Прихватам колачиће

Колачићи на интернет сајту Wizz Air-а

Колачиће користимо како бисмо вам пружили најбоље искуство навигације на нашем сајту. Уколико наставите да претражујете сајт компаније Wizz Air без промене подешавања за колачиће, претпоставићемо да пристајете да примате све колачиће на сајту компаније Wizz Air. У сваком тренутку можете променити подешавања за колачиће. Више информација можете наћи у нашим Правилима о колачићима.

Wizz Air

Wizz AirWizz

myWizz
myWizz
Чекирање
ДОДАЈ ТОРБУ
Наћи резервације

Унесите своје корисничко име (имејл адреса). Шаљемо нову лозинку на вашу регистровану имејл адресу.


Региструјте се

WIZZ рачун

Услови

1. Дефиниције

1.1. Путник: особа која користи услуге превоза путника компаније Wizz Air.

1.2. Клијент: путник или трећа страна која поступа у име путника која иницира отварање WIZZ рачуна и врши уплату преко WIZZ плус пакета допуне или на друге начине.

1.3. Регистрација путника: Регистрација података за идентификацију и контакт путника у систему за резервације компаније Wizz Air. Сврха регистрације је отварање WIZZ рачуна, омогућавање контакта са путником и утврђивање основне валуте.

1.4. WIZZ рачун: рачун на коме се прате авансне уплате, куповине и тренутни салдо клијента.

1.5. Допуна Wizz рачуна означава новчани кредит који Клијент уплаћује на Wizz рачун путем позивног центра као што је описано у пасусу 3.4.

1.6. Основна валута: Валута коју клијент бира приликом поступка регистрације у којој се прати салдо WIZZ рачуна. Саветујемо вам да изаберете валуту у којој ће се куповина углавном обављати. Када резервацију обављате путем Интернета, својим кредитом можете платити само летове чије су цене наведене у вашој изабраној основној валути. Сваки други лет се може резервисати преко позивног центра. Опције валута: GBP, EUR, PLN, HUF, RON, SEK, NOK.

1.7. Број WIZZ рачуна : Десетоцифрен идентификациони број који креира систем за резервације након завршене регистрације путника.

1.8. Услуге компаније Wizz Air: Ваздушни превоз путника и пртљага.

1.9. Позивни центар: Тимови за пружање корисничких услуга путем телефона компаније Wizz Air. Бројеви позивног центра могу се наћи на нашој страници контактирајте нас.

3. Отварање WIZZ рачуна и њихова допуна преко WIZZ плуса

3.1. WIZZ рачун може да отвори клијент регистрацијом података путника као што је описано у тачки 1.3. Ако путник и клијент нису иста особа, подаци за фактурисање клијента такође морају бити наведени.

3.2. Допуна Wizz рачуна преко сервиса за допуну WIZZ рачуна се може обавити уплатом кредитном картицом или банковном дознаком у основној изабраној валути.

3.3. Опцијом за допуну WIZZ рачуна, рачун се допуњава у основној валути.

3.4. Допуна WIZZ рачуна мора да се тражи преко позивног центра. Позивни центар обавља регистрацију путника, даје клијенту број банковног рачуна компаније Wizz Air на који уплата треба бити извршена и WIZZ ознаку путника. Налог за уплату мора да садржи WIZZ ознаку и име путника у пољу за уплату.

3.5. Када ваша уплата стигне на банковни рачун компаније Wizz Air, трудимо се да повећамо салдо на WIZZ рачуну путника у року од 2 дана и пошаљемо поруку потврде е-поштом. Ако е-порука потврде не буде примљена у року од 2 дана, путник сноси одговорност да контактира позивни центар компаније Wizz Air и да се распита о статусу уплате, као и да помогне у идентификацији уплате, ако је потребно.

3.6. Минимални износ који прихватамо за једну трансакцију допуне: 300 EUR или еквивалентна вредност у другим валутама.

5. Фактурисање

5.1. Компанија Wizz Air ће аутоматски издати фактуру за износ уплаћен на WIZZ рачун и послати га путнику.

5.2. Ако клијент и путник нису иста особа, а клијент затражи фактуру када отвори рачун, Wizz Air ће адресирати и послати фактуру клијенту.

6. Коришћење салда на WIZZ рачуну

6.1. Салдо доступан на WIZZ рачуну може се употребити за плаћање резервација обављених за путника и највише 4 особе које путују заједно са путником (породица, пријатељи итд.). Салдо се такође може употребити за измену времена и руте постојећих резервација путника. Резервација или промена могу укључивати додатне услуге поред карте.

6.2. Резервације и промене резервација могу се извршити путем Интернета (wizzair.com) или позивног центра.

6.3. У резервацијама које су плаћене преко WIZZ рачуна, власник рачуна мора бити један од путника који путују.

6.4. Приликом обављања или промене резервације, WIZZ ознака којој припада WIZZ рачун мора бити унета током резервације путем Интернета или издиктирана агенту позивног центра приликом резервација путем позивног центра.

6.5. Ако износ на WIZZ рачуну није довољан за плаћање резервације, разлика се може платити кредитном картицом.

6.6. Ако се резервација обавља у валути која није основна валута WIZZ рачуна, износ у валути резервације биће конвертован у износ у основној валути и тај износ ће бити скинут са WIZZ рачуна. Када резервацију обављате путем Интернета, својим кредитом можете платити само летове чије су цене наведене у вашој изабраној основној валути. Сваки други лет се може резервисати преко позивног центра.

6.7. Салдо на WIZZ рачуну који је уплаћен преко опције за допуну Wizz рачуна доступан је у неограниченом временском периоду. Сав салдо на Wizz рачуну који се приписује конверзији поена доступан је као што је предвиђено у одредбама и условима који се односе на поене.

6.8. Новац уплаћен на WIZZ рачун је неповратан и непреносив.

6.9. Ако компанија Wizz Air откаже лет који је плаћен са WIZZ рачуна, путнику ће бити исплаћена цена тог лета у виду кредита.

6.10. WIZZ рачун се може користити само за куповину карата за летове које обавља компанија Wizz Air Мађарска (W6).

7. Салдо WIZZ рачуна

7.1 Информације о салду WIZZ рачуна могу се добити путем Интернета (wizzair.com) или преко позивног центра.

8. Затварање WIZZ рачуна

8.1 Компанија Wizz Air задржава право затварања WIZZ рачуна уз претходно писмено обавештење путника 30 дана пре затварања. Након истека отказног рока, не може се отворити нови рачун и не могу се извршити нове уплате на рачун. Међутим, путници могу да искористе износ који је још увек доступан на њиховом рачуну у складу са ставом 6.7.

9. Остале одредбе

9.1. Клијент и путник су обавезни да чувају WIZZ ознаку као поверљиву. Компанија Wizz Air не сноси одговорност за било коју штету која настане због злоупотребе WIZZ ознаке или због њеног обелодањивања било коме осим Клијенту, односно Путнику.

9.2. Овај уговор се тумачи и ступа на снагу у свим погледима у складу са законима Мађарске. Спорове који проистекну из овог уговора уговорне стране ће превасходно решавати споразумно.

9.3. Осим како је наведено у овом уговору, на услуге купљене од стране компаније Wizz Air помоћу WIZZ рачуна примењују се Општи услови превоза компаније Wizz Air.

9.4. Клијент изјављује да прихвата услове овог уговора. Клијент такође изјављује да је уредно обавестио/ла путника о условима овог уговора и да је путник разумео/ла и прихватио/ла ове услове.

9.5. Компанија Wizz Air задржава право измене ових услова. Компанија Wizz Air ће обавести све клијенте и путнике о таквим изменама на својој веб страници (wizzair.com).