Ваш прегледач је застарео
Не подржавамо ову верзију прегледача.
Ова страница се приказује јер смо открили да користите прегледач који је застарео или није подржан. Да бисте и даље прегледали wizzair.com и имали најбољи кориснички доживљај током прегледања, препоручујемо да ажурирате прегледач.
Ову су прегледачи које препоручујемо:
Mozilla Firefox
Преузмите бесплатно
Google Chrome
Преузмите бесплатно

Информације и услуге

Путни документи

Падајући мени

Приликом резервације лета обавезно прецизно наведите пуно име и презиме путника, тачно онако како је написано у путном документу који ће путник користити.

Ако сте направили грешку током резервације, можете да искористите опцију за бесплатну промену имена на страници са прегледом лета у случају:

 • погрешне титуле (мушко/женско)
 • скраћеног имена (Марко И. Петровић уместо Марко Иван Петровић)
 • словне грешке ако сте погрешили највише 3 знака

За све друге исправке имена контактирајте Wizz Air позивни центар у року од 2 сата од резервације. Након овог рока ћете морати да платите накнаду за промену имена:

 • [name-change location=WizzairCom] у случају промене имена на сајту
 • [name-change location=CallCentre] у случају промене имена преко Wizz Air позивног центра. Биће вам наплаћена и трансакцијска накнада за позивни центар поред накнаде за промену имена.

Сви клијенти на међународним летовима морају да имају важећи пасош и, ако је потребно, важећу визу. Грађани Европске уније, Европског економског простора и Швајцарске могу да путују у оквиру Европе помоћу важеће EУ/ЕЕП/швајцарске личне карте или пасоша.

Пасош треба да буде у добром стању и да садржи ваш потпис. Неке земље захтевају да пасоши буду важећи у одређеном периоду након путовања. Ови прописи могу да се разликују у зависности од земље, па проверите да ли испуњавају услове пре путовања.

Ако вам требају конкретније информације о условима за визе и пасоше, контактирајте конзулат или амбасаду земље коју планирате да посетите. Служба за корисничке услуге компаније Wizz Air није у прилици да пружи информације о појединачним условима за визе и пасоше. Ви сносите комплетну одговорност за постојање, исправност и важење својих путних докумената, као и за проверу усклађености са условима за путовање и улазак у одредишну земљу помоћу тих докумената. Wizz Air не сноси одговорност за било какве трошкове који су настали услед неиспуњавања претходно наведених услова са ваше стране.

Ви сносите комплетну одговорност за све трошкове и штете нанете Wizz Air-у неиспуњавањем претходно наведених услова.

Ви сносите комплетну одговорност за све трошкове и штете нанете Wizz Air-у неиспуњавањем претходно наведених услова.

Путницима може да се забрани улазак ако Wizz Air основано верује да путници не испуњавају услове за улазак у земљу Договореног места слетања или Одредишта или немају довољно средстава за покривање трошкова боравка. Путници који могу да докажу да улазе у земљу ради обиласка у оквиру пакет аранжмана, боравка у кампу за младе или спортског догађаја, медицинског третмана, учествовања у међународном програму или путници чији су трошкови боравка плаћени морају да имају потврду претходно наведене резервације.

Да бисте проверили који су вам путни документи потребни за прелазак границе у другу земљу ЕУ, пратите везе у наставку:
Путни документи за држављане чланица ЕУПутни документи за путнике који нису из ЕУ

Важна напомена: Wizz Air не нуди повезане летове. Ако имате 2 резервације или више њих у току истог дана, оне ће се сматрати неповезаним резервацијама и мораћете да напустите транзитну зону. Због тога морате да проверите да ли су документи важећи за сваку земљу у коју улазите/из које излазите.
Власници путних докумената Kонвенције из 1951. треба да доставе амбасади или конзулату документа која показују да могу да путују без визе или да имају визу за одређенo одредиште.

Електронске визе које издаје Руска Федерација неће бити прихваћене на путовањима ако се информације из пасоша разликују од оних које су наведене у електронској визи.

Пре лета проверите следеће у електронској визи:

 • да ли је број пасоша тачан
 • да ли је унето пуно име (укључујући име и презиме) и да ли је правилно написано
 • да ли се користе само латинична слова јер посебни знакови (попут ć, č, š или đ) нису дозвољени
 • да ли је датум рођења тачан

Препоручујемо вам да проверите „машински читљив запис“ у пасошу који се налази у дну исте странице и да се уверите да су сви подаци идентични подацима у електронској визи, укључујући име и број пасоша. На пример, ако наведено име и презиме на видљивом делу пасоша гласи „Miloš Petrović“, онда треба да користите име и презиме из машински читљивог записа „Milos Petrovic“.

P<UTOTUERRE<<SEO<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<

L898902C<3UTO6908061F9406236ZE184226B<<<<<14

Не заборавите да ће електронска виза бити прихваћена за путовање само ако је име идентично оном наведеном у „машински читљивом запису“ у пасошу.

Додатне информације потражите на https://evisa.kdmid.ru/

Ако приметите неподударање, обавезно исправите податке у електронској визи пре путовања.

Малолетници морају да имају свој пасош или путни документ када путују у ЕУ.

Поред сопственог важећег пасоша или личне карте, сва деца која путују:

 • сама; или
 • са одраслим особама које нису њихови законски старатељи; или
 • са само једним родитељем

можда ће морати да имају додатни (званични) документ потписан од стране родитеља, другог родитеља или законских старатеља који им пружа овлашћење за путовање.

За више информација кликните овде.

Од 15. јануара 2017. држављани и становници Француске млађи од 18 година могу да путују сами (без родитеља или законског старатеља) само ако имају овлашћење за путовање („l'autorisation de sortie du territoire“)

Небиометријски пасоши више нису важећи за путовања изван Албаније (без обзира на датум истека) и прихватају се само за путовања у Албанији.

Не прихватају се путни документи издати пре више од 10 година од доласка.

Путницима који немају карте до наредног одредишта/повратне карте или други прихватљив доказ за лет до наредног одредишта/повратни лет можда ће бити одбијен улазак.

Пасоши морају да важе бар 3 месеца након датума повратка.

Становници Грузије који имају биометријске пасоше могу да путују у Шенген зону без визе у периоду од 90 дана у оквиру било ког периода од 180 дана из разлога који нису пословни.

ИНФОРМАЦИЈЕ ЗА СТАНОВНИКЕ ГРУЗИЈЕ

Коришћење шалтера за електронске пасоше

Када стигнете у УК можете да уштедите време коришћењем шалтера за електронске пасоше који су доступни на већини аеродрома у УК. Пасош мора да има машински читљиву зону (MRZ, machine readable zone) да бисте користили шалтере за електронске пасоше. Више информација потражите на веб-страници граничне полиције.

Шема регистрованих путника

Ако имате пасош земље која није чланица ЕУ ипак можете да уживате у предностима шалтера за електронске пасоше тако што ћете се придружити шеми регистрованих путника. Више информација о шеми као и листи земаља које испуњавају услове можете да пронађете на веб-страници граничне полиције.

Путницима може да се одбије улазак ако немају средстава да покрију боравак.

ИНФОРМАЦИЈЕ ЗА ПУТНИКЕ КОЈИ ПУТУЈУ У ИЗРАЕЛ

Путницима са привременим пасошем можда ће бити одбијен улазак.

ИНФОРМАЦИЈЕ ЗА ПУТНИКЕ КОЈИ ПУТУЈУ У УАЕ

Често постављана питања

Често постављана питања

Морате да покажете све неопходне важеће путне документе приликом чекирања или на вратима за укрцавање. Такође треба да испуните све захтеве за улазак и миграцију земље из које долећете, преко које летите или у коју слећете. Ако немате одговарајући пасош, визу или било који неопходан путни документ и не буде вам одобрен улазак у земљу, можда ћемо вам наплатити последичну додатну накнаду за транспорт и цену трошкова.

Да бисте сазнали најпрецизније информације о визном режиму појединих земаља, контактирајте представништва, амбасаде или конзулате земаља које желите да посетите. Мораћете да покажете исти документ који сте навели током чекирања путем интернета.

Ако вам резервација још није потврђена, препоручујемо да резервишете долазни и одлазни лет као две засебне резервације. На тај начин ћете моћи да користите различите путне документе када се чекирате. У случају да је ваша резервација већ потврђена, контактирајте Wizz Air позивни центар

Гранична служба може да одлучи да одбије улазак у земљу на основу информација које су нама недоступне. Нећемо вам рефундирати трошкове лета нити услуге које нисте у стању да користите због одбијања, али ћемо вам можда наплатити последичну додатну накнаду за транспорт и цену трошкова.