Информације и услуге

Често постављана питања

Често постављана питања

Апликација Wizz Air је БЕСПЛАТНА!

Ова апликација је доступна на мобилним уређајима који користе Android 4.4 или новије верзије и iPhone уређајима који користе iOS 9.3 или новије верзије.

Помоћу ове бесплатне апликације можете да приступе следећим функцијама:

 • Резервишите Wizz Air летове
 • Прегледајте постојеће резервације
 • Проверавајте распоред летења
 • Додајте услуге у постојеће резервације
 • Измените постојећу резервацију
 • Чекирајте се
 • Преузмите мобилну карту за укрцавање ако се прихвата на аеродрому поласка
 • Информације о статусу лета
 • Обавештења о лету и најновијим промоцијама

Када кликнете на везу „Заборавили сте лозинку“ на екрану за пријављивање у апликацији, приказаће вам се упутство за ресетовање.

Најлакши начин да постанете члан WIZZ Discount Club-а је да резервацију лета започнете преко мобилне апликације. Када изаберете лет, приказаће вам се обавештење са понудом да се придружите WIZZ Discount Club-у. Пратите ове једноставне кораке да бисте потврдили резервацију лета и чланство у клубу.

Имајте на уму да не можете да постанете члан WIZZ Discount Club-а ако не купите лет. Више информација о чланству у WIZZ Discount Club-у потражите на wizzair.com.

Да, можете да се чекирате путем апликације. Ако се чекирате путем апликације, имате следеће опције за преузимање карте за укрцавање:

 • Ако се на аеродрому прихвата мобилна карта за укрцавање, користите карту у апликацији
 • Ако користите iOS оперативни систем, карту за укрцавање можете да сачувате и у Wallet*

Ако желите да користите стандардну карту за укрцавање, можете да је одштампате на wizzair.com.

Ваша је одговорност да се уверите да имате важећу карту за укрцавање, било у апликацији, Wallet-у или одштампану.
Имајте у виду да неки аеродроми у Wizz Air мрежи још увек не подржавају мобилне карте за укрцавање. У таквим случајевима, када се чекирате помоћу апликације, нећете добити мобилну карту за укрцавање. Посетите wizzair.com, преузмите резервацију и одштампајте карту за укрцавање.

*Wallet је изворна апликација за Apple iPhone и iPod touch која је представљена у склопу iOS-а 9. Ова апликација омогућава корисницима да чувају и користе електронске купоне, карте за укрцавање, возне карте, биоскопске улазнице и улазнице за друге догађаје, наградне клупске картице и поклон картице.

Да, лако можете да додате приоритетно укрцавање, пртљаг, спортску опрему, WIZZ Flex, путно осигурање, чекирање на аеродрому и потврду путем SMS-а или да изаберете или промените седиште током процеса резервисања.

Такође можете да додате ове услуге у постојеће резервације преко функције „Додајте услуге“.

Да, можете да користите апликацију за куповину чекираних торби и опција за чекирање током процеса резервисања.
Такође можете да додате ове услуге у постојеће резервације преко функције „Додајте услуге“.

Да, ако унесете шифру потврде за резервацију, можете да додате опције приоритетног укрцавања и комфора, као и чекирање на аеродрому у све постојеће резервације. Ове опције можете да додате чак и ако нисте лично направили првобитну резервацију. Можете да додате услуге у само једну резервацију чак и ако постоји више путника за исту шифру потврде.

Имате право на следеће:

 • да промените датум, време и линију лета најкасније 3 сата пре заказаног времена поласка самог лета. Имајте у виду да треба да платите додатну накнаду за промену лета, као и разлику у ценама карата ако постоји.
 • да промените име. Имајте у виду да треба да платите додатну накнаду за промену имена.
 • да откажете лет. Имајте у виду да ћете бити преусмерени на веб страницу и да се примењују накнаде за отказивање.

Ова апликација је доступна на следећим језицима: бугарски, босански, енглески, италијански, литвански, мађарски, македонски, немачки, норвешки, пољски, румунски, руски, српски, украјински, француски, холандски, шведски и шпански.

Језик можете да промените из менија у Подешавањима.

Резервацију можете да платите кредитном картицом (Visa, Mastercard, Maestro, UATP), помоћу WIZZ поклон ваучера, помоћу износа на WIZZ рачуну или помоћу банковне дознаке.

Можете да користите WIZZ поклон ваучер као начин плаћања за резервацију лета у апликацији ако изаберете опцију ваучера на екрану за плаћање.

Тренутно не можете да купујете нове поклон ваучере из апликације.

Да, ако сте корисник пропуснице Privilege Pass, моћи ћете да уживате у Privilege Pass погодностима током резервисања.

Тренутно не можете да купите нову Privilege Pass пропусницу током резервисања у апликацији.