Informacije i usluge

Povrat novca i odštete

Up to 2 weeks

Do 2 sedmice

NAKNADA OD [cancellation location=wizzairComCallCentre]
Otkažite rezervaciju više od 14 dana prije polaska i platite samo taksu za otkazivanje da dobijete povrat novca.

within 2 weeks

U toku 2 sedmice

NAKNADA OD [seat-protection location=wizzairComCallCentre] +USLUGE
Ukoliko otkažete rezervaciju u toku 14 dana prije leta, morat ćete platiti veću naknadu te nećete dobiti povrat novca za cijenu kupljenih usluga.

wizz-flex-icon

Očekujete promjene? Nabavite uslugu WIZZ Flex

Kupovinom usluge WIZZ Flex omogućava vam se da putem interneta, neograničen broj puta promijenite datum, vrijeme i liniju leta.

Saznajte više o usluzi WIZZ Flex

Padajući meni

Otkazivanje rezervacije se mora dovršiti najkasnije 3 sata prije planiranog vremena polaska leta. Napominjemo da će se promjena smatrati konačnom po prijemu uplate (ako je primjenjivo). Imajte na umu da je moguće samo plaćanje kreditnom karticom.

a. U slučaju rezervacija u jednom smjeru: Otkazivanje rezervacije se mora dovršiti najkasnije 3 sata prije planiranog vremena polaska leta.

b. U slučaju rezervacija u oba smjera:

i. Ako rezervacija uključuje povratni let, otkazivanje možete izvršiti prije polaska prvog leta. U tom slučaju oba leta će biti otkazana. Naprimjer, u slučaju leta Budimpešta – London Luton – Budimpešta, otkazivanje je moguće samo prije polaska leta Budimpešta – London Luton. U ovom slučaju letovi Budimpešta – London Luton i London Luton – Budimpešta će biti otkazani.

ii. Otkazivanje nije moguće ako je prvi avion već poletio.

Prijavite se da otkažete rezervaciju i napravite izbor na svom WIZZ profilu (kao vlasnik rezervacije). U slučaju bilo kakvih problema, kontaktirajte Wizz Air pozivni centar.

c. Postupak otkazivanja rezervacija koje uključuju više od jednog putnika (bez grupnih rezervacija, 2–10 osoba)

 1. Prijavite se na WIZZ Profil da otkažete rezervaciju
 2. Odaberite rezervaciju koju želite otkazati
 3. Odaberite putnike na koje se otkazivanje odnosi (u slučaju da želite otkazati rezervaciju za sve putnike, možete odabrati sve putnike u istom postupku)
 4. Potvrdite otkazivanje i izmirite plaćanje otkazivanja ako je primjenjivo
 5. Napominjemo da u slučaju da je prvobitna rezervacija potpuno ili djelomično plaćena WIZZ bonom, otkazivanje rezervacije je moguće samo za sve putnike i sve letove istovremeno.

Važeće uplate u slučaju otkazivanja rezervacije

i. Taksa za otkazivanje zavisi od broja dana preostalih do polaska i naplaćuje se po putniku po letu kao što je navedeno ispod.

 • Više od 14 dana do polaska, taksa za otkazivanje: [cancellation location=WizzairComCallCentre] po putniku po letu
 • Do 14 dana do polaska, taksa za zaštitu sjedišta: [seat-protection location=WizzairComCallCentre] po putniku po letu
 • Ako se otkazivanje vrši više od 14 dana prije polaska, putnik ima pravo na povrat novca od ukupne cijene nakon odbijanja takse za otkazivanje i ostvarivanja prednosti kluba WIZZ Discount Club.
 • Ako se otkazivanje vrši u roku od 14 dana prije polaska, putnik ima pravo na povrat novca od ukupne cijene nakon odbijanja takse za zaštitu sjedišta, ostvarivanja prednosti kluba WIZZ Discount Club i drugih usluga

2. Ostvarivanje prednosti kluba WIZZ Discount Club

Iznos koji se plaća sastoji se od razlika redovne cijene i cijene karte kluba WIZZ Discount Club, kao i redovne takse i takse za prtljag za klub WIZZ Discount Club. U slučaju da je član kluba WIZZ Discount Club otkazao rezervaciju, ove takse se primjenjuju na sve putnike preostale u rezervaciji jer će izgubiti prednosti kluba WIZZ Discount Club.

Taksa za otkazivanje i ostvarivanje prednosti kluba WIZZ Discount Club će se umanjiti od plaćenog iznosa za putnika čija je rezervacija otkazana, kao što slijedi:

 • Ako je plaćeni iznos za putnika čija je rezervacija otkazana veći od taksi za otkazivanje (taksa za otkazivanje/taksa za zaštitu sjedišta, ostvarivanje prednosti kluba WIZZ Discount Club), razlika će biti vraćena na WIZZ Račun vlasnika rezervacije (osoba koja je prvobitno kreirala rezervaciju) u vidu WIZZ kredita;
 • Ako je plaćeni iznos za putnika čija je rezervacija otkazana manji od taksi za otkazivanje (taksa za otkazivanje/taksa za zaštitu sjedišta, ostvarivanje prednosti kluba WIZZ Discount Club) potrebno je samo platiti ostvarivanje prednosti kluba WIZZ Discount Club.
 • Ako je plaćeni iznos za putnika čija je rezervacija otkazana jednak taksi za otkazivanje (taksa za otkazivanje, taksa za zaštitu sjedišta, ostvarivanje prednosti kluba WIZZ Discount Club), uplata nije potrebna niti će se vršiti povrat novca

Dodatne važne informacije:

Ako pošaljete zahtjev za povrat novca na WIZZ Račun, svi letovi i putnici uključeni u rezervaciju bit će otkazani i postat će nevažeći. Postupak dobrovoljnog otkazivanja putem interneta i slanja zahtjeva za prebacivanje kredita na WIZZ Račun je nepovratan i daljnje izmjene nisu moguće. WIZZ krediti se ne mogu konvertovati u prvobitni način plaćanja.

Ako želite primiti povrat novca na debitnu/kreditnu karticu, putem bankovnog transfera bilo kojeg drugog načina plaćanja prvobitne rezervacije morate kontaktirati Wizz Air pozivni centar (mogućnost kontakta putem interneta još uvijek nije moguća). U tom slučaju transakcijska taksa za pozivni centar neće biti naplaćena.

Napominjemo da povrat novca možete zatražiti samo u vidu WIZZ kredita ako ste rezervaciju prvobitno platili samo putem kredita s WIZZ Računa. Konverzija na drugi način plaćanja nije moguća.

Ako ste kupili kartu s Plus tarifom ili imate rezervaciju s uslugom WIZZ Flex, možete zatražiti povrat novca kupovne cijene. Kupovna cijena vaše rezervacije bit će vraćena na vaš WIZZ Račun u vidu kredita. Imajte na umu da kupovna cijena usluge WIZZ Flex neće biti vraćena na vaš WIZZ Račun, a njena vrijednost će biti oduzeta od ukupne kupovne cijene. Imajte na umu da ako se otkazivanje rezervacije vrši s uslugom WIZZ Flex, pravila isteka kredita su različita. Pogledajte Odredbe i uslove usluge WIZZ Flex.

Nakon primjene važećih taksi, iznos za vraćanje (ako je dostupan) će se prenijeti na WIZZ Račun vlasnika rezervacije u vidu WIZZ kredita u roku od 72 sata od slanja zahtjeva. Vraćeni iznos će biti dostupan na WIZZ Računu 1 godinu (izuzev za WIZZ Flex gdje je rok 90 dana) i može se koristiti za kupovinu novih letova i usluga aviokompanije Wizz Air.

Članstva u klubu WIZZ Discount Club i propusnice Privilege Pass kupljeni tokom rezervacije prvobitnog leta se neće automatski otkazati s otkazivanjem rezervacije. Provjerite dodatne informacije o klubu WIZZ Discount Club i propusnici Privilege Pass.

Usluge kupljene od trećih strana tokom rezervacije prvobitnog leta (npr. osiguranje, aerodromski prijevoz) ne otkazuju se automatski tokom otkazivanja rezervacije. Da otkažete ove usluge, direktno kontaktirajte pružaoca treće strane dotične usluge.

U slučaju otkazivanja leta, na raspolaganju imate sljedeće opcije u skladu sa našim Općim uvjetima prijevoza, osim ako nije drugačije predviđeno Uredbom (EZ) br. 261/2004 („Uredba”) kojom se utvrđuju zajednička pravila odštete i pomoći putnicima u slučaju uskraćenog ukrcavanja i otkazivanja ili dugih kašnjenja letova.

 1. Možete ponovo izvršiti rezervaciju za naredni dostupni let na istoj/sličnoj liniji. Ili, u slučaju da nema dostupnih linija istog ili narednog dana (a kasniji dostupni datumi nisu prikladni zbog svrhe putovanja), možete sami dogovoriti putovanje drugom aviokompanijom ili drugim odgovarajućim načinom transporta (npr. vozom, autobusom ili iznajmljenim automobilom). Napominjemo da se svaki alternativni način transporta mora izvršiti u usporedivim uslovima putovanja s vašim odredištem. Možete nam poslati povezane razumne i propisno dokumentirane troškove i izdatke radi nadoknade na wizzair.com. Nemojte zaboraviti da prikupite i pošaljete sve važeće račune i fakture povezane s troškom takvog alternativnog putovanja (npr. karta ili gorivo); ili
 2. Možete otkazati rezervaciju i zatražiti povrat novca u vidu WIZZ kredita na svoj WIZZ Račun za otkazani let kao i za povratni let, ako je primjenjivo; ili ćete kasnije moći zatražiti povrat novca na prvobitni način plaćanja u mjestu u vidu WIZZ kredita.

Ukoliko želite promijeniti svoj izbor, to možete učiniti u skladu s općim pravilima i uz plaćanje odgovarajuće naknade.

Imajte na umu da kada su u pitanju Dodatne usluge, u slučaju otkazivanja leta, primjenjuju se pravila povrata novca treće strane koja nudi dodatne usluge.

Prijavite se da pristupite ovim opcijama i napravite izbor na svom WIZZ profilu (kao vlasnik rezervacije). U slučaju bilo kakvih problema, kontaktirajte Wizz Air pozivni centar.

Pored gore navedenih opcija, omogućit ćemo vam dva besplatna telefonska poziva (umjesto toga možete odabrati teleks, telefaks ili poruku e-pošte) ili, ako Wizz Air nije u mogućnosti da vam ponudi navedene usluge, nadoknadit ćemo vam troškove takve komunikacije.

Ako je primjenjivo, u slučaju preusmjeravanja, ako je vrijeme polaska novog leta dan nakon prvobitno planiranog polaska otkazanog leta, organizirat ćemo besplatan hotelski smještaj i prijevoz od aerodroma do hotela. Ukoliko Wizz Air nije u mogućnosti da vam osigura takvo zbrinjavanje, nadoknadit ćemo vam troškove obroka, hotelskog smještaja i prijevoza od aerodroma do hotela.

Napominjemo da je povrat novca za troškove za navedenu pomoć moguć do opravdanog iznosa i mora biti potkrijepljen računima.

Pored toga, Wizz Air će platiti odštetu u skladu s članom 7. Uredbe:

IZNOS

UDALJENOST

NAPOMENA

250 EUR

1500 km ili manjeAko vam je ponuđen novi let čije vrijeme dolaska nije duže od dva sata poslije vremena dolaska koje je planirano letom koji ste vi rezervirali, ovaj iznos će biti smanjen za 50%

400 EUR

između 1501 i 3500 km u slučaju letova unutar Zajednice (EU-EEP)Ako vam je ponuđen novi let čije vrijeme dolaska nije duže od 3 sata od vremena dolaska koje je planirano letom koji ste vi rezervirali, ovaj iznos će biti smanjen za 50%

600 EUR

preko 3500 km (primjenjivo samo na letove koji nisu unutar Zajednice (EU-EEP))Ako vam je ponuđen novi let čije vrijeme dolaska nije duže od 4 sata od vremena dolaska koje je planirano letom koji ste vi rezervirali, ovaj iznos će biti smanjen za 50%

Povrat novca koji je gore naveden neće biti izvršen ukoliko ste bili informisani o otkazivanju:

 • 2 sedmice prije planiranog vremena polaska;
 • u periodu između 2 sedmice i 7 dana prije planiranog vremena polaska i ako vam je ponuđen alternativni let aviokompanije Wizz Air čije vrijeme polaska nije više od dva sata prije planiranog vremena polaska te je vrijeme dolaska manje od četiri sata nakon planiranog vremena dolaska;
 • manje od 7 dana prije planiranog vremena polaska i ako vam je ponuđen alternativni let aviokompanije Wizz Air čije vrijeme polaska nije više od jednog sata prije planiranog vremena polaska te je vrijeme dolaska manje od 2 sata nakon planiranog vremena dolaska.

Napominjemo da nismo obavezni da platimo naknadu ako je otkazivanje izazvano vanrednim okolnostima koje se nisu mogle izbjeći čak ni uz poduzimanje svih razumnih mjera.

Vanredne okolnosti se odnose ali nisu ograničene na sljedeće razloge: kontrola zračnog prometa, vremenski uvjeti, štrajkovi (osim štrajkova Wizz Airovih zaposlenika), teroristička uzbuna ili sigurnosni razlozi, zatvaranje aerodroma ili piste, građanski neredi, viša sila, sigurnosni razlozi vezani za let.

Svaki slučaj će se zasebno razmatrati da bi se utvrdilo postoje li neizbježne vanredne okolnosti.

Ukoliko imate bilo kakve žalbe u vezi s ostvarivanjem svojih prava iz Uredbe, možete se obratiti nadležnom nacionalnom tijelu u mjestu vašeg polaska (http://apr.europa.eu).

U slučaju kašnjenja letova, na raspolaganju su vam sljedeće mogućnosti u skladu s Uredbom (EZ) br. 261/2004 (Uredba) kojom se utvrđuju zajednička pravila odštete i pomoći za putnike u slučaju uskraćivanja ukrcavanja i otkazivanja ili dužeg kašnjenja letova.

UDALJENOST

TRAJANJE KAŠNJENJA

POMOĆ PRUŽENA SVAKOM PUTNIKU KOJI PLAĆA KARTU

1500 km ili manje

2 sata ili više

 • piće i obrok u vrijednosti koja je proporcionalna kašnjenju
 • dva telefonska poziva ili teleksa, telefaksa ili poruke e-pošte (ako Wizz Air nije u mogućnosti da vam ponudi navedene usluge, nadoknadit ćemo vam troškove do opravdanog iznosa potkrijepljenog računima)

1501-3500 km

3 sata ili više

3501 km ili više

4 sata ili više

Ukoliko vaš let kasni najmanje 5 sati, možete izabrati jednu od sljedećih opcija (pored gore navedene pomoći):

 • Možete ponovo izvršiti rezervaciju za naredni dostupni let na istoj/sličnoj liniji. Ili, u slučaju da nema dostupnih linija istog ili narednog dana (a kasniji dostupni datumi nisu prikladni zbog svrhe putovanja), možete sami dogovoriti putovanje drugom aviokompanijom ili drugim odgovarajućim načinom transporta (npr. vozom, autobusom ili iznajmljenim automobilom). Napominjemo da se svaki alternativni način transporta mora izvršiti u usporedivim uslovima putovanja s vašim odredištem. Možete nam poslati povezane razumne i propisno dokumentirane troškove i izdatke radi nadoknade na wizzair.com. Nemojte zaboraviti da prikupite i pošaljete sve važeće račune i fakture povezane s troškom takvog alternativnog putovanja (npr. karta ili gorivo).
 • Rezervaciju možete otkazati i nadoknaditi ukupnu cijenu prijevoza za otkazani let po cijeni koju ste platili za njega, za dio/dijelove putovanja koje niste obavili, kao i za dio/dijelove putovanja koje ste obavili ako taj let više ne ispunjava svrhu vašeg prvobitnog plana putovanja, zajedno s, kada je relevantno (tj. u slučaju letova s presjedanjem)
 • Rezervaciju možete otkazati i dobiti punu vrijednost uplate za dotični let na svoj WIZZ Račun u vidu WIZZ kredita. Ove kredite možete iskoristiti za sve letove/usluge aviokompanije Wizz Air u budućnosti.

Ako je, zbog dugog kašnjenja, vrijeme polaska leta koji je kasnio tek dan nakon prvobitno planiranog dana polaska, po potrebi ćemo organizirati besplatan hotelski smještaj i prijevoz od aerodroma do hotela. Ukoliko Wizz Air nije u mogućnosti da vam osigura takvo zbrinjavanje, nadoknadit ćemo vam troškove hotelskog smještaja i prijevoza od aerodroma do hotela do opravdanog iznosa potkrijepljenog računima.

Putnici čiji let kasni više od tri sata u dolasku imaju pravo na nadoknadu kao što je utvrđeno članom 7 Uredbe, osim ako je kašnjenje uzrokovano vanrednim okolnostima koje se nisu mogle izbjeći čak ni uz poduzimanje svih razumnih mjera.

Ukoliko imate bilo kakve žalbe u vezi s ostvarivanjem svojih prava iz Uredbe, možete se obratiti nadležnom nacionalnom tijelu u mjestu vašeg polaska (http://apr.europa.eu).

U slučaju uskraćivanja ukrcavanja, na raspolaganju su vam sljedeće mogućnosti u skladu s Uredbom (EZ) br. 261/2004 Evropskog parlamenta i Vijeća od 11. februara 2004, kojom se utvrđuju zajednička pravila odštete i pomoći za putnike u slučaju uskraćivanja ukrcavanja i otkazivanja ili dužeg kašnjenja letova.

Ako dobrovoljno odustanete od rezervacije u zamjenu za pogodnosti, možete odabrati jednu od sljedećih opcija (pored pogodnosti koje je odobrila aviokompanija Wizz Air):

 1. Bit ćete preusmjereni na let aviokompanije Wizz Air ili druge aviokompanije do vašeg konačnog odredišta, prema sličnim uslovima prijevoza, u zavisnosti od raspoloživosti sjedišta.
 2. Nadoknadit ćemo vam ukupnu cijenu prevoza otkazanog leta po cijeni po kojoj je kupljen, za dio ili dijelove putovanja koji nisu iskorišteni i za dio ili dijelove putovanja koji su već iskorišteni ako let više ne služi svrsi u odnosu na vaš prvobitni plan puta, zajedno sa, po potrebi (tj. u slučaju letova s presjedanjem), ponovnom rezervacijom povratnog leta kompanije Wizz Air ili neke druge kompanije, prema sličnim uvjetima prevoza, do vaše prve tačke polaska, što je prije moguće, zavisno o raspoloživosti sjedišta.
 3. Dobit ćete kredit za ukupnu vrijednost uplate za odgovarajuće sektore. Taj kredit možete koristiti za bilo koji let kompanijom Wizz Air.

Ako je broj dobrovoljno prijavljenih osoba bio nedovoljan i Wizz Air vam je uskratio ukrcavanje protiv vaše volje i bez ijednog drugog razloga, uz gore spomenutu dobit ćete i dodatnu pomoć, u skladu sa sljedećim:

 1. Dajemo vam bon za piće/obrok u vrijednosti proporcionalnoj vremenu čekanja.
 2. Nudimo dva besplatna telefonska poziva, teleksa, telefaksa ili e-mail poruke ili, ako Wizz Air nije u mogućnosti da vam ponudi spomenute usluge, nadoknadit ćemo troškove takve komunikacije.
 3. U slučaju preusmjeravanja, ako je vrijeme polaska novog leta sutradan nakon planiranog polaska otkazanog leta, organizirat ćemo besplatan hotelski smještaj i prijevoz između aerodroma i hotela. Ukoliko Wizz Air nije u mogućnosti da vam osigura takvo zbrinjavanje, nadoknadit ćemo vam troškove obroka, hotelskog smještaja i prijevoza od aerodroma do hotela.

Povrat novca za troškove za pomoć navedenu u tačkama b) i c) moguć je do opravdanog iznosa potkrijepljenog računima.

Pored toga, Wizz Air će platiti odštetu u skladu sa članom 7. Uredbe:

Iznos

Udaljenost

Napomena

250 EUR

1500 km ili manje

Ukoliko vam se ponudi novi let, a vrijeme dolaska ne premašuje za više od dva sata planirano vrijeme dolaska leta koji ste rezervirali, ovaj iznos će se smanjiti za 50%

400 EUR

između 1500 i 3500 km

Ukoliko vam se ponudi novi let, a vrijeme dolaska ne premašuje za više od tri sata planirano vrijeme dolaska leta koji ste rezervirali, ovaj iznos će se smanjiti za 50%

600 EUR

preko 3500 km

Ukoliko vam se ponudi novi let, a vrijeme dolaska ne premašuje za više od četiri sata planirano vrijeme dolaska leta koji ste rezervirali, ovaj iznos će se smanjiti za 50%

Ukoliko imate bilo kakve žalbe u vezi s ostvarivanjem svojih prava iz Uredbe, možete se obratiti nadležnom nacionalnom tijelu u skladu s mjestom vašeg polaska (http://apr.europa.eu).

U slučaju da prema Uredbi (EZ) br. 261/2004 imate pravo na obeštećenje, reklamaciju možete podnijeti putem Obrasca za žalbe na internetu.

Drugi putnici mogu podnijeti zahtjev za odštetu u Vaše ime samo ako ste Vi i drugi putnik dio iste rezervacije dotičnog leta. U tom slučaju Vi ili drugi putnici koji podnosite reklamaciju morate pružiti valjani dokaz o datom ovlaštenju.

Na Vašu reklamaciju ćemo odgovoriti u roku od 30 dana.

Reklamacija treće strane

Reklamaciju bilo koje treće strane nećemo obrađivati osim ako ste nam direktno Vi ili putnici u vašoj rezervaciji prethodno podnijeli reklamaciju.

Kako bi se izbjegla sumnja, uslovi iz prethodnog stava nisu usmjereni ka ograničavanju Vašeg prava ili uspostavljanju zabrane da se posavjetujete s pravnim savjetnicima prije nego nam direktno podnesete reklamaciju.

Ako nam treća strana podnese reklamaciju u Vaše ime (pod uslovom da ste nam već direktno podnijeli reklamaciju), treća strana je dužna predstaviti valjanu i odgovarajuću dokumentaciju kojom dokazuje da ima zakonsko ovlaštenje da Vas zastupa.

Svako obeštećenje isplaćeno trećoj strani koja djeluje u Vaše ime će se smatrati valjanom isplatom obeštećenja i dodatno obeštećenje neće biti isplaćeno za isti let jer ne snosimo odgovornost za drugo plaćanje ili bilo koji spor između Vas i treće osobe.

Dodjela

Imate pravo dodijeliti reklamaciju trećoj strani. Kada dodijelite pravo na reklamaciju, Vi trećoj strani „prodajete” svoje pravo da od Nas primite obeštećenje, te nakon zaključenja dodjeljivanja, treća strana će imati pravo da umjesto Vas primi obeštećenje. Savjetujemo Vam da pažljivo pročitate odredbe i uvjete ugovora s trećom stranom u vezi Vaše reklamacije.

Imamo pravo da obrađujemo dodijeljene reklamacije samo ako su ispunjeni sljedeći uslovi:

 • Ako primimo pisano obavještenje o dodjeljivanju kojeg ste Vi potpisali uključujući sljedeće:

obroj rezervacije

oosnovu reklamacije

odatum i broj leta

ili

 • originalnu ili ovjerenu kopiju propisno izvršenog ugovora o dodjeljivanju priloženu reklamaciji.

Taksa za dodijeljene reklamacije

Obrada dodijeljenih reklamacija nam predstavlja dodatni trošak. Prema mađarskom Građanskom zakoniku 6:200. §* takve troškove ćete snositi Vi i treća strana kojoj ste dodijelili reklamaciju.

Ako je potrebno isplatiti obeštećenje za dodijeljenu reklamaciju, od isplate za obeštećenje ćemo odbiti Administrativnu taksu za dodjeljivanje kako bismo pokrili gore navedene troškove.

Iznos Administrativne takse za dodjeljivanje je 50 EUR. Također je navedena u odjeljku Sve usluge i takse.

Valjana i odgovarajuća dokumentacija za zastupanje ili dodjeljivanje

U slučaju da Vas zastupa treća strana ili ako ste dodijelili svoju reklamaciju, prema mađarskom Građanskom zakoniku o parničnom postupku 325 §*, svi dokumenti koje primimo moraju biti u obliku privatnog dokumenta s punom dokaznom snagom, koji mora ispunjavati sljedeće:

a)izdavač ga je napisao i potpisao rukom, ili –

Samo u svrhe pojašnjenja: Vi pišete dokument rukom i on sadrži Vaš potpis.

b)potpisala su ga dva svjedoka potvrđujući da je navedena osoba pred njima potpisala dokument, ako nije potpuno ili djelomično napisala dokument, ili je izjavila da je potpis njen vlastiti, a na dokumentu će se čitko naznačiti ime i adresa prebivališta, ili uobičajenog prebivališta, oba svjedoka, – ili

Samo u svrhe pojašnjenja: Ako Vi niste napisali dokument, dvije druge osobe ga moraju potpisati kao svjedoci i naznačiti svoje adrese.

c)sudac ili javni notar će ovjeriti potpis ili inicijalne potpisnika dokumenta na dokumentu; ili

Samo u svrhe pojašnjenja: Dokument je ovjeren. To znači da notar potvrđuje da potpis na dokumentu pripada Vama.

d)*advokat ili pravni savjetnik advokatske komore pruža propisno potpisan dokument kojim se potvrđuje da je druga osoba prepisala dokument a potpisnik potpisao pred njim ili je pred njim izjavio da to je njegov vlastiti potpis; – ili

Samo u svrhe pojašnjenja: Dokument treba potpisati advokat ili Vi [ako je dokument izradio advokat]

e) elektronsku verziju dokumenta izrađuje ovlašteni elektronski potpis potpisnika ili napredni elektronski potpis zasnovan na kvalificiranom certifikatu ili pečatu, uključujući vremenski pečat, ako to nalaže zakon;

Samo u svrhe pojašnjenja: Elektronska verzija dokumenta je izrađena pomoću ovlaštenog uređaja kojim se Vi identificirate i pruža kvalificirani certifikat ili pečat na dokumentu

*Opći uvjeti prijevoza koje ste prihvatili tokom rezervacije, a koji predstavljaju ugovor između Vas i nas, su uređeni prema mađarskom zakonu, te kao takav mađarski zakon uređuje naš ugovorni odnos.

U slučaju smrti bliskog člana porodice (majke, oca, supruge, supruga, partnera u izvanbračnoj zajednici, sestre, brata, nane, dede, unuka, unuke) do 30  dana prije datuma polaska, možete zatražiti povrat novca tako što ćete podnijeti zahtjev . U roku od 7 dana nakon podnošenja zahtjeva morate priložiti smrtni list.

Česta pitanja

Česta pitanja

Popunite obrazac zahtjevapri tome pazeći da odaberete ispravnu kategoriju.

Primit ćete jedinstveni identifikacijski broj – uvijek se pozivajte na njega. Potrudit ćemo se da vaš upit obradimo čim prije. Sigurno ćete dobiti odgovor od nas u roku od 30 dana.

U slučaju da kompanija Wizz Air promijeni red letenja ili otkaže let prije zakazanog vremena polaska vašeg leta, obavijestit ćemo vas o tim promjenama i vašim opcijama putem adrese e-pošte koju ste naveli prilikom vršenja rezervacije. Obavještenja se šalju direktno na kontakt podatke vlasnika rezervacije i odnose se na sve putnike u rezervaciji. Odgovornost je vlasnika rezervacije/agencije da obavijesti sve druge putnike u rezervaciji o promjenama leta.

U takvim slučajevima možete odabrati nešto od sljedećeg (može se razlikovati od slučaja do slučaja):

 • Prijavite se na svoj WIZZ profil (kao vlasnik rezervacije) i besplatno ponovo rezervirajte let drugim letom kompanije Wizz Air na istoj ili, ako je neophodno, sličnoj liniji, u zavisnosti od dostupnosti sjedišta. Ako niste zadovoljni dostupnim letovima, nudimo vam mogućnost povrata novca tokom postupka ponovnog rezerviranja putem interneta.
 • Prijavite se na svoj WIZZ profil (kao vlasnik rezervacije) i zatražite kredit za punu vrijednost uplate za otkazani ili promijenjeni let uz dodatnih 20% plaćene cijene prijevoza za otkazani ili promijenjeni let na vaš WIZZ Račun. Takvi putni krediti se mogu koristiti za kupovinu svih budućih WIZZ letova ili usluga. Kasnije ćete moći zatražiti povrat novca od 100% na osnovu prvobitnog načina plaćanja umjesto u vidu WIZZ kredita ako želite (u zavisnosti od ograničenja vrste načina plaćanja). U tom slučaju napominjemo da nećete ispunjavati uslove za gore navedenih dodatnih 20%.

Napominjemo da Wizz Air putnicima ne nudi opciju povrata novca ili ponovnog rezerviranja u slučajevima kada je promjena pokrenuta do 14. dana prije polaska leta, a promjena se izvrši za manje od pet sati vremenske razlike

U slučaju bilo kakvih problema s gore navedenim, kontaktirajte Wizz Air pozivni centar.