Informacije i usluge

Putovanje s dojenčadi i bebama

travelling_with_children_hepfull_Wizz_services

KORISNE WIZZ USLUGE

Besplatan prioritet pri ukrcavanju ako putujete s dojenčetom*

Brza sigurnosna provjera

Dozvoljeno je unijeti prethodno zapakovanu hranu i piće za bebe

 

Foldable baby stroller

ŠTA PONIJETI U AVION

Pelene – jedna pelena za svaki sat putovanja

Vlažne maramice

Zamjenska odjeća

Dodatne cucle

Male igračke

Sklopiva kolica koja možete dotjerati do vrata aviona (preko "avio-mosta") ili prenosivih stepenica (utovarit će se u spremište aviona)

 

Padajući meni

U avion ponesite autosjedalicu!

Morate kupiti dodatno sjedište po standardnoj cijeni da biste smjestili autosjedalicu u kojoj će vašoj bebi biti ugodnije putovati.

Sigurnosni zahtjevi u vezi korištenja autosjedalice

  • u avion možete unijeti samo dječju autosjedalicu koja se postavlja prema nazad
  • mora biti opremljena rezom koja joj omogućava da bude čvrsto pričvršćena sigurnosnim pojasom putnika

Iz sigurnosnih razloga, kopča za pojas se mora koristiti tokom polijetanja i slijetanja i kada god je znak za pojas uključen. Wizz Air će podijeliti kaiše sa spojnicom za vrijeme ukrcaja, a neophodno ih je vratiti nakon leta

Rezervacija

Prilikom rezervacije, unesite „INFANT” u polje za ime putnika. Prezime putnika treba unijeti u polje za prezime.

Ukoliko ste rezervirali dodatno sjedište, ne morate platiti taksu za dojenče. Dodatni dopušteni prtljag za dojenče nije primjenjiv.

Stvari koje možete ponijeti u avion

  • Hrana i piće za bebu, zapakovani u skladu sa sigurnosnim uslovima
  • Nešto za žvakanje za vrijeme polijetanja i slijetanja (djeca obično ne znaju začepiti uši kako bi ujednačila pritisak)
  • Zamjenska odjeća za sebe i dijete
  • Dodatne cucle (ako ih vaše dijete koristi)
  • Vlažne maramice za dijete
  • Po jednu pelenu za svaki sat putovanja
  • Male igračke

Česta pitanja

Česta pitanja

Autosjedalica za dojenče treba se staviti na sjedište pored prozora. Na sjedištu koje se nalazi pored autosjedalice za dojenče mora biti smještena fizički sposobna osoba koja ima najmanje 16 godina te koja je odgovorna za dijete u autosjedalici.

Autosjedalica za dojenče se ne može smjestiti u red s izlazom za hitne slučajeve kao ni u redovima koja su odmah ispred ili iza redova s izlazom za hitne slučajeve.

Uvijek slijedite uputstva koja daje posada aviona.

Odgovorni ste za montiranje vlastite autosjedalice za svoje dojenče. WIZZ kabinska posada će vam pokazati sjedište koje je prikladno za autosjedalicu te će vizuelno provjeriti da li je autosjedalica za dojenče atestirana i ispravno postavljena za upotrebu u avionu.

Prioritet pri ukrcavanju s dojenčetom: dvije odrasle osobe, neograničen broj djece po jednoj bebi

Oni koji zajedno putuju s dojenčetom (mlađim od 2 godine) dobijaju besplatan Prioritet pri ukrcavanju - dvije odrasle osobe po dojenčetu. U ovu uslugu Prioritet pri ukrcavanju može se uključiti neograničen broj djece koji putuje i istoj grupi.

Kako bebe u avionu moraju sjediti na krilu odrasle osobe, svako dojenče u avionu mora biti u pratnji odrasle osobe. Osim toga, svako dojenče koje putuje u grupi koja ima Prioritet pri ukrcavanju omogućava ranije ukrcavanje za dvije odrasle osobe iz te grupe. To znači da porodica s dva dojenčeta u svojoj grupi može uključiti četiri odrasle osobe u svoju grupu koja ima Prioritet pri ukrcavanju, itd. Ovaj omjer jedna beba/dvije odrasle osobe u rezervaciji je ograničen dozvoljenim brojem djece mlađe od 2 godine u avionu.