Колачићи на интернет сајту Wizz Air-а

Колачиће користимо како бисмо вам пружили најбоље искуство навигације на нашем сајту. Уколико наставите да претражујете сајт компаније Wizz Air без промене подешавања за колачиће, претпоставићемо да пристајете да примате све колачиће на сајту компаније Wizz Air. У сваком тренутку можете променити подешавања за колачиће. Више информација можете наћи у нашим Правилима о колачићима.

Wizz Air

Wizz AirWizz

myWizz
myWizz
Чекирање
ДОДАЈ ТОРБУ
Наћи резервације

Унесите своје корисничко име (имејл адреса). Шаљемо нову лозинку на вашу регистровану имејл адресу.


Региструјте се

резервације за децу

Деца

Деца узраста од 2 до 14 година старости су резервисана као деца, али морају да заузму своје седиште и да плате цену карте за одрасле

Wizz Air прихвата децу која путују заједно под условом да су у пратњи бар једне одрасле особе (16 година или старије) на сваких 10 детета.

Деца млађа од 14 година могу да путују авионом само у пратњи одрасле особе која има бар 16 година и која преузима пуну одговорност за дете.

Путници који имају 14 или 15 година могу путовати без пратње одраслих, али не могу бити одговорни за путника млађег од 14 година.

Одрасла особа која прати дете мора бити у истој резервацији у којој је дете. Ако је седиште детета у авиону резервисано одвојено од седишта одрасле особе која га прати, обе резервације морају садржати исто име и адресу клијента.

Деца старија од 14 година могу самостално путовати на летовима компаније Wizz Air.

Бебе

Бебе узраста до 2 године могу да путују по цени накнаде за бебу, у крилу одрасле особе која их прати. Једна особа може пратити највише једну бебу. Накнада за бебу се може платити путем Интернета приликом поступка резервације или преко позивног центра. Осим накнаде за бебу, неће вам бити наплаћен ни порез ни накнада за резервацију. Бебе немају право на пртљаг било које тежине, осим на колица (која се превозе бесплатно). Аутоседишта за бебе се не могу унети у авион.

Компанија Wizz Air тренутно наплаћује фиксну накнаду од 25 евра за превоз беба за једносмеран лет. Међутим, од сада, ако је цена карте у једном смеру за одраслу особу у пратњи бебе нижа од 25 евра, исти износ ће се применити на накнаду за бебу. Ако је цена карте у једном смеру за одраслу особу у пратњи бебе виша од 25 евра, накнада за бебу ће остати 25 евра.

Бебе морају били млађе од 2 године како приликом полазног, тако и приликом повратног лета. Ако беба напуни 2 године након поласка, а пре повратног путовања, мора се купити карта за седиште. Деци старијој од две године неће бити дозвољено да путују у крилу одрасле особе која их прати.

Румунски малолетници

Посебни услови се примењују на румунске грађане млађе од 18 година.

У складу са румунским законом број 248 из 2005. године [у вези са режимом слободног кретања румунских грађана у иностранству], румунски грађани млађи од 18 година могу путовати у иностранство само у пратњи оба родитеља или једног родитеља / једне одрасле особе и ако поседују одговарајуће документе.

Компанија Wizz Air ће одбити превоз путника који не покажу одговарајуће документе.

Молимо вас да се распитате о формалностима пре путовања.

Украјински малолетници

Особе које су млађе од 16 година, а које су грађани Украјине, могу прећи границу када напуштају Украјину уз сагласност оба родитеља (усвојитеља, старатеља), у њиховој пратњи или у пратњи особа које су они овластили. Деца морају имати важећи међународни пасош или путни документ за дете или да буду наведена у међународном пасошу свог родитеља (када путују са родитељем).

Када особе млађе од 16 година, а које су грађани Украјине, напуштају територију Украјине у пратњи једног родитеља или особе овлашћене од стране једног родитеља, а други родитељ није присутан на граничном прелазу, оверена сагласност другог родитеља се мора показати приликом таквог преласка, у којој мора бити наведена земља одредишта и време путовања.

Оверена сагласност другог родитеља није неопходна у следећим случајевима:

  • Када је други родитељ, који није присутан на граничном прелазу, страни држављанин или особа без држављанства, што треба да буде наведено у изводу из матичне књиге рођених детета;
  • Када грађанин млађи од 16 година који путује у свом пасошу има напомену у којој је наведено да тај грађанин напушта Украјину за стално или да је он/она регистрован/а у украјиснком конзулату у иностранству.

Такође нема потребе за овереном сагласношћу другог родитеља ако се покажу следећи документи или њихове оверене копије:

  • Извод из књиге умрлих другог родитеља;
  • Одлука суда да је други родитељ лишен родитељских права;
  • Одлука суда да се други родитељ води као нестао;
  • Одлука суда да је други родитељ онеспособљен;
  • Одлука суда којом се дозвољава детету да напусти територију Украјине без сагласности и без пратње другог родитеља;
  • Извод из матичне књиге рођених детета у коме је наведено да су подаци о оцу унети у складу са тачком 1 члана 135 Закона о породици Украјине (када је дете у пратњи самохране мајке);

Особе које су млађе од 16 година, а које су грађани Украјине, могу прећи границу када напуштају Украјину у пратњи особа које су овлашћене од стране оба родитеља на основу оверене сагласности оба родитеља за такав прелазак, у којој мора бити наведена земља одредишта и време путовања.

Деца која нису грађани Украјине и особе старије од 16 година могу да напусте територију Украјине без ограничења.