Колачићи на интернет сајту Wizz Air-а

Колачиће користимо како бисмо вам пружили најбоље искуство навигације на нашем сајту. Уколико наставите да претражујете сајт компаније Wizz Air без промене подешавања за колачиће, претпоставићемо да пристајете да примате све колачиће на сајту компаније Wizz Air. У сваком тренутку можете променити подешавања за колачиће. Више информација можете наћи у нашим Правилима о колачићима.

Wizz Air

Wizz AirWizz

myWizz
myWizz
Чекирање
ДОДАЈ ТОРБУ
Наћи резервације

Унесите своје корисничко име (имејл адреса). Шаљемо нову лозинку на вашу регистровану имејл адресу.


Региструјте се

Чекирање

Чекирање и укрцавање

Чекирање почиње 2 сата и завршава се 40 минута пре поласка у складу са редом летења на аеродрому места поласка. Ако не успете да (a)завршите поступак чекирања до краја рока за чекирање или (б)дођете до пулта за чекирање или врата за укрцавање на време због било ког разлога, отказаћемо вашу резервацију, ускратити вам укрцавање и рефундирати износ укупне тарифе након одбијања износа накнаде за друге услуге и накнаде за губитак места. Предлажемо вам да купите осигурање да бисте покрили губитке настале због ваше немогућности да отпутујете или стигнете до аеродрома до рока за чекирање из било којих разлога.

Путници са посебним захтевима или посебним потребама треба да дођу до пулта за чекирање 2 сата пре заказаног времена поласка. У супротном, можда нећемо моћи да завршимо поступак чекирања на време за укрцавање тог путника.

Кликните овде да бисте се чекирали путем интернета

Чекирање путем интернета

Због свог опредељења да смањи трошкове и својим путницима понуди јефтиније цене, Wizz Air има опције бесплатног чекирања путем интернета доступне за летове Wizz Air Hungary. Чекирање на аеродрому купљено приликом резервације ће коштати 10 евра, односно 30 евра ако се купи на аеродрому на дан поласка.

Ако изаберете чекирање путем интернета, морате одштампати своју карту за укрцавање и показати је на вратима за укрцавање заједно са вашим путним документима (пасошем или националном личном картом). Ако немате путне документе из ЕУ, морате доћи до пулта за чекирање да би ваши документи били проверени и да би ваша карта за укрцавање била печатирана пре него што одете до врата за укрцавање. Ако путујете са чекираним задржаним пртљагом, морате доћи до пулта за предају пртљага најкасније 40 минута пре поласка вашег лета. Ако не можете да покажете одштампану карту за укрцавање, мораћете да платите накнаду за чекирање на аеродрому како би ваша карта за укрцавање била одштампана на пулту за чекирање.

Чекирање путем интернета је доступно између 30 дана и 3 сата пре заказаног времена поласка лета.

Водич за чекирање путем интернета

услови:

Путници који путују са чекираним пртљагом морају да дођу до пулта за предају пртљага најкасније 40 минута пре заказаног времена поласка лета. На неким аеродромима, пултови за чекирање истовремено представљају и пултове за предају пртљага.

Путници који се чекирају путем интернета обавезни су да се појаве на вратима за укрцавање спремни за укрцавање најкасније 30 минута пре заказаног времена поласка лета.

Путници који нису из ЕУ/ЕЕА морају да оду до пулта за чекирање компаније Wizz Air ради провере докумената пре него што прођу кроз безбедносну контролу до места за полазак. Ако то не учине, путовање им може бити ускраћено.

Путници који путују у оквиру шенгенске области не морају да попуне податке из својих путних исправа, већ само да попуне процедуру за чекирање на интернету.

Путници који су унапред резервисали помоћ морају доћи на аеродром 2 сата пре поласка и обратити се члану особља за чекирање одмах по доласку у зграду терминала.

Деца млађа од 14 година морају бити у пратњи и чекирана путем интернета од стране путника старијег од 16 година.

Путници који путују са бебом морају одштампати карту за укрцавање бебе и показати је на вратима за укрцавање.

Обавезни сте да одштампате пропусницу за укрцавање са веб странице и да је покажете заједно са путним документима на пулту безбедносне контроле и на вратима за укрцавање на аеродрому.

На пулту безбедносне контроле и на вратима за укрцавање се морају показати исти путни документи који су наведени приликом чекирања путем интернета.

Током процеса чекирања на интернету од вас може да се тражи да упишете податке о визи приликом путовања на појединим релацијама. Ако за вашу земљу дестинације није потребна виза, молимо вас да само упишете xxxxx у поље за информације о визи.

После чекирања путем интернета, још увек је могуће променити резервацију (осим промене лета и промене имена) или купити додатне услуге. Имајте на уму да у случају додавања WIZZ Xpress, WIZZ XXLong или WIZZ Reserved Seat на резервацију, морате:
-поново да одштампате свој купон за улазак у авион
или
-да се пријавите на шалтер за чекирање на аеродрому како бисте добили налепницу која потврђује те промене и која се лепи на постојећи купон за улазак у авион.

Ако подаци наведени приликом чекирања путем интернета нису тачни, путовање може бити ускраћено.

Чекирање на аеродрому

Чекирање на аеродрому је подложно накнади која се плаћа по путнику и по лету. Чекирање на аеродрому се може купити током поступка резервације или касније помоћу опције "Додајте услуге" или путем позивног центра. Чекирање на аеродрому купљено на аеродрому је подложно вишој накнади. Ако услуга чекирања путем интернета још није доступна за ваш полазни аеродром, чекирање на аеродрому ће бити бесплатно док та услуга не постане доступна.

Списак аеродрома где чекирање путем интернета није доступно (Чекирање на аеродрому је бесплатно)

Dubai - to Budapest only
Hurghada
Antalya
Istanbul
Corfu
Palma De Mallorca
Kutaisi (on mobile app)
Zaragoza
Lisbon

Чекирање путем мобилног телефона

Ако се чекирате уз помоћ апликације, имате следеће могућности за преузимање карте за улазак у авион:

• Посетите wizzair.com, унесите број потврде свог лета и одштампајте своју карту за улазак у авион • Сачувајте своју карту за улазак у авион на Passbook-у* да бисте имали приступ чак и када ваш телефон није повезан на интернет • Преузмите своју карту за улазак у авион преко апликације ако је ваш телефон повезан на интернет

Имајте на уму да апликација и карта за улазак у авион нису доступне за iPad

Ваша је обавеза да се побринете да имате своју карту за улазак у авион на Passbook-у или да имате приступ интернету у сваком тренутку током процедуре чекирања и уласка у авион. Неки аеродроми у мрежи Wizz Air још увек не подржавају мобилне карте за улазак у авион. У таквим случајевима, када се чекирате уз помоћ апликације, мобилна карта за улазак у авион неће се генерисати. Посетите wizzair.com, преузмите своју резервацију и одштампајте своју карту за улазак у авион.

PassWallet је такође доступан за уређаје Amazon Kindle уз накнаду.

*Passbook је оригинална Apple iPhone и iPod touch апликација која је уведена као део оперативног система iOS 6. За Android уређаје препоручујемо апликацију Passwallet за преглед и чување ваших Wizz Air карата за улазак у авион. Ове апликације омогућавају корисницима да чувају и користе електронске купоне, карте за улазак у авион, возне карте, биоскопске улазнице и улазнице за друге догађаје, наградне клупске картице, поклонкартице, као и друге облике плаћања путем мобилних уређаја.