Ваш прегледач је застарео
Не подржавамо ову верзију прегледача.
Ова страница се приказује јер смо открили да користите прегледач који је застарео или није подржан. Да бисте и даље прегледали wizzair.com и имали најбољи кориснички доживљај током прегледања, препоручујемо да ажурирате прегледач.
Ову су прегледачи које препоручујемо:
Mozilla Firefox
Преузмите бесплатно
Google Chrome
Преузмите бесплатно

Људи
Животна средина
Економија

Care more Live more Be more

Верујемо да путовања пружају прилике које могу да учине живот и свет око нас бољим

Прикажи

Посвећени смо циљу

да свима и свуда омогућимо путовања по најнижим ценама, а да притом водимо рачуна о друштвеном, економском и еколошком утицају нашег пословања. Наша стратегија се заснива на ниским ценама и разноврсној мрежи, уз ефикасно и одрживо пословање и квалитетне корисничке услуге.

нова летелица
просечна старост флоте
професионалци који раде за вас
смањење емисије угљен-диоксида по путнику до 2030.
остваривање директног утицаја на Одрживе развојне циљеве УН-а
побољшање ефикасног коришћења горива сваке године у односу на A320ceo
тркачки догађаја широм Европе
Мрежа од места до места
уместо централног система
250+
нова летелица
47
просечна старост флоте
4500+
професионалци који раде за вас
1/3
смањење емисије угљен-диоксида по путнику до 2030.
8/17
остваривање директног утицаја на Одрживе развојне циљеве УН-а
20%
побољшање ефикасног коришћења горива сваке године у односу на A320ceo
6
тркачки догађаја широм Европе
Мрежа од места до места
уместо централног система

Као једна од најбрже растућих авио-компанија,

послујемо по изузетно нискотарифном моделу, па клијентима можемо да понудимо најниже цене и летове учинимо приступачним већем броју људи него икада пре. Истовремено водимо рачуна о разним економским, друштвеним и еколошким развојима који утичу на наше заједнице и покренули смо више иницијатива, што показује како је WIZZ Cares основа наших активности у вези са одрживошћу.

Емисије угљен-диоксида Wizz Air-а

грама по пређеном километру по путнику
70
68
66
64
62
60
58
56
54
Финансијска година 2013
Финансијска година 2014
Финансијска година 2015
Финансијска година 2016
Финансијска година 2017
Финансијска година 2018
Финансијска година 2019

Услед многобројних иницијатива за штедњу горива и непрестане модернизације наше технологије, са поносом можемо да истакнемо да имамо једну од најнижих стопа емисије у европској ваздухопловној индустрији. У финансијској години 2019, емисија угљен-диоксида по километру била је 58,5 грама, снижена са ранијих 59,9, што је скоро дупло мање од просека у индустрији. Прочитајте више у нашем годишњем извештају.

ЕКОЛОГИЈА

Желимо да будемо авио-компанија бр. 1 у погледу еколошких пракси.

Желимо да будемо авио-компанија бр. 1 у погледу еколошких пракси и без престанка радимо на смањењу штетног утицаја на околину. Наш нискотарифни модел користи најефикасније Airbus летелице које повезују одредишта у мрежи уз ефикасно коришћење авиона. Један од начина на које смањујемо утицај сваког путника на животну средину је превоз што већег броја путника по авиону, па WIZZ летелице тренутно имају највећу густину седишта од свих оператера из породице Airbus 320.

A321NEO – ВЕЛИКЕ ПРОМЕНЕ

мања потрошња горива у односу на A320ceo
мање емисије угљен-диоксида у односу на A320ceo
лет до удаљенијих одредишта у односу на A320ceo
мање буке у односу на A320ceo
мањи трошкови по летелици у односу на A320ceo

НАШЕ ПРЕДНОСТИ

Кабина без папира

У кабинама користимо таблете, што штеди преко
25.000 одштампаних страница по авиону

Прање авиона двапут годишње

Авионе перемо на сваких 6 месеци –
што су чистији, то мање терета имају и захтевају мање горива. Само то
доприноси смањењу емисија и уштеди горива од 0,2–0,5%.

Лаганија седишта

Непрестано улажемо у новија и лаганија седишта

Перемо моторе чешће
него што је прописано

Прање мотора чешће него што је прописано доприноси
побољшању ефикасности и смањује дуготрајне трошкове одржавања

Таксирање једним мотором након слетања

Уштеда горива искључењем једног од мотора по слетању

Најниже емисије угљен-диоксида по путнику у индустрији

Од 2012. спровели смо више пројеката, укључујући побољшање
брзине летења, приступа и оптимизације мреже, што је 
скоро 100.000 тона емисије угљен-диоксида (3% по летелици)

Смањење буке

Вортекс генератори смањују ниво буке

Кочнице

Од 2020. наша летелица Airbus321neo
имаће нове кочнице,
које су 20 kg лакше

Заобљени врхови крила

Ове невероватне иновације могу да смање потрошњу горива на дужим линијама  
за 4% и смање емисију угљен-диоксида за 800 тона годишње по авиону.  
100% наше флоте биће опремљено заобљеним врховима крила до 2024.

Часописи у авиону

Штампају се од лаганог рециклираног папира

Коришћење напајања са земље уместо агрегата за покретање мотора штеди 200 kg по сату

Када је та опција доступна, користимо напајање са земље за авионе
током окретања на одредиштима, што може да уштеди 200 kg горива по сату

Људи

Желимо да допринесемо будућности у којој ће свако
у потпуности моћи да искористи свој потенцијал.

Наше пословање зависи од две групе људи, клијената и запослених. Верујемо у будућност у којој ће свако у потпуности моћи да искористи свој потенцијал и вредно радимо на развијању услуга које ће побољшати кориснички доживљај и пружити више опција људима, као и подршку заједници којој служимо. Послујемо на 147 аеродрома у 44 земаља и наш циљ је да изградимо активне везе са заједницама на сваком тржишту. Током 2019. поново смо се посветили пројектима са локалним заједницама широм тржишта, што је иницијатива којом јачамо везе између запослених и заједница са којим послујемо.

НАШИ ЗАПОСЛЕНИ

Задовољство запослених

Наша анкета о задовољству путника показује да су наши запослени веома задовољни и да је Wizz Air њихов жељени послодавац. Опште задовољство у WIZZ тиму било је 79%, што је 19% више од просечне стопе задовољства у Европи. У глобалу, 89% WIZZ тима је оптимистично у погледу будућности компаније.

Wizz Air академија за пилоте

Имамо сопствену академију за пилоте, која пружа финансијску подршку, укључујући делимично спонзорство, мотивисаним кадетима током почетне обуке. Кадети академије за пилоте који успешно заврше програм могу да почну са радом као пилоти приправници за Wizz Air.

Разноврстан тим

Током финансијске 2019. запослили смо 1200 нових радника, што је еквивалентно импресивној цифри од 3,3 нових колега које су се прикључивале тиму дневно.

Једнакост на радном месту

У нашој компанији нема разлике у плати између полова, а однос између мушкараца и жена је уравнотежен, са 51% запослених женског пола и 49% мушког.

Контрола умора

Редовно пратимо и процењујемо ризик од умора да би летови били безбедни. Наш систем за контролу посаде при доношењу одлука у обзир узима информације о умору да би се побољшало откривање ризика од умора.

Наши клијенти

Посвећени смо пружању високог нивоа задовољства и ефикасних услуга клијентима током целог путовања. Наши тимови вредно раде на побољшању комуникације са клијентима при отклањању сметњи и примењивању иновативних решења у свим областима пословања уз сагледавање повратних информација.

Мобилност и активни начин живота

Трудимо се да као компанија будемо у форми и ефикасни, па желимо да исту прилику пружимо и људима широм наше мреже. Верујемо да, попут приступачног путовања, здрав и активан начин живота треба да буде доступан свима. Са поносом спонзоришемо више тркачких догађаја у централној и источној Европи, укључујући Полумаратон у Мађарској, наш главни догађај, као и трке у Клуж-Напоки, Софији, Скопљу, Кијеву и Катовицама.

Задовољство клијената

Знамо да сметње у раду могу да имају утицај на задовољство клијената, па редовно ажурирамо алатке да бисмо информисали путнике и партнере за услуге на земљи на најефикаснији начин. Сада у WIZZ апликацији нудимо обавештења и ажурирања статуса лета, побољшали смо решавање проблема са изгубљеним пртљагом, а увели смо и нови аутоматски систем за аранжмане хотела и превоза за путнике који морају да преноће због отказивања лета

WIZZ Youth Challenge

Наше годишње такмичење у студијама случајева намењено студентима универзитета који развијају пројекат или идеју у стварном пословном окружењу. Наша авио-компанија подржава лични развој младих дипломираних студената широм Европе путем овог такмичења за израду пројекта или идеје у стварном пословном окружењу.

Персонализација и искуство на интернету

Непрестано радимо на побољшању искуства на интернету на wizzair.com и у апликацијама, као и на томе да их учинимо персонализованијим и лакшим за коришћење. Ажурирамо функцију претраживања, па ћете моћи да сачувате одредишта, извршите брзе резервације и добијете препоруке које ће вам олакшати да уз нас пронађете и резервишете путовање до одредишта из снова.

Услуге на земљи

Наши партнери за услуге на земљи представљају велики део ULCC екосистема и доприносе његовом успеху, а одржавамо отворен дијалог са свим локалним партнерима да бисмо побољшали корисничку услугу и комуникацију.

Економија

Трудимо се да допринесемо побољшању економије
на WIZZ одредиштима.

Приступачно путовање авионом може да побољша живот многих путника, али лако је заборавити утицај који може да има на град. Мало је ствари које су добре за градску привреду као директне ваздушне линије – посебно када су те ваздушне линије по најнижим ценама Wizz Air-а. Пошто све више људи има приступ повољним авионским путовањима, већи број путника јача локалну економију места које посећују.

ACI смернице

По проценама, треба отворити 750 радних места на терену за сваких милион путника који се превезу годишње. На основу овог прорачуна подржали смо отварање 26.000 локалних радних места у финансијског 2019. и превезли 34,6 милиона путника нашом мрежом линија.

Побољшање саобраћаја и туризма

У нашој мрежи постоји неколико локација на којима није постојао редован ваздушни превоз пре нашег доласка или на којима смо направили значајну разлику у погледу саобраћаја. Након отварања базе у Варни 2017. аеродром је забележио двоцифрено повећање у погледу броја путника, у Северној Македонији број путника је порастао за три пута у последњих 10 година, а у Кутаисију број путника на аеродрому је порастао за више од два пута, при чему ми превозимо више од 75% путника.

ULCC модел

У складу са својим пословним моделом многе пратеће задатке на свим нивоима организације препуштамо локалном екстерном партнеру, радећи у уској сарадњи са преко 5000 уговорених пружалаца услуга широм наше мреже.

Заштита транспарентног и поштеног пословања

Применили смо интерне процедуре и мере чији је циљ да обезбеде поштовање свих релевантних антикорупцијских прописа. Наше антикорупцијске смернице постављају принципе, забране и практичне смернице које се односе на примање мита или корупцијске праксе које не толеришемо. Ове смернице су део обавезне годишње обуке за све запослене у WIZZ-у, чиме се осигурава да сви запослени буду информисани.