Информације и услуге

Чекирање и укрцавање

Путем интернета

БЕСПЛАТНО

одштампајте своју карту за укрцавање 
доступно је у зависности од избора седишта
до 3 сата пре поласка

преузмите апликацију

Мобилна апликација

БЕСПЛАТНО

користите мобилну пропусницу за укрцавање
уместо карте за укрцавање

Аеродром

ПЛАЋА СЕ*

добијте карту за укрцавање на аеродрому

(јефтиније ако се купи унапред)

Падајући мени

Да бисмо смањили трошкове и да би цене карата остале ниске, нудимо опције за бесплатно чекирање путем интернета. Чекирање путем интернета је доступно у периоду између 30 дана и 3 сата презаказаног времена поласка ако сте купили седиште при резервисању.

Ако нисте купили седиште при резервацији, чекирање ће постати доступнотек 24 сатапре поласка.

  • Чекирајте се путем интернета
  • Одштампајте карту за укрцавање
  • Покажите одштампану карту за укрцавање на излазу уз путне документе најкасније 30 минута пре планираног времена поласка
  • Ако имате документе који нису из ЕУ, морате да дођете до шалтера за чекирање да би се документи проверили и да би се карта за укрцавање оверила
  • Ако имате пртљаг који треба да предате, идите до шалтера за предају пртљага најкасније 40 минута пре поласка или у складу са локалним правилима као што је наведено у доњем одељку „ВРЕМЕНА ЧЕКИРАЊА“.

Ако путујете у оквиру Шенгенске зоне, не морате да попуњавате податке о путним документима током поступка чекирања путем интернета јер нисте у обавези да наводите те информације.

Можда ћемо вам током процеса чекирања путем интернета затражити да унесете податке о визи за путовања на појединим релацијама. Ако за ваше одредиште није потребна виза, само попуните поље знацима xxxxx.

Деца млађа од 14 година морају да буду у пратњи путника старијег од 16 година, који мора да обави чекирање путем интернета уместо њих.

Можете да промените резервацију(осим лета и имена или да купите додатне услуге чак и након чекирања путем интернета.

Често постављана питања

Често постављана питања

Не. Само морате да одштампате и покажете карту за укрцавање ако сте се чекирали путем интернета. Ако чекирање путем интернета није доступно на полазном аеродрому, морате да одете до шалтера за чекирање на аеродрому и да покажете само путни документ (пасош или лични идентификациони документ).