Проїзні документи

Відкрийте нові можливості для подорожей

Легко організуйте свою відпустку

Інформація і послуги

Проїзні документи

Акордеони

Будьте дуже уважними під час бронювання і вказуйте ім’я та прізвище саме так, як вони написані в проїзних документах, які пасажир буде використовувати під час подорожі.

Якщо ви зробили помилку під час бронювання, ви можете скористатися безкоштовною функцією зміни імені на сторінці загальної інформації про рейс у наступних випадках:

  • Неправильне звернення   (чоловік/жінка)     
  • Скорочене ім'я     (Thomas J. Smith замість  Thomas John Smith)    
  • Орфографічна помилка, для виправлення якої необхідно змінити не більше 3 знаків

Щоб внести інші зміни в ім’я, зверніться до кол-центру Wizz Air протягом 2 годин із моменту бронювання. Після закінчення двох годин із моменту бронювання вам потрібно буде сплатити збір за змінення імені:

  • [name-change location=WizzairCom]  для змінення імені на веб-сайті.
  • [name-change location=CallCentre] для внесення змін через кол-центр Wizz Air. Крім збору за змінення імені необхідно буде сплатити збір за користування кол-центром.

Якщо ви не впевнені щодо візових вимог, відвідайте Туристичний центр IATA щоб отримати докладну інформацію.

Згідно із законом Румунії № 248 2005 року (про вільне пересування громадян Румунії за кордон), громадяни Румунії, яким ще не виповнилося 18 років, можуть подорожувати за кордон або у супроводі обох батьків, або якщо один з батьків має потрібні документи.

Якщо такого громадянина не супроводжують обоє батьків, то другий з батьків або інша людина мають мати доручення від першого з батьків або обох батьків. У дорученні повинно бути вказано:

  • країна призначення
  • термін поїздки
  • згода одного з батьків або обох батьків на подорож
  • свідоцтво про смерть одного або обох з батьків (у відповідних випадках)
  • якщо людина, яка супроводжує, не є одним з батьків, він або вона повинен(-на) мати копію свідоцтва про відсутність судимостей.

Читайте докладніше про постанови та правила!

Діти молодше 16 років, які є громадянами України, можуть перетинати кордон України лише за згоди обох батьків (прийомних батьків або опікунів) або у супроводі обох батьків, або у супроводі людини, яку призначили батьки.

Діти повинні мати дійсний закордонний паспорт або дитячий проїзний документ, або повинні бути вписані у паспорт того з батьків, з яким він/вона подорожує.

Коли діти молодше 16 років, які є громадянами України, залишають територію України у супроводі одного з батьків або у супроводі призначеної одним із батьків людини, а інший з батьків не є присутнім у пункті перетину кордону, то необхідно надати засвідчену нотаріусом згоду іншого батька, в якій повинні бути вказані мета, пункт призначення та тривалість подорожі.

Нотаріально засвідчена згода одного з батьків не вимагається в таких випадках:

  • коли інший з батьків— який(-а) не є присутнім на пункті перетину кордону— є особою без громадянства або громадянином іншої держави;
  • коли подорожуючий(-а) громадянин(-ка) молодше 16 років має відмітку в паспорті про те, що цей (ця) громадянин(-ка) часто виїжджає з України або що він/вона є зареєстрованим(-ою) у Консульстві України за кордоном
  • немає потреби у згоді іншого з батьків, якщо в наявності є наступні документи або їх нотаріально посвідчені копії: свідоцтво про смерть одного з батьків; рішення суду про те, що одного з батьків позбавлено батьківських прав; рішення суду про те, що одного з батьків немає; рішення суду про те, що один із батьків є неправоздатним; рішення суду, яке дозволяє дитині залишати територію України без згоди та супроводу одного з батьків;

 

З 15 січня 2017 року громадяни та жителі Франції, яким ще не виповнилося 18 років, можуть подорожувати самостійно (без одного за батьків або законного опікуна) тільки за наявності в них дозволу на виїзд за кордон («l'autorisation de sortie du territoire»)

Цей документ повинен містити наступну інформацію:

  1. Прізвище, імена, дата і місце народження неповнолітнього, що виїжджає за кордон;  
  2. Прізвище, імена, дата и місце народження особи, що має батьківські права і яка підписала цей дозвіл; функція, в якій така особа підписала цей дозвіл, її домашня адреса, підпис та, у відповідних випадках, контактні дані, номери телефонів і адреса електронної пошти;  
  3. Термін дії дозволу, який не може перевищувати один рік із дати підписання.  

Дозвіл повинен бути заповненим і підписаним одним із батьків або законним опікуном. Необхідно також надати копію дійсного посвідчення особи батька або опікуна, що підписав документ.

 

 

Запитання й відповіді

Запитання й відповіді

Ви повинні пред’явити всі необхідні дійсні проїзні документи під час реєстрації або виходу на посадку. Ви також повинні відповідати всім вимогам до в’їзду та міграції країни, з якої ви вирушаєте, через яку пролягає ваш маршрут або яка є вашим пунктом призначення. Якщо ви не маєте паспорта, візи чи будь-яких необхідних проїзних документів і вам відмовили у в’їзді до країни, з вас можуть стягнути додатковий збір за перевезення та вартість наданих вам послуг.

Щоб отримати більш точну інформацію про візові вимоги, зв’яжіться з посольствами або консульствами країн, які ви би хотіли відвідати. Вам потрібно буде надати той самий документ, який ви вказували під час реєстрації через Інтернет.

Якщо ваше бронювання ще не підтверджено, ми наполегливо рекомендуємо забронювати вихідний і зворотний рейси під двома окремими бронюваннями. У такому випадку ви зможете для реєстрації скористатися різними документами. Якщо ваше бронювання вже підтверджено, зверніться до кол-центру Wizz Air

Прикордонні органи можуть на власний розсуд відмовити у в’їзді до їхньої країни через відсутність певної інформації. Ми не відшкодовуємо рейси чи послуги, якими ви не мали права скористатися через відмову, але ми можемо стягнути з вас додатковий збір за перевезення та вартість наданих вам послуг.