Информације и услуге

Путовање са бебама

travelling_with_children_hepfull_Wizz_services

КОРИСНЕ WIZZ УСЛУГЕ

Бесолатно приоритетно укрцавање ако путујете са бебом*

Брза трака безбедносног пункта

Дозвољени су унапред спакована храна и пиће за бебе

 

Foldable baby stroller

ШТА МОЖЕТЕ ДА УНЕСЕТЕ У АВИОН

Пелене – по једна за сваки сат путовања

Марамице за бебу

Резервна одећа

Резервне цуцле

Мале играчке

Дечја колица на расклапање која можете да донесете до врата авиона (преко „авио-моста“), или до преносног степеништа (убацују се у пртљажник авиона)

 

Падајући мени

Унесите ауто-седиште у авион!

Мораћете да купите додатно седиште по уобичајеној цени да бисте сместили ауто-седиште у коме беба може да путује удобно.

Безбедносни захтеви за ауто-седиште

  • у авион можете да унесете само ауто-седиште које се монтира према наслону седишта
  • мора да буде опремљено сигурносном резом која омогућава причвршћивање за појас седишта

Из безбедносних разлога, копча за појас мора да се затвори приликом полетања и слетања, као и увек када је укључен знак за појас. Wizz Air доставља појас који се повезује са безбедносним појасом одрасле особе током укрцавања и он мора да се врати након лета

Резервација

Унесите „INFANT“ у поље за име путника када резервишете путем интернета. У поље за презиме путника треба унети презиме путника.

Ако сте резервисали додатно седиште, не морате да платите накнаду за бебу. Не примењује се додатна дозвољена тежина пртљага за бебу.

Ствари које можете да унесете у авион

  • Храна и пиће за бебу, који су упаковани у складу са безбедносним прописима
  • Нешто за жвакање током полетања и слетања (бебе често не умеју да ослободе притисак из ушију)
  • Резервна одећа за вас и бебу
  • Додатне цуцле (ако их дете користи)
  • Марамице за бебе
  • Једна пелена за сваки сат путовања
  • Мале играчке

Често постављана питања

Често постављана питања

Ауто-седиште за бебу се монтира на седиште поред прозора. На седишту поред ауто-седишта за бебу мора да седи физички здрава особа, старости најмање 16 година, која ће бити одговорна за дете у ауто-седишту.

Дете у ауто-седишту не може да седи у редовима поред излаза за хитне случајеве, као ни у редовима који су непосредно испред или иза редова поред излаза за хитне случајеве.

Увек пратите упутства посаде.

Ваша је одговорност да поставите ауто-седиште за бебу. WIZZ кабинска посада ће вам показати одговарајуће седиште за постављање ауто-седишта и проверити да ли ауто-седиште има атест и да ли је правилно намештено за коришћење у авиону.

Приоритетно укрцавање са бебом: 2 одрасле особе и неограничен број деце по једној беби

Особе које путују са бебом (млађом од 2 године) добијају бесплатно приоритетно укрцавање – 2 одрасле особе по беби. Неограничен број деце која путују у истој групи може да се укључи у ово приоритетно укрцавање.

Пошто бебе морају да седе у крилу одрасле особе у авиону, сваку бебу у авиону мора да прати одрасла особа. Поред тога, свака беба која путује у групи са приоритетним укрцавањем омогућава раније укрцавање за 2 одрасле особе у тој групи. То значи да породица са 2 бебе у групи може да укључи 4 одрасле особе у групи за приоритетно укрцавање и тако даље. Овај однос 1 беба/2 одрасле особе које путују заједно у резервацији је ограничен само дозвољеним бројем деце млађе од 2 године у авиону.