Informacije i usluge

Česta pitanja

Česta pitanja

Wizz Air aplikacija je BESPLATNA!

Aplikacija je dostupna za mobilne uređaje s operativnim sistemom Android 4.4 ili novijim, i iPhone uređaje s operativnim sistemom iOS 9.3 ili novijim.

Pomoću ove besplatne aplikacije možete pristupiti sljedećim funkcijama:

 • Rezervacija Wizz Air letova
 • Pregled postojećih rezervacija
 • Provjera plana leta
 • Dodavanje usluga postojećim rezervacijama
 • Izmjena postojećih rezervacija
 • Prijava na let
 • Preuzimanje mobilne karte za ukrcaj ukoliko je prihvatljiva na odlaznom aerodromu
 • Informacije o statusu leta
 • Aktivna obavještenja koja sadrže informacije o letu i najnovije promocije

Kada kliknete na link "Zaboravili ste lozinku" na ekranu za prijavu u aplikaciju, pronaći ćete objašnjenje kako da ponovo postavite lozinku.

Najlakši način da postanete član WIZZ Discount Cluba jeste da rezervaciju za let počnete vršiti putem mobilne aplikacije. Odmah nakon što odaberete let, pojaviće se upit kojim vam se nudi da se pridružite WIZZ Discount Clubu. Slijedite ove jednostavne korake da osigurate svoju rezervaciju i članstvo u klubu.

Imajte na umu da ne možete postati član WIZZ Discount Cluba ukoliko ne kupite kartu za let. Za više informacija o članstvu u WIZZ Discount Clubu posjetite wizzair.com.

Da, možete se prijavit na let koristeći ovu aplikaciju. Ako se prijavite na let putem aplikacije, na raspolaganju vam stoje sljedeće opcije za preuzimanje karte za ukrcaj:

 • Ako se na aerodromu prihvataju mobilne karte za ukrcaj, možete koristiti onu iz aplikacije
 • Ako koristite iOS operativni sistem, svoju kartu za ukrcaj također možete sačuvati u Walletu*

Ako više volite imati uobičajenu kartu za ukrcaj, možete je odštampati sa wizzair.com.

Vaša je odgovornost da provjerite posjedujete li važeću kartu za ukrcaj kod sebe bez obzira da li je u pitanju karta u aplikaciji, karta sačuvana u Walletu ili odštampana karta.
Neki aerodromi u Wizz Air mreži još uvijek ne prihvataju mobilne karte za ukrcaj. U takvim slučajevima, kada se prijavite na let putem aplikacije, mobilna propusnica za ukrcaj neće biti generisana. Posjetite wizzair.com, otvorite svoju rezervaciju i odštampajte kartu za ukrcaj.

*Wallet je ugrađena Apple iPhone i iPod aplikacija na dodir koja je uvedena kao dio operativnog sistema iOS 9. Ova aplikacija omogućava korisnicima da sačuvaju i koriste elektronske kupone, avionske karte za ukrcaj, karte za voz, filmove i druge događaje, nagradne klupske karte i poklon karte.

Da, jednostavno možete dodati prioritet pri ukrcavanju, prtljag, sportsku opremu, WIZZ Flex, putničko osiguranje, prijavu na let na aerodromu, SMS potvrdu, i odabrati ili promijeniti sjedište tokom vršenja rezervacije.

Također, ove usluge možete dodati na postojeće rezervacije pomoću funkcije ‘Dodajte usluge’.

Da, pomoću ove aplikacije možete platiti taksu za predane torbe i opcije za prijavu na let, tokom postupka rezervacije.
Također, ove usluge možete dodati na postojeće rezervacije pomoću funkcije ‘Dodajte usluge’.

Da, kada unesete potvrdni kôd rezervacije možete dodati u sve postojeće rezervacije prioritet pri ukrcavanju i opcije za udobnost, prtljag i prijavu na let na aerodromu. Ove opcije možete dodati čak i u slučaju kada niste vi lično izvršili prvobitnu rezervaciju. Usluge je moguće dodati na samo jednu rezervaciju čak i kada više putnika dijeli isti potvrdni kôd.

Imate pravo na sljedeće:

 • Promijeniti datum, vrijeme i liniju leta do 3 sata prije predviđenog vremena polaska leta. Napominjemo da će dodatna taksa za promjenu leta biti naplaćena kao i razlika između cijena karata, ako postoji.
 • Promjena imena. Napominjemo da će dodatna taksa za promjenu leta biti naplaćena.
 • Otkazivanje leta. Napominjemo da ćete biti preusmjereni na web lokaciju i da se takse za otkazivanje mogu primijeniti

Aplikacija je dostupna na sljedećim jezicima: bosanski, bugarski, engleski, francuski, holandski, italijanski, litvanski, mađarski, makedonski, norveški, njemački, poljski, ruski, rumunski, srpski, španski, švedski i ukrajinski.

Jezik možete promijeniti u meniju u okviru Postavki.

Rezervaciju možete platiti kreditnom karticom (Visa, Mastercard, Maestro, UATP), WIZZ poklon bonom, koristeći svoj bilans na WIZZ Računu ili bankovnim transferom.

Možete koristiti WIZZ poklon bon kao način plaćanja za rezervaciju leta u aplikaciji tako što ćete na ekranu sa opcijama plaćanja odabrati opciju za bon.

Trenutno nije moguće kupiti nove poklon bonove iz aplikacije.

Da, ako posjedujete Privilege Pass i ako ste prijavljeni, moći ćete koristiti Privilege Pass privilegije prilikom vršenja rezervacije.

Trenutno, nije moguće kupiti novu uslugu Privilege Pass za vrijeme vršenja rezervacije.