Верзијата на Вашиот прелистувач е многу стара
Верзијава на Вашиот прелистувач не е поддржана!
Страницава ја гледате затоа што откривме застарена или неподдржана верзија на прелистувачот. За да продолжите со прелистување на wizzair.com и притоа, тоа да биде најдобро искуство, препорачуваме да го ажурирате Вашиот прелистувач.
Ги препорачуваме следниве прелистувачи:
Mozilla Firefox
Преземете бесплатно
Google Chrome
Преземете бесплатно

Информации и услуги

Како се резервира

online

НА ИНТЕРНЕТ

Започнете со резервирање веднаш

Сакате да патувате едноставно? Резервирајте директно на веб-страницата на WIZZ!

mobile

АПЛИКАЦИЈА ЗА МОБИЛНИ УРЕДИ

ПРЕЗЕМАЊЕ

Преземете ја БЕСПЛАТНАТА апликација за мобилни уреди Wizz Air! Има сѐ што ви треба за да летате!

landline_phone

ЦЕНТАР ЗА ПОДДРШКА

Броеви во Центарот за поддршка

[callcenter-transaction location=CallCentre] Надомест за трансакција во Центарот за повици

Хармоники

Откако ќе ја завршите резервацијата, ќе добиете шифра за потврда - таа ќе Ви треба за да се пријавите.

На Вашата адреса на е-пошта ќе добиете план на патување што опфаќа

 • единствена шифра за потврда
 • број на лет
 • датум и време на патување
 • детали за поаѓање и дестинација
 • вкупни трошоци

Патниците кои резервирале лет во туристичка агенција, планот на патување ќе го добијат од патничкиот агент. Ако не сте резервирале Вие лично, известувањата за сите промени на летот ќе се испраќаат на деталите за контакт на сопственикот на резервацијата.

Најевтиниот и најбрз начин на резервирање седиште. Едноставно најдете го Вашиот лет на нашата почетна страница и следете ги чекорите.

Кога ќе треба, пополнете ги потребните информации:

 • детали за патникот
 • информации за контакт
 • информации за плаќање

На крајот, ќе добиете план на патување. 
Мора да имате најмалку 18 години за да резервирате на интернет.

Слично
Преземете ја бесплатната апликација за мобилни уреди на Wizz Air на телефонот за лесно резервирање во движење! Достапна е за Android, iPhone и како апликација на Amazon

Преземете ја апликацијата за мобилни уреди WIZZ и добивајте ги најновите информации во текот на целото ваше патување.

Овозможете автоматски рекламни известувања за да ги добивате најновите информации за статусот на вашиот резервиран лет (односно, ако летот е одложен/доцни).Скенирајте го овој QR-код за да ја преземете апликацијата и да уживате во сите поволности.

QR-code-mainpage badge-apple-app-store  badge-google-play

ЕДНОСТАВНО ПРЕБАРУВАЊЕ И РЕЗЕРВИРАЊЕ

Што може да биде подобро од летови по ниски цени? Резервирањето такви летови на најлесен и најпрактичен начин!

ДОДАВАЊЕ УСЛУГИ

Дали сакате да додадете повеќе багаж или да го промените резервираното седиште? Без грижа - повеќето услуги за патување може да ги додадете преку апликацијата. Ексклузивните услуги на Wizz Air се достапни и преку апликацијата за мобилни уреди: WIZZ Discount Club, Privilege Pass, WIZZ Flex итн.

ПОСТАВУВАЊЕ НА ВАШИТЕ НАЈВАЖНИ ПОТСЕТНИЦИ

Поставете известување за цена за да добивате автоматски рекламни известувања за најновите промени на цените на превоз или статусот на вашиот резервиран лет.

СПОДЕЛУВАЊЕ

Известете ги вашите пријатели за авантурите што ги планирате. Споделете ги вашите пребарувања за летови или испратете им ги картите за влегување во авионот на вашите сопатници.

ПРИЈАВУВАЊЕ НА МОБИЛЕН УРЕД

Нема потреба од печатење! Користете ја вашата дигитална потврда за да се пријавите за летот*! *само на аеродромите со дозволен пристап.

ВРЕМЕПЛОВ И СТАТУС НА ЛЕТОТ

Погледнете го распоредот на вашиот лет и прегледајте ги вашите резервации со сите важни фази на летот. Со функцијата „Времеплов“ на обновената апликација Wizz Air, многу е забавно да се следи и да се патува. И ако сѐ уште сакате да дознаете повеќе за вашиот лет, може да го следите авионот во реално време.

СКЕНИРАЊЕ ДОКУМЕНТИ

Нема потреба да пишувате броеви и податоци во недоглед. Само скенирајте ги документите за многу побрзо резервирање и пријавување за летот.

GREEN PASS

Скенирајте го QR-кодот на вашата дигитална потврда за COVID-19 на ЕУ при пријавувањето за летот и статусот ќе се прикаже на вашата карта за влегување во авионот КАРТА ЗА ВЛЕГУВАЊЕ ВО АВИОНОТ ВО АПЛИКАЦИЈА Нема потреба од печатење или преземање на вашиот билет во Passbook. Само земете го телефонот и користете ја картата за влегување во авионот во апликацијата, дури и кога не сте поврзани на интернет.

СПИСАНИЕ НА WIZZ

Пред да влезете во авионот, погледнете го списанието во апликацијата или WIZZ Café & Boutique.

WIZZ RIDE

Отидовме и чекор понапред и се погриживме да имате превоз по летот. Со WIZZ Ride, резервирајте такси за да си обезбедите превоз кога ќе пристигнете на вашата дестинација.

УПРАВУВАЊЕ СО ПРОФИЛОТ

Може да се регистрирате, да вршите измени и лесно да управувате со деталите на вашиот профил.

ЈАЗИЦИ

Англиски, арапски, босански, бугарски, германски, италијански, литвански, полски, романски, руски, српски, украински, унгарски, француски, холандски, шведски, шпански.

Може да се јавите во Центарот за поддршка на Wizz Air на премиум броевите специфични за секоја земја.

Ќе Ви се наплати такса за трансакција во Центарот за поддршка ако резервирате преку Центарот за поддршка на Wizz Air. Таксата за трансакција во Центарот за поддршка е неповратна. Проверете ја таксата тука.

Може да платите на неколку различни начини:

 • со кредитни или дебитни картички (Visa, Visa Electron, MasterCard и Maestro)
 • со банкарска трансакција
 • со средствата на Вашата Wizz сметка
 • со ваучери на WIZZ
Слично
За дополнителни информации околу начините на плаќање, одете на страницата Плаќања !

Цените на нашите еднонасочни летови опфаќаат такси, административни и други задолжителни давачки, како и цената на Вашиот рачен багаж (40x30x20 cm, макс. 10 kg).

Патници превезуваме директно меѓу два града. Не нудиме успуга на поврзување летови, што значи дека ќе треба да се пријавувате со багажот за секој одделен лет.

Ве советуваме да си оставите доволно време меѓу закажаното време на пристигнување на дојдовниот лет и закажаното време на поаѓање на последователниот лет за подигнување на пријавениот багаж и завршување на пријавувањето и безбедносната контрола за Вашиот следен лет..

Информациите за контакт што сте ги навеле при резервирањето можно е да се употребат за испраќање известувања во врска со промени на летот. Потребни ни се следните информации за контакт:

 • телефонски број/број на мобилен телефон
 • адреса на е-пошта

Ако резервацијата е извршена преку туристички агент или веб-страница од трети страни, при што не е наведена адреса на е-пошта за патникот, во тој случај за испраќање известувања ќе се користи адресата на е-пошта на туристичкиот агент. Туристичкиот агент е одговорен да Ви ги проследи таквите информации.

Wizz Air нема да сноси одговорност за штетите што произлегуваат од случаите во кои наведената адреса на е-пошта и/или телефонскиот број биле неточни или патникот немал пристап до или не ја проверувал редовно наведената адреса на е-пошта или пак, патникот не бил достапен на ниеден од наведените телефонски броеви.

Често поставувани прашања

Често поставувани прашања

Се трудиме да ги заштитиме и безбедно да ги складираме Вашите лични податоци, со спречување неовластен пристап, искористување, изменување или бришење. Особено внимание посветуваме на безбедното пренесување на личните и финансиските податоци преку шифрирани канали со најсовремената технологија Secure Socket Layer (SSL).

За сопствениците на VISA и MasterCard нудиме и услуга за безбедност на интернет. Шемите со Безбедносен код, потврдени од VISA и MasterCard, Ви овозможуваат да регистрирате дополнителна лозинка на Вашата кредитна картичка со цел да се спречат неовластени купувања со кредитната картичка.

Ако Вашата банка учествува, при одјавувањето ќе добиете барање за регистрирање за една од шемите. Едноставно следете ги упатствата на интернет за да ја поставите дополнителната лозинка. Некои од банките нудат опција да се регистрирате подоцна, а некои ќе побараат да се регистрирате веднаш откако ќе завршите со трансакцијата на интернет. Наскоро, овие шеми ќе станат задолжителни за сите сопственици на картички. Ако имате прашања, контактирајте директно со издавачот на Вашата картичка.

Wizz Air не работи со поврзани летови и затоа не може да го олесни преносот на патници или нивниот багаж до други летови (независно од тоа дали со нив управува Wizz Air или друга авиокомпанија). Од таа причина, не преземаме одговорност за кои било пропуштени последователни летови.

Ако резервирате неколку летови со Wizz Air во ист ден, не се сметаат како поврзани летови. Ќе треба да го подигнете Вашиот багаж, да излезете од транзитната област, да појдете на шалтерот за пријавување, да го оставите багажот, да поминете кај безбедносната проверка и проверката на документите повторно за следниот лет. Уверете се дека имате важечки патнички документи за сите земји во кои пристигнувате или од кои поаѓате.

Ве советуваме да си оставите доволно време меѓу закажаното време на пристигнување на дојдовниот лет и закажаното време на поаѓање на последователниот лет.

Од безбедносни причини, временското ограничување за резервирање е 30 минути. Потоа системот автоматски Ве одјавува. Ако поракава се појави на крајот од процесот на резервирање, контактирајте со Центарот за поддршка на Wizz Air, при што ќе ги наведете датумот на поаѓање и маршрутата за да проверите дали резервацијата е успешно завршена.

Додајте „помл.“ (со значење: помладиот) по презимето на помладиот патник за системот да Ви дозволи да го резервирате летот. Пример: 1. Ристески / Александар; 2. Ристески помл. / Александар.

За сите трансакции што се достапни на интернет, ќе се пресметува дополнителна такса за трансакција во Центарот за поддршка ако трансакцијата се врши преку Центарот за поддршка. Таксата за трансакција во Центарот за поддршка е неповратна.

Исклучоци: Таксата за трансакција во Центарот за поддршка не важи за следниве барања:

 • додавање дете на постоечка резервација
 • додавање новороденче на постоечка резервација
 • додавање новороденче на одделно седиште (со седиште за автомобил) на постоечка резервација
 • додавање музички инструмент на постоечка резервација
 • променување датум, време и маршрута на летот само за дел од патниците
 • додавање дополнително седиште ако патувате со скршена нога што не може да се витка
 • барање за поддршка „Пречекување и помош“ на постоечка резервација
 • доделување седиште за PRM (патници со ограничена подвижност)
 • додавање куче-водич
 • опрема POC
 • корекција на лет
 • корекција на фактура
 • хартиена фактура

Во такви случаи неопходна е промена на името, што може да се направи бесплатно ако се достават патничките документи и венчаницата.

Контактирајте со нас со пополнување Образец за поплаки на нашата веб-страница што е можно поскоро. Ќе контактираме со Вас со детали за тоа каде треба да ги испратите потребните документи. Може да поминат до 30 дена за да добиете одговор на Вашата е-пошта. Ако барањето е итно, Ве советуваме да контактирате со Центарот за поддршка на Wizz Air за бесплатна корекција на име.