Информације и услуге

Често постављана питања

Често постављана питања

Wizz Air не организује повезане летове, али помаже клијентима да искористе предности огромне WIZZ мреже. Приказујемо вам одредишта и водимо кроз процес резервације, а ви треба само да испланирате следећу авантуру и организујете путовање резервисањем два лета преко транзитног аеродрома у оквиру наше мреже.

Препоруке ПРАВЕ КОМБИНАЦИЈЕ летова приказујемо искључиво на Wizz Air веб-сајту. Можете да резервишете ПРАВУ КОМБИНАЦИЈУ летова ако одете на wizzair.com , изаберете жељену линију и датуме у оквиру за претрагу резервација (ПРАВЕ КОМБИНАЦИЈЕ летова су означене са +1, нпр. Талин +1) и пратите даља упутства. Имајте на уму да само комплетно повратно путовање може да се резервише преко препорука ПОВРАТНЕ КОМБИНАЦИЈЕ летова.

Као прво, морали бисте да закажете прво повратно путовање од аеродрома поласка до прелазног аеродрома и назад. Када довршите и платите прву резервацију, бићете преусмерени на страницу где можете да довршите другу резервацију – повратно путовање од прелазног аеродрома до коначног одредишта и назад.

Уобичајене смернице за отказивање важе за сваку резервацију обављену преко ПРАВЕ КОМБИНАЦИЈЕ. Када се повратно путовање резервише/плати, не може да се откаже бесплатно чак и ако се следеће повратно путовање не доврши. Свака резервација је независна.

На пример, ако желите да идете на повратно путовање са Гран Канарије до Прага преко Рима, морате прво да обавите резервацију Гран Канарија-Рим-Гран Канарија. Онда ћете моћи да направите и платите резервацију Рим-Праг-Рим.

Имајте на уму да ће бити генерисане две засебне резервације за повратна путовања и да ћете добити две засебне шифре за потврду и поруке е-поште.

Не, само одабране линије се нуде преко ПРАВЕ КОМБИНАЦИЈЕ. Проверите све тренутно доступне ПРАВЕ КОМБИНАЦИЈЕ летова у оквиру за претрагу на wizzair.com (препоруке ПРАВЕ КОМБИНАЦИЈЕ летова су означене са „[назив одредишта] +1“).

Тренутно ПРАВЕ КОМБИНАЦИЈЕ летова могу да се купе само помоћу банковне картице. Када правите резервацију, морали бисте да обавите две засебне уплате, по једну за свако повратно путовање.

ПРАВЕ КОМБИНАЦИЈЕ летова су доступне само када је пружено оптимално време за довршавање свих процедура за чекирање и безбедносних процедура на аеродрому. За преседање су урачуната најмање 3 сата. Имајте на уму да не прихватамо било какву одговорност ако се не појавите на време за чекирање/укрцавање на следећи лет.

Треба да се чекирате за сваки део лета и резервацију засебно уз уобичајени рок. Можете да се чекирате путем интернета најмање 30 дана/48 сати и најмање 3 сата пре заказаног времена поласка. Као друго решење, чекирање на аеродрому је могуће уз додатну накнаду ако је услуга чекирања на аеродрому купљена раније. Имајте на уму да се чекирање путем интернета отвара у различита времена за сваки лет. За више информација: Чекирање и укрцавање.

Треба да обавите чекирање путем интернета за оба лета и резервације у одговарајућим роковима за чекирање. Имајте на уму да неки аеродроми не подржавају чекирање путем интернета и да не издају електронске карте за укрцавање. У том случају, треба да посетите пулт за чекирање на одговарајућем аеродрому (полазном или транзитном) ради бесплатног чекирања. Више информација и листу аеродрома са бесплатним чекирањем потражите у одељку: Чекирање и укрцавање.

Да, треба да пратите уобичајене процедуре за чекирање и одјаву за оба лета и резервације. Другим речима, мораћете да се чекирате, да оставите чекирани пртљаг, да прођете безбедносну контролу и пасошку контролу на полазном аеродрому, па да се онда одјавите и покупите чекирани пртљаг на транзитном аеродрому. После тога мораћете да обавите исту процедуру на транзитном и долазном аеродрому.

Ако путујете са чекираним пртљагом, мораћете да чекирате пртљаг на сваком аеродрому (полазном и транзитном). Када стигнете на транзитни аеродром, наставите до области за преузимање пртљага, преузмите торбе, напустите транзитну зону, чекирајте торбе за следећи лет на Wizz Air пулту за чекирање и наставите поново до безбедносне контроле и контроле пасоша да бисте се укрцали на следећи лет.

Да, на транзитном аеродрому бисте морали да у потпуности изађете из транзитне зоне и да поново прођете безбедносну контролу и контролу пасоша да бисте се укрцали на следећи лет. Имајте на уму да, у случају да због безбедносних провера или провера пасоша и кашњења не успете да се укрцате на неки од летова, Wizz Air неће рефундирати, компензовати нити поново резервисати пропуштене летове, укључујући накнадне летове.

На транзитном аеродрому бисте морали да прођете уобичајене процедуре одјаве и чекирања, укључујући безбедносну контролу и контролу пасоша. Путници су дужни да имају све неопходне документе, укључујући и документе везане за COVID-19, које захтевају државне власти и у земљи транзитногиодредишног аеродрома. Имајте на уму да ће вам можда требати неки специјални документи или визе који вам омогућавају да уђете у земљу транзитног аеродрома (можда се разликују од докумената о преседању или транзиту). Обратите се властима или било каквим званичним изворима пре путовања. Припремите документе пре укрцавања јер би могли да буду проверени на аеродрому.

Имајте на уму да Wizz Air не организује никакве посебне процедуре за путнике ПРАВИХ КОМБИНАЦИЈА летова и да тражи важећи путни документ и карту за укрцавање за све путнике, укључујући децу и бебе, и за земље транзитних и за земљеодредишнихаеродрома.

Не, Wizz Air не нуди флексибилне летове. ПРАВЕ КОМБИНАЦИЈЕ летова вам предлажемо узимајући у обзир оптимално време за чекирање на аеродрому и безбедносне процедуре (најмање 3 сата). Имајте на уму да, у случају да због безбедносних провера или провера пасоша и кашњења не успете да се укрцате на неки од летова, Wizz Air неће рефундирати, компензовати нити поново резервисати пропуштене летове, укључујући накнадне летове.

Да, Wizz Discount Club предности су доступне за ПРАВЕ КОМБИНАЦИЈЕ летова.

Да, можете да затражите посебну помоћ за оба лета током прављења резервације или касније на WIZZ рачуну најмање 48 сати пре поласка лета. Имајте на уму да морате да затражите посебну помоћ засебно за сваки лет. После тога, контактирајте локални позивни центар за посебну помоћ да бисте потврдили захтев за помоћ. За више информација: Посебна помоћ у вези са помереним летовима и путницима са инвалидитетом.

Да, две резервације су независне. У случају да не успете да се укрцате на лет са полазног на транзитни аеродром, и даље можете да се укрцате на лет са транзитног на одредишни аеродром.