Колачићи на интернет сајту Wizz Air-а

Колачиће користимо како бисмо вам пружили најбоље искуство навигације на нашем сајту. Уколико наставите да претражујете сајт компаније Wizz Air без промене подешавања за колачиће, претпоставићемо да пристајете да примате све колачиће на сајту компаније Wizz Air. У сваком тренутку можете променити подешавања за колачиће. Више информација можете наћи у нашим Правилима о колачићима.

Wizz Air

Wizz AirWizz

myWizz
myWizz
Чекирање
ДОДАЈ ТОРБУ
Наћи резервације

Унесите своје корисничко име (имејл адреса). Шаљемо нову лозинку на вашу регистровану имејл адресу.


Региструјте се

Чекирање

Чекирање и укрцавање

Чекирање се обавља у периоду од 2 сата до 40 минута пре поласка лета према реду летења на аеродрому места поласка. Ако (а) не довршите поступак чекирања пре истека рока за чекирање, или (б) из неког разлога не стигнете на пулт за чекирање или на излаз за укрцавање на време, отказаћемо вашу резервацију, ускратити вам право на укрцавање и рефундирати износ укупне цене након што одбијемо износе накнаде за друге услуге и накнаде за губитак места. Препоручујемо вам да купите осигурање како бисте покрили трошкове у случају да из неког разлога будете спречени да путујете или не стигнете на аеродром пре истека рока за чекирање.

Путници са посебним захтевима или посебним потребама треба да дођу до пулта за чекирање 2 сата пре заказаног поласка лета. У супротном, можда нећемо моћи да довршимо поступак чекирања на време за укрцавање путника.

Кликните овде да бисте се чекирали путем интернета

Чекирање путем интернета

У оквиру настојања да смањи трошкове и понуди јефтиније летове путницима, Wizz Air је омогућио опције бесплатног чекирања путем интернета за летове компаније Wizz Air Hungary.

Ако изаберете чекирање путем интернета, морате да одштампате карту за укрцавање и покажете је на излазу за укрцавање заједно са путним исправама (пасош или лична карта). Ако имате путну исправу неке земље која није чланица ЕУ, морате да одете на шалтер за чекирање ради провере ваше документације и печатирања карте за укрцавање пре него што наставите ка излазу за укрцавање. Ако путујете са чекираним пртљагом за пртљажник, мораћете да дођете до пулта за предају пртљага најкасније 40 минута пре поласка лета. Ако не можете да покажете одштампану карту за укрцавање, мораћете да платите накнаду за чекирање на аеродрому да бисмо вам одштампали карту за укрцавање на пулту за чекирање.

Чекирање путем интернета је доступно у периоду од 30 дана до 3 сата пре заказаног поласка лета.

Да бисте сазнали додатне информације, прочитајте водич за чекирање путем интернета.

услови:

Путници који путују са чекираним пртљагом морају да дођу до пулта за предају пртљага најкасније 40 минута пре заказаног поласка лета. На неким аеродромима пултови за чекирање функционишу и као пултови за предају пртљага.

Путници који су се чекирали путем интернета треба да буду спремни за укрцавање и дођу до излаза за укрцавање најкасније 30 минута пре заказаног поласка лета.

Путници који нису из Европске уније или Европског економског простора морају да дођу до Wizz Air пулта за чекирање због провере докумената пре него што наставе ка безбедносној контроли и излазу за укрцавање. У супротном неће моћи да се укрцају на лет.

Путници који путују у оквиру Шенгенске области не морају да попуне податке из својих путних исправа, већ само да обаве процедуру за чекирање путем интернета.

Путници који су унапред резервисали помоћ морају да дођу на аеродром 2 сата пре поласка и контактирају неког члана тима за чекирање одмах по доласку на терминал.

Деца млађа од 14 година треба да буду у пратњи путника старијег од 16 година, који треба да обави чекирање уместо њих.

Путници који путују са бебом морају да одштампају и покажу бебину карту за укрцавање на излазу за укрцавање.

Одштампаћете карту за укрцавање купљену преко интернета и показати је заједно са важећим путним исправама при безбедносној контроли и на излазу за укрцавање.

При безбедносној контроли и на излазу за укрцавање на аеродрому морате да покажете исте путне исправе које сте навели током чекирања путем интернета.

Током процеса чекирања путем интернета од вас може да се затражи да унесете податке о визи за путовања на појединим релацијама. Ако за земљу у коју путујете није потребна виза, молимо вас да само упишете xxxxx у поље за информације о визи.

Резервацију можете да измените и после чекирања путем интернета (осим промене лета или имена), као и да купите додатне услуге. Имајте на уму да у случају промене изабраног седишта или додавања приоритетног укрцавања у резервацију поново треба да
одштампате карту за укрцавање
или
одете до пулта за чекирање на аеродрому да бисте добили налепницу која потврђује измене постојеће карте за укрцавање.

Ако су подаци које сте послали током чекирања путем интернета нетачни, може вам бити онемогућено да путујете.

Чекирање на аеродрому

За чекирање на аеродрому се плаћа накнада по путнику и по лету. Чекирање на аеродрому може да се купи у тренутку резервисања или касније помоћу опције „Додајте услуге“ или путем позивног центра. Услуга чекирања на аеродрому купљена на аеродрому подлеже вишој накнади. Ако услуга чекирања путем интернета још увек није доступна на аеродрому поласка, чекирање на аеродрому ће бити бесплатно док услуга не постане доступна.

Списак аеродрома где чекирање путем интернета није доступно (Чекирање на аеродрому је бесплатно)

Дубаи – само до Будимпеште
Хургада
Анталија
Истанбул
Крф
Палма де Мајорка
Кутаиси (мобилна карта за укрцавање није доступна, али можете да се чекирате преко мобилне апликације)
Сарагоса (мобилна карта за укрцавање није доступна, али можете да се чекирате преко мобилне апликације)
Лисабон

Чекирање путем мобилног телефона

Ако се чекирате помоћу апликације, имате следеће могућности за преузимање карте за укрцавање:

• Посетите wizzair.com, унесите број потврде за лет и одштампајте карту за укрцавање
• Сачувајте карту за укрцавање у Passbook* да бисте могли да јој приступите и када нисте повезани на интернет
• Преузмите карту за укрцавање преко апликације када је телефон повезан на интернет

Ваша је обавеза да се побринете да имате своју карту за укрцавање у авион на Passbook-у или да имате приступ интернету у сваком тренутку током процедуре чекирања и укрцавања у авион.
Имајте у виду да неки аеродроми у Wizz Air мрежи још увек не подржавају мобилне карте за укрцавање. У таквим случајевима, када се чекирате помоћу апликације, нећете добити мобилну карту за укрцавање. Посетите wizzair.com, преузмите резервацију и одштампајте карту за укрцавање.

*Passbook је изворна апликација за Apple iPhone и iPod touch која је представљена у склопу iOS-а 6. За Android уређаје препоручујемо апликацију Passwallet да бисте прегледали и чували Wizz Air карту за укрцавање. Ове апликације омогућавају корисницима да чувају и користе електронске купоне, карте за укрцавање у авион, возне карте, биоскопске улазнице и улазнице за друге догађаје, наградне клупске картице, поклон картице, као и друге облике плаћања путем мобилних уређаја.