Информации и услуги

Водич за наплата

Изберете ја картичката Приватно лице или Компанија
на страницата „Информации за наплата“
во текот на процесот на резервирање.

КАКО ПРИВАТНО ЛИЦЕ

Патувате сами или со семејството и сами ќе ја платите сметката.

КАКО КОМПАНИЈА

Патувате службено и Вашиот лет ќе го плати Вашиот работодавач, училиштето, итн.

Хармоники

Електронска копија

Издаваме електронски копии на фактурите во .pdf, а се испраќаат на адресата на е-пошта што сте ја навеле со резервацијата. 

  • содржи електронски потпис и временски печат што се создаваат со технологијата PKI (Инфраструктура на јавен клуч)
  • потписот се става во име на Wizz Air Hungary, заедно со „квалификуван бизнис сертификат“
  • електронската фактура е во согласност со унгарските прописи
  • стандардно, ќе Ви издадеме фактура пополнета со Вашите детали

Хартиена копија

Ако Ви треба хартиена копија на фактурата, побарајте во Центарот за поддршка на Wizz Air. Таксата за создавање и испраќање хартиена фактура изнесува [paper-invoice]. 

Често поставувани прашања

Често поставувани прашања

Ќе добиете електронска фактура на адресата на е-пошта што сте ја навеле при резервирањето. Електронските фактури се издаваат во согласност со важечките правни прописи во Унгарија.

Освен тоа, може да побарате хартиена копија на електронската фактура со плаќање такса во Центарот за поддршка на Wizz Air. Хартиените копии ќе Ви пристигнат по пошта на адресата што сте ја навеле во резервацијата.

Може да побарате изменета фактура што ќе содржи други детали со плаќање такса.

За повеќе информации, прочитајте го Водичот за наплата.