Колачићи на интернет сајту Wizz Air-а

Колачиће користимо како бисмо вам пружили најбоље искуство навигације на нашем сајту. Уколико наставите да претражујете сајт компаније Wizz Air без промене подешавања за колачиће, претпоставићемо да пристајете да примате све колачиће на сајту компаније Wizz Air. У сваком тренутку можете променити подешавања за колачиће. Више информација можете наћи у нашим Правилима о колачићима.

Wizz Air

Wizz AirWizz

myWizz
myWizz
Чекирање
ДОДАЈ ТОРБУ
Наћи резервације

Унесите своје корисничко име (имејл адреса). Шаљемо нову лозинку на вашу регистровану имејл адресу.


Региструјте се

УПУТСТВА ЗА ПОПУЊАВАЊЕ "КОНТАКТ ИНФОРМАЦИЈА И ИНФОРМАЦИЈА О ПЛАЋАЊУ"
ЗА АВИОНСКЕ КАРТЕ WIZZ AIR МАЂАРСКА

Овај документ треба да пружи смернице у вези са електронским фактурама за авионске карте Wizz Air-а Мађарска.

Информације унете у поља на страници "Контакт информације" на интернет сајту ће послужити као основа за припрему фактура од стране Wizz Air-а Мађарска. Ове информације (име и презиме, адреса, ПИБ - ако је потребно) одређују ко ће се појавити као купац на фактури. Имајте на уму да када будете затворили ваш процес резервације, ми можемо само да променимо ове информације уз Накнаду за промену фактуре од 5 евра или еквивалентну суму у другој валути. Дакле, требало би да одлучите већ приликом резервисања да ли ће ваше путовање бити плаћено од стране вашег предузећа. У том случају, молимо вас да попуните податке о предузећу током процеса резервације, тако да фактура може да се изда на име вашег предузећа.

ФИЗИЧКА ЛИЦА

  • Ако је ваше путовање приватно путовање, молимо вас да унесете своје личне податке у поља име и презиме и адреса на страници "Контакт информације" и фактура ће бити издата на ваше име и адресу.
  • Ако сте регистровани корисник Wizz Air-а, ваши контакт подаци ће бити аутоматски попуњени подацима које сте поднели приликом ваше регистрације. У случају потребе, још увек можете да измените било који податак на страници "Контакт информације" током процеса резервације.

КАДА ПРЕДУЗЕЋЕ ПЛАЋА

  • Ако ваше путовање плаћа предузеће, онда је потребно да штиклирате поље "Тражим фактуру за другу адресу". Ако је поље штиклирано можете да унесете име, адресу и порески број (опционо) компаније. Када то будете урадили ми ћемо користити ове - и само ове - податке за резервације и фактуре ће бити издаване уз коришћење ових података.
  • Имајте на уму да можемо да одштампамо максимално 45 знакова у пољу фактуре "Назив предузећа", па вас молимо да скратите назив предузећа ако је дуже од 45 знакова.

Ко год да је купац (ви или ваше предузеће), немојте да уносите информације о адреси у поља "Назив предузећа" и "ПИБ компаније"! Такође, молимо вас да не уносите информације Град / Поштански број / Земља у поље "назив улице за слање/фактурисање" - постоје посебна наменска поља за информације Град / Поштански број / Држава!

Иако се путницима нуди могућност да плате у валутама које нису валута у којој је извршена резервација, фактура ће бити издата у оригиналној валути резервације (тј. не у валути плаћања).

Можемо да издамо само једну фактуру за једну резервацију не можемо да одвајамо резервације у сврхе фактурисања. Ако су вам потребне две или више фактуре издате на два или више путника "(или на имена њихових предузећа), онда морате да креирате посебну резервацију за сваког. Међутим, све накнадне измене резервације (нпр. куповина додатних услуга) ће бити посебно фактурисане.

Ако желите да измените информације за фактурисање (име, адресу, порески број) након што сте затворили резервацију, такве промене можемо да извршимо само уз накнаду од 5 евра по промени. Молимо вас да затражите такве промене од нашег позивног центра, најкасније шест месеци после датума лета - никакве промене неће бити могуће после тога.

Wizz Air Мађарска шаље електронску фактуру за сваку резервацију на е-адресу наведену у резервацији. Електронска фактура се шаље на е-адресу клијента са е-адресеinvoicing@wizzair.com.

Ако вам је из било ког разлога потребна копија фактуре на папиру можете да је затражите преко нашег позивног центра. Накнада за креирање и слање копије фактуре на папиру је 3 евра или еквивалентна сума у другој валути. У случају да сте тражили да вам се пошаље копија фактуре на папиру, а нисте је добили у року од 2-3 недеље, молимо вас да обавестите наш позивни центар. Фактуру можете да затражите најкасније шест месеци после датума лета.

Обавештавамо вас да ће компанија Wizz Air издати фактуру само за вредност авионске карте. Ако су вам потребни рачун или фактура за друге услуге које сте платили уз авионску карту, али које нису обезбеђене од стране Wizz Air-а (нпр. путно осигурање, аутобуски или такси превоз, аеродромске услуге) обратите се директно добављачу услуге. Наћи ћете контакт информације о овим добављачима услуга на нашој интернет страници у одељку Информације/Услуге.

Такође вас обавештавамо да ће вам компанија Wizz Air издати фактуру само за авионске карте које сте купили директно од нас. Уколико сте резервисали лет у туристичкој агенцији фактуру за авионску карту ће морати да вам изда туристички агент.

У случају било каквих проблема са фактуром, постоје два начина да поднесете захтев:

  • Поднети захтев путем интернета: http://wizzair.com/sr-Cyrl-CS/Claims (тако што ћете одабрати "Захтеви за фактуру" у пољу за предмет)
  • Или контактирати позивни центар Wizz Air-а путем телефона као што је назначено на нашем интернет сајту (wizzair.com). Имајте на уму да контактирање позивног центра подлеже додатним трошковима као што је назначено на нашем интернет сајту.

Потрудићемо се да обрадимо ваш захтев и одговоримо вам у року од 30 дана од пријема ваше жалбе.

ИНФОРМАЦИЈЕ О ТЕХНОЛОГИЈИ И МАЂАРСКИМ ЗАКОНСКИМ ПРОПИСИМА У ВЕЗИ СА ЕЛЕКТРОНСКИМ ФАКТУРАМА

Wizz Air Мађарска издаје електронске фактуре и шаље их својим клијентима путем е-поште.


"PDF датотека приложена у е-поруци је оригинална електронска фактура издата од стране Wizz Air-а Мађарска. На основу релевантних мађарских законских прописа (2001/XXXV Закон о електронским потписима; 2000/C Закон о рачуноводству; 46/2007. уредба министарства финансија) компанија може да издаје фактуре и у електронском облику."

Еектронска фактура је датотека специјалног формата која садржи слике приказане на традициналним фактурама издатим од стране компаније Wizz Air-а Мађарска као документ у PDF формату (у складу са захтевима у вези са форматом мађарских фактура као што је наведено у Закону 2007/CXXVII VAT ) и (унутар PDF датотеке) унапређени електронски потпис и временски жиг фактуре који су направљени уз помоћ PKI (Public Key Infrastructurе) технологије у складу са горе поменутим мађарским законским прописима.

Потпис је направљен у име Wizz Air-а Мађарска и опремљен је "квалификованим пословним сертификатом" квалификованог оверивача који је за то ангажован од стране Wizz Air-а Мађарска. Датотека електронске фактуре садржи све информације потребне за одобрење сертификата везаног за потпис и временски печат фактуре.

Прималац је дужан да сачува електронску фактуру у електронском формату, слично као и фактуре на папиру, ако се она се користи за књиговодствене сврхе.

Да бисте могли да приступите електронској фактури и проверите њено порекло и веродостојност, потребно је да инсталирате Adobe Reader 9 или било коју новију верзију.
Обратите се администратору система уколико будете имали пробема приликом инсталације.