Информации и услуги

Патување со новороденчиња и бебиња

КОРИСНИ УСЛУГИ НА WIZZ

Бесплатно приоритетно влегување во авионот ако патувате со новороденче*

Безбедна брза лента

Дозволени се претходно спакувани бебешка храна и течности

 

ШТО ТРЕБА ДА НОСИТЕ ВО АВИОНОТ

Пелена за секој час од патувањето

бебешки марамчиња

облека за преслекување

резервни цуцли

мали играчки

бебешка количка на расклопување што може да ја туркате до вратата на авионот или до подвижните скали, обележана на шалтер за пријавување или на портата за влегување во авионот.

 

Хармоники

Носете седиште за автомобил во авионот!

Ќе треба да купите дополнително седиште по стандардна цена за да може да го сместите седиштето за автомобил во кое бебето може удобно да патува.

Безбедносни барања на седиштето за автомобил

  • во авионот може да се носат само седиштата за автомобил свртени наназад за децата
  • мора да има рачка за безбедносно прицврстување со појасот на седиштето на патникот

Од безбедносни причини, јамката на појасот мора да се користи при полетување и слетување и секогаш кога ќе се вклучи знакот за појасот на седиштето. Јамката за појасот ќе Ви ја обезбедат вработените во Wizz Air при влегување во авионот и мора да ја вратите по завршувањето на летот

Резервирање

Внесете “НОВОРОДЕНЧЕ&rdquo како име на патникот при резервирање на интернет. Презимето на патникот’ треба да се внесе во полето за презиме.

Ако сте резервирале дополнително седиште, не мора&rsquo’ да платите такса за новороденче. Не е дозволено носење дополнителен багаж за новороденче.

Често поставувани прашања

Често поставувани прашања

Местото за седиште за автомобил за новороденчето е седиште покрај прозорец. На местото веднаш до седиштето за автомобил за новороденчето мора да седи физички способно лице, на возраст од најмалку 16 години кое ќе биде одговорно за детето во седиштето за автомобил.

Седиште за автомобил за новороденче не може да се смести во редовите со излези за итен случај, ниту пак во редот пред или зад редовите со излези за итен случај.

Секогаш следете ги упатствата на кабинскиот екипаж.