Информације и услуге

Како резервисати

Често постављана питања

почните одмах са резервацијом

ПУТЕМ ИНТЕРНЕТА

Желите једноставно путовање? Резервишите директно на Wizz веб-сајту!

преузмите

МОБИЛНУ АПЛИКАЦИЈУ

Преузмите мобилну апликацију Wizz Air! Садржи све што вам треба за летове!

бројеви позивног центра

ПОЗИВНИ ЦЕНТАР

[callcenter-transaction location=CallCentre] Трансакциона накнада за позивни центар

Када довршите резервацију, добићете шифру потврде. Она вам је потребна за чекирање.

На вашу адресу е-поште ће бити послат план путовања који обухвата

 • јединствену шифру потврде
 • број лета
 • датум и време путовања
 • податке о поласку и одредишту
 • пуну цену

Путницима који резервишу летове у туристичкој агенцији или на веб-сајту треће стране, план путовања ће доставити туристички агент. Ако резервацију нисте направили ви, све промене у вези са летом биће достављене на контакт информације власника резервације.

Најјефтинији и најбржи начин резервације седишта. Само потражите лет на почетној страници и пратите кораке.

Попуните потребне информације када се то од вас затражи:

 • подаци о путнику
 • контакт информације
 • подаци о плаћању

На крају поступка ћете добити план путовања. 
Да бисте резервисали путем интернета, морате да имате најмање 18 година.

Сродно
Преузмите бесплатну Wizz Air мобилну апликацију на телефон да бисте једноставно резервисали у покрету! Доступна је за Android, iPhone и као Amazon апликација! 

Преузмите мобилну апликацију WIZZ и будите у току током целог путовања.

Омогућите аутоматска искачућа обавештења да бисте добијали најновије информације о статусу резервисаног лета (нпр. ако лет касни).
Скенирајте овај QR кôд да бисте преузели апликацију и уживали у свим погодностима.

QR-code-mainpage badge-apple-app-store  badge-google-play

ЈЕДНОСТАВНА ПРЕТРАГА И РЕЗЕРВАЦИЈЕ

Да ли постоји нешто боље од ниских цена летова? Резервишите те летове на најлакши и најпрактичнији начин!

ДОДАЈТЕ УСЛУГЕ

Желите да додате још пртљага или промените резервисано седиште? Не брините. Можете да одате многе услуге у вези са путовањима преко апликације. Ексклузивне понуде Wizz Air-а доступне су и у мобилној апликацији: WIZZ Discount Club, Privilege Pass, WIZZ Flex итд.

ПОДЕСИТЕ НАЈВАЖНИЈЕ ПОДСЕТНИКЕ

Подесите обваештење о цени да бисте добијали аутоматска искачућа обавештења о најновијим променама цена карата или статусу вашег резервисаног лета.

ДЕЉЕЊЕ

Обавестите све пријатеље о авантурама које планирате. Делите претраге летова или шаљите својим сапутницима карте за укрцавање.

ЧЕКИРАЊЕ ПУТЕМ МОБИЛНИХ УРЕЂАЈА

Штампање није потребно! Користите чекирање без папира*! *само на аеродромима са дозвољеним приступом.

ХРОНОЛОГИЈА И СТАТУС ЛЕТА

Проверите распоред летова и прегледајте резервације са свим важним фазама лета. Са функцијом хронологије у обновљеној апликацији Wizz Air праћење летова и путовање је забавно. А ако и даље желите да сазнате више о свом лету, можете да пратите авион у реалном времену.

СКЕНИРАЈТЕ ДОКУМЕНТЕ

Нема потребе за уносом бескрајних бројева и података. Једноставно скенирајте документе за много бржи процес резервације и чекирања.

ЗЕЛЕНА ПРОПУСНИЦА

Скенирајте QR кôд дигиталног ЕУ сертификата за COVID-19 при чекирању и статус ће се приказати на карти за укрцавање КАРТА ЗА УКРЦАВАЊЕ У АПЛИКАЦИЈИ Нема потребе да штампате или преузимате карту у Passbook. Само узмите телефон и користите карту за укрцавање у апликацији, чак и офлајн.

WIZZ MAGAZINE

Пре него што се укрцате у авион, погледајте часопис у апликацији или WIZZ Café и WIZZ Boutique.

WIZZ RIDE

Направили смо корак даље и побринули се да имате вожњу након лета. Резервишите такси када стигнете на одредиште уз WIZZ Ride.

УПРАВЉАЊЕ ПРОФИЛОМ

Можете да се региструјете, да мењате и да лако управљате детаљима профила.

ЈЕЗИЦИ

арапски, босански, бугарски, енглески, италијански, литвански, мађарски, македонски, немачки, норвешки, пољски, румунски, руски, српски, украјински, француски, холандски, шведски, шпански.

Можете да позовете Wizz Air позивни центар на број који се посебно тарифира за одговарајућу земљу.

Трансакцијска накнада за позивни центар ће бити наплаћена ако резервишете путем Wizz Air позивног центра. Ова трансакцијска накнада за позивни центар је неповратна. Погледајте износ накнаде тако што ћете кликнути овде.

Можете да платите на неколико различитих начина:

 • кредитним или дебитним картицама (Visa, Visa Electron, MasterCard и Maestro)
 • банковном дознаком
 • стањем на WIZZ рачуну
 • помоћу WIZZ ваучера
Сродно
Додатне информације о начинима плаћања потражите на страници Плаћања!

Цене карата у једном правцу обухватају порезе, административне накнаде и друге обавезне трошкове, као и цену превоза ручног пртљага (40 × 30 × 20 cm, макс. 10 kg).

Превозимо путнике директно између два града. Не нудимо услугу повезаних летова, па морате да се чекирате заједно са пртљагом за свако засебно путовање.

Одвојите довољно времена између времена доласка долазног лета и времена поласка наредног лета да бисте преузели чекирани пртљаг и довршили поступак чекирања и безбедносне контроле за следећи лет.

Контакт информације које сте навели приликом резервисања могу да се користе за слање обавештења у вези са променама летова. Потребне су нам следеће контакт информације

 • број телефона/мобилног телефона
 • адреса е-поште

Ако резервацију обављате преко туристичког агента или веб-сајта треће стране и адреса е-поште за путника не буде наведена, онда ће се за обавештења користити адреса е-поште туристичког агента. Туристички агент је одговоран да вам проследи те информације.

Wizz Air није одговоран ни за какву штету до које дође у случају навођења погрешне адресе е-поште и/или броја телефона, у случају да путник није имао приступ наведеној адреси е-поште или није проверавао пошту на њој или ако путника није могуће добити ни на један од наведених бројева телефона.

Често постављана питања

Информације

Трудимо се да заштитимо и безбедно чувамо ваше личне податке од неовлашћеног приступа, коришћења, измене или брисања. Посвећујемо посебну пажњу безбедном преносу личних и финансијских података преко шифрованих канала помоћу најсавременије технологије слоја безбедних прикључака (Secure Socket Layer – SSL).

Такође нудимо безбедносну услугу путем интернета власницима VISA и MasterCard картица. Secure Code програм, који су верификовали VISA и MasterCard, омогућава вам да региструјете додатну лозинку за кредитну картицу да бисте спречили неовлашћене куповине кредитном картицом.

Током плаћања, ако ваша банка учествује у овом програму, затражићемо од вас да се региструјете за једну од ових технологија. Само пратите упутства путем интернета да бисте подесили додатну лозинку. Неке банке нуде опцију касније регистрације, док друге траже да се региструјете одмах по довршавању трансакције путем интернета. Ови програми ће ускоро постати обавезни за све власнике картица. Ако имате питања, директно контактирајте банку која вам је издала картицу.

Wizz Air не нуди повезане летове нити може да омогући превоз путника и њиховог пртљага на друге летове (без обзира на то да ли их организује Wizz Air или други превозник). Из овог разлога не прихватамо одговорност за пропуштене летове до наредних одредишта.

Ако резервишете више Wizz Air летова истог дана, они се неће сматрати повезаним летовима. Мораћете да преузмете пртљаг, изађете из транзитне области, обавите чекирање, оставите пртљаг и наставите на безбедносну и имиграциону контролу за наредни лет. Уверите се да имате важеће путне документе за све земље у које улазите/из којих излазите.

Одвојите довољно времена између времена доласка долазног лета и времена поласка наредног лета.

Из безбедносних разлога ограничавамо време за обављање резервације на 30 минута. Систем ће вас аутоматски одјавити када временско ограничење истекне. Ако се ова порука појави на крају процеса резервације, контактирајте Wizz Air позивни центар и наведите датум поласка и линију да бисте проверили да ли је резервација довршена.

Додајте „Jr“ (што значи „junior“ – млађи) након презимена млађег путника да би вам систем омогућио да резервишете лет. Пример: 1. Петровић/Петар; 2. Петровић Jr/Петар.

За све трансакције доступне путем интернета примењује се додатна трансакцијска накнада за позивни центар ако их затражите преко позивног центра. Ова трансакцијска накнада за позивни центар је неповратна.

Изузеци: Накнада за трансакцију преко позивног центра се не примењује за следеће захтеве:

 • додавање детета у постојећу резервацију
 • додавање бебе у постојећу резервацију
 • додавање бебе на засебном седишту (са ауто седиштем за бебе) у постојећу резервацију
 • додавање музичког инструмента у постојећу резервацију
 • промена датума, времена или линије лета само за неке путнике
 • додатно седиште ако особа путује са сломљеном ногом коју не може да савија
 • захтев за додавање услуге „Дочек и помоћ“ у постојећу резервацију
 • додела седишта за путнике са смањеном покретљивошћу
 • додавање пса водича
 • опрема са кисеоником
 • исправка лета
 • исправка лета
 • штампана фактура

У овим случајевима је потребна промена презимена, што можете да обавите бесплатно под условом да доставите путни документ и извод из матичне књиге венчаних.

Контактирајте нас тако што ћете послати Образац за рекламације на интернет сајту што је пре могуће. Контактираћемо вас да бисмо вам дали податке о томе где да пошаљете потребне документе. Може да прође до 30 дана док не добијете одговор на поруку е-поште. Ако је захтев хитан, препоручујемо да контактиратеWizz Air позивни центарради бесплатне исправке имена.