Informacije i usluge

Dodjela sjedišta

seat_allocation_assigned

ODABIR SJEDIŠTA

Sjedište možete odabrati tokom vršenja rezervacije, uz plaćanje odgovarajuće takse. Ako ne želite rezervirati sjedište, mi ćemo to uraditi za vas tokom prijave na let, slučajnim odabirom, 24 sati prije polaska leta.

premium-seat

PREMIUM SJEDIŠTA

Rezervirajte premium sjedišta da uživate u udobnosti dodatnog prostora za noge ili da osigurate mjesto u prednjem redu.

book-with-bundle

REZERVACIJA UZ PAKETE

Uz naše pakete WIZZ Go i WIZZ Plus, imate mogućnost besplatne rezervacije sjedišta.

Padajući meni

 • Dostupno samo za rezervacije s dvije odrasle osobe
 • Može se kupiti samo dok vršite rezervaciju s cijenom Basic
 • Može se kupiti za vrijeme rezervacije
 • Cijena je 20 EUR po segmentu putovanja(za obje odrasle osobe zajedno)
 • U slučaju povratnog leta, proizvod Sjedite do svojih saputnika mora se kupiti za oba segmenta putovanja
 • Nije moguće odabrati određena sjedištakoja želite dok kupujete uslugu Sjedite do svojih saputnika, ali ćemo vam garantirati da ćete sjediti jedno pored drugog
 • Sjedišta smještenajedna pored drugog se dodjeljuju nakon prijave na let
 • Sjedišta dodijeljena u sklopu usluge Sjedite do svojih saputnika nisu premijum sjedišta, zato sjedište sa dodatnim prostorom za noge, sjedišta u prvom redu i sjedišta u prednjem dijelu kabine nisu uključena
 • Za rezervacije s uslugom Sjedite do svojih saputnika, prijava na let putem interneta je dostupna 24 sati prijezakazanog polaska
 • Sjedišta u prvom redu i u prednjem dijelu kabine nalaze sa u prednjem dijelu aviona i daju vam mogućnost da među prvima napustite avion nakon slijetanja
 • Sjedišta sa dodatnim prostorom za noge nalaze se u redu u kome se nalazi izlaz za nuždu
 • iz sigurnosnih razloga, putnici mlađi od 16 godina, osobe prekomjerne težine ili sa posebnim potrebama, kao i trudnice ili oni koji putuju sa dojenčadi (mlađom od 2 godine), ne mogu sjediti na ovim posebnim sjedištima
 • da biste kupili sjedala s dodatnim prostorom za noge ili prednja sjedišta, morate imati najmanje 16 godina i osnovno znanje engleskog jezika
 • morate biti zdravi i sposobni da otvorite izlaz u slučaju nužde koji se nalazi iznad krila
 • ako se smatrate sposobnim za to, bit ćete upućeni u rukovanje izlazom iznad krila
 • vaš ručni prtljag mora biti odložen u odjeljku iznad glave tokom poletanja i sletanja

Zadržavamo pravo da promijenimo raspored sjedenja iz sigurnosnih razloga. U slučaju promjene rezervacije, sjedište koje ste odabrali možda neće biti dostupno na novom letu. Da biste saznali više informacija, pročitajte Opće uvjete prijevoza.

Ako vam je potrebna posebna pomoć, kontaktirajte Wizz Air pozivni centarnakon što ste završili rezervaciju kako biste bili sigurni da će vam biti dodijeljeno odgovarajuće sjedište. 

 • dojenčad uzrasta do 2 godine sjede u krilu odrasle osobe u pratnji
 • u jednom redu s obje strane prolaza može sjediti samo jedno dojenče
 • ako ima više dojenčadi, možda će vas kabinsko osoblje premjestiti na drugo sjedište
 • djeca starija od 2 godine moraju sjediti na zasebnom sjedištu
 • dojenčadi i djeci nije dozvoljeno da sjede u prvom redu ili na sjedištima s dodatnim prostorom za noge, kao ni na sjedištima C i D u posljednjem redu, zbog sigurnosnih propisa
 • Djeca mlađa od 14 godina moraju sjediti pored najmanje jedne odrasle osobe u pratnji. Nasumična dodjela sjedišta tokom prijave na let, koja je besplatna, to uzima u obzir. Ako je dostupnost sjedišta ograničena, bez susjednih sjedišta za najmanje jednu odraslu osobu u pratnji, kabinsko osoblje će vam pomoći da premjestite dijete

Ne možemo garantirati da će cijela grupa sjediti zajedno, stoga vam preporučujemo da odmah odaberete sjedišta.

AIRBUS A320
new-A320
AIRBUS A320B
new-A320B
AIRBUS A321
new-A321
AIRBUS A321 NEO
Wizz_Air_AirBus_A321_NEO_seatMap

Česta pitanja

Česta pitanja

Sjedište možete odabrati prilikom rezervacije uz naknadu. Ukoliko ne odaberete, dostupno sjedište će vam biti nasumično dodijeljeno prilikom prijave na let.

Odabrani broj sjedišta i odgovarajuće cijene uvijek se prikazuju u okviru sažetka plaćanja.

Sjedište možete odabrati i putem interneta nakon rezervacije i prijave na let, najkasnije 3 sata prije polaska.

Moći ćete odabrati bilo koje sjedište u avionu, ali to će zavisiti od dostupnosti i sigurnosnih ograničenja.

Sjedišta u prvom redu i prednja sjedišta se nalaze u prednjem dijelu aviona i omogućavaju vam da među prvima napustite avion nakon slijetanja. Sjedišta s dodatnim prostorom za noge pružaju više prostora za noge, što omogućava udobnije putovanje.

Iz sigurnosnih razloga, putnici mlađi od 16 godina, osobe prekomjerne težine, putnici kojima je potrebna posebna pomoć, trudnice i osobe koje putuju s dojenčadi ne mogu sjediti u redu za hitne slučajeve ili u prednjem redu.

1. Ukoliko je vaš let istog dana, ali mu je promijenjeno vrijeme polaska, vaša rezervacija sjedišta ostaje nepromijenjena.

2. Ukoliko je vaš let pomjeren za drugi dan, a već ste platili sjedišta, odaberite nova sjedišta putem interneta po istoj cijeni.

Ukoliko odaberete skuplja sjedišta, morate platiti razliku u cijeni. Ukoliko odaberete jeftinija sjedišta, kontaktirajte Wizz Air pozivni centar za povrat novca.

Naknada koju ste platili za odabrana sjedišta je nepovratna. Možete prihvatiti sjedište koje vam se besplatno dodijeli ili odabrati sjedište uz odgovarajuću naknadu.

U tom slučaju samo ćete morati platiti razliku u cijeni između dva sjedišta. Ako prihvatite dodijeljena sjedišta ili odaberete sjedišta čija je vrijednost manja od iznosa koji ste platili, ostatak vrijednosti možete iskoristiti za bilo koju drugu uslugu.

Položaj svog sjedišta možete provjeriti na Mapi sjedišta. Koristite prednji ulaz ukoliko ste smješteni od 1. do 15. reda te zadnji ulaz ukoliko ste smješteni od 16. do 30. reda.

Ne, iz sigurnosnih razloga, instrumenti koji se smještaju na dodatno sjedište u kabini ne mogu biti postavljeni u redovima izlaza za nuždu i u prvom redu, i moraju se postaviti na sjedište do prozora.