и платениот износ за билетот да Ви се врати на Вашата WIZZ сметка. Прочитајте повеќе за поврат на платените средства од летовите тука.

Поправете ја грешката за да се избегнат недоразбирања на аеродромот. Поправката може да ја извршите на интернет преку опцијата за промена на име на страницата со планот на патување. Имајте предвид дека може да извршите само една бесплатна поправка на име по резервација. За повеќе информации за бесплатните промени погледнете во „Промени на име“.


Откажувањата може да се извршат најдоцна 3 часа пред закажаното време на поаѓање на Вашиот појдовен лет, а ако има, платените средства од билетот ќе се вратат на Вашата сметка на WIZZ. Имајте предвид дека платениот износ за услугата WIZZ Flex ќе се одземе од вкупниот платен износ и не може да се врати. Ако се побара поврат на средства на WIZZ сметка, сите летови за сите патници во резервацијата ќе станат неважечки. Вратениот износ на Вашата WIZZ сметка ќе биде достапен во период од 3 месеци и може да се употреби за купување летови и услуги на Wizz Air. Ако се откажат резервации што опфаќаат членство во WIZZ Discount Club или пак, членство во Privilege Pass, платените средства за членството нема да се вратат. Иако резервацијата е откажана, членството важи согласно соодветните Правила и услови.

За жал, тоа не е можно. Ќе треба одново да резервирате. 

Може да се додаде новороденче или дете на веќе постојна резервација.

Контактирајте со Центарот за поддршка на Wizz Air за помош. Нема да се наплати такса за трансакција преку Центарот за поддршка.

Делумна промена на летот не е можна на интернет за резервации со 2 или повеќе патници. Затоа, контактирајте со Центарот за поддршка на Wizz Air за помош. Нема да се наплати такса за трансакција преку Центарот за поддршка.

Дополнителни услуги може да се додадат на резервацијата на страницата со Вашиот план на патување. Еве како може да стигнете до страницата со Вашиот план на патување:

 • кликнете на копчето Пријавување и резервации во горниот десен агол на страницата
 • внесете го Вашето име и шифрата за потврда (што ја добивте по е-пошта по резервирањето)
 • притиснете го копчето Пребарување
 • освен тоа, може да се најавите со Вашата WIZZ сметка

услуги на WIZZ може да се купат најдоцна 3 часа пред времето на поаѓање.

Имајте предвид дека патничкото осигурување и автобускиот превоз ги обезбедува трета страна, па ваквите услуги може да се купат најдоцна 3 дена пред датумот на поаѓање. Достапна е опција за потврда преку SMS ако е наведен број на мобилен телефон при резервирањето.

За откажување на резервацијата и, ако има, добивање поврат во кредит на Вашата сметка на Wizz, отворете го Вашиот план на патување на wizzair.com и кликнете на „Откажи лет“ и „Изврши промени“.

Не, кредитот нема датум на истекување и може да се користи за резервирање лет на Wizz Air.

Не, ако таксата за откажување е повисока од вкупната цена на превоз, нема да се изврши поврат. Сепак, нема да платите дополнителни давачки.

Не. Откажувањето на интернет мора да се примени на сите патници и сите летови.

Ако сакате да откажете само за некои од патниците, контактирајте со нашиот Центар за поддршка тука.

Штом ќе се изврши откажувањето, износот за враќање ќе пристигне во рок од 72 часа.

По откажувањето, износот за враќање ќе се кредитира на Вашата сметка на Wizz. Ако сакате да добиете поврат на Вашата кредитна/дебитна картичка или пак, со банкарска трансакција, контактирајте со нашиот Центар за поддршка или испратете барање на wizzair.com.

Дури и ако не сте во можност да патувате на Вашиот појдовен лет, сѐ уште може да го искористите повратниот лет. Контактирајте со Центарот за поддршка за да го откажете летот и да добиете поврат по применувањето на таксите за откажување.

Кредитот на сметката на Wizz може да се користи за купување нови летови и услуги на wizzair.com, со исклучок на услуги од трети страни и годишни членства.

Ако одлучите да ја откажете Вашата резервација за лет, повратот на платените средства за услуги од трети страни не го вршиме ние. Контактирајте со давателите на услугите директно за да се договорите за такви барања или поврат на платени средства.

Независно од откажувањето на Вашиот лет, платените членства во WIZZ Discount Club се неповратни, но важат во период од една година. Искористете ги погодностите што ги нуди Вашето членство при резервирањето на Вашиот следен лет со Wizz Air.