Ваш прегледач је застарео
Не подржавамо ову верзију прегледача.
Ова страница се приказује јер смо открили да користите прегледач који је застарео или није подржан. Да бисте и даље прегледали wizzair.com и имали најбољи кориснички доживљај током прегледања, препоручујемо да ажурирате прегледач.
Ову су прегледачи које препоручујемо:
Mozilla Firefox
Преузмите бесплатно
Google Chrome
Преузмите бесплатно

Информације и услуге

Промена резервације

Flight change

ПРОМЕНА ЛЕТА

Промените датум, време или линију

billing_as_company

ПРОМЕНА ПУТНИКА

Промените путнике у резервацији
 

seat_allocation_assigned

ПРОМЕНА УСЛУГЕ

Промените или купите додатне услуге чак и након чекирања путем интернета!

Падајући мени

Промене резервације морају да се доврше најкасније 3 сата пре заказаног времена полетања. Имајте на уму да ће се промена сматрати довршеном када примимо уплату (ако је примењиво). Имајте на уму да плаћање можете да обавите само кредитном картицом.

Могуће су следеће измене:

a. У случају резервација за лет у једном правцу:

i. Датум, време и дестинација резервисаног лета могу да се промене најкасније 3 сата пре заказаног времена полетања. (Промене резервације морате да довршите најкасније 3 сата пре заказаног времена полетања.)

б. У случају резервација за повратни лет:

i. Ако резервација обухвата повратни лет, одредишта морају да се промене у оба случаја, и за првобитни и за повратни лет. Полазни аеродром првог лета не може да се разликује од одредишног аеродрома повратног лета, као што ни одредиште првог лета не може да се разликује од полазног аеродрома повратног лета. (нпр. резервација за Будимпешта – Лондон Лутон – Будимпешта може да се промени у Варшава – Барселона – Варшава, али не у Будимпешта – Лондон Лутон – Варшава)

ii. Ако је први лет већ полетео, могу да се промене само датум и време повратног лета.

в. Поступак измене резервација које обухватају више од једног путника (без групних резервација, 2–10 људи)

 1. Да бисте променили лет, пријавите се на WIZZ рачун
 2. Изаберите резервацију коју желите да измените
 3. Изаберите путнике на које се промене односе (ако желите да унесете исту измену за све путнике, можете да изаберете све путнике у истом поступку)
 4. Наведите детаље (датум, време и маршруту) нових летова за које желите да промените првобитне летове.
 5. Потврдите промену и уплатите разлику у цени карте и накнаде за промену лета ако су применљиве
 6. Имајте у виду да у случају да је првобитна резервација у целости или делимично плаћена WIZZ ваучером, измене су могуће само за све путнике и све летове истовремено.

Примењива плаћања у случају промене лета

1. Разлика у цени карте:је разлика између цене карте првобитног и новог изабраног лета (укључујући све типове цена, као што су Basic, WIZZ GO и WIZZ Plus)

 • Ако је цена карте за нови лет виша од цене првобитног лета, морате да доплатите ту разлику;
 • Ако су нове цене карата ниже од првобитних, путници не морају да плате додатне накнаде, с тим што им разлика у цени карата неће бити рефундирана;
 • Ако су првобитне и нове цене летова исте, путник не мора да доплати разлику у цени;

2. Накнада за промену лета

Накнада за промену лета зависи од броја дана преосталих до поласка и наплаћује се по путнику по лету, поред разлике у цени, у складу са доленаведеним.

 • Више од 30 дана до поласка: 35 EUR по путнику по лету
 • 7–30 дана до поласка: 40 EUR по путнику по лету
 • Мање од 7 дана до поласка: 45 EUR по путнику по лету

Путници који су купили WIZZ Flex током резервације првобитног лета не морају да плате накнаду за промену лета.

3.Враћање погодности WIZZ Discount Club-а

Износ за плаћање састоји се од разлика између редовне и WIZZ Discount Club цене карте, као и редовне и WIZZ Discount Club накнаде за пртљаг. Ова накнада се примењује за путнике који не путују са чланом WIZZ Discount Club-а после промене лета, па ће изгубити предности WIZZ Discount Club-а.

 • Након промене лета путници морају да провере да ли су се чекирали за нови лет и да ли имају нову карту за укрцавање.
 • Услуге купљене од трећих страна током резервације првобитног лета (нпр. осигурање, аеродромски превоз) не отказују се аутоматски током отказивања резервације. Да бисте променили ове услуге, директно контактирајте добављача који нуди те услуге.

Ако затражите промену лета преко Wizz Air позивног центра, наплатићемо вам трансакцијску накнаду за позивни центар.

Не можете да додајете још одраслих путника у постојећу резервацију, већ морате да направите нову.

Можете да додате бебу или дете у већ постојећу резервацију, али само преко Wizz Air позивног центра. У том случају се трансакцијска накнада за позивни центарне наплаћује.

Промените име путника путем интернета најкасније 3 сата пре заказаног времена поласка!

Мораћете да платите накнаду за промену имена од [name-change location=WizzairCom] по лету:

Имајте на уму да ћемо вам наплатити трансакцијску накнаду за позивни центар ако промену имена затражите преко Wizz Air позивног центра.

Промена имена је бесплатна путем интернета ако треба да исправите погрешно написано имеили словну грешку, на пример:

 • ако треба да исправите највише 3 знака у имену додатом у резервацију
 • ако треба да проширите скраћено име (нпр. Марко И. Петровић) у пуно име (нпр. Марко Ивица Петровић) ради усклађивања са путним документом
 • ако треба да промените пол (титулу) имена додатог у резервацију. Можете да обавите само једнубесплатну промену имена у резервацији.

Ако су име и презиме помешани, контактирајте Wizz Air позивни центар и затражите измену. Исправка је бесплатна и не наплаћује се трансакцијска накнада за позивни центар.


Додатне услуге можете да купите чак и након чекирања путем интернета!

 • Након куповине додатних услуга путници морају да провере да ли су се чекирали за нови лет и да ли имају нову карту за укрцавање.

Отказивање резервације морате да довршите најкасније 3 сата пре заказаног времена полетања. Имајте на уму да ће се отказивање сматрати довршеним када примимо уплату (ако је примењиво). Имајте на уму да плаћање можете да обавите само кредитном картицом.

а. У случају резервација за лет у једном правцу: Отказивање резервације морате да довршите најкасније 3 сата пре заказаног времена полетања.

б. У случају резервација за повратни лет:

i. Ако резервација обухвата повратни лет, отказивање можете да обавите пре поласка првог лета. У том случају, отказују се оба лета. На пример, у случају лета Будимпешта – Лондон Лутон – Будимпешта, отказивање је могуће искључиво пре поласка лета Будимпешта – Лондон Лутон. У овом случају, отказују се и лет Будимпешта – Лондон Лутон и лет Лондон Лутон – Будимпешта.

ii. Ако је први лет већ отишао, отказивање није могуће.

Да бисте отказали резервацију, пријавите се и направите избор на WIZZ профилу (власника резервације). Ако имате било каквих потешкоћа, контактирајте Wizz Air позивни центар.

в. Поступак отказивања резервација које обухватају више путника (без групних резервација, 2–10 људи)

 1. Да бисте отказали резервацију, пријавите се на WIZZ профил
 2. Изаберите резервацију коју желите да откажете
 3. Изаберите путнике за које отказивање важи (ако желите да откажете резервацију за све путнике, можете да изаберете све путнике у истом поступку)
 4. Потврдите отказивање и извршите плаћања везана за отказивање, ако је примењиво
 5. Имајте у виду да у случају да је првобитна резервација у целости или делимично плаћена WIZZ ваучером, измене су могуће само за све путнике и све летове истовремено.

Применљива плаћања у случају отказивања резервације

1. Накнада за отказивање зависи од броја дана преосталих до поласка и наплаћује се по путнику по лету, као што је наведено у наставку.

 • Ако има више од 14 дана до поласка, накнада за отказивање: [cancellation location=WizzairComCallCentre] по путнику по лету
 • Ако је полазак у року од 14 дана, накнада за губитак: [seat-protection location=WizzairComCallCentre] по путнику по лету
 • Ако се отказивање изврши више од 14 дана пре поласка, путник има право на рефундацију укупне цене након одбијања накнаде за отказивање и враћања погодности WIZZ Discount Club-а.
 • Ако се отказивање изврши у року од 14 дана пре поласка, путник има право на рефундацију укупне цене након одбијања накнаде за губитак места, враћања погодности WIZZ Discount Club-а и других услуга

2. Враћање погодности WIZZ Discount Club-а

Износ за плаћање састоји се од разлика између редовне и WIZZ Discount Club цене карте, као и редовне и WIZZ Discount Club накнаде за пртљаг. У случају да члан WIZZ Discount Club-а откаже резервацију, ове накнаде важе за путнике који остају на резервацији јер губе погодности WIZZ Discount Club-а.

Накнада за отказивање и враћање погодности WIZZ Discount Club-а одбијају се од износа који се плаћа за путника чија се резервација отказује, на следећи начин:

 • Ако је износ плаћен за путника чија се резервација отказује виши од накнада повезаних са отказивањем (накнаде за отказивање/накнаде за губитак места, враћања погодности WIZZ Discount Club-а), разлика се рефундира на WIZZ рачун власника резервације (особе која је првобитно направила резервацију) у виду WIZZ кредита;
 • Ако је износ плаћен за путника чија се резервација отказује нижи од накнада повезаних са отказивањем (накнаде за отказивање/накнаде за губитак места, враћања погодности WIZZ Discount Club-а), треба да се плати само враћање погодности WIZZ Discount Club-а.
 • Ако је износ плаћен за путника чија се резервација отказује исти као накнаде повезане са отказивањем (накнада за отказивање/губитак места, враћање погодности WIZZ Discount Club-а), неће бити никаквих уплата ни рефундирања

Додатне важне информације:

Ако упутите захтев за рефундирање на WIZZ рачун, сви летови за све путнике обухваћене резервацијом ће бити отказани и постаће неважећи. Након што обавите добровољно отказивање путем интернета и пошаљете захтев за кредит на WIZZ рачуну, овај процес не може да се опозове и додатне измене нису могуће. WIZZ кредит не може да се конвертује на првобитни начин плаћања.

У случају да желите да примите износ рефундације на дебитну/кредитну картицу, преко банковне дознаке на било који други начин плаћања помоћу ког сте платили првобитну резервацију, морате да се обратите Wizz Air позивном центру (још нема алтернатива на вебу). У том случају се трансакцијска накнада за позивни центарне наплаћује.

Имајте на уму да ако сте првобитно платили за резервацију помоћу кредита на WIZZ рачуну, можете да затражите рефундирање у облику WIZZ кредита – није могуће конвертовање у други начин плаћања.

Ако сте купили карту по Plus цени или имате WIZZ Flex резервацију, можете да захтевате рефундирање куповне цене. Куповна цена резервације ће бити рефундирана на ваш WIZZ рачун у облику кредита. Имајте на уму да се куповна цена услуге WIZZ Flex неће рефундирати на WIZZ рачун и њен износ ће се одузети од укупне куповне цене. Имајте на уму да се правила везана за истек кредита разликују ако отказивање резервације обавите помоћу Wizz Flex-а. Погледајте Wizz Flex услове и одредбе.

Након примене одговарајућих накнада, износ који треба да се рефундира (ако је примењиво) биће уплаћен на WIZZ рачун власника резервације у виду WIZZ кредита, у року од 72 сата од слања захтева. Уплаћени износ кредита биће доступан на WIZZ рачуну 1 годину (осим за WIZZ Flex, када истиче за 90 дана) и можете да га користите за куповину нових Wizz Air летова и услуга.

Чланства у WIZZ Discount Club-у и Privilege Pass-у купљена током резервације првобитног лета неће се аутоматски отказати кад се откаже резервација. Погледајте додатне информације о WIZZ Discount Club-у и Privilege Pass-у.

Услуге купљене од трећих страна током резервације првобитног лета (нпр. осигурање, аеродромски превоз) не отказују се аутоматски током отказивања резервације. Да бисте отказали ове услуге, директно контактирајте независног добављача који нуди те услуге.