Чекирање и укрцавање

Информације и услуге

Wizz Air

Информације и услуге

Чекирање и укрцавање

online

Путем интернета

БЕСПЛАТНО

одштампајте карту за укрцавање 
доступна је 30 дана унапред
до 3 сата пре поласка

Чекирање путем интернета

Мобилна апликација

БЕСПЛАТНО

користите мобилну карту за укрцавање
уместо карте за укрцавање


преузмите апликацију

airport

Аеродром

ПЛАЋА СЕ

добијте карту за укрцавање на аеродрому
јефтиније је ако се купи унапред

Падајући мени

Да бисмо смањили трошкове и да би цене карата остале ниске, нудимо опције за бесплатно чекирање путем интернета. Чекирање путем интернета је доступно у периоду од 30 дана до 3 сата пре заказаног поласка лета.

 • чекирајте се путем интернета
 • одштампајте карту за укрцавање
 • покажите одштампану карту за укрцавање на излазу за укрцавање заједно са путним документима најкасније 30 минута пре заказаног времена поласка
 • ако имате путне документе земаља које нису чланице Европске уније, треба да дођете до пулта за чекирање ради провере докумената и печатирања карте за укрцавање
 • ако имате пртљаг који треба да чекирате, дођите до пулта за предају пртљага најкасније 40 минута пре поласка

Ако путујете у оквиру Шенгенског подручја, не морате да попуњавате податке о путним документима током поступка чекирања путем интернета јер нисте у обавези да наводите те информације. 

Током процеса чекирања путем интернета од вас може да се затражи да унесете податке о визи за путовања на појединим релацијама. Ако за ваше одредиште није потребна виза, само попуните поље знацима xxxxx.

Деца млађа од 14 година морају да буду у пратњи путника старијег од 16 година, који мора да обави чекирање путем интернета уместо њих.

Можете да промените резервацију (осим лета и имена) или да купите додатне услуге чак и након чекирања путем интернета. 

Можете да се чекирате на аеродрому уз плаћање накнаде.

 • Платите у време резервације.
 • Додајте касније на страници са прегледом лета.

Ако услуга чекирања путем интернета још увек није доступна на аеродрому поласка, чекирање на аеродрому ће бити бесплатно док та услуга не постане доступна.

Списак аеродрома где чекирање путем интернета није доступно, па је чекирање на аеродрому бесплатно:

 • Дубаи (само до Будимпеште)
 • Хургада
 • Анталија
 • Истанбул
 • Крф
 • Палма де Мајорка
 • Сарагоса
 • Лисабон

Преузмите бесплатну мобилну апликацију за AndroidiPhone или у виду Amazon апликације!

Ако се чекирате путем апликације, имате следеће опције:

 • преузмите карту за укрцавање путем апликације када је телефон повезан са интернетом
 • посетите wizzair.com у прегледачу за мобилне уређаје, унесите шифру потврде лета и одштампајте карту за укрцавање
 • сачувајте карту за укрцавање у Passbook (iPhone и iPad апликацију) или Passwallet (Android апликацију) да бисте могли да јој приступите чак и кад телефон нема приступ интернету

Неки аеродроми још увек не подржавају мобилне карте за укрцавање. У том случају, мобилна карта за укрцавање неће бити генерисана и мораћете да посетите wizzair.com, преузмете резервацију и одштампате карту за укрцавање.

Чекирање почиње 2 сата и завршава се 40 минута пре поласка.

Ако имате посебне захтеве, посебне потребе или сте унапред резервисали помоћ за путовање, чекирајте се 2 сата пре заказаног времена поласка да бисте били сигурни да ћемо довршити поступак чекирања на време.

Ако:

 • не довршите поступке чекирања до наведеног рока
 • се не појавите на пулту за чекирање или улазу за укрцавање у тачно време

отказаћемо резервацију и нећете моћи да се укрцате. Рефундираћемо вам износ укупне цене карте умањен за износ накнаде за друге услуге и накнаде за губитак места од 80 EUR.

Предлажемо да купите осигурање да бисте покрили губитке у таквим случајевима.

Обавезни сте да се појавите на излазу за укрцавање најкасније 30 минута пре заказаног времена поласка лета према реду летења.

Документи

При безбедносној контроли и на излазу за укрцавање на аеродрому морате да покажете исте путне документе које сте користили при чекирању путем интернета.

Уверите се да код себе имате све потребне путне документе, попут пасоша и визе. Ако нисте сигурни који су тачно услови за улазак у земљу вашег одредишта, питајте релевантно дипломатско представништво у вашој земљи пре путовања. Не преузимамо одговорност ако не можете да се укрцате због недостатка потребних путних докумената.

Ако путујете са бебом, треба да одштампате карту за укрцавање бебе и да је покажете на излазу за укрцавање.

Излаз

На екранима са информацијама на аеродрому ћете видети на који излаз треба да идете након чекирања и безбедносне контроле. Ако користите чекирање путем интернета, аеродромско особље може да вам пружи информацију о томе на који излаз треба да идете.

Бесцаринска роба

Можете да у авион унесте робу коју сте купили након чекирања и безбедносне провере. 

Често постављана питања

Често постављана питања

Не. Само морате да одштампате и покажете карту за укрцавање ако сте се чекирали путем интернета. Ако чекирање путем интернета није доступно на полазном аеродрому, морате да одете до пулта за чекирање на аеродрому и да покажете само путни документ (пасош или лични идентификациони документ).

Морате да на аеродрому покажете исти путни документ помоћу кога сте се чекирали путем интернета. Ако сте током чекирања навели број националног идентификационог документа, не можете да путујете са пасошем и обрнуто. 

Уколико путујете у оквиру Шенгенске зоне, не морате да уносите податке о својим путним документима. Само обавите процедуру чекирања путем интернета. Морате да путујете са националним идентификационим документом или пасошем, али не морате да наводите податке о путном документу. 

Чекирање путем интернета је доступно у периоду од 30 дана до 3 сата пре заказаног поласка лета. Можете и да преузмете Wizz Air мобилну апликацију и да се чекирате путем ње. На неким локацијама чекирање путем интернета није доступно. У овим посебним случајевима можете бесплатно да се чекирате на аеродрому. Ако и даље будете имали проблема са чекирањем, контактирајте Wizz Air позивни центар!

На wizzair.com одштампајте карту за укрцавање и понесите је са собом на аеродром!

Чекирање на аеродрому можете да купите током или након резервације додавањем Чекирања на аеродрому резервацији на страници План путовања или преко Wizz Air позивног центра. За чекирање на аеродрому се плаћа накнада по путнику и по лету. Услуга чекирања на аеродрому купљена на аеродрому подлеже вишој накнади.

Ако чекирање путем интернета још увек није доступно на аеродрому поласка, чекирање на аеродрому ће бити бесплатно док услуга не постане доступна.

Да. Треба да чекирате музички инструмент помоћу истих података из путног документа које сте користили када сте се ви чекирали.

Ако путујте са бебом, и она треба да се чекира уз одштампану карту за укрцавање. Ако немате карту за укрцавање за бебу, контактирајте Wizz Air позивни центар.

Можете да се чекирате путем интернета као и обично. Ако путујте са пртљагом који морате да чекирате, дођите до пулта за предају пртљага најкасније 40 минута пре поласка лета.

Уверите се да имате одштампану карту за укрцавање јер ћете у супротном морати да платите накнаду за чекирање на аеродрому. На неким аеродромима пултови за чекирање функционишу и као пултови за предају пртљага.

 

Можете да додате још услуга резервацији чак и након чекирања. Ако сте додали приоритетно укрцавање или избор седишта резервацији, морате да

– поново одштампате карту за укрцавање или

– одете до пулта за чекирање на аеродрому да бисте добили налепницу која потврђује измене постојеће карте за укрцавање.

Можете и да промените лет и име путника најкасније 4 сата пре поласка путем интернета или преко Wizz Air позивног центра. Мораћете да платите накнаду за промену. Ако промену затражите преко Wizz Air позивног центра, наплатићемо вам и накнаду за трансакцију.

Ако желите да промените датум, време или линију лета само за неке путнике из резервације, треба да контактирате позивни центар да бисте добили помоћ. У том случају се не примењује накнада за трансакцију преко позивног центра.

Ако сте променили лет или име путника након чекирања путем интернета, имајте на уму да ћете морати поново да одштампате карту за укрцавање.