Ваш прегледач је застарео
Не подржавамо ову верзију прегледача.
Ова страница се приказује јер смо открили да користите прегледач који је застарео или није подржан. Да бисте и даље прегледали wizzair.com и имали најбољи кориснички доживљај током прегледања, препоручујемо да ажурирате прегледач.
Ову су прегледачи које препоручујемо:
Mozilla Firefox
Преузмите бесплатно
Google Chrome
Преузмите бесплатно

Информације и услуге

Често постављана питања

Често постављана питања

Можете да добијете бесплатан лет из земаља које се граниче са Украјином (Бугарска, Мађарска, Пољска, Румунија и Словачка) за УК.

Не, бесплатне карте су доступне само на једносмерним линијама којима се иде из Бугарске, Мађарске, Пољске, Румуније и Словачке за УК.

Не, бесплатне карте су доступне само на линијама којима се иде из Бугарске, Мађарске, Пољске, Румуније и Словачке за УК.

Бесплатне карте су доступне за летове који полећу од 14. маја 15. јуна 2022. на одређеним линијама (погледајте комплетну листу линија у наставку).

Посетите https://wizzair.com/#/rescue и пратите кораке у наставку:

  • Изаберите жељену линију и датум у оквиру правила промоције (погледајте изнад) и унесите број међународног украјинског пасоша у доњи оквир.
  • Изаберите Basic цену за путовање са мало пртљага (приказује накнаду од 0 EUR).
  • На следећој страници изаберите жељене додатне услуге и кликните на „Настави“, за шта ће вам бити наплаћене додатне накнаде.
  • Унесите податке и додајте жељене додатне услуге, за шта ће вам бити наплаћене додатне накнаде.
  • Додајте 32 kg бесплатног чекираног пртљага. Попуст од 100% се примењује у фази финализације резервације.
  • Отворите налог или се пријавите на постојећи да бисте могли да приступате резервацији касније.
  • Изаберите седишта уз додатну накнаду или одаберите да изаберете касније.
  • Додајте жељене додатне услуге, за шта ће вам бити наплаћена додатна накнада, и кликните на „Настави“.
  • Наставите на плаћање и унесите податке о кредитној или дебитној картици. Ако је укупна цена 0 EUR, нећете имати никакав одлив са рачуна. Међутим, подаци о картици су неопходни за финализацију резервације.
  • Порука е-поште са шифром потврде и фактуром ће ускоро стићи и то ће бити видљиво на страници вашег WIZZ профила.

*Бесплатна карта обухвата само цену карте и торбу од 32 kg додату у време резервације. Све друге додатне услуге (нпр. избор седишта, додатне торбе, чекирање на аеродрому, WIZZ Priority) се наплаћују по стандардним накнадама.

За више информација о примењивим накнадама: https://wizzair.com/sr-cyrl-cs/informacije-i-usluge/cene-popusti/sve-usluge-i-naknade.

Док финализујете резервацију, затражићемо да унесете податке о кредитној или дебитној картици чак и ако је укупна цена 0 EUR. То је обавезно у систему за резервацију и не може да се прескочи. Ако је укупна цена 0 EUR, нећете имати никакав одлив са банковног рачуна.

Једна ручна торба (40x30x20 cm) по путнику је обухваћена, а једна чекирана торба од 32 kg (највише 149x119x171 cm) по путнику може да се дода током бесплатне резервације. Торба од 32 kg треба да буде у једном комаду и не може да се замени за неколико торби мање тежине. Све друге додатне торбе и услуге могу да се купе током или након резервације.

За више информација о примењивим накнадама: https://wizzair.com/sr-cyrl-cs/informacije-i-usluge/cene-popusti/sve-usluge-i-naknade.

Када резервишете карту, изаберите Basic пакет за путовање са мало пртљага и додајте чекирану торбу од 32 kg. Када финализујете резервацију, попуст од 100% се аутоматски примењује. Имајте на уму да је само једна торба од 32 kg по путнику доступна и да је треба додати у тренутку резервације. Све додатне торбе за постојећу резервацију могу да се купе уз стандардне услове, укључујући случајеве када путник није изабрао бесплатну торбу од 32 kg у тренутку резервације.

Комбиновање торби различитих тежина није могуће. Сваки путник може да чекира највише једну торбу од 10 kg, до шест торби од 20 kg или до шест торби од 32 kg, али не и њихове комбинације. Имајте на уму да само три ставке могу да се купе онлајн, а да преостале три могу да се купе на аеродрому. Примењују се стандардне накнаде.

За више информација: https://wizzair.com/sr-cyrl-cs/informacije-i-usluge/informacije-o-putovanjima/prtljag

Проверите да ли сте унели број међународног украјинског пасоша у доњи оквир када тражите лет на https://wizzair.com/#/rescue. Бесплатне карте могу да се резервишу све док су доступне за сваки појединачни лет.

Бесплатне карте могу да се резервишу све док су доступне за сваки појединачни лет. Унесите број међународног украјинског пасоша у доњи оквир када тражите лет да бисте се уверили да ћете омогућити бесплатне карте ако су још увек доступне.

Бесплатне карте можете да резервишете само на веб-сајту преко овог линка: https://wizzair.com/#/rescue. Тренутно не постоји могућност да их резервишете преко мобилне апликације или позивног центра.

Не, нажалост можемо да процењујемо само бројеве међународних украјинских пасоша за резервацију бесплатних карата. Имајте на уму да ће се током укрцавања од сваког путника тражити да покаже важећи путни документ.

Wizz Air захтева само важећи путни документ у складу са захтевима УК и карту за укрцавање за све путнике, укључујући децу и бебе. Имајте на уму да су у УК увели поједностављену процедуру за украјинске држављане који улазе у УК. Украјински држављани без важећег међународног пасоша могу да се пријаве за визу и да је користе за путовање. Обратите се британским властима за информације о томе који документи ће вам бити потребни за путовање у УК. Припремите документе пре укрцавања јер ће бити проверени на аеродрому.

За више информација: https://www.gov.uk/guidance/support-for-family-members-of-british-nationals-in-ukraine-and-ukrainian-nationals-in-ukraine-and-the-uk

Wizz Air захтева само важећи путни документ и карту за укрцавање за све путнике, укључујући децу и бебе. Путници су дужни да имају све друге путне документе, укључујући и документе везане за COVID-19, које захтевају државне власти у земљи у коју путују. Консултујте се са властима или званичним изворима пре путовања јер су многе земље увеле посебна правила уласка за украјинске држављане. Припремите документе пре укрцавања јер би могли да буду проверени на аеродрому.

При укрцавању украјинских држављана у авион, Wizz Air се придржава прописа о уласку које су донеле власти земље у коју путујете. Консултујте се са властима или званичним изворима УК пре путовања јер су многе земље увеле посебна правила уласка за украјинске држављане, укључујући децу и бебе без пасоша. Да би се укрцали на лет до већине одредишта, дете или беба морају да имају путни документ или извод из матичне књиге рођених и увек треба да буду у пратњи одрасле особе са важећим путним документом.

За више информација о путовању са децом и бебама: https://wizzair.com/sr-cyrl-cs/informacije-i-usluge/informacije-o-rezervaciji/deca-i-bebe

Да, мораћемо да проверимо ваше путне документе. Клијентима за које се утврди да нису украјински држављани биће наплаћена пуна цена на аеродрому. Дођите на аеродром најмање 3 сата пре времена поласка.

Тренутно само украјински држављани са међународним украјинским пасошем могу да резервишу и користе бесплатне карте.

Да, карте може да резервише сваки држављанин Украјине са међународним украјинским пасошем.

Једног пса водича и пса за помоћ по лету можете да унесете без додатне накнаде. Међутим, никаквим другим животињама није дозвољено да путују Wizz Air летовима. Општа правила за псе за помоћ можете да пронађете на овом линку:

https://wizzair.com/sr-cyrl-cs/informacije-i-usluge/informacije-o-putovanju/posebna-pomoc#harmonika-putovanje-sa-psima-vodicima-i-psima-za-pomoc