Деца и бебе

Информације и услуге

Wizz Air

Информације и услуге

infant

0–2 године

накнада за бебе, путује у крилу одрасле особе

14y

2–14 година

накнада за одрасле, путује са одраслом особом

15y

15 година

накнада за одрасле, може да путује самостално

16y

16 и више година

сматра се одраслом особом, може да прати до десеторо деце

Падајући мени

Накнаде

Бебе до 2 године старости могу да путују у крилу одрасле особе која их прати, уз накнаду од 27 EUR по једносмерном лету.

 • ако је цена карте у једном смеру за одраслу особу у пратњи нижа од 27 EUR, накнада за бебу ће бити у истом износу
 • ако накнаду платите преко Wizz Air позивног центра наплаћује се додатна накнада за трансакцију преко позивног центра
 • ако се резервацији дода беба, осим накнаде за бебу неће бити наплаћени порез и накнада за резервацијe путем интернета

Услови

 • само једна беба може да путује у крилу једне одрасле особе у пратњи
 • уместо пртљага се у авион могу бесплатно унети лака колица
 • ауто-седишта за бебе се могу унети у авион ако се купи додатна карта за одрасле особе
 • бебе морају да имају мање од 2 године на датум одлазног и повратног лета
 • малолетни грађани Украјине и Румуније морају да испуне специјалне услове

Деца млађа од 14 година могу да лете само у пратњи одрасле особе.

 • одрасла особа мора да има најмање 16 година  
 • мора да преузме комплетну одговорност за дете
 • једна одрасла особа може да прати групу од 10 деце
 • деца старија од 14 година могу да путују сама
 • особе старости 14 и 15 година могу да путују без пратње, али не могу да буду одговорне за друго дете

Како резервисати

 • деца узраста од 2 до 14 година добијају резервацију за децу, али морају да седе на свом месту и за њих се плаћа цена карте за одрасле
 • карта за дете мора да буде у оквиру исте резервације као карта одраслог у пратњи

Породице могу да искористе предности одређених породичних WIZZ услуга, попут WIZZ Discount Club-а  и  приоритетног укрцавања, како би уштеделе време и новац и учиниле путовање забавнијим!

Често постављана питања

Често постављана питања

Бебе старости до 2 године могу да лете уз накнаду за бебе у крилу одрасле особе у пратњи; међутим, ако је цена карте у једном смеру за одраслу особу у пратњи нижа од актуелног износа накнаде за бебу, исти износ ће бити наплаћен као накнада за бебу. Једна одрасла особа може да буде у пратњи само једне бебе. Деца старија од две године неће моћи да путују у крилу одрасле особе. Накнада за бебе може да се плати путем интернета током процеса резервисања или преко Wizz Air позивног центра.

Додатне информације потражите на страници Деца и бебе.

Ако дете напуни две године након одлазног, а пре повратног путовања, морате да платите накнаду за седиште и у том случају је потребно обавити посебну резервацију за накнадне и повратне летове.

Поред кабинске торбе, одрасла особа која путује са бебом има право да у авион унесе додатни комад личног пртљага за бебу. Овај додатни комад личног пртљага не сме да буде већи од 40×30×18 cm.

Поред овог личног пртљага, путник који путује са бебом може бесплатно да унесе у авион колица или колица за бебе на склапање. Један од тих предмета се такође може бесплатно унети у авион и ако се ради о малом детету.

Имајте на уму да се дечија колица морају чекирати с осталим пртљагом, а биће бесплатно превезена ако корисник те опреме путује. Међутим, ако ниједна беба или дете не путује, ти предмети ће се превозити као чекирани пртљаг уз плаћање додатне накнаде.

Деца млађа од 14 година могу да лете само ако су у пратњи одрасле особе која има најмање 16 година и преузима комплетну одговорност над дететом.

Имајте на уму да се за румунске држављане млађе од 18 година примењују посебни услови. О томе можете да прочитате више на страници Путни документи.

У авион можете да унесете ауто седиште за бебе лицем окренуто према наслону седишта и опремљено унутрашњим појасом само ако сте купили додатно седиште за лет. Ауто седиште мора да буде опремљено сигурносним појасом који може безбедно да се причврсти за појас седишта у авиону.

Додатно седиште можете купити по уобичајеној цени при резервацији путем интернета или, ако је резервација већ завршена и потврђена, преко Wizz Air позивног центра. У том случају се не наплаћује накнада за трансакцију преко позивног центра.

Ако додатно седиште резервишете путем интернета, унесите шифру „INFANT“ уместо имена путника. Презиме путника унесите у поље за презиме. Ако резервацију обавите путем интернета, контактирајте и Wizz Air позивни центар како бисте доставили име и презиме бебе и потврдили да ће беба путовати у ауто седишту.

Ако је резервисано додатно седиште, не примењује се додатна дозвољена тежина пртљага за бебе нити накнада за бебе.