Informacije i usluge

Vodič za plaćanje

Odaberite oznaku za pojedinca ili kompaniju
na stranici za informacijama o plaćanju
u toku vršenja procesa rezervacije.

billing_as_company

KAO POJEDINAC

Putujete sami ili sa porodicom te sami plaćate račun.

billing_as_individual

KAO KOMPANIJA

Putujete poslovno te će vaš let platiti poslodavac, škola, itd.

Padajući meni

Elektronska kopija

Elektronske kopije računa izdajemo u pdf formatu te ih šaljemo na adresu e-pošte navedenu u rezervaciji. 

  • Sadrži elektronski potpis i vremenski pečat kreiran pomoću tehnologije PKI (infrastruktura javnog ključa)
  • Potpis se stavlja u ime kompanije Wizz Air Hungary te sadrži "certifikat o kvalificiranom poslovanju"
  • Elektronski račun je u skladu sa propisima mađarskog zakona
  • Račun vam izdajemo prema zadatim principima, sa vašim podacima unesenim na račun

Papirna kopija

Ukoliko vam je potrebna papirna kopija računa, podnesite zahtjev putem Wizz Air pozivnog centra. Naknada za izradu i slanje papirnog računa iznosi [paper-invoice]. 

Račun možemo izdati samo za let. Ukoliko vam je potreban račun ili faktura za druge usluge koje ste platili zajedno s kartom, ali ih ne obavlja Wizz Air (npr. putničko osiguranje, prijevoz autobusom ili taksijem, usluge na aerodromu), kontaktirajte direktno pružaoce usluge.

Mi vam možemo izdati račun samo za letove koje ste kupili direktno od nas. Ukoliko ste rezervaciju napravili preko putničke agencije ili web lokacije treće strane, račun vam izdaje prodavač karte.

Iako možete izabrati da valuta plaćanja ne bude valuta grada iz kojeg polijećete, račun će se izdati u originalnoj valuti rezervacije (tj. ne u valuti plaćanja).

Kontaktirajte nas ukoliko imate problema s računima:

Učinit ćemo sve što možemo da obradimo vaš zahtjev u roku od 30 dana od dana prijema žalbe.

Wizz Air Hungary izdaje elektronske račune i šalje ih svojim klijentima e-poštom. PDF datoteka u prilogu poruke e-pošte je elektronski originalni račun koji izdaje Wizz Air Hungary.

Na osnovu relevantnih mađarskih zakonskih propisa (2001/XXXV Zakon o elektronskom potpisu; 2000/C Zakona o računovodstvu; 23/2014. Uredba Ministarstva nacionalne ekonomije), kompanijama je dozvoljeno da izdaju fakture i u elektronskoj formi. Elektronski račun je datoteka posebnog formata koji sadrži sliku tradicionalnog računa koji Wizz Air Hungary izdaje kao PDF dokument (u skladu s mađarskim zahtjevima formata računa, kao što je navedeno u Zakonu 2007/CXXVII o PDV-u) i (unutar PDF dokumenta) napredni elektronski potpis i vremenski pečat fakture kreirane uz pomoć tehnologije PKI (infrastrukture javnog ključa), u skladu s gore  navedenim mađarskim propisima. Potpis je napravljen u ime kompanije Wizz Air Hungary i ima "kvalificirani poslovni certifikat" kvalificiranog javnog notara kojeg je za ovo angažirala kompanija Wizz Air Hungary. Elektronski račun sadrži sve informacije potrebne za provjeru potvrde priložene uz potpis i vremenski pečat računa.

Primalac je dužan spremiti elektronske račune u elektronskom formatu, slično kao i papirne račune, ako se račun koristi u knjigovodstvene svrhe.

Da biste pristupili, provjerili porijeklo i autentičnost elektronskog računa, trebate instalirati Adobe Reader 9 ili noviju verziju. Ako prilikom instaliranja naiđete na problem, obratite se administratoru sistema.

Česta pitanja

Česta pitanja

Primit ćete elektronski račun na adresu e-pošte koju ste naveli u registraciji. Elektronski računi se izdaju u skladu s relevantnim mađarskim pravnim odredbama.

Pored toga, možete zahtijevati štampanu kopiju elektronskog računa, uz naknadu, preko Wizz Air pozivnog centra. Štampane kopije šaljemo poštom na adresu koju ste naveli u registraciji.

Uz naknadu možete zahtijevati modificirani račun koji sadrži druge detalje.

Za više informacija pročitajte naš Vodič za plaćanje.