Informacije i usluge

WIZZ Experiences

3-01

Trenutna potvrda narudžbe

attraction-tickets-icon

Događaji i aktivnosti u više od 65 zemalja

Freedom

Bez stresa od planiranja

1

Bez skrivenih naknada

Česta pitanja

Česta pitanja

Sve prodaje karata su konačne i ne mogu se otkazati.

U zavisnosti od raspoloživosti (i u nekim slučajevima od naknade za zamjenu) neka mjesta održavanja događaja će dati sve od sebe da Vam zamijene karte. Preporučujemo da provjerite informacije o datom mjestu održavanja događaja ili njihove odjeljke sa često postavljanim pitanjima da biste našli njihova pravila. U većini slučajeva imajte na umu dolje navedene informacije.

 • Zamjene se moraju obavljati za isto izvođenje predstave i na istom mjestu održavanja događaja.
 • Zamjene se moraju obavljati za karte iste ili veće vrijednosti.
 • Zamjena se mora obaviti 48 sati prije početka događaja.
 • Popusti se priznaju samo ako važe i za zamjenski događaj.

Alternativno, kontaktirajte nas i rado ćemo Vam pomoći.

Imajte na umu da će Vam u slučaju otkazivanja ili promjene rasporeda događaja automatski biti dozvoljeno da izvršite zamjenu karata.

Ako se događaj otkaže, dobit ćete povrat novca nominalne vrijednosti karte ili će Vam biti ponuđena sjedišta za drugi nastup. Učinit ćemo sve što možemo da Vas u slučaju otkazivanja unaprijed obavijestimo. Imajte na umu da odluka o tome da li da zamijenite karte za drugi nastup može da zavisi od odluke mjesta održavanja događaja. U slučaju povrata novca povrat će se izvršiti na kreditnu ili debitnu karticu koja je korištena za kupovinu. U tom slučaju, ako kreditna ili debitna kartica više nije važeća, preporučujemo da nas kontaktirate.

Ako događaj bude odgođen ili mu se promjeni raspored, bit će Vam ponuđen izbor da prebacite karte na datum promijenjenog rasporeda, da Vam se izvrši povrat novca nominalne vrijednosti karte ili da Vam se ponude sjedišta za drugi nastup. Imajte na umu da odluka o tome hoće li Vam biti omogućen povrat novca ili zamjena karte može zavisiti od odluke mjesta održavanja događaja. Ako se izda povrat novca, povrat će se izvršiti na kreditnu ili debitnu karticu koja je korištena za kupovinu. U tom slučaju, ako kreditna ili debitna kartica više nije važeća, preporučujemo da nas kontaktirate.

Nakon što završite proces rezervacije, dobit ćete poruku e-pošte za potvrdu rezervacije s više informacija o Vašoj narudžbi i isporuci karte. Za različite opcije isporuke pogledajte odjeljak Preuzimanje, isporuka i potvrda karte u često postavljanim pitanjima. Ako niste primili poruku e-pošte za potvrdu narudžbe, kontaktirajte nas.

U zavisnosti od raspoloživosti karte možete kupiti na web lokacijiexperiences.wizzair.com . Imajte na umu da će se one obraditi kao nova uplata i da će se generirati nova narudžba. Imajte na umu da u nekim slučajevima nećete moći kupiti samo dječije karte jer to ograničenje koje primjenjuje klub ili udruženje. Ako trebate dodati bilo koju dječiju kartu u postojeću ili prethodnu kupovinu, kontaktirajte nas i mi ćemo Vam moći pomoći.

Popunite naš obrazac Kontaktirajte nas i moći ćemo Vam pomoći.

Popunite naš obrazac Kontaktirajte nas i moći ćemo Vam pomoći.

Popunite naš obrazac Kontaktirajte nas i moći ćemo Vam pomoći.

Nakon završetka procesa rezervacije primit ćete poruku e-pošte za potvrdu rezervacije s linkom za preuzimanje bona. Morat ćete odštampati ovaj bon za korištenje na odredištu. Ako niste primili poruku e-pošte za potvrdu narudžbe, kontaktirajte nas.

U zavisnosti od raspoloživosti karte možete kupiti na web lokaciji experiences.wizzair.com . Imajte na umu da će se one obraditi kao nova uplata i da će se generirati nova narudžba. Imajte na umu da u nekim slučajevima nećete moći kupiti samo dječije karte jer to može ograničiti organizator ture. Ako trebate dodati bilo koju dječiju kartu u postojeću ili prethodnu kupovinu, kontaktirajte nas i mi ćemo Vam moći pomoći.

Popunite naš obrazac Kontaktirajte nas i moći ćemo Vam pomoći.

Popunite naš obrazac Kontaktirajte nas i moći ćemo Vam pomoći.

Popunite naš obrazac Kontaktirajte nas i moći ćemo Vam pomoći.

Svako mjesto održavanja događaja je različito, ali općenito se prvi redovi nazivaju i prvim redovima u parteru. To su najniža sjedišta u pozorištu. Prva galerija je sljedeći nivo sjedišta iznad prvih redova. Gornja galerijaje dio iznad prve galerije, a sjedišta nabalkonu su najudaljenija i najviša sjedišta u pozorištu.

To zavisi od izvođenja. Obično se najboljim smatraju sjedišta koja su najbliža pozornici i koja se nalaze u sredini sa najboljim pogledom na nju. To su obično prvi redovi i prednji dio prve galerije .

Opće pravilo je da će karte sa većom cijenom imati najbolji pogled i biti najbliže pozornici, a najjeftinije karte će biti udaljenije od pozornice i ponekad imati ograničen pogled.

Neka sjedišta mogu imati ograničen pogled na pozornicu, na primjer, možda postoji rukohvat u liniji pogleda ili vrh scene na pozornici možda nije vidljiv s određenog sjedišta. To je jedinstveno za svako mjesto održavanja događaja i svako izvođenje. Ako vaša sjedišta imaju ograničen pogled, ova informacija će vam biti prikazana prije nego što potvrdite kupovinu.

Ne, kamere, video kamere i uređaji za snimanje strogo su zabranjeni.

Dođite na mjesto održavanja događaja najkasnije 30 minuta prije predstave.

Informacije o događaju ćete naći na web lokaciji experiences.wizzair.comtokom i nakon kupovine. Svaka lokacija će takođe imati detaljnije informacije ako pretražite na internetu. Informacije o događaju također možete pronaći u poruci e-pošte za potvrdu narudžbe. Ako niste primili poruku e-pošte za potvrdu narudžbe, kontaktirajte nas.

Svaka predstava će imati određeno ograničenje broja karata po narudžbi, ali ne postoji ograničenje broja narudžbi koje možete izvršiti u zavisnosti od raspoloživosti.

Za većinu pozorišta ne postoji pravilo oblačenja. Neka pozorišta preporučuju ležerno pravilo oblačenja.

Sve kupovine se automatski potvrđuju nakon završetka rezervacije. Međutim, pažljivo provjerite uputstva data u poruci e-pošte za potvrdu u slučaju da morate ponovo potvrditi određene detalje.

Neka sjedišta mogu imati ograničen pogled na teren ili igralište i biti zaklonjena trajnim pričvršćenjem ili opremom. To je jedinstveno za svako mjesto održavanja događaja. Cijene tih karata je u skladu s tim, a ako Vaša sjedišta imaju ograničen pogled, ta informacija će Vam biti prikazana prije nego što potvrdite kupovinu. Takođe provjerite mapu mjesta održavanja događaja da biste provjerili područje u kojem se nalazi Vaše sjedište.

Osim ako nije drugačija navedeno, sve navedene karte su za područje navijača domaće ekipe. Obično je navijačima gostujućeg kluba zabranjen pristup području za domaće navijače. Kupovinom karata za područje za domaće navijače garantirate i izjavljujete da će Vaše sjedište biti među domaćim navijačima.

Da. Sve dok to nije u komercijalne svrhe. Za dodatne informacije takođe provjerite uslove poslovanja mjesta održavanja događaja.

Dajte sebi dovoljno vremena da prije početka utakmice stignete na stadion i pronađete sjedište. Za posjećenije utakmice možda će Vam trebati više vremena da uđete na mjesto održavanja događaja.

Svaki klub će imati detaljnije informacije ako to pretražite na internetu. Sve relevantne informacije takođe možete pronaći u poruci e-pošte za potvrdu narudžbe. Ako niste dobili poruku e-pošte za potvrdu narudžbe, kontaktirajte nas.

Imajte na umu da je za utakmice La Lige i za neke utakmice Premier Lige veoma uobičajeno da dođe do promjene datuma i vremena utakmice. Zato Vas pozivamo da redovno provjeravate potvrđeni datum i vrijeme utakmice.

Svaka utakmica će imati određeno ograničenje broja karata po narudžbi.

Ove informacije možete pronaći na web lokaciji kluba. U većini slučajeva uprava zadržava pravo da odbije ulazak ili ukloni vlasnika karte sa mjesta održavanja događaja zbog ponašanja koje bi moglo uzrokovati štetu, ozljede, smetnje, neprijatnosti ili zbog nepoštivanja propisa mjesta održavanja događaja.

Većina tura i događaja se automatski potvrđuje nakon završetka rezervacije. Međutim, pažljivo provjerite uputstva data u poruci e-pošte za potvrdu u slučaju da morate ponovo potvrditi rezervaciju ili preuzeti u lokalnoj kancelariji na odredištu.

Svaka tura i događaj će navesti šta je uključeno u ili isključeno iz odabranih karata. Provjerite detalje ture i opis prilikom odabira karata putem interneta. Firma Coras ne preuzima odgovornost ako ste odabrali pogrešnu turu.

Nažalost, ne možemo promijeniti ime vlasnika karte nakon rezervacije. Većina mjesta održavanja događaja će izdati karte novom učesniku. Provjerite ima li osoba koja preuzima karte originalnu poruku e-pošte za potvrdu i važeći lični dokument. Takođe Vam preporučujemo da ponesu obavještenje kojim se dozvoljava korištenje karata od imenovanog vlasnika karte.

Poruka e-pošte za potvrdu će sadržavati sve potrebne informacije o Vašim kartama. Pogledajte različite oblike otkupa u nastavku. O tome će odlučiti organizator događaja od događaja do događaja.

 • Ako Vaša narudžba sadrži karte koje se štampaju kod kuće u prilogu poruke e-pošte za potvrdu, morat ćete ih odštampati da biste bili primljeni na mjesto održavanja događaja. Po pravilu preporučujemo da uvijek odštampate karte i ponesete ih sa sobom jer će se skenirati prilikom ulaska.
 • Ako je Vaša narudžba za preuzimanje na licu mjesta, obavezno ponesite sve neophodne informacije (poruku e-pošte za potvrdu i lični dokument sa fotografijom) na dan utakmice kako biste preuzeli karte.
 • Ako Vaša narudžba potvrđuje da će Vam karte koje se štampaju kod kuće poslati organizator događaja/klub, imajte na umu da će Vam te karte poslati bliže datumu utakmice. Po pravilu preporučujemo da uvijek odštampate karte i ponesete ih sa sobom jer će se skenirati prilikom ulaska.

U zavisnosti od utakmice sjedišta se mogu potvrditi prije kupovine tokom postupka plaćanja ili ih može potvrditi organizator događaja nakon kupovine. Pogledajte različite formate u nastavku.

 • Ako Vam sistem dodijeli sjedišta tokom procesa odabira, karte koje ćete dobiti prikazat će se na ekranu. Kao opće pravilo važi da će sistem dodijeliti sjedišta jedno pored drugog. Sjedišta se uvijek prikazuju u odjeljku „Vaša narudžba” prije nego što izvršite plaćanje. Prije plaćanja potvrdite i provjerite jeste li zadovoljni odabranim sjedištima i da li se nalaze jedno pored drugog. Imajte na umu da je za posjećenije utakmice moguće da će se raspoloživost smanjiti i da zbog toga neka sjedišta neće biti smještena jedno pored drugog. Alternativno, kontaktirajte nas i moći ćemo Vam pružiti dodatne informacije.
 • Ako Vam sistem ne dodijeli određena sjedišta tokom procesa odabira, organizator događaja će ih potvrditi bliže datumu utakmice. Imajte na umu da će organizator uvijek dati sve od sebe da sjedišta postavlja jedno pored drugog (jedno do drugog). U nekim slučajevima (u zavisnosti od utakmice i težine utakmice) sjedišta mogu biti jedno blizu drugog, ali ne jedno pored drugog. To znači da sjedišta mogu biti jedno ispred drugog, dijagonalno jedno od drugog ili odvojena nekim sjedištima. To se posebno može dogoditi ako se kupi više od 2 karte u jednoj narudžbi, usljed čega će i dalje sjedišta biti skupa uparena. Alternativno, kontaktirajte nas i moći ćemo Vam pružiti dodatne informacije.

Ponesite svoju kartu koja se štampa kod kuće iz poruke e-pošte za potvrdu narudžbe. Ako preuzimate karte na blagajni, ponesite i važeći lični dokument (lični dokument s fotografijom). Sve osobe koje ulaze na mjesto održavanja događaja moraju imati važeću kartu.

Nažalost, nakon rezervacije ne možemo promijeniti ime osobe koja prisustvuje utakmici. Većina sportskih događaja će skenirati Vaše karte prilikom ulaska, tako da će njihovo važenje biti zasnovano na tome.

Preporučujemo da dođete 30 do 45 minuta prije termina. To će Vam dati vremena ako budete trebali preuzeti ili zamijeniti karte (to zavisi od događaja – provjerite je li to potrebno nakon rezervacije). Po pravilu preporučujemo da uvijek odštampate bon i ponesete ga sa sobom.

Bon u prilogu poruke e-pošte za potvrdu je Vaša karta. Odštampajte ga i ponesite sa sobom.

Nažalost, nakon rezervacije ne možemo promijeniti ime glavnog putnika. Većina tura i događaja će prihvatiti nove putnike, ali preporučujemo da direktno kontaktirate organizatora ture i obavijestite ga o promjeni imena.

Da. Ako ste odabrali određeno vrijeme početka ili termin za turu ili događaj, morat ćete ga se pridržavati. Dostupnost za većinu tura i događaja je specifična za termine. Provjerite opis događaja jer bi to također pružilo dodatne informacije. Ako ste pogriješili i želite promijeniti termin, kontaktirajte nas i mi ćemo kod organizatora provjeriti traženu raspoloživost.

Ponesite bon iz poruke e-pošte za potvrdu narudžbe koji ste odštampali i lični dokument s fotografijom.

Svako mjesto održavanja događaja ima različitu pristupačnost pa je stoga najbolje da prije rezervacije direktno kontaktirate mjesto održavanja događaja. Molimo kontaktirajte nas da bismo Vas direktno povezali sa mjestom održavanja događaja.

Svako mjesto održavanja događaja ima različitu pristup, pa je stoga najbolje da direktno kontaktirate mjesto održavanja događaja ili klub prije rezervacije. Molimo kontaktirajte nas da bismo Vas direktno povezali s njima.

Svaki događaj ima različit pristup, stoga je najbolje da prije rezervacije direktno kontaktirate osobu zaduženu za događaj ili organizatora ture. Molimo kontaktirajte nas da Vas direktno povežemo sa organizatorom.

Ograničenje u vezi s uzrastom je različito za svaku predstavu. Po pravilu, pozorišne predstave su prikladnije za djecu stariju od 5 godina. U trenutku rezervacije provjerite ograničenja u vezi s uzrastom u opisu događaja.

Sva pozorišta imaju pravilo bez beba u naručju. Većina mjuzikla je prikladna za mlađu djecu, ali iako se mlađa djeca primaju na predstave, od odrasle osobe koja ih prati može se zatražiti da odvede bučno dijete ako ono ometa publiku. Svako dijete mora imati važeću kartu i biti na sjedištu.

Ako su na raspolaganju karte s popustom za predstavu, one će biti prikazane kao opcija prilikom kupovine putem interneta. Imajte na umu da će biti potreban neki važeći lični dokument kako biste pozorištu pokazali da Vaša kupovina ispunjava uslove za popust. Mjesto održavanja događaja zadržava pravo da odbije ulazak bez važećeg ličnog dokumenta za karte sa popustom koje ste kupili.

Ograničenje u vezi s uzrastom je različito za svaku utakmicu. Provjerite ograničenja u vezi s uzrastom u opisu ili na stranici za odabir karte u trenutku rezervacije, ako je primjenjivo.

Većina utakmica je prikladna za djecu, ali potvrdite informacije koje pružaju utakmica i klub prije kupovine jer mogu postojati posebna pravila i ograničenja (kao što je obavezni uzrast itd). Svako dijete mora imati važeću kartu. U nekim slučajevima utakmice imaju ograničenje da se karta za djecu mora kupiti samo uz kartu za odraslu osobu. Za dodatne informacije, kontaktirajte nas

Ako su dostupne karte sa popustom za neku utakmicu, one će se prikazati kao opcija prilikom kupovine putem interneta. Imajte na umu da će biti potreban neki važeći lični dokument kako biste mjestu održavanja događaja pokazali da Vaša kupovina ispunjava uslove za popust. Mjesto održavanja događaja zadržava pravo da odbije ulazak bez važećeg ličnog dokumenta za karte sa popustom koje ste kupili.

Ograničenje u vezi s uzrastom je različito za svaku turu i događaj. Provjerite ograničenja u vezi s uzrastom u opisu u trenutku rezervacije.

Većina tura i događaja je prikladna za djecu, ali potvrdite informacije koje pruža tura prije kupovine jer mogu postojati posebna pravila i ograničenja (kao što je obavezni uzrast itd). Svako dijete mora imati važeću kartu. U nekim slučajevima organizatori tura imaju ograničenje da se karta za djecu ili dojenčad mora kupiti samo uz kartu za odraslu osobu. Za dodatne informacije kontaktirajte nas kako bismo Vas direktno povezali s organizatorom ture.

Ako su dostupne karte s popustom za neku turu i događaj, one će se prikazati kao opcija prilikom kupovine putem interneta. Imajte na umu da će biti potreban neki važeći lični dokument kako biste organizatoru ture pokazali da Vaša kupovina ispunjava uslove za popust. Organizator ture zadržava pravo da odbije ulazak bez važećeg ličnog dokumenta za karte s popustom koje ste kupili.

Sve prodaje karata su konačne i ne mogu se otkazati.

U zavisnosti od raspoloživosti (i u nekim slučajevima od naknade za zamjenu) neka mjesta održavanja događaja će dati sve od sebe da Vam zamijene karte. Preporučujemo da provjerite informacije o datom mjestu održavanja događaja ili njihove odjeljke sa često postavljanim pitanjima da biste našli njihova pravila. U većini slučajeva imajte na umu dolje navedene informacije.

 • Zamjene se moraju obavljati za isto izvođenje predstave i na istom mjestu održavanja događaja.
 • Zamjene se moraju obavljati za karte iste ili veće vrijednosti.
 • Zamjena se mora obaviti 48 sati prije početka događaja.
 • Popusti se priznaju samo ako važe i za zamjenski događaj.

Alternativno, kontaktirajte nas i rado ćemo Vam pomoći.

Imajte na umu da će Vam u slučaju otkazivanja ili promjene rasporeda događaja automatski biti dozvoljeno da izvršite zamjenu karata.

Ako se događaj otkaže, dobit ćete povrat novca nominalne vrijednosti karte ili će Vam biti ponuđena sjedišta za drugi nastup. Učinit ćemo sve što možemo da Vas u slučaju otkazivanja unaprijed obavijestimo. Imajte na umu da odluka o tome da li da zamijenite karte za drugi nastup može da zavisi od odluke mjesta održavanja događaja. U slučaju povrata novca povrat će se izvršiti na kreditnu ili debitnu karticu koja je korištena za kupovinu. U tom slučaju, ako kreditna ili debitna kartica više nije važeća, preporučujemo da nas kontaktirate.

Ako događaj bude odgođen ili mu se promjeni raspored, bit će vam ponuđen izbor da prebacite karte na datum promijenjenog rasporeda, da Vam se izda povrat novca nominalne vrijednosti karte ili da Vam se ponude sjedišta za drugi nastup. Imajte na umu da odluka o tome hoće li Vam biti omogućen povrat novca ili zamjena karte može zavisiti od odluke mjesta održavanja događaja. Ako se izda povrat novca, povrat će se izvršiti na kreditnu ili debitnu karticu koja je korištena za kupovinu. U tom slučaju, ako kreditna ili debitna kartica više nije važeća, preporučujemo da nas kontaktirate.

Nažalost, sve karte su isključene iz povrata novca.

Učinit ćemo sve što možemo da Vas unaprijed obavijestimo u slučaju otkazivanja, ali Vaša je odgovornost da provjerite da li se utakmica održava po planu.

Svaki klub će imati svoja pravila za povrat novca i otkazivanje, pa će odluka o tome hoće li se izvršiti povrat novca zavisiti od odluke kluba ili udruženja. Ako se izda povrat novca, povrat će se izvršiti na kreditnu ili debitnu karticu koja je korištena za kupovinu. U tom slučaju, ako kreditna ili debitna kartica više nije važeća, preporučujemo da nas kontaktirate.

Imajte na umu da je za fudbalske utakmice veoma uobičajeno da dođe do promjene datuma i vremena utakmice iz različitih razloga, poput televizijskog prijenosa. Zato Vas pozivamo da redovno provjeravate potvrđeni datum i vrijeme.

U zavisnosti od raspoloživosti neki organizatori tura će dati sve od sebe da zamijene Vaše karte za drugi datum ili vrijeme. Preporučujemo da provjerite informacije o datom događaju ili njihove odjeljke sa često postavljanim pitanjima da biste pronašli njihova pravila. U većini slučajeva imajte na umu dolje navedene informacije.

 • Zamjene moraju biti za isti događaj i turu.
 • Zamjene se moraju obavljati za karte iste vrijednosti.
 • Zamjena se mora obaviti unutar vremenskog okvira koji je odredio organizator ture. To će biti navedeno u njihovim pravilima o otkazivanju.
 • Popusti se priznaju samo ako vrijede i za zamjenski događaj.

Alternativno, kontaktirajte nas i rado ćemo Vam pomoći. Imajte na umu da će Vam u slučaju otkazivanja ili promjene rasporeda događaja ili ture automatski biti dozvoljeno da izvršite zamjenu karata.

Ako se događaj otkaže, dobit ćete puni povrat novca ili će Vam biti ponuđene karte za drugi događaj. Učinit ćemo sve što možemo da Vas u slučaju otkazivanja unaprijed obavijestimo. Imajte na umu da odluka o tome hoćete li zamijeniti karte za drugu turu ili drugi događaj može da bude po nahođenju organizatora ture. U slučaju povrata novca povrat će se izvršiti na kreditnu ili debitnu karticu koja je korištena za kupovinu. U tom slučaju, ako kreditna ili debitna kartica više nije važeća, preporučujemo da nas kontaktirate.

Ako tura ili događaj bude odgođen ili mu se promijeni raspored, ponudit će vam se izbor da prebacite karte na datum promijenjenog rasporeda, da dobijete povrat novca nominalne vrijednosti karte ili da Vam ponudimo karte za drugi događaj. Imajte na umu da odluka o tome hoće li Vam biti omogućen povrat novca ili zamjena karte može da zavisi od odluke organizatora ture. Ako se izda povrat novca, povrat će se izvršiti na kreditnu ili debitnu karticu koja je korištena za kupovinu. U tom slučaju, ako kreditna ili debitna kartica više nije važeća, preporučujemo da nas kontaktirate.

Kontaktirajte nas

Imate pitanje u vezi s kartom?

Ako ne možete pronaći ono što tražite u našem odjeljku sa često postavljanim pitanjima, kontaktirajte nas .