Kelionės dokumentai

Informacija ir paslaugos

„Wizz Air“

Informacija ir paslaugos

Kelionės dokumentai

Būtina su savimi turėti visus reikiamus galiojančius kelionės dokumentus atvykus į registracijos punktą ir įvykdyti šalies, iš kurios, per kurią arba į kurią skrendama, reikalavimus dėl vizos. Jei nežinote, kokių dokumentų reikia, apsilankykite svetainėje „IATA Travel Centre“, kur rasite daugiau informacijos.

Išskleidžiamieji elementai

Užsisakydami skrydį įsitikinkite, kad keleivio vardą ir pavardę nurodėte be klaidų, tiksliai taip, kaip jie parašyti kelionės dokumente, kurį naudos keleivis.

Jei užsisakydami padarėte klaidą, paskambinkite į „Wizz Air“ skambučių centrą per 2 valandas nuo užsakymo. Praėjus šiam terminui reikės sumokėti vardo ir pavardės keitimo mokestį:

  • 45 eurus, jei vardas ir pavardė keičiami mūsų svetainėje;
  • 60 eurų, jei vardas ir pavardė keičiami paskambinus į „Wizz Air“ skambučių centrą.

Jei nežinote šalių, į kurias keliausite, reikalavimų dėl vizų, informacijos ieškokite svetainėje „IATA Travel Centre“.

Viza į Jungtinius Arabų Emyratus

Užsisakius WIZZ skrydį, prašymo vizai į Jungtinius Arabų Emyratus (Dubajų) gauti pateikimas yra greita ir paprasta procedūra naudojantis mūsų partnerio „BUDPORT Handling“ paslauga „Easy Entry“.

Negalime būti laikomi atsakingais už BUDPORT teikiamą paslaugą ir jokio prašymo gauti vizą rezultatą, nes tai priklauso nuo atitinkamų institucijų vertinimo.

Pagal Rumunijos įstatymą Nr. 248/2005 (dėl Rumunijos piliečių laisvo judėjimo užsienyje taisyklių) Rumunijos piliečiai, kuriems iki 18 metų, gali keliauti į užsienį, tik jei juos lydi abu jo tėvai arba vienas iš tėvų / vienas suaugusysis ir jei jie turi reikiamus dokumentus.

Jei nepilnamečio nelydi abu tėvai, tokiu atveju vienas iš tėvų arba kitas asmuo turi turėti kito iš tėvų arba abiejų tėvų įgaliojimą. Įgaliojime turi būti nurodyta ši informacija:

  • šalis, į kurią vykstama;
  • apsilankymo trukmė;
  • kito iš tėvų arba abiejų tėvų leidimas keliauti;
  • kito iš tėvų arba abiejų tėvų mirties liudijimas (jei taikoma);
  • jei lydintis suaugusysis nėra vienas iš tėvų, jis turi turėti iš policijos gautos informacijos apie teistumą pažymos kopiją.

Skaitykite daugiau apie taisykles ir reglamentą!

Vaikai iki 16 metų, kurie yra Ukrainos piliečiai, gali kirsti sieną išvykdami iš Ukrainos tik sutikus abiem tėvams (įvaikinusiems tėvams arba globėjams) arba lydimi jų ar jų įgaliotų kitų asmenų.

Vaikai turi turėti galiojantį užsienio pasą ar vaiko kelionės dokumentą arba turi būti įrašyti tėvo / motinos užsienio pase (kai keliauja su tėvu / motina).

Kai vaikai, kuriems mažiau nei 16 metų ir kurie yra Ukrainos piliečiai, išvyksta iš Ukrainos teritorijos lydimi vieno iš tėvų arba vieno iš tėvų įgalioto asmens, o kito iš tėvų nėra sienos kirtimo punkte, reikia pateikti notaro patvirtintą kito iš tėvų sutikimą, kuriame nurodyta šalis, į kurią vykstama, ir kelionės laikas.

Notaro pasirašyto kito iš tėvų sutikimo nereikia šiais atvejais:

  • kai kitas iš tėvų – kurio nėra sienos kirtimo punkte – yra asmuo be pilietybės arba užsienio pilietybę turintis asmuo;
  • kai keliaujančio asmens, kuriam iki 16 metų, pase yra įrašas, nurodantis, kad pilietis išvyksta iš Ukrainos nuolat gyventi užsienyje arba kad jis užregistruotas užsienyje esančiame Ukrainos konsulate;
  • tai pat nereikia kito iš tėvų sutikimo, jei pateikiami toliau nurodyti dokumentai arba notaro patvirtintos jų kopijos: kito iš tėvų mirties liudijimas; teismo sprendimas, nurodantis, kad kitas iš tėvų yra netekęs tėvystės teisių; teismo sprendimas, nurodantis, kad kitas iš tėvų yra dingęs be žinios; teismo sprendimas, nurodantis, kad kitas iš tėvų yra neveiksnus; teismo sprendimas, leidžiantis vaikui išvykti iš Ukrainos teritorijos be sutikimo ir nelydint kitam iš tėvų.

Kelionės dokumentai - DUK

Dažniausiai užduodami klausimai

Dažniausiai užduodami klausimai

Turite pateikti visus reikiamus galiojančius kelionės dokumentus registracijos punkte. Taip pat turite atitikti reikalavimus, taikomus šalyje, iš kurios, per kurią arba į kurią skrendate. Jei neturėsite galiojančio paso arba vizos ir jums nebus leista patekti į šalį, nebūsime atsakingi už susijusias išlaidas.

Dėl tiksliausios informacijos apie vizų reikalavimus kreipkitės į šalių, į kurias pageidaujate vykti, užsienio ministerijas, ambasadas arba konsulatus. Turėsite pateikti tą patį dokumentą, kurio duomenis nurodėte registruodamiesi internetu.

Jei dar neturite patvirtinto užsakymo, labai rekomenduojame užsisakyti išvykimo ir grįžimo skrydžius pateikiant du atskirus užsakymus. Tokiu atveju galėsite naudoti skirtingus kelionės dokumentus registruodamiesi. Jei jau turite patvirtintą užsakymą, paskambinkite į „Wizz Air“ skambučių centrą