Путни документи

Информације и услуге

Wizz Air

Информације и услуге

Путни документи

Веома је важно да имате све потребне и важеће путне документе код себе приликом чекирања и да испуните услове у погледу виза земаља из којих, преко којих и у које летите. Ако нисте сигурни који су вам документи потребни, посетите IATA центар за путовања да бисте сазнали додатне информације.

Падајући мени

Приликом резервације лета обавезно прецизно наведите цело име и презиме путника, тачно онако како је написано у путном документу који ће путник користити.

Ако сте направили грешку током резервације, контактирајте Wizz Air позивни центар у року од 2 сата од резервације. Након овог рока ћете морати да платите накнаду за промену имена:

  • 45 EUR ако мењате име на нашем сајту
  • 60 EUR ако га мењате преко Wizz Air позивног центра

Ако нисте сигурни о визном режиму земаља у које путујете, посетитеIATA центар за путовања да бисте пронашли информације.

Виза до Уједињених Арапских Емирата

Када резервишете WIZZ лет, пријављивање за визу за путовање у Уједињене Арапске Емирате (Дубаи) је брзо и лако преко нашег партнера BUDPORT Handling, који пружа услугу Easy Entry за пријаву за визу.

Не можемо да сносимо одговорност за услугу компаније BUDPORT и за исход било које пријаве за издавање визе због процене релевантних државних органа.

У складу са румунским Законом бр. 248 из 2005. (у вези са правилима слободног кретања држављана Румуније у иностранству), држављани Румуније млађи од 18 година могу да путују у иностранство у пратњи оба родитеља или једног родитеља/једне одрасле особе и ако имају потребну документацију.

Ако нису у пратњи оба родитеља, други родитељ или друга особа треба да има пуномоћ другог родитеља или оба родитеља. Пуномоћ мора да обухвата следеће ставке:

  • одредишну земљу
  • дужину боравка
  • сагласност другог родитеља или оба родитеља за путовање
  • прихвата се потврда о смрти једног родитеља или оба родитеља
  • ако одрасла особа у пратњи није родитељ, она мора да има примерак криминалног досијеа из полиције

Прочитајте више о правилима и прописима!

Деца млађа од 16 година која су држављани Украјине могу да пређу границу када напуштају Украјину само уз сагласност оба родитеља (усвојитеља или старатеља) или у њиховој пратњи или пратњи особа које су одредили.

Деца треба да имају важећи пасош за путовање у иностранство или дечји путни документ или треба да буду наведена у пасошу за путовање у иностранство свог родитеља (када путују са тим родитељем).

Када деца млађа од 16 година која су држављани Украјине излазе са територије Украјине у пратњи једног родитеља или особе коју је одредио један од родитеља, а други родитељ није присутан на граничном прелазу, треба показати сагласност другог родитеља коју је оверио нотар у којој је наведена одредишна земља и време путовања.

Сагласност другог родитеља коју је оверио нотар није потребна у следећим случајевима:

  • када је други родитељ, који није присутан на граничном прелазу, особа без државе или страни држављанин;
  • када држављанин млађи од 16 година који путује има напомену у пасошу која показује да држављанин трајно напушта Украјину или да је регистрован у украјинском конзулату у иностранству
  • такође нема потреба за сагласношћу другог родитеља ако се покажу следећи документи или копије оверене код нотара: потврда о смрти другог родитеља; одлука суда која назначава да је други родитељ лишен својих права родитељства; судска одлука која показује да је други родитељ нестао; судска одлука која показује да је други родитељ онеспособљен; судска одлука која дозвољава детету да напусти територију Украјине без сагласности и без пратње другог родитеља;

Путни документи - Често постављана питања

Често постављана питања

Често постављана питања

Морате да покажете све потребне важеће путне документе приликом чекирања. Морате и да испуните све услове земље из које, преко које или у коју путујете. Ако немате одговарајући пасош или визу и због тога не можете уђете у земљу, не сносимо одговорност за трошкове настале у вези са тим.

Да бисте сазнали најпрецизније информације о визном режиму појединих земаља, контактирајте представништва, амбасаде или конзулате земаља које желите да посетите. Мораћете да покажете исти документ који сте навели током чекирања путем интернета.

Ако вам резервација још није потврђена, препоручујемо да резервишете долазни и одлазни лет као две засебне резервације. На тај начин ћете моћи да користите различите путне документе када се чекирате. У случају да је ваша резервација већ потврђена, контактирајте Wizz Air позивни центар