Informacije i usluge

Kako rezervirati

Česta pitanja

počnite rezervaciju sada

PUTEM INTERNETA

Jednostavno putovanje? Rezervirajte direktno na WIZZ web lokaciji!

preuzmite

APLIKACIJU ZA MOBILNI UREĐAJ

Preuzmite BESPLATNU Wizz Air mobilnu aplikaciju! Ima sve što vam je potrebno za letenje!

brojevi pozivnog centra

POZIVNI CENTAR

[callcenter-transaction location=CallCentre] Transakciona naknada za pozivni centar

Nakon što kompletirate rezervaciju, dobit ćete potvrdni kôd koji vam je potreban za prijavu na let.

Plan puta koji će se poslati na vašu adresu e-pošte obuhvata

 • jedinstveni potvrdni kôd
 • broj leta
 • datum i vrijeme putovanja
 • podatke o polasku i odredištu
 • punu cijenu

Putnicima koji su let rezervirali preko putne agencije ili web lokacije treće strane, plan putovanja će dostaviti putna agencija. Ako vi niste napravili rezervaciju, sve promjene vezane za let će se poslati na kontakt podatke vlasnika rezervacije.

Najjeftiniji i najbrži način za rezervaciju sjedala. Jednostavno potražite svoj let na početnoj stranici i pratite korake.

Unesite potrebne informacije kada to bude zatraženo:

 • podaci o putniku
 • kontakt informacije
 • informacije o plaćanju

Na kraju postupka dobit ćete plan putovanja. 
Da biste izvršili rezervaciju putem interneta, morate imati najmanje 18 godina.

Povezano
Preuzmite besplatnu Wizz Air aplikaciju za mobilne uređaje i rezervirajte lako u pokretu! Dostupna je za Android, iPhone i kao Amazon aplikacija! 

Preuzmite WIZZ mobilnu aplikaciju i primajte informacije tokom cijelog putovanja.

Omogućite automatska push obavještenja da primite najnovije informacije o statusu svog rezerviranog leta (npr. u slučaju da let kasni).
Skenirajte ovaj QR kôd da preuzmete aplikaciju i uživate u svim pogodnostima.

QR-code-mainpage badge-apple-app-store  badge-google-play

JEDNOSTAVNO PRETRAŽIVANJE I VRŠENJE REZERVACIJA

Šta je bolje od niskih cijena letova? Rezervacija letova na najlakši i najpraktičniji način!

DODAVANJE USLUGA

Želite dodati još komada prtljaga ili promijeniti rezervirano sjedište? Bez brige. Sada u aplikaciji možete dodati većinu putnih usluga. Ekskluzivne usluge aviokompanije Wizz Air su dostupne i u mobilnoj aplikaciji: WIZZ Discount Club, Privilege Pass, WIZZ Flex, itd.

POSTAVITE NAJVAŽNIJE PODSJETNIKE

Postavite obavještenja o promjenama cijena kako biste dobijali automatska push obavještenja o najnovijim promjenama cijena ili statusu rezerviranog leta.

DIJELJENJE

Obavijestite sve svoje prijatelje o avanturama koje planirate. Podijelite pretraživanja leta ili pošaljite karte za ukrcaj svojim saputnicima.

PRIJAVA NA LET PUTEM MOBILNIH UREĐAJA

Štampanje nije potrebno! Koristite potvrdu bez papira da se prijavite na let*! *samo na aerodromima koji to dozvoljavaju.

HRONOLOŠKI SLIJED I STATUS LETA

Provjerite plan leta i pregledajte svoje rezervacije uključujući sve važne faze leta. Praćenje je jednostavno a putovanje zabavno uz funkciju hronološkog slijeda u obnovljenoj Wizz Air aplikaciji. Pratite svoj avion u stvarnom vremenu da saznate još više o svom letu.

SKENIRANJE DOKUMENATA

Nema potrebe da tipkate bezbroj brojeva i podataka. Jednostavno skenirajte dokumente za mnogo brze rezerviranje i postupak prijave na let.

ZELENA PROPUSNICA

Skenirajte QR kôd EU digitalne potvrde za COVID-19 kada se prijavljujete na let a status će se prikazati na karti za ukrcavanje u aplikaciji. Nema potrebe da štampate ili preuzimate kartu u Passbook. Samo uzmite telefon i koristite kartu za ukrcaj u aplikaciji, čak i kada ste van mreže.

WIZZ MAGAZINE

Prije ukrcavanja u avion, pogledajte časopis u aplikaciji ili WIZZ Café&Boutique.

WIZZ RIDE

Otišli smo jedan korak dalje i pobrinuli se da imate prijevoz nakon leta. Rezervirajte taksi kada stignete na odredište uz WIZZ Ride.

UPRAVLJANJE PROFILOM

Možete se registrirati, izmijeniti i jednostavno upravljati svim detaljima svog profila.

JEZICI

Bugarski, njemački, engleski, mađarski, italijanski, poljski, rumunski, ruski, španski, švedski, ukrajinski, nizozemski, francuski, litvanski, srpski, bosanski, arapski.

Možete pozvati Wizz Air pozivni centar na broj s premijskom cijenom poziva koji je različit za svaku zemlju.

Za rezervacije putem Wizz Air pozivnog centra bit će vam naplaćena transakcijska naknada za Pozivni centar. Ovu transakcijsku naknadu za Pozivni centar nije moguće refundirati. Provjerite iznos naknade klikom ovdje.

Plaćanje možete izvršiti na nekoliko načina:

 • kreditnim ili debitnim karticama (Visa, Visa Electron, MasterCard i Maestro)
 • putem bankovnog transfera
 • koristeći bilans na svom WIZZ Računu
 • koristeći WIZZ bonove
Povezano
Dodatne informacije o načinima plaćanja potražite na stranici Plaćanja!

Naše cijene za letove u jednom pravcu uključuju takse, administrativne i druge obavezne troškove, kao i cijenu za ručni prtljag (40 x 30 x 20 cm, maks. 10 kg).

Prevozimo putnike direktno između dva grada. Ne nudimo uslugu presjedanja. Prema tome, za svako posebno putovanje morat ćete se prijaviti na let sa svojim prtljagom.

Savjetujemo vam da ostavite dovoljno vremena između predviđenog vremena slijetanja prvog leta i vremena polaska vašeg narednog leta kako biste mogli preuzeti predani prtljag i dovršiti procedure prijave i sigurnosne provjere za naredni let.

Kontakt informacije koje ste nam dali prilikom vršenja rezervacije mogu se koristiti za slanje obavještenja u vezi s promjenama leta. Potrebni su nam sljedeći kontakt podaci

 • broj telefona/broj mobilnog telefona
 • adresa e-pošte

Ukoliko je rezervacija izvršena kod putnog agenta ili putem web lokacije treće strane te adresa e-pošte putnika nije navedena, za obavještenje ćemo koristiti adresu e-pošte putnog agenta. Putni agent je dužan da vam proslijedi ove informacije.

Wizz Air ne odgovara za bilo koje štete koje nastanu na osnovu netačno navedene adrese e-pošte i/ili broja telefona, ako putnik nije imao pristup ili nije redovno provjeravao navedenu adresu e-pošte ili ako putnik nije bio dostupan ni na jednom od navedenih brojeva telefona.

Česta pitanja

Informacije

Činimo sve što možemo da zaštitimo i osiguramo vaše lične podatke, spriječimo nedopušteni pristup tim podacima, te njihovu upotrebu, falsificiranje i brisanje. Posebnu pažnju obraćamo na siguran prijenos ličnih i finansijskih podataka putem šifriranih kanala upotrebom najnovije tehnologije Secure Socket Layer (SSL).

Nudimo i uslugu sigurnosti putem interneta za korisnike koji imaju VISA i MasterCard kartice. Potvrđivanje putem planova sigurnosnog koda za VISA i MasterCard omogućuje vam registriranje dodatne lozinke za vašu kreditnu karticu kako bi se spriječile neodobrene kupovine upotrebom vaše kartice.

Tokom plaćanja, ako vaša banka pruža ovu uslugu, trebat ćete se registrirati za jedan od planova. Jednostavno slijedite instrukcije putem interneta da biste postavili svoju dodatnu lozinku. Neke banke ne nude opciju za kasniju registraciju, a druge će zahtijevati da se registrirate čim završite transakciju putem interneta. Ovi planovi će uskoro postati obavezni za sve vlasnike kartica. Ako imate bilo kakvih pitanja, direktno kontaktirajte banku koja vam je izdala karticu.

Wizz Air ne posluje s letovima s presjedanjem i stoga ne može omogućiti prebacivanje putnika niti njihovog prtljaga na druge letove (bilo da njima upravlja Wizz Air ili drugi prevoznik). Zbog toga ne možemo preuzeti odgovornost za propuštene naknadne letove.

Ako ste rezervirali nekoliko Wizz Air letova istog dana, oni se ne smatraju letovima s presjedanjem. Morat ćete ponovo preuzeti svoj prtljag, napustiti tranzitnu zonu, otići na prijavu let, predati prtljag, nastaviti na sigurnosnu i imigracijsku provjeru za sljedeći let. Provjerite imate li važeće putne dokumente za sve države u koje dolazite odnosno iz kojih polazite.

Ostavite dovoljno vremena između predviđenog vremena dolaska leta i predviđenog vremena polaska leta na koji presjedate.

Zbog sigurnosnih razloga, vremensko ograničenje za rezervaciju je 30 minuta. Kada vrijeme istekne, sistem se automatski odjavljuje. Ako vam se pri kraju procesa rezervacije prikaže ova poruka, kontaktirajte Wizz Air pozivni centar i navedite datum polaska i liniju, da provjerite da li je rezervacija uspješno dovršena.

Dodajte "Jr" (što na engleskom znači "junior", mlađi) poslije prezimena mlađeg putnika kako bi vam sistem dozvolio da rezervišete let. Primjer: 1. Hadžić/Adi; 2. Hadžić Jr/Adi.

Za sve transakcije dostupne putem interneta, dodatna transakcijska naknada za Pozivni centar se naplaćuje u slučaju da su one tražene putem Pozivnog centra. Ovu transakcijsku naknadu za Pozivni centar nije moguće refundirati.

Izuzeci: Transakcijska taksa za pozivni centar se ne primjenjuje za sljedeće zahtjeve:

 • dodati dijete na postojeću rezervaciju
 • dodati dojenče na postojeću rezervaciju
 • dodati dojenče na posebno sjedište (sa autosjedalicom) na postojeću rezervaciju
 • dodati muzički instrument na postojeću rezervaciju
 • promijeniti datum, vrijeme i liniju leta samo za dio putnika
 • dodati dodatno sjedište ako putnik ima slomljenu nogu koju ne može saviti
 • zatražiti podršku "Doček i pomoć" na postojeću rezervaciju
 • dodjela sjedišta za putnike sa smanjenom pokretljivošću (PRM)
 • dodati psa vodiča
 • oprema sa kisikom (POC)
 • ispravka leta
 • ispravka fakture
 • odštampana faktura

Promjena prezimena će biti neophodna. Ovo možete uraditi besplatno, pod uvjetom da predočite putni dokument i vjenčani list.

Kontaktirajte nas čim prije podnošenjem Obrasca za žalbu na našoj web lokaciji. Kontaktirat ćemo vas sa detaljima o tome gdje treba da pošaljete dokumente. Može proći i do 30 dana dok vam ne odgovorimo na poruku e-pošte. Ako je vaš zahtjev hitan, preporučujemo da kontaktirate Wizz Air pozivni centar za besplatnu ispravku imena.