Информације и услуге

Путовање са дојенчади и бебама

travelling_with_children_hepfull_Wizz_services

КОРИСНЕ WIZZ УСЛУГЕ

Бесплатно приоритетно укрцавање ако путујете са дојенчетом*

Брза трака безбедносног пункта

Дозвољена је унапред спакована храна и пиће за бебе

 

Foldable baby stroller

ШТА ДА ПОНЕСЕТЕ СА СОБОМ У АВИОН

Пелене – једна за сваки сат вашег путовања

Влажне марамице

Одећа за променити

Додатне цуцле

Мале играчке

Колица на савијање за бебе означена на шалтеру за чекирање или на излазу за укрцавање која можете погурати на точковима до врата авиона или до преносивих степеница.

 

Падајући мени

Унесите седиште за аутомобил у авион!

Мораћете да купите додатно седиште по стандардној цени да бисте сместили седиште за аутомобил у којој беба може да путује уз додатну удобност.

Безбедносни захтеви за седиште за аутомобил

  • Само седишта за аутомобил за децу окренута уназад могу да се унесу у авион
  • мора бити опремљено копчом за безбедно причвршћивање помоћу појаса седишта за путнике

Из безбедносних разлога појас у облику петље мора да се користи за полетање и слетање и кад год је укључен знак за појас. Појас у облику петље ће обезбедити Wizz Air током укрцавања и мора да се врати након лета

Резервација

Унесите “INFANT” као име путника када резервишете путем интернета. Презиме путника’ треба додати у поље за презиме.

Ако је резервисано додатно седиште, не морате’ да плаћате накнаду за бебу. Не примењује се додатна дозвољена тежина пртљага за дојенчад.

Ствари које треба да понесете са собом у авион

  • Храна и пиће за бебу, упаковане у складу са безбедносним прописима
  • Нешто за жвакање током полетања и слетања (мала деца често не знају како да одчепе уши да би ослободили притисак у ушима)
  • Одећа за променити за вас и бебу
  • Додатне цуцле (ако их ваше дете користи)
  • Влажне марамице
  • Једна пелена за сваки сат путовања
  • Мале играчке

Често постављана питања

Често постављана питања

Положај седишта за аутомобил за дојенчад је седиште до прозора. Седиште поред седишта за аутомобил за дојенче мора да заузима физички способна особа стара најмање 16 година која је одговорна за дете у седишту за аутомобил.

Седиште за аутомобил за дојенче не може да се налази у редовима са излазима за хитне случајеве и у редовима који се налазе непосредно испред или иза редова са излазима за хитне случајеве.

Увек пратите упутства посаде авиона.

Ви сте одговорни за постављање сопственог седишта за аутомобил за дојенче. WIZZ посада авиона ће вам показати одговарајуће седиште за постављање седишта за аутомобил и визуелно проверити да ли је седиште за аутомобил за дојенче одобрено и правилно постављено за употребу у авиону.

Приоритетно укрцавање са дојенчетом: 2 одрасле особе, неограничен број деце по 1 беби

Они који путују заједно са дојенчетом (млађем од 2 године) добијају бесплатноприоритетно укрцавање- 2 одрасле особе по дојенчету. Неограничен број деце која путују у тој истој групи такође може бити укључен у ово приоритетно укрцавање.

Пошто бебе морају да седе у крилу одрасле особе’ у авиону, свако дојенче у авиону мора да буде у пратњи одрасле особе. Поред тога, свако дојенче које путује у групи која има приоритетно укрцавање омогућава рано укрцавање 2 одрасле особе у тој групи. То значи да породица са 2 дојенчета у својој групи може да обухвати 4 одрасле особе у својој групи за приоритетно укрцавање и тако даље. Овај однос од 1 бебе/2 одрасле особе у резервацији које путују заједно је ограничен само дозвољеним бројем деце млађе од 2 године који је дозвољен у авиону.