Додела седишта

Истражите могућности за путовање

Лако организујте цео одмор

Информације и услуге

Додела седишта

seat_allocation_assigned

ИЗБОР СЕДИШТА

Имате могућност да уз накнаду изаберете седишта при резервацији. Ако га не резервишете, доделићемо вам насумично изабрано седиште током чекирања, 48 сати пре датума лета.

premium-seat

ПРЕМИЈУМ СЕДИШТЕ

Резервишите премијум седишта да бисте имали више простора за ноге и већу удобност или обезбедили седиште у првом реду.

book-with-bundle

РЕЗЕРВИСАЊЕ У ОКВИРУ ПАКЕТА

У оквиру WIZZ Go и WIZZ Plus пакета можете бесплатно да резервишете седиште.

Падајући мени

 • Седишта у предњем реду и седишта у предњем делу кабине се налазе у предњем делу авиона и омогућавају вам да међу првима изађете из авиона по слетању
 • Седишта са додатним простором за ноге имају више простора за ноге и налазе се у реду излаза за хитне случајеве
 • путници млађи од 18 година, путници прекомерне тежине, путници са посебним потребама, труднице и путници који путују са бебама (децом млађом од 2 године) не испуњавају услове за ова специјална седишта из безбедносних разлога
 • да бисте купили седиште са више простора за ноге или седиште у предњем реду, морате да имате бар 18 година и основно разумевање енглеског језика 
 • морате да будете у доброј физичкој форми и способни да отворите крилни излаз за случај опасности. 
 • ако сматрате да сте способни да то учините, добићете упутства о томе како да ручно отворите крилни излаз 
 • ручни пртљаг ће морати да се смести у преграду за пртљаг изнад седишта приликом полетања и слетања

Задржавамо право да променимо распоред седења путника из безбедносних разлога. Ако промените резервацију, изабрано седиште можда неће бити доступно на новом лету. Додатне информације потражите у Општим условима превоза.

Ако вам је потребна посебна помоћ, морате да контактирате Wizz Air позивни центар након што довршите резервацију да би вам се доделило најприкладније седиште. 

 • бебе до две године старости седе у крилу одрасле особе
 • само једна беба може да седи у редовима са обе стране пролаза
 • ако има више беба, посада може да вас премести
 • деца старија од две године морају да седе на засебном седишту
 • из безбедносних разлога није дозвољено да бебе и деца седе у првом реду или на седиштима са више места за ноге или на седиштима Ц и Д у последњем реду
 • Деца млађа од 14 година морају да седе у пратњи макар 1 одрасле особе. Бесплатна додела насумичних седишта током пријављивања ће се обављати у складу са тим. Ако је расположивост ограничена и нема спојених седишта за макар 1 одраслу особу у пратњи, посада ће вам помоћи да преместите дете

Не можемо да гарантујемо да ће цела група седети заједно, па препоручујемо да изаберете седишта одмах.

Често постављана питања

Често постављана питања

Током резервације можете да изаберете седиште уз накнаду. Ако одлучите да не изаберете седиште, аутоматски вам се додељује насумично изабрано доступно седиште током резервације.

Број изабраних седишта и одговарајуће цене увек се приказују у пољу за резиме плаћања.

Можете и да изаберете седиште путем интернета након резервације и чекирања до три сата пре полетања.

Моћи ћете да изаберете било које седиште у авиону, у зависности од доступности и безбедносних ограничења.

Седишта у предњем реду и предња седишта налазе се у предњем делу авиона и омогућавају вам да међу првима изађете из авиона по слетању. Седишта са више простора за ноге имају додатни простор за ноге како би путовање било удобније.

Из безбедносних разлога путници млађи од 18 година, путници прекомерне телесне тежине, путници којима је потребна посебна помоћ, труднице и путници који путују са бебама не могу да седе у реду поред излаза за хитне случајеве нити у предњем реду.

1. Ако је лет и даље истог датума, а промењено је само време поласка, добићете седиште које сте резервисали.

2. Ако је лет померен за други дан и већ сте платили седишта, изаберите ново седиште путем интернета по истој цени.

Ако изаберете скупље седиште, платићете само разлику у цени. Ако изаберете јефтинија седишта, контактирајте Wizz Air позивни центар да бисмо вам рефундирали разлику.

Накнада коју сте платили за избор седишта не може да се рефундира. Можете да прихватите аутоматски додељена седишта за нови лет бесплатно или да промените седиште уз плаћање одговарајуће накнаде.

У том случају ћете морати да платите само разлику у цени између два седишта. Ако прихватите додељена седишта или ако изаберете седишта са вредношћу нижом од износа који сте првобитно платили, преостали део износа можете да искористите за плаћање било које друге услуге.

Локацију седишта можете да проверите на мапи седишта. Користите предња врата ако сте смештени од 1. до 15. реда, а задња врата ако сте смештени од 16. до 30. реда.

Не. Из безбедносних разлога инструменти који се постављају на додатно седиште не могу да се поставе у редове поред излаза за хитне случајеве и први ред и морају да се поставе на седиште до прозора.