Колачићи на интернет сајту Wizz Air-а

Колачиће користимо како бисмо вам пружили најбоље искуство навигације на нашем сајту. Уколико наставите да претражујете сајт компаније Wizz Air без промене подешавања за колачиће, претпоставићемо да пристајете да примате све колачиће на сајту компаније Wizz Air. У сваком тренутку можете променити подешавања за колачиће. Више информација можете наћи у нашим Правилима о колачићима.

Wizz Air

Wizz AirWizz

myWizz
myWizz
Чекирање
ДОДАЈ ТОРБУ
Наћи резервације

Унесите своје корисничко име (имејл адреса). Шаљемо нову лозинку на вашу регистровану имејл адресу.


Региструјте се

често постављана питања

ПОДАЦИ О РЕЗЕРВАЦИЈИ

ПРТЉАГ

ЧЕКИРАЊЕ

У КАБИНИ АВИОНА

WIZZ РАЧУН

КОНТАКТ

ПОДАЦИ О РЕЗЕРВАЦИЈИ

- РЕЗЕРВАЦИЈЕ

Како обавити резервацију?

За више информација о опцијама резервација погледајте страницу како обавити резервацију.

Да ли је безбедно резервисати карту путем Интернета?

Чинимо све што је у нашој моћи, укључујући предузимање разумних техничких и безбедносних мера, како бисмо заштитили и безбедно ускладиштили ваше личне податке и како бисмо их заштитили од неовлашћеног приступа, употребе, измене или неовлашћеног брисања. Посебну пажњу обраћамо на безбедан пренос личних и финансијских података. Ови подаци се преносе са вашег рачунара на сервер за резервације компаније Wizz Air кроз шифроване канале уз подршку најсавременије технологије слоја безбедних прикључака (Secure Socket Layer – SSL). Такође, нудимо нову услугу безбедности на мрежи за власнике VISA и MasterCard картица. Програми „Verified by VISA“ и „MasterCard Secure Code“ вам омогућавају да региструјете додатну лозинку за своју кредитну картицу. Тим поступком помажете да се спрече неовлашћене куповине преко ваше кредитне картице, што значи да можете куповати путем Интернета са додатном сигурношћу и без брига. Приликом одјављивања, ако је ваша банка учесник, бићете упитани да ли желите да се региструјете за један од програма. Да бисте поставили нову лозинку, само следите упутства на мрежи. Неке банке нуде опцију да се касније пријавите на програм, али неке инсистирају на томе да то урадите одмах како бисте завршили своју трансакцију путем Интернета. Ови програми ће ускоро постати обавезни за све власнике картица. Ако имате било каквих питања у вези са програмом, обратите се директно свом издаваоцу картице.

Да ли могу да резервишем повезане летове?

Компанија Wizz Air не обавља повезане летове и зато не може да олакша прелазак путника и њиховог пртљага на друге летове (било да их обавља компанија Wizz Air или други авио превозници). Због тога не сносимо одговорност за било који лет до наредног одредишта који путници могу да пропусте. Топло вам препоручујемо да оставите довољно времена између заказаног времена доласка долазног лета и заказаног времена поласка лета до наредног одредишта.

Био/ла сам при крају поступка резервације када сам добио/ла поруку „Сесија је истекла“? Шта то значи?

Из безбедносних разлога, временско ограничење за обављање резервације је 30 минута. Након тога се систем аутоматски одјављује. Ако се ова порука појави на крају поступка резервације, контактирајте наш позивни центар, наводећи датум и одлазну руту да бисте проверили да ли је резервација довршена.

Помешао/ла сам своје име и презиме у резервацији. Да ли је то проблем?

Боље је да то промените како бисте избегли неспоразуме на аеродрому. То није промена имена, тако да неће бити наплаћена накнада за промену имена. Позовите наш позивни центар пошто они то могу да промене без накнаде.

Погрешно сам откуцао/ла име путника/број телефона/адресу е-поште током резервације путем Интернета. Шта треба да урадим?

Контактирајте наш позивни центар за помоћ и они ће исправити грешке. Имајте на уму да не можемо да променимо читаво име, само грешке у куцању.

Моја партнерка и ја смо резервисали лет, али када дође време за пут, бићемо венчани, а у плану пута је наведено девојачко презиме моје супруге. Шта треба да урадимо?

У таквим случајевима, промена презимена је неопходна, што се може учинити бесплатно, под условом да се доставе путне исправе и извод из матичне књиге венчаних. Пошаљите све релевантне документе нашој Служби за односе са клијентима тако што ћете проследити захтев за рекламацију на нашој Веб страници или контактирајте наш позивни центар.

Када је моја резервација потврђена?

Ако сте уплату извршили кредитном/дебитном картицом, након завршетка поступка резервације, појавиће се страница са потврдом (на екрану) и један примерак ће вам бити послат путем е-поште. Ако нисте добили е-поруку са потврдом (план пута), проверите поставке филтера за е-пошту и прегледајте поштанске сандучиће који садрже филтрирану пошту. План пута ће садржати вашу шифру потврде, датуме, укупну цену и све друге податке. Овим информацијама можете да приступите преко Wizz Air профила у одељку „моје резервације“ уколико сте извршили резервацију док сте били пријављени.

Која је моја шифра потврде?

Добићете шифру потврде (запис података о путнику) када резервација буде успешно завршена. Она ће бити приказана на страници потврде, као и у плану пута који ћете добити путем е-поште (е-порука потврде). Састоји се од 6 знакова (укључујући бројеве и/или слова). Имајте у виду да она никада не садржи број 0 (нула), то је увек слово „О“.

Како могу да откажем своју резервацију?

Није могуће отказати резервацију путем Интернета. Пошто је већина захтева за отказивање хитна, молимо вас да одмах контактирате наш позивни центар. Имајте у виду да ће отказивања бити обрађена у сладу са нашим Општим условима превоза (члан 6.5.1.).

Да ли могу да променим своју резервацију?

Можете променити датуме и временске термине лета, одредиште и имена путника путем Интернета преко менија myWizz или путем позивног центра најкасније 3 сата пре заказаног времена поласка лета. Имајте у виду да ћете за ове промене морати да платите додатне накнаде. Додатне услуге, као што су приоритетно укрцавање WIZZ Xpress, додатан простор за ноге WIZZ XXLong, итд. такође могу да се купе.

Компанија Wizz Air ми је променила лет(ове). Шта могу да урадим тренутно?

У случају измена уговора од стране компаније Wizz Air, контактираћемо вас да бисмо вас обавестили о таквој промени и о томе шта можете да учините путем адресе е-поште коју сте навели приликом резервације. Проверите поставке филтера за е-пошту и прегледајте поштанске сандучиће који садрже филтрирану пошту како бисте могли да примите таква обавештења. Такође, пратите ажуриране вести постављене на нашој Веб страници.

ЖЕЛИМ ДА ДОДАМ ЈОШ ЈЕДНОГ ПУТНИКА НА СВОЈУ РЕЗЕРВАЦИЈУ. КАКО МОГУ ТО ДА УЧИНИМ?

Нажалост, то није могуће. Молимо вас да резервишете посебан лет за свог сапутника.

ИМАМ РЕЗЕРВАЦИЈУ ЗА 6 ПУТНИКА, А ЈЕДАН ОД ЊИХ ЖЕЛИ ДА ПУТУЈЕ ДРУГОГ ДАНА, АЛИ НЕ МОГУ ДА ПРОМЕНИМ РЕЗЕРВАЦИЈУ ПУТЕМ ИНТЕРНЕТА. ШТА ТРЕБА ДА УРАДИМ?

Због техничких ограничења, код резервација за 2 или више путника није могуће вршити делимичне промене података о лету. Молимо вас да контактирате наш Позивни центар и наши агенти ће вам помоћи.

- ДЕЦА И БЕБЕ

Како могу да путујем са дететом или бебом?

Бебе узраста до 2 године могу да лете у пратњи одрасле особе којој ће седети у крилу по важећим накнадама, међутим, ако је цена у једном правцу за одраслу особу у пратњи мања од тренутних накнада, исти износ ће бити примењен и на накнаду за бебу. У пратњи једне особе може да иде само једна беба. Накнаде за бебу могу се платити путем Интернета приликом резервације или преко позивног центра. За више информација погледајте страницу резервације за децу. Бебе морају били млађе од 2 године како приликом полазног, тако и приликом повратног лета. Ако беба напуни 2 године у периоду између полазног и повратног лета, у таквим случајевима мора да се плати место и треба да се креирају засебне резервације за полазне и повратне летове. Деци старијој од две године неће бити дозвољено да путују у крилу одрасле особе која их прати.

Да ли беба има право на пртљаг одређене тежине?

Бебе немају право на било какав пртљаг са изузетком колица / склопивих колица за бебе / ауто седишта за бебе по детету (превозе се бесплатно). Један од тих предмета ће се такође превозити бесплатно за децу (узраста од 2 до 14 година). Имајте на уму да ће се колица за бебе и дечја колица чекирати са осталим пртљагом и да ће се превозити бесплатно само ако је корисник те опреме један од путника. Међутим, ако ниједна беба или дете не путује, ти предмети ће се преносити као чекирани пртљаг уз плаћање додатне накнаде.

Да ли деца млађа од 14 година могу да путују сама?

Деца млађа од 14 година могу да путују авионом само у пратњи одрасле особе која има бар 16 година и која преузима пуну одговорност за дете. За више информација о резервацијама за децу погледајте страницу резервације за децу.
Имајте на уму да се посебни услови примењују на румунске грађане млађе од 18 година. У складу са румунским законом број 248 из 2005. године [у вези са режимом слободног кретања румунских грађана у иностранству], румунски грађани млађи од 18 година могу путовати у иностранство само у пратњи оба родитеља или једног родитеља/једне одрасле особе и ако поседују одговарајуће документе. Компанија Wizz Air ће одбити превоз путника који не покажу одговарајуће документе.
Молимо вас да се распитате о формалностима пре путовања.

Могу ли да понесем ходалицу или трицикл за бебу уместо дечијих колица?

Не cамо једна колица/склопива колица/седиште за аутомобил за бебу по детету могу да се чекирају бесплатно.

Већ имам резервацију. Како могу да поведем и дете?

Контактирајте наш позивни центар и наши агенти ће вам помоћи.

- ПОСЕБНЕ ПОТРЕБЕ

Користим инвалидска колица. Како могу да добијем помоћ за особе са посебним потребама?

Путници којима су потребна инвалидска колица морају о томе обавестити позивни центар приликом обављања резервације. Инвалидска колица која која се напајају батеријама са течним електролитом које се могу просути не могу бити прихваћене за путовање. За више детаља погледајте одељак услови путовања.

Шта треба да радим ако ми је потребна посебна помоћ на аеродрому?

Ако је потреба путника за помоћи била пријављена приликом резервације, земаљско особље ће бити упознато и понашаће се у складу с тим. Идите одмах на пулт за чекирање где ће вам земаљско особље пружити помоћ.

Трудна сам. Да ли могу да летим?

Трудницама није дозвољено да путују на летовима компаније Wizz Air након 34. недеље трудноће. Жене после 28. недеље трудноће могу путовати на летовима компаније Wizz Air само под условом да имају лекарско уверење које потврђује да су у стању да путују авионом. Компанија Wizz Air сноси одговорност само у складу с овим Општим условима превоза за било какве здравствене проблеме код трудница и/или њиховог нерођеног детета који се могу јавити за време или као последица ваздушног превоза.

- УПЛАТЕ

Који начини плаћања се могу користити?

Wizz Air прихвата Visa, MasterCard, Maestro, UATP и Wizz Co брендиране дебитне и кредитне картице за плаћање. У случају да немате кредитну/дебитну картицу или вам ваша картица не омогућава плаћања путем интернета, могуће је платити за лет преко банковног трансфера или кредита на Wizz рачуну.

Ако иматеWizz ваучер, можете такође да га користите за резервацију ваше карте.Преостали износ (ако постоји) треба да се плати банковном картицом.Услови ваучера:

Да ли ћу добити фактуру?

Компанија Wizz Air доставља електронске фактуре са укупном ценом. Електронске фактуре биће послате електронским путем само на адресу е-поште која је достављена приликом резервације. Електронске фактуре се издају у складу са релевантним мађарским правним уредбама. Такође, можете захтевати штампани примерак електронске фактуре путем позивног центра уз одређену накнаду. Штампани примерак фактуре биће послат поштом на адресу наведену приликом резервације. Можете захтевати измењену фактуру која садржи другачије податке за фактурисање од оних које сте навели приликом резервације, за шта задржавамо право наплате накнаде. За више информација, молимо вас да прочитате наш водич за накнаде.

Шта треба да урадим ако је моја кредитна картица одбијена?

Проверите да ли користите важећу кредитну картицу. Број кредитне картице морате унети као узастопни низ бројева; немојте користити „размаке“ или знак „-“. Такође, проверите да нема размака након последњег броја кредитне картице. Уколико се проблем не реши, контактирајте своју банку да бисте проверили да ли је дозвољено плаћање вашом картицом на Интернету или можда постоји ограничење за куповину.

Желим да платим карту путем банковне дознаке. Када морам да пребацим новчани износ?

Уплата мора бити извршена у року од 24 сата од резервације. Потврда резервације може да потраје до 4-5 радних дана.

Платио/ла сам путем банковне дознаке. Како ћу сазнати да ли је компанија Wizz Air примила моју уплату?

Ако не добијете потврду резервације у року од 5 радних дана од уплате банковном дознаком и/или је ваш статус резервације „на чекању“ на Wizz Air профилу, контактирајте позивни центар да бисте проверили да ли је ваша уплата примљена. Молимо вас да не шаљете потврду о извршеној уплати, осим уколико се то од вас изричито не захтева у случају да се потврда уплате не може пронаћи.

Резервисао/ла сам карту за лет изабравши уплату банковном дознаком, међутим, сада бих више волео/ла да платим кредитном картицом.

Морате да обавите нову резервацију путем Интернета, по најновијим тарифама.

Резервисала сам лет и мислим да је износ скинут са моје кредитне картице нетачан. Шта треба да урадим?

У том случају, прво контактирајте свог издаваоца кредитне картице како бисте установили у чему је проблем. Ако разлог није нека додатна такса банке или разлика у коришћеном девизном курсу, првом приликом позовите наш позивни центар или поднесите рекламацију у оквиру категорије „Грешка у уплати“.

Зашто се износ наплаћен на мојој кредитно /дебитној картици разликује од коначне цене на мојој потврди резервације?

Ако плаћате кредитном или дебитном картицом, ваша уплата ће бити обрађена кроз међунродни систем за обраду плаћања картицом. Када коначну цену изражавамо у некој другој валути осим EUR или GBP, можда ћете видети да се износ наплаћен са ваше дебитне или кредитне картице разликује (и може бити већи) од коначне цене у нашој потврди резервације, као резултат разлика у претварању валуте насталих у међународном систему за обраду плаћања картицом.

- ДОДАТНЕ УСЛУГЕ

Како могу да додам услуге на постојећу резервацију преко wizzair.com?

Додатне услуге могу да се купе кликом на тастер ДОДАТИ УСЛУГЕ када се пријавите и преузмете своју резервацију. Додатне Wizz услуге могу да се купе до 3 сата пре поласка.
Имајте на уму да путно осигурање и превоз аутобусом обезбеђује треће лице, па ове услуге могу да се купе до 3 дана пре датума поласка.
Потврда путем СМС поруке је доступна само ако је мобилни телефон саопштен у време резервације.

Чуо/ла сам да не додељујете седишта по бројевима, међутим, хтео/ла бих да седим заједно са својом породицом. Да ли је то икако могуће?

Wizz Air не додељује седишта по бројевима, међутим, можете да купите Wizz Xpress приоритетно укрцавање и будете међу првима који ће се укрцати у авион или да купите Wizz XXLong седиште са додатним простором за ноге, пошто у авиону има 12 фиксираних седишта.

Обично имам проблема са простором за ноге. Да ли могу да резервишем седиште са више простора за ноге?

Да, путници могу резервисати седишта са више простора за ноге. За више детаља кликните овде.

Коме треба да се обратим за услуге које пружају независне компаније?

Ми смо само посредници између путника и независних компанија. Контактирајте их директно, позивајући се на своју шифру потврде и број ваучера. Податке за контакт можете пронаћи у е-поруци потврде лета коју сте добили приликом обављања резервације.

- ГРУПНА РЕЗЕРВАЦИЈА

Како могу да резервишем карте за групу?

Ако желите да направите резервацију за групу од 11 до 50 путника и најмање 15 дана пре поласка, можете да претражујете летове и резервишите путем интернета на wizzair.com. Треба да се региструјете или пријавите да направите резервације за групу .. Ако је ваш датум поласка је у року од 14 дана од датума резервације или ваша група обухвата преко 50 путника, ваш захтев ће бити послат и бићете обавештени путем е-поруке у року од два радна дана, када ваша седишта буду доступна за резервацију на wizzair.com. Напомињемо да цене групних карата не укључују накнаду за пртљаг, чекирање на аеродрому и друге услуге. Бићете у могућности да изаберете своје летове и датуме и да пошаљете свој избор путем интернета.
Обратите пажњу на то да у случају група не важе специјалне промоције.
За више информација, молимо вас да посетите: http://wizzair.com/en-GB/B2B/group_reservations

Када морам да пошаљем имена путника?

Имена путника треба да буду наведена путем Интернета на Веб страници wizzair.com најкасније 72 сата пре поласка. Имена се могу навести тек када цела уплата буде примљена. Пре пута проверите да ли сте добили е-поруку са коначном потврдом (са именима путника), зато што можда имена путника нису отпремљена како треба и можда ћете морати да платите накнаду за промену имена за сваког путника. Ако не добијете е-поруку два радна дана пре датума вашег поласка, затражите је тако што ћете контактирати позивни центар.

- ЦЕНЕ И ПРОМОЦИЈЕ

Јуче сам обавио/ла резервацију, а тарифе су данас повољније. Како могу да тражим повраћај разлике?

Обично, што раније обавите резервацију, то ће цена бити нижа; међутим, задржавамо право увођења промотивних цена између датума ваше резервације и датума вашег путовања (такве промоције могу утицати на руту за коју сте обавили резервацију пре датума почетка такве промоције). Увођење промотивних цена вам не даје право да тражите повраћај разлике између укупне цене коју сте платили за резервацију и укупне промотивне цене.

Да ли цена авио карте укључује превоз мог пртљага?

Сваки комад пртљага који се чекира подлеже накнади по торби, по лету и по путнику. Наш циљ је да обезбедимо конкурентне цене, при том нудећи опције додатних услуга уз додатне накнаде само када су оне потребне.

Како могу да будем обавештен о посебним и промотивним тарифама?

Промотивне тарифе се нуде за ограничен број седишта на одређеним рутама. Саветујемо вам да за најновије ажуриране информације погледате нашу Веб страницу и/или се пријавите за наш Wizz билтен или постанете члан Wizz Xclusive клуба.

ПРТЉАГ

- ЧЕКИРАНИ ПРТЉАГ

Колико пртљага могу да чекирам?

Можете да чекирате до 6 комада пртљага, а сваки може да има највише 32 килограма. Сваки комад пртљага који се чекира подлеже накнади за пртљаг, која се плаћа по торби, по лету и по путнику. Прва три комада могу се купити путем Интернета, а наредна 3 на аеродрому. Ако ваш лет обавља компанија Wizz Air Украјина (шифра авио компаније WAU), први комад чекираног задржаног пртљага се превози бесплатно. Сваки следећи комад пртљага који се чекира подлеже накнади за пртљаг, која се плаћа по торби, по лету и по путнику. Други и трећи комад могу да се плате путем Интернета, а наредна 3 на аеродрому. Број торби које чекирате мора бити наведен и плаћен током поступка резервације. Други комади пртљага могу бити додати у каснијој фази, било путем Интернета или преко позивног центра. Додатни комади чекираног пртљага купљени на аеродрому подлежу скупљој накнади за пртљаг; износ зависи од тога да ли је пртљаг купљен на пулту за чекирање или је у питању ручни пртљаг превелике величине или тежине који треба да чекирамо приликом укрцавања у авион. Ако буде чекирано мање комада пртљага, накнада за пртљаг неће бити рефундирана. Уколико желите да видите износ накнаде за пртљаг за ваш лет, можете да искористите и калкулатор накнаде за пртљаг.

Резервисао/ла сам повратни пут, али желим да носим пртљаг само у једном смеру. Како могу да додам пртљаг за један смер?

Нажалост, на мрежи није могуће платити пртљаг који се уноси у кабину само у једном смеру због техничких ограничења. Чекирани пртљаг у једном смеру може да се плати преко нашег позивног центра, због тога вас молимо да позовете наше колеге које су вам на располагању 24/7.

Да ли је могуће рефундирање накнаде за чекирани, а неискоришћени пртљаг?

Не, aко путник чекира мање комада пртљага него што је платио, накнада за пртљаг неће бити рефундирана.

РЕЗЕРВИСАО/-ЛА САМ ВЕЛИКИ КАБИНСКИ ПРТЉАГ, АЛИ СЕ ИСПОСТАВИЛО ДА ПУТУЈЕМ СА ВИШЕ СТВАРИ НЕГО ШТО ЈЕ ПРЕТХОДНО ПЛАНИРАНО. ДА ЛИ СЕ МОЖЕ ИЗВРШИТИ ПРОМЕНА НА ЧЕКИРАНИ ПРТЉАГ?

Уз нову опцију промене категорије пртљага у случају великог кабинског пртљага, можете одабрати чекирани пртљаг уместо претходно купљеног великог кабинског пртљага и само доплатити разлику у цени. Ову измену можете обавити у оквиру свог профила када се пријавите.

Шта треба да урадим ако је мој пртљаг оштећен током путовања?

Обавезно попуните извештај о оштећењу по доласку, пре него што напустите транзитну област, а затим уговорите поправку свог пртљага, сачувајте рачун и ми ћемо платити трошкове поправке. Ако се ваш пртљаг не може поправити, молимо вас да узмете писмену потврду из продавнице која врши поправке, укључујући и назнаку врсте и вредности пртљага. Када пријавите проблем на аеродрому, добићете писмо са упутствима која треба да следите.

Шта треба да урадим ако се мој пртљаг изгуби?

Наш службеник земаљске оперативе ће вам дати извештај у вези са кашњењем вашег пртљага који може да се искористи за потребе осигурања/тужбе ако буде потребно. Уверите се да је у извештају наведена вредност пртљага. Добићете референтни број који мора да се користи у свакој комуникацији са нама. Када пријавите проблем на аеродрому, добићете писмо са упутствима која треба да следите.

- КАБИНСКИ ПРТЉАГ

КОЈЕ СУ ДИМЕНЗИЈЕ КАБИНСКОГ ПРТЉАГА?

Каква је разлика између врста кабинског пртљага? – ВЕЛИЧИНА!

1.Мала кабинска торба:
Ако је величина вашег кабинског пртљага 42x32x25цм или мања, можете бесплатно да га унесете у авион. Мора да може да стане испод седишта испред вас.

2.Велики кабински пртљаг:
Ако је ваш кабински пртљаг већи од димензија мале кабинске торбе, али не премашује 56x45x25цм, можете да га унесете у кабину авиона уз накнаду. Мора да може да стане у касету изнад седишта. Морате бити у стању да сами одложите пртљаг у касету изнад седишта без ичије помоћи.

Да ли могу да носим женску торбу или торбу за лаптоп поред ручног пртљага?

Не. Можете да носите или једну велику или једну малу кабинску торбу.Роба купљена на аеродрому после безбедносне контроле моћи ће да се унесе у кабину авиона бесплатно!

Да ли могу да носим женску торбу или торбу за лаптоп поред ручног пртљага?

Не. Можете да носите или једну велику или једну малу кабинску торбу.

Роба купљена на аеродрому после безбедносне контроле моћи ће да се унесе у кабину авиона бесплатно!

ДА ЛИ МОГУ ДА НОСИМ ТЕЧНОСТ У КАБИНСКОМПРТЉАГУ?

На течности у кабинскомпртљагу примењују се следећа ограничења уведена од стране влада:

  • Течност се мора налазити у посуди чија је максимална запремина 100 мл
  • Све посуде са течношћу чије су максималне запремине 100 мл морају се сместити у провидну пластичну кесу запремине 1 литар која се може поново затворити након отварања и чије димензије не смеју бити веће од 20цмx20цм.
  • Пластична кеса се треба одвојено показати приликом безбедносне контроле
Мораћете да одложите течности које не одговарају горенаведеним критеријумима код пулта обезбеђења на аеродрому.

- ПОСЕБАН ПРТЉАГ, НЕОБИЧНИ ПРЕДМЕТИ И ЖИВОТИЊЕ

Како могу да превезем ломљиве предмете (нпр.: алати, уређаји и кухињско посуђе, одећа која захтева посебан третман) или предмети необичног облика и величине?

Обавезни сте да нас обавестите о својој намери да носите било који од горе наведених предмета приликом обављања резервације, преко нашег позивног центра. Ако не пријавите превоз горенаведених предмета, можемо одбити превоз тих предмета и/или нећемо сносити одговорност за било какав губитак, уништење, кашњење или оштећење таквих предмета.

Како могу да превезем музички инструмент?

Путници који купе велику кабинску торбу могу да унесу у кабину авиона кофер са музичким инструментом максималне дужине од 80 цм. Остале димензије кофера не смеју да премаше 45 x 25 цм. Примери таквих инструмената су виолине, виоле, флауте, кларинети, трубе, укулеле. Да би се проверила величина, кофер са музичким инструментом треба да се постави у рам за мерење велике кабинске торбе: ширина и дубина морају да одговарају, а висина треба да буде мања од око 1,5 пута од дозвољене висине. Путници не би требало да имају ниједну другу кабинску торбу. У кабини авиона, музички инструмент мора да се смести у простор за пртљаг изнад седишта.
Музички инструменти који се не уклапају у горе наведене димензије морају да се транспортују или као чекиран пртљаг уз плаћање одговарајуће накнаде или на седишту авиона уз доплату за додатно седиште. Резервације путем Интернета се могу обавити тако што ћете навести презиме путника у поље за презиме и укуцати „EXST“ као име. Напомена: ради се само о техничкој резервацији седишта и не можете да унесете више од 1 кабинске торбе!

Како могу да носим спортску опрему?

Превоз спортске опреме подлеже накнади за спортску опрему и мора бити наведен и плаћен у току поступка резервације. Превоз оштећеног, ломљивог, незграпног, неадекватно упакованог, касно чекираног и превеликог пртљага биће прихваћен само уз етикету „Ограничена одговорност“ за пртљаг и компанија Wizz Air неће сносити одговорност за такве предмете. Правила за паковање можете прочитати у одељку Корисне информације. Имајте на уму да је максимална дозвољена тежина 32 кг по опреми.

Да ли могу да превезем лекове у чекираном пртљагу?

Ваш чекирани пртљаг не сме садржати лекове. Међутим, можете носити лекове који су вам потребни током лета у свом кабинскимпртљагу. Прочитајте безбедносне прописе за уношење течности у авион.

Да ли могу да превезем кућног љубимца на Wizz Air летовима?

Компанија Wizz Air не превози живе животиње, изузев паса водича који путују заједно са путником коме је такав пас потребан, а који мора поседовати документе наведене у уредбама земаља обухваћених превозом и који се мора понашати у складу са таквим уредбама.

Да ли смем да носим литијумске батерије?

Да ли литијумска батерија сме да се преноси авионом или не зависи од њене конфигурације и стопе вата по часу (Wh) (за пуњиве батерије) или садржаја литијума (LC) (за непуњиве батерије).

Према Техничком упутству ICAO Doc 9284, када путници носе потрошачке електронске уређаје за личну употребу (сатове, рачунске машине, фотоапарате, мобилне телефоне, лаптоп рачунаре, камкордере, итд.), који садрже литијум или литијум-јонске ћелије или батерије, мора да се обезбеди следеће:

  • Резервне батерије морају да буду појединачно заштићене да би се спречили кратки спојеви (постављањем у оригинално паковање или на друге изолационе терминале, на пример спајањем траком на изложене терминале или стављањем сваке батерије у посебну пластичну кесу или заштитну кесицу) и да се носе само у кабинском пртљагу. Резервне батерије не смеју да се стављају у ручни пртљаг!
  • Поред тога, ниједна постављена или резервна батерија не сме да премаши следеће: за литијум металних легура или литијум батерије, литијум садржај не више од 2 грама; или
  • за батерије са металом литијума или легуром литијума, садржај литијума од највише 2 грама; или
  • за литијум-јонске батерије, стопа вата по часу од највише 100 Wh.
  • Литијум-јонске батерије које прелазе стопу вата по часу од 100 Wh, али не премашују 160 Wh могу да се носе као резервне батерије или у опреми у кабинском пртљагу само и тек после одобрења Wizz Air-а. Могу да се носе не више од две (2) појединачно заштићене резервне батерије са стопом вата по часу од 100 до 160 Wh по особи. Молимо вас да контактирате наш позивни центар да бисте добили одобрење.
Вата по часу (Wh) или садржај литијума Конфигурација У кабинском пртљагу У чекираном пртљагу Одобрење оператера
100Wh (2g) У опреми Да Да Не
Резервне / за замену Да (без ограничења) Не
Између 100 и 160 Wh У опреми Да Да Да
Резервне / за замену Да (макс. 2) Не
Преко 160 Wh Није прихватљиво за ношење код Wizz Air-а

Напомена: уобичајена литијум јонска батерија за лаптоп рачунар има капацитет од око 53 Wh

ЧЕКИРАЊЕ

- ЧЕКИРАЊЕ ПУТЕМ ИНТЕРНЕТА

Покушао/ла сам да се чекирам преко Интернета али не функционише. Шта треба да урадим?

Чекирање путем Интернета је доступно између 30 дана и 3 сата пре заказаног времена поласка лета. Проверите да ли је услуга чекирања путем Интернета доступна на аеродрому са ког полазите. Да бисте приказали комплетну листу аеродрома). Ако није, можете се бесплатно чекирати на аеродрому. У било којим другим случајевима контактирајте наш позивни центар или преузмите нашу мобилну апликацију и извршите чекирање путем мобилног телефона не касније од 3 сата пре времена поласка.
Водич за чекирање путем интернета

Резервисао/ла сам додатно седиште за инструмент чело. Да ли могу да се чекирам путем Интернета?

Да. Треба да чекирате чело користећи податке из ваших путних исправа.

МОГУ ЛИ ДА ПРОМЕНИМ МОЈУ РЕЗЕРВАЦИЈУ ИЛИ ДА КУПИМ УСЛУГЕ ПОСЛЕ ЧЕКИРАЊА ПУТЕМ ИНТЕРНЕТА?

После чекирања путем интернета могуће је додати додатне услуге на резервацију путем интернета. Имајте на уму да у случају додавања WIZZ Xpress, WIZZ XXLong или WIZZ Reserved Seat на резервацију, морате:
-поново да одштампате свој купон за улазак у авион
или
-да се пријавите на шалтер за чекирање на аеродрому како бисте добили налепницу која потврђује те промене и која се лепи на постојећи купон за улазак у авион.

Након онлајн цхецк-у, могуће је направити лета и име мења онлине или преко позивног центра до 4 сата пре заказаног времена поласка вашег лета. Имајте на уму да у случају промене времена лета или промене имена после чекирања путем интернета морате поново да се чекирате и да одштампате купон за улазак у авион.

Да ли треба да чекирам своју бебу?

Да, путници који путују са бебом морају одштампати карту за укрцавање бебе и показати је на вратима за укрцавање.

Како могу да чекирам свој пртљаг на аеродрому ако сам се већ чекирао/ла путем Интернета?

Ако путујете са чекираним пртљагом, морате доћи до пулта за предају пртљага најкасније 40 минута пре поласка вашег лета. Ако не можете да покажете одштампану карту за укрцавање, мораћете да платите накнаду за чекирање на аеродрому како би ваша карта за укрцавање била одштампана на пулту за чекирање. На неким аеродромима шалтери за чекирање функционишу и као шалтери за предавање пртљага.

ТОКОМ ЧЕКИРАЊА ПРЕКО ИНТЕРНЕТА НИСАМ МОРАО/-ЛА ДА ДАЈЕМ НИКАКВЕ ПОДАТКЕ О ПУТНИМ ДОКУМЕНТИМА. ЗАШТО?

Уколико путујете у оквиру шенгенске зоне, не морате да уносите податке о вашим путним документима, већ једноставно да извршите процедуру чекирања.

- ЧЕКИРАЊЕ НА АЕРОДРОМУ

Да ли треба да платим чекирање на аеродрому?

Ако услуга чекирања путем Интернета још није доступна за ваш полазни аеродром, чекирање на аеродрому ће бити бесплатно док та услуга не постане доступна. Чекирање на аеродрому се може купити током поступка резервације или касније помоћу опције „Додајте услуге“ на страници myWizz или преко позивног центра. Чекирање на аеродрому је подложно накнади која се плаћа по путнику и по лету. Чекирање на аеродрому купљено на аеродрому подлеже вишој накнади.

Шта се ради на пулту за чекирање?

Службеник за чекирање ће од вас затражити да докажете свој идентитет, покажете своју шифру потврде и важеће путне документе. Ваш чекирани пртљаг ће бити измерен и послат у пртљажник авиона. На крају ће вам бити издата карта за укрцавање.

Да ли треба да одштампам план пута и да га предам приликом чекирања?

Не.

- ПУТНИ ДОКУМЕНТИ

Који документи су ми потребни да бих путовао/ла са компанијом Wizz Air?

Компанија Wizz Air захтева да сви путници покажу неопходне, важеће путне документе приликом чекирања и да се придржавају прописа земаља из којих, кроз које или у које путују. Компанија Wizz Air неће сносити одговорност за било какве накнадне трошкове ако путнику буде одбијен улаз у земљу због недостатка важећег пасоша или визе. За најпрецизније информације о визном режиму појединих земаља, контактирајте амбасаде или конзулате земаља које желите да посетите.

Пасош ми истиче пре повратног лета. Шта треба да урадим?

Ако још увек немате потврђену резервацију, препоручујемо вам да резервишете долазне и одлазне летове као две засебне резервације. У том случају можете да користите различите важеће путне исправе приликом чекирања. Ако већ имате потврђену резервацију, контактирајте наш позивни центар.

У КАБИНИ АВИОНА

Који електронски уређаји могу да користе у току лета?

Путници могу да користе преносиве електронске уређаје (ПЕД-ове), као што су мобилни телефони, електронски читачи и таблет рачунари, на свим летовима компаније Wizz Air. У складу са релевантним прописима, можете да користите такве уређаје када радите у режиму летења авионом током било које фазе лета. Путници су замољени да уклоне слушалице током сигурносних најава посаде и да искључе електронске уређаје када посада не може да потврди да они раде у режиму летења авионом, а задовољавају критеријуме за коришћење током лета. Већи електронски уређаји који би могли да проузрокују повреде, као што је лаптоп, мораће да се спакују током полетања и слетања.

Заборавио/ла сам ствари у авиону. Коме треба да се обратим?

Молимо вас да одмах контактирате канцеларије "изгубљено-нађено" и на одлазном и долазном аеродрому.

Какве оброке служите?

Неколико минута после полетања почеће услуге Wizz Café-а и Wizz Boutique-а. Током услуге биће вам понуђен широк избор производа, од топлих напитака до поклона и прибора. Ако желите да погледате комплетан избор Wizz Café-а и Wizz Boutique-а, кликните овде.

WIZZ РАЧУН

- МОЈ ПРОФИЛ

Како то могу да се региструјем?

Да бисте се регистровали посетите wizzair.com и кликните на дугме „учланите се”.

Не могу да приступим свом WIZZ профилу. Зашто не могу да се пријавим?

Могуће је да сте се већ раније регистровали и да има више постојећих WIZZ рачуна са истом е-адресом који се међусобно блокирају. У том случају контактирајте наш позивни центар јер они могу да обједине ове рачуне у један.

Заборавио/ла сам лозинку. Шта треба да урадим?

идите на wizzair.com и кликните на ставку „Предлог“ ’Hint’ испод поља за пријављивање. Морате да наведете своју регистровану е-адресу како бисте примили подсетник са лозинком. Нема потребе да контактирате позивни центар зато што они не могу да вам дају такве информације из безбедносних разлога.

Не могу да пронађем резервацију на свом рачуну. Зашто?

Вероватно сте били пријављени са неким другим профилом током процеса резервације. Молимо вас да контактирате наш позивни центар.

Шта да радим ако сам направио/ла грешку приликом резервације?

Грешке можете да исправите ако се пријавите и кликнете на „Ажурирај моје личне податке“, а не можете да промените име, звање, е-адресу за пријављивање. Ови подаци могу да се промене само преко позивног центра.

Зашто нисам примио/ла фактуру за моју резервацију?

Имајте на уму да ако сте обавили резервацију користећи средства са WIZZ рачуна, неће бити креирана фактура. У другим случајевима контактирајте наш позивни центар.

- ДОПУНА WIZZ РАЧУНА

Шта је допуна Wizz рачуна?

Допуна WIZZ рачуна је механизам за уплаћивање средстава на Wizz рачун и специјално је намењен клијентима који често лете. Можете користити свој износ на рачуну за резервацију било ког седишта или додатне услуге компаније Wizz Air – укључујући седишта по промотивним ценама. Када се региструјете на Веб страници wizzair.com добићете број WIZZ рачуна који се састоји од 10 цифара. Додатне информације потражите у одељку Услови и одредбе Wizz рачуна.

Како уплатити новац на Wizz рачун?

Допуна рачуна WIZZ може се извршити преко нашег позивног центра или конверзијом поена које сте зарадили на кредитним картицама на којима је поред назива издаваоца и ознака компаније Wizz (као нпр. заједничка банкарска картица Wizz Erste у Мађарској). Напомена: салдо на рачуну WIZZ који је допуњен конверзијом поена које сте зарадили на заједничким кредитним картицама компаније Wizz може бити подложан датуму истека, у складу са уговором који имамо са издаваоцем картице.

- WIZZ XCLUSIVE КЛУБ

Шта је Wizz Xclusive клуб?

Wizz Discount Club нуди ексклузивни приступ промотивним картама које могу бити јефтиније и до 10 EUR од редовних цена за лет у једном правцу. Имајте на уму да промотивне карте Wizz Xclusive клуба зависе од расположивости. Праве попусте и расположивост обавезно проверите на локацији wizzair.com или позовите наш позивни центар.
Тарифе Wizz Xclusive клуба се примењују на остале путнике само ако је члан клуба један од путника у оквиру резервације и резервација не премашује 10 путника (укључујући члана клуба и децу, али не и бебе). Ако члан клуба не путује у оквиру исте резервације, снижене тарифе неће бити доступне осталим путницима. Број места по назначеној цени клуба Wizz Discount Club зависи од расположивости.

Како могу да купим чланство у Wizz Xclusive клубу?

Пратите следеће једноставне кораке:
1. Пријавите се у свој Wizz Air профил. Ако нисте регистровани у Wizz Air, региструјте се овде тако што ћете навести личне податке и е-адресу.
Ако не желите да пропустите посебне понуде и акције, не заборавите да се пријавите за Wizz билтен!
2. Одаберите летове које желите да резервишете.
3. Кликните на дугме „Приступите клубу“ да бисте на своју резервацију додали и накнаду за годишње чланство у клубу Wizz Discount Club. Уколико се дугме „Приступите клубу“ не појави аутоматски, кликните на икону за информације поред цене за Wizz Discount Club на одабраном лету.
4. Извршите резервацију тако што ћете попунити контакт информације и обавити плаћање. Активација вашег чланства у клубу Wizz Discount Club важи годину дана од датума куповине.
5.Да бисте извршили резервацију према клупским ценама са попустом, пријавите се на свој профил „myWIZZ“ и унесите своју адресу е-поште и лозинку. Након пријаве, можете видети информације о свом налогу, као што су најновије резервације или датум истека чланства у клубу Wizz Discount Club.
Сваки пут када се пријавите на страницу са профилом, моћи ћете да прикажете информације о свом рачуну, као што су недавне резервације или датум истека чланства у Wizz Xclusive клубу.
Да бисте прочитали услове и одредбе Wizz Xclusive клуба, кликните овде.

КОНТАКТ

- ПОЗИВНИ ЦЕНТАР

Како могу да контактирам ваш позивни центар?

Погледајте страницу контактирајте нас за детаљне информације и бројеве телефона.

Не могу да контактирам ваш позивни центар. Да ли је број важећи?

Позивни центар компаније Wizz Air доступан је на бројевима који се посебно тарифирају. Имамо посебан број за сваку земљу у којој послујемо. Бројеви који се посебно тарифирају могу се позвати само унутар одређене земље. Приступ бројевима који се посебно тарифирају може бити блокиран са одређених линија. Ако нисте сигурни, контактирајте свог добављача услуга.

- ЖАЛБА

Како могу да поднесем рекламацију?

Попуните захтев за рекламацију и посебну пажњу обратите на одабир одговарајуће категорије.