Истражите могућности за путовање

Лако организујте цео одмор

Информације и услуге

Рефундирања и надокнаде

Up to 2 weeks

До 2 недеље пре поласка

НАКНАДА ОД [cancellation location=CallCentre]
Откажите резервацију до 14. дана пре поласка лета и мораћете да платите само накнаду за отказивање да бисте добили рефундирање.

within 2 weeks

У периоду од 2 недеље

НАКНАДА ОД [seat-protection location=CallCentre] + УСЛУГЕ
Ако откажете у периоду од 14 дана пре поласка лета, мораћете да платите већу накнаду и нећемо моћи да вам рефундирамо трошкове купљених услуга.

Очекујете промене? Набавите WIZZ Flex

Купите WIZZ Flex да бисте променили датум, време и маршруту лета путем интернета неограничен број пута.

Сазнајте више WIZZ Flex

Падајући мени

До 14 дана пре лета

Откажите резервацију до 14. дана пре поласка лета уз накнаду за отказивање од [cancellation location=CallCentre] и касније ћете добити рефундирање. Постоје различити начини за отказивање резервације:

У року од 14 дана пре лета

Откажите резервацију у року од 14 дана пре лета и остварите комплетан повраћај средстава након плаћања накнаде за друге услуге и накнаде за губитак места од [seat-protection location=CallCentre].

 • Позовите Wizz Air позивни центар
 • Пошаљите рекламацију – за њену обраду може да буде потребно до 30 дана

Можете да откажете лет помоћу услуге WIZZ Flex и захтевате рефундирање куповне цене која се у облику кредита уплаћује на WIZZ рачун, најкасније 3 сата пре поласка одлазног лета: 

• На страници са прегледом лета 

• Преко Wizz Air позивног центра  

• На шалтерима на аеродрому

Ако сте купили карту по Plus цени или имате WIZZ Flex резервацију, можете да захтевате рефундирање куповне цене. Куповна цена резервације ће бити рефундирана на ваш WIZZ рачун у облику кредита.

Имајте на уму да се куповна цена услуге WIZZ Flex неће рефундирати на WIZZ рачун и њен износ ће се одузети од укупне куповне цене.

Прегледајте комплетне услове и одредбе услуге WIZZ Flex

Износ који се рефундира на ваш WIZZ рачун ће бити доступан за коришћење при куповини Wizz Air летова и услуга у периоду од 90 дана.

Ако упутите захтев за рефундирање на WIZZ рачун, сви летови за све путнике обухваћене резервацијом ће бити отказани и постаће неважећи.

У случају резервација које обухватају куповину чланства за WIZZ Discount Club или Privilege Pass, цена чланства се неће рефундирати по отказивању лета и чланство наставља да важи у складу са условима и одредбама.

У случају отказивања лета имате следеће опције у складу са Уредбом (EC) Бр. 261/2004 (Уредба), којом се дефинишу заједничка правила о компензацији и помоћи путницима у случају ускраћивања укрцавања и отказивања или дугог кашњења летова.

 1. Поново ћемо вам резервисати лет који обавља Wizz Air или нека друга авио-компанија под сличним условима превоза до вашег крајњег одредишта што је пре могуће, у зависности од расположивости места.
 2. Рефундираћемо укупну цену карте за отказани лет, укључујући и повратни део путовања уколико постоји.
 3. На ваш Wizz рачун ћемо додати кредит у износу пуне вредности цене коју сте платили за отказани лет, као и додатних 20% од цене карте за отказани лет (и за повратни део путовања ако постоји). Овај кредит можете да искористите за било који Wizz Air лет.

Осим горенаведених опција омогућићемо вам да без накнаде обавите два телефонска позива (уместо тога можете да одаберете и телекс, факс или е-пошту), а ако за Wizz Air није изводљиво да вам пружи те могућности, надокнадићемо вам трошкове такве комуникације.

У случају промене маршруте, када је време поласка новог лета дан након планираног поласка отказаног лета, обезбедићемо вам хотелски смештај и превоз између аеродрома и места смештаја бесплатно. Ако за Wizz Air није изводљиво да вам пружи такву услугу, рефундираћемо вам трошкове оброка, хотелског смештаја и превоза између аеродрома и места смештаја.

Имајте на уму да ћемо рефундирати разумни износ трошкова горенаведених услуга уз доказ у виду признаница.

Поред тога, Wizz Air ће платити надокнаду у складу са чланом 7 Уредбе:

Износ

Удаљеност

Напомена

250 EUR

1500 km или мање

Ако вам понудимо нови лет, а време доласка на одредиште није више од два сата након времена доласка према првобитном реду летења, овај износ се смањује за 50%

400 EUR

између 1500 и 3500 km

Ако вам понудимо нови лет, а време доласка на одредиште није више од три сата након времена доласка према првобитном реду летења, овај износ се смањује за 50%

600 EUR

 преко 3500 km

Ако вам понудимо нови лет, а време доласка на одредиште није више од четири сата након времена доласка према првобитном реду летења, овај износ се смањује за 50%

Горенаведена накнада неће бити исплаћена ако смо вам послали обавештење о отказивању:

 • Две недеље пре времена поласка по реду летења;
 • Између 2 недеље и 7 дана пре времена поласка по реду летења и ако вам понудимо алтернативни Wizz Air лет чије време поласка није више од два сата пре времена поласка по реду летења, а време доласка је мање од четири сата након времена доласка по реду летења;
 • Мање од 7 дана пре времена поласка по реду летења и ако вам понудимо алтернативни Wizz Air лет чије време поласка није више од једног сата пре времена поласка по реду летења, а време доласка је мање од два сата након времена доласка по реду летења.

Имајте на уму да немамо обавезу да вам платимо надокнаду ако отказивање изазову ванредне околности које нисмо могли да избегнемо и поред предузимања свих разумних мера.

Ванредне околности се односе, без ограничења, на следеће разлоге: контрола ваздушног саобраћаја, временске прилике, синдикалне мере (осим синдикалних мера запослених у Wizz Air-у), узбуна због тероризма или безбедносни разлог, затварање аеродрома или писте, грађански немири, виша сила, разлози који утичу на безбедност лета.

Сваки случај ће бити испитан појединачно да би се утврдило да ли постоји неизбежна ванредна околност.

Ако имате жалбе у вези са применом права по основу Уредбе, можете да контактирате националне извршне органе у месту поласка (http://apr.europa.eu).

У случају кашњења лета имате следеће могућности у складу са Уредбом (EC) Бр. 261/2004 (Уредба), којом се дефинишу заједничка правила о компензацији и помоћи путницима у случају ускраћивања укрцавања и отказивања или дугог кашњења летова.

УДАЉЕНОСТ

ДУЖИНА КАШЊЕЊА

ПОМОЋ КОЈА СЕ ПРУЖА ЗА СВАКОГ ПУТНИКА КОЈИ ЈЕ КУПИО КАРТУ

1500 km или мање

2 сата или више

 • освежење и оброк у вредности која је пропорционална кашњењу
 • два телефонска позива, телекса, факса или е-поруке (ако за Wizz Air није изводљиво да вам пружи ове прилике, рефундираћемо вам разуман износ ових трошкова, уз приложене рачуне као доказ)

1500–3500 km

3 сата или више

3500 km или више

4 сата или више

Ако лет касни најмање 5 сати, можете да изаберете неку од следећих могућности (поред горенаведене помоћи):

 • Отказаћемо вашу резервацију и надокнадићемо вам укупан износ карте за отказани лет по цени по којој је купљена за делове путовања који нису искоришћени и за делове који су већ искоришћени ако лет више не служи сврси првобитног плана путовања као и, када је примењиво (тј. у случају повезаних летова)
 • Поново ћемо резервисати повратни лет који обавља Wizz Air или нека друга авио-компанија под сличним условима превоза ка првобитном месту вашег поласка што је пре могуће, у зависности од расположивости места. Да бисте сазнали детаље о алтернативним летовима и/или копненом превозу, контактирајте службенике на пулту за информације на аеродрому.
 • Отказаћемо вашу резервацију и на ваш Wizz рачун ћемо уплатити кредит у пуном износу карте за лет који сте платили увећан за 20%. Можете да користите овај кредит за плаћање свих летова компаније Wizz Air.

Ако је због дугог кашњења време поласка лета који касни дан након планираног дана поласка, организоваћемо бесплатни хотелски смештај и превоз између аеродрома и места смештаја. Ако за Wizz Air није изводљиво да вам пружи такву услугу, рефундираћемо вам разумни износ трошкова хотелског смештаја и превоза између аеродрома и места смештаја, уз приложене рачуне као доказ.

Путници чији лет касни више од три сата након доласка имају право на компензацију као што је наведено у члану 7 Уредбе, осим ако су кашњење изазвале ванредне околности које нисмо могли да избегнемо и поред предузимања свих разумних мера.

Ако имате жалбе у вези са применом права по основу Уредбе, можете да контактирате националне извршне органе у месту поласка (http://apr.europa.eu).

У случају забране укрцавања имате следеће могућности у складу са Уредбом (EC) Бр. 261/2004 Европског парламента и Европског савета од 11. фебруара 2004, којом се дефинишу заједничка правила о компензацији и помоћи путницима у случају ускраћивања укрцавања и отказивања или дугог кашњења летова.

У случају да добровољно одустанете од резервације у замену за погодности, можете да изаберете једну од следећих могућности (поред погодности које је одобрио Wizz Air):

 1. а) Поново ћемо вам резервисати лет који обавља Wizz Air или нека друга авио-компанија под сличним условима превоза до вашег крајњег одредишта, у зависности од расположивости места.
 2. б) Надокнадићемо вам укупан износ карте за отказани лет по цени по којој је купљена за делове путовања који нису искоришћени и за делове који су већ искоришћени ако лет више не служи сврси првобитног плана путовања заједно са, када је примењиво (тј. у случају повезаних летова), поновном резервацијом повратног лета који обавља Wizz Air или нека друга авио-компанија под сличним условима превоза ка првобитном месту вашег поласка што је пре могуће, у зависности од расположивости места.
 3. в) Исплатићемо вам кредит у износу пуне вредности цене коју сте платили за одговарајуће делове путовања, као и додатних 20% од цене карте. Можете да користите овај кредит за плаћање свих летова компаније Wizz Air.

Ако број људи који су добровољно одустали није довољан и Wizz Air вам онемогући укрцавање против ваше воље и без других разлога, добићете додатну помоћ поред оне наведене изнад у складу са следећим условима:

 1. а) Даћемо вам ваучере за освежења/оброке у вредности која је пропорционална времену чекања.
 2. б) Понудићемо вам два телефонска позива, телекса, факса или поруке е-поште без накнаде, а ако за Wizz Air није изводљиво да вам пружи такве могућности, надокнадићемо вам трошкове тих комуникација.
 3. в) У случају промене маршруте, када је време поласка новог лета дан након првобитно планираног датума поласка отказаног лета, организоваћемо бесплатни хотелски смештај и превоз између аеродрома и места смештаја. Ако за Wizz Air није изводљиво да вам пружи такву услугу, рефундираћемо вам трошкове оброка, хотелског смештаја и превоза између аеродрома и места смештаја.

Рефундираћемо разумни износ трошкова за помоћ наведену у ставкама б) и в) изнад, уз приложене рачуне као доказ.

Поред тога, Wizz Air ће платити надокнаду у складу са чланом 7 Уредбе:

Износ

Удаљеност

Напомена

250 EUR

1500 km или мање

Ако вам понудимо нови лет, а време доласка на одредиште није више од два сата након времена доласка према првобитном реду летења, овај износ се смањује за 50%

400 EUR

између 1500 и 3500 km

Ако вам понудимо нови лет, а време доласка на одредиште није више од три сата након времена доласка према првобитном реду летења, овај износ се смањује за 50%

600 EUR

преко 3500 km

Ако вам понудимо нови лет, а време доласка на одредиште није више од четири сата након времена доласка према првобитном реду летења, овај износ се смањује за 50%

Ако имате жалбе у вези са применом права по основу Уредбе, можете да контактирате националне извршне органе у месту поласка (http://apr.europa.eu).

У случају смрти ближег члана породице (мајка, отац, супруга, супруг, невенчани партнер, сестра, брат, деда или баба, дете, унук или унука) до 30 дана пре датума поласка, можете да захтевате рефундирање слањем рекламације. Морате да доставите потврду о смрти у року од 7 дана од слања обрасца за рекламацију.

Често постављана питања

Често постављана питања

Попуните образац за рекламацију и посебно обратите пажњу да изаберете релевантну категорију.

Примићете јединствен ИД и њега увек користите. Потрудићемо се да што пре обрадимо ваш упит. Свакако ћете добити одговор у року од 30 дана.

Контактираћемо вас путем е-поште како бисмо вас обавестили о свим изменама и могућностима, на адресу е-поште наведену при резервацији.

Проверите подешавања за филтере е-поште, као и сву примљену пошту, како не бисте пропустили важна обавештења. Такође можете да пратите ажурирања постављена на наш интернет сајт у оквиру одељка Статус лета.