Информације и услуге

Водич за обрачун

Изаберите картицу Појединац или Компанија
на страници Информације о плаћању
током процес резервације.

billing_as_company

КАО ПОЈЕДИНАЦ

Путујете сами или са породицом и платићете рачун.

billing_as_individual

КАО КОМПАНИЈА

Путујете пословно и ваш лет ће платити послодавац, школа итд.

Падајући мени

Електронски примерак

Издајемо електронске примерке фактура у pdf формату и шаљемо их на адресу е-поште наведену при резервацији. 

  • Садржи електронски потпис и временски жиг који су направљени помоћу PKI (Public Key Infrastructurе) технологије
  • Потпис је направљен у име компаније Wizz Air Hungary и опремљен је „квалификованим пословним сертификатом“
  • Електронска фактура је у складу са мађарским прописима
  • Подразумевано ћемо вам издати фактуру у којој су наведени ваши подаци

Штампани примерак

Ако вам је потребан штампани примерак фактуре, захтевајте га путем Wizz Air позивног центра. Накнада за прављење и слање фактуре на папиру је [paper-invoice]. 

Издајемо фактуру само за лет. Ако су вам потребни рачун или фактура за друге услуге које сте платили уз авионску карту, али које не пружа Wizz Air (нпр. путно осигурање, аутобуски или такси превоз, аеродромске услуге) обратите се директно добављачу услуге.

Издајемо фактуру само за летове које сте купили директно од нас. Ако сте резервисали преко туристичке агенције или веб-странице треће стране, фактуру треба да вам изда продавац карата.

Чак и ако имате могућност избора валуте за плаћање која није валута града из ког полазите, фактуру ћемо издати у оригиналној валути резервације (тј. не у валути плаћања).

Контактирајте нас ако имате проблеме са фактуром:

Потрудићемо се да обрадимо ваш захтев у року од 30 дана од пријема рекламације.

Wizz Air Hungary издаје електронске фактуре и шаље их својим клијентима путем е-поште. PDF датотека приложена у поруци е-поште је оригинална електронска фактура издата од стране компаније Wizz Air Hungary.

На основу релевантних мађарских законских прописа (2001/XXXV Закон о електронским потписима; 2000/C Закон о рачуноводству; 23/2014. Уредба Националног министарства економије), компанија може да издаје фактуре и у електронском облику. Електронска фактура је датотека специјалног формата која садржи слику традиционалне фактуре издате од стране компаније Wizz Air Hungary као документ у PDF формату (у складу са захтевима у вези са форматом мађарских фактура као што је наведено у Закону 2007/CXXVII о ПДВ-у) и (унутар PDF датотеке) унапређени електронски потпис и временски жиг фактуре који су направљени уз помоћ PKI (Public Key Infrastructurе) технологије у складу са горе поменутим мађарским законским прописима. Потпис је направљен у име компаније Wizz Air Hungary и опремљен је „квалификованим пословним сертификатом“ квалификованог оверивача који је за то ангажован од стране компаније Wizz Air Hungary. Датотека електронске фактуре садржи све информације потребне за одобрење сертификата везаног за потпис и временски печат фактуре.

Прималац је дужан да сачува електронску фактуру у електронском формату, слично као и штампане фактуре, ако се она користи за књиговодствене сврхе.

Да бисте могли да приступите електронској фактури и проверите њено порекло и веродостојност, потребно је да инсталирате Adobe Reader 9 или било коју новију верзију. Обратите се администратору система уколико будете имали проблема приликом инсталације.

Често постављана питања

Често постављана питања

Примићете електронску фактуру на адресу е-поште наведену током резервације. Електронске фактуре се издају у складу са релевантним мађарским законима.

Поред тога, можете да захтевате штампани примерак електронске фактуре уз накнаду преко Wizz Air позивног центра. Штампани примерак ће бити послат поштом на адресу коју сте навели при резервацији.

Можете да захтевате измењену фактуру која садржи другачије податке уз накнаду.

Више информација потражите у водичу за обрачун.