Колачићи на интернет сајту Wizz Air-а

Колачиће користимо како бисмо вам пружили најбоље искуство навигације на нашем сајту. Уколико наставите да претражујете сајт компаније Wizz Air без промене подешавања за колачиће, претпоставићемо да пристајете да примате све колачиће на сајту компаније Wizz Air. У сваком тренутку можете променити подешавања за колачиће. Више информација можете наћи у нашим Правилима о колачићима.

Wizz Air

Wizz AirWizz

myWizz
myWizz
Чекирање
ДОДАЈ ТОРБУ
Наћи резервације

Унесите своје корисничко име (имејл адреса). Шаљемо нову лозинку на вашу регистровану имејл адресу.


Региструјте се

ПРАВИЛА О ПРИВАТНОСТИ

1. Позадина

Wizz Air Hungary Airlines Ltd. („WAH”) и/или Wizz Air Ukraine Airlines LLC („WAU”) обраћају посебну пажњу на заштиту података. Компаније WAH и WAU врше обраду података сагласно одговарајућим мађарским, односно украјинским законима о заштити података и спроводе је у складу са овим правилима. Компанија WAH је регистрована у регистру Мађарске националне службе за заштиту података и слободу информација под бројем 01001.


2. Информације које захтевамо и коришћење ваших података


2.1 Информације.

Да бисмо извршили обраду ваше резервације и пружили услугу ваздушног превоза, као и све повезане радње (нпр. фактурисање, рачуноводство, усклађеност са правилима о безбедности, царинска контрола, итд.), захтевамо одређене личне податке. Прикупљамо информације које нам дајете када вршите резервацију (укључујући ваше име, адресу, број телефона, адресу е-поште, број кредитне или банкарске картице, податке о посебним потребама) или када претражујете карте или друге производе и услуге на нашем сајту и на другим сајтовима којима се одатле може приступити.

2.2 Коришћење ваших података.

Користимо ваше податке да бисмо вам пружили наше услуге. Користимо ваше податке у првом реду да бисмо изашли у сусрет вашим захтевима. Ваши подаци могу се користити и задржавати у следеће сврхе: рачуноводство, фактурисање и ревизија, провера кредитне или других платних картица, као и контрола против превара, имиграциона и царинска контрола, сигурност, безбедност, тестирање система, одржавање, побољшање и развој, здравствене, административне и законске сврхе, статистичка и маркетиншка анализа. Ваше податке можемо користити и да бисмо комуницирали са вама у погледу административних или оперативних питања, на пример, у случају промена лета.

Податке које нам дате задржавамо с времена на време, укључујући и историјат ваше куповине и податке које сакупимо када користите наше услуге и садржаје.

2.3 Ваша сагласност.

Давањем својих личних података, прихватате и изричито сте сагласни да компаније WAH/WAU (према случају), обрађују ваше личне податке у складу са овим правилима и одговарајућим законима и регулативама, укључујући и коришћење података од стране запослених у компанијама WAH/WAU и пренос података у Мађарској или Украјини, односно ван граница ових земаља као што је овде наведено. Ако вам је потребна посебна нега и због тога захтевате посебну помоћ тако што ћете нам дати податке који се односе на ваше физичко здравље, сагласни сте и овлашћујете нас да користимо и, у мери у којој је то потребно, проследимо те податке како бисмо предузели кораке за пружање те услуге.

2.4 Обрада ваших података од стране компаније WAH заснива се на Указу Владе бр. 25/1999 (II. 12.) и на вашем добровољном пристанку. Обрада ваших података од стране компаније WAU заснива се на Закону Украјине „о заштити личних података“ од 1. јуна 2010. године, бр. 2297-VI, допуњено („Закон о личним подацима“) и на вашем добровољном пристанку.

3. Обелодањивање трећим странама и обрађивачима података

3.1 Обелодањивање ваших података трећим странама може бити неопходно да би се обезбедило неометано снабдевање производима, пружање услуга и информација које захтевате. У ове и горе наведене сврхе (погледајте „Коришћење ваших података“), можемо дозволити трећим странама које врше обраду података за наше потребе приступ вашим подацима у сврхе наведене у овим правилима или у друге сврхе које одобрите.

Овим путем смо вас обавестили, а ви сте изричито сагласни по питању обелодањивања, без додатних обавештења у погледу таквог обелодањивања ваших података од стране компаније WAU следећим обрађивачима података који раде за WAU: Wizz Air Hungary Airlines Ltd.; ContactCenter LTD (ТОВ «КонтактЦентр»), и свим сарадницима на терену који пружају услуге компанији WAU. Ни компанија WAH ни WAU не одговара за било какву штету насталу због коришћења ваших података од горе наведене треће стране, у мери у којој то дозвољавају важећи закони.

Уколико своје карте за WAH или WAU купите преко билет сервиса са којима имамо уговор и преко сарадника компанија WAH и WAU на терену, аутоматски сте сагласни да те треће стране могу обрађивати ваше податке као обрађивачи података за WAH/WAU (респективно).

3.2 Можемо да пренесемо или да дамо на коришћење ваше податке нашим повезаним компанијама у оквиру или ван Европске уније. Када нам дате своје податке прихватате и слажете се с тим да можемо проследити ваше личне податке нашим повезаним компанијама.

3.3 Ваше податке можемо проследити и државним органима или извршним органима државе на њихов захтев и само уколико то захтева важећи закон.

3.4 Преко нашег сајта омогућавамо приступ одређеним понудама треће стране. Уколико се одлучите да прихватите дату понуду (као што је осигурање, услуге превоза, потврда путем SMS поруке, итд.) треће стране, обелоданићемо ваше контакт податке, податке за наплату и друге информације трећој страни која је изнела понуду у мери која је потребна датој страни, а наручивањем датих услуга, изричито се слажете са обелодањивањем ваших података без додатног обавештења. Приликом прослеђивања ваших личних података, учинићемо све што можемо како бисмо испоштовали применљиве законе, како бисмо осигурали да се треће стране придржавају истих, и добили све неопходне дозволе (ако су оне потребне).

3.5 Независне компаније које пружају услуге:

- у случају осигурања: AIG Europe Limited, London, (зграда AIG, 58 Fenchurch Street, London EC3M 4AB, Уједињено Краљевство) и одговарајуће локалне филијале (Belgian Branch, Bulgaria branch, Cyprus branch, branch for the Czech Republic, AIG Europe Limited sivuliike, France Branch, Greece Branch, Magyarországi Fióktelep, Irish branch, Rappresentanza Generale per l’Italia, AIG Europe Limited Netherlands, AIG Europe Limited (NUF), AIG Europe Limited Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością Oddział w Polsce, AIG Europe Limited (Sucursal en España), AIG Europe Limited UK Filial i Sverige AIG Europe Limited Londra - Sucursala Bucuresti Zurich Branch);

- у случају превоза: P-AIR Magyarország Kft. (1034 Будимпешта, улица Csillaghegyi 19-21., Мађарска, www.p-airbus.com)

- у случају резервације на одређеном лету, као што је наведено у систему за резервације: Travellink AB (Box 1108, SE 172 22 Sundbyberg, Шведска)

- у случају потврде путем SMS-а: 15below.com Ltd. (Lyndean House, 43-46 Queens Road, Brighton, BN1 3XB, UK, www.15below.com)

У случају услуга које пружају треће стране, могу важити и њихова правила о приватности. Молимо вас да директно прочитате правила о приватности на сајтовима датих трећих страна за више информација о њиховој пракси обраде података. У неким случајевима потребно је прихватити и наше и услове и одредбе треће стране да би се добила одговарајућа услуга.

4. Безбедност

4.1 Предузимамо разумне техничке и безбедносне мере како бисмо заштитили и безбедно ускладиштили ваше личне податке и како бисмо заштитили ваше личне податке од неовлашћеног приступа, употребе и измене или неовлашћеног брисања. Посебну пажњу обраћамо на безбедан пренос личних и финансијских података. Ови подаци се преносе са вашег рачунара на сервер за резервације компаније Wizz Air и/или WAU кроз шифроване канале уз подршку најсавременије технологије слоја безбедних прикључака (Secure Socket Layer –SSL).

4.2 Ако пренесемо податке у земљу ван Европске уније или Украјине, у складу са овим правилима, не можемо да гарантујемо да ће подаци бити заштићени у складу са законима и уредбама ЕУ или Украјине.

5. Коришћење ваших личних података у маркетиншке и друге сврхе

5.1 Трудимо се да посетиоцима нашег сајта понудимо оно што траже. Да бисмо постигли овај циљ, можемо да користимо ваше податке у аналитичке сврхе, ради побољшања квалитета, развоја услуге, побољшања перформанси сајта, мерења успеха наших рекламних кампања или пружања услуга по мери вашег упита. У ове сврхе можемо извршити пренос ваших података који се не могу повезати са вама лично, као што су, без ограничења, анонимни демографски подаци, понашање на мрежи нашим партнерима са којима смо у уговорном односу (нпр. независне компаније које пружају услуге и које су наведене у члану 3.5 или банкама које издају кредитне/дебитне картице које носе лого компаније WIZZ и посебне погодности). Неће доћи до обелодањивања таквих података трећим странама, осим у збирном облику који не омогућавају идентификацију особа.

5.2 Пријавом на билтен изричито сте сагласни – при чему сте упознати са адекватним подацима о обради података – да примате директна маркетиншка саопштења, укључујући и директни маркетинг или специјалне понуде компанија Wizz Air/WAU или наших уговорних партнера (нпр. банака које издају кредитне/дебитне картице које носе лого компаније WIZZ и посебне погодности). Да бисмо могли да вам шаљемо таква директна маркетиншка саопштења/специјалне понуде, обрађујемо следеће личне податке: име, адреса е-поште.

5.3 Пристанак је на добровољној основи. Можете се одјавити у сваком тренутку из било ког разлога, бесплатно и путем следећег линка: http://wizzair.com/sr-Cyrl-CS/NewsletterUnsubscribe , или путем линка који се налази у сваком билтену, односно променом жељених опција на вашем профилу Wizz.

6. Разно

6.1 Ако се региструјете на нашој веб страници, претпостављамо да сте задовољни што обрађујемо податке које нам дајете током процеса регистрације, не морате поново да достављате своје податке приликом обављања следеће резервације.

6.2 Када извршите резервацију добићете шифру потврде. Послаћемо вам је у поруци потврде на адресу ваше е-поште након резервисања. Саветујемо вам да никада и никоме не дајете своју шифру потврде. Уколико обелоданите своју шифру потврде другима, омогућавате им приступ вашим подацима из резервације и плану пута преко нашег система.

6.3 Ваши лични подаци и уговори склопљени од стране и између вас и компаније WAH или WAU (респективно) чувају се у нашем систему за резервације. Ако бисте желели да добијете информације о вашем запису о регистрацији путника или било којим подацима ускладиштеним од стране компаније WAH или WAU (респективно), о обради података и о компанијама које обрађују податке (ако постоје), или ако бисте желели да поднесете захтев за изменом или брисањем ваших података, контактирајте нас тако што ћете одабрати категорију „Општа питања/захтеви у погледу правила о приватности“ на адреси: http://wizzair.com/sr-Cyrl-CS/Claims .

6.4 Што се тиче било које обраде података која потпада под надлежност мађарског закона CXII из 2011. о информативном самоодређењу и слободи информација, на располагању су вам следећа права и правни лекови:

Имате право да захтевате информације о обради података и да захтевате исправку, брисање или блокирање личних података. Ако то меродавно право дозвољава, можете ставити приговор на обраду података. У неочекиваном случају да дође до кршења права у погледу личних података, можете се обратити Мађарској управи за надзор заштите података (Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság, 1125 Будимпешта, Szilágyi Erzsébet fasor 22/C.; телефон: +36-1+391-1400; телефакс: +36-1-391-1410; е-пошта: ugyfelszolgalat@naih.hu) или надлежном суду. Детаљна права и правни лекови наведени су у подпоглављима 13-17 и подпоглављу 30 Закона CXII из 2011. о информативном самоодређењу и слободи информација или у члану 8 Закона о заштити података.

6.5 Што се тиче било које обраде података од стране компаније WAU која потпада под надлежност Закона о личним подацима, можете се обратити Државној служби Украјине за питања заштите личних података (Державнa служба України з питань захисту персональних даних, ул. Марини Расковој 15, 02660 Кијев, Украјина; телефон: +38 044 5176800; факс: +38 044 5176800; е-пошта: info@zpd.gov.ua) до 31. децембра 2013, а од 1. јануара 2014 – комесару Народне Скупштине Украјине за људска права (Уповноважений Верховної Ради України з прав людини, ул. Институтска 21/8, 01008 Кијев, Украјина; телефон: +38 044 253-75-89; е-пошта: hotline@ombudsman.gov.ua) или надлежном суду.

6.6 Ваше личне податке обрађујемо у току временског периода неопходног за извршавање горе наведених активности или у току временског периода који прописују релевантни закони.

6.7 На сајту wizzair.com налазе се линкови према другим сајтовима ради ваше погодности и информисања. Напомена: власници и одговорни за ове сајтове могу бити друге компаније и организације са другачијим правилима о приватности и безбедности. Ни компанија WAH ни WAU нема контролу нити одговара за било коју информацију, материјал, производ или услугу који се налазе или којима се може приступити преко ових сајтова.

6.8 Током коришћења наше веб странице, ваш прегледач складишти колачиће на ваш уређај. Прочитајте више о колачићима које компанија Wizz Air/WAU користи тако што ћете кликнути овде . Ми складиштимо податке које шаљу ваш прегледач и уређај нашој веб страници током поступка резервације. Те податке ћемо користити само у збирном облику у статистичке сврхе и како бисмо омогућили даљи развој понуде наших услуга.

6.9 Правила о приватности ступају на снагу у новембру 2013.