Колачићи на интернет сајту Wizz Air-а

Колачиће користимо како бисмо вам пружили најбоље искуство навигације на нашем сајту. Уколико наставите да претражујете сајт компаније Wizz Air без промене подешавања за колачиће, претпоставићемо да пристајете да примате све колачиће на сајту компаније Wizz Air. У сваком тренутку можете променити подешавања за колачиће. Више информација можете наћи у нашим Правилима о колачићима.

Wizz Air

Wizz AirWizz

myWizz
myWizz
Чекирање
ДОДАЈ ТОРБУ
Наћи резервације

Унесите своје корисничко име (имејл адреса). Шаљемо нову лозинку на вашу регистровану имејл адресу.


Региструјте се

о компанији

кратка, али богата историја

План покретања компаније Wizz Air донесен је у јуну 2003. године, када се шесторо људи са широким експертским знањем у вези са авио индустријом, и успешних у другим индустријским гранама, удружило са Јозефом Верадијем, генералним директором компаније. За само три месеца, Wizz Air је постала регистрована компанија спремна за полетање.

Прво полетање се догодило 19. маја 2004. године из Катовица. Компанија Wizz Air данас има 21 оперативних база у региону: Гдањск, Лублин, Познањ, Катовице, Варшава и Вроцлав у Пољској, Будимпешта у Мађарској, Софија у Бугарској, Букурешт, Клуж-Напока, Таргу Муреш, Крајова и Темишвар у Румунији, Вилнијус у Литванији, Рига y Летонија, Кијев у Украјини,, Београд у Србији, Праг у Чешкој Републици, Тузла у Босни и Херцеговини и Косице у Словачкој, које нуде летове на преко 390 маршрута.

понуда услуга

Компанија Wizz Air је вредносно оријентисана авио компанија која се концентрише на иновације током целог путовања клијента. Наш циљ је да учинимо летове приступачним грађанима Средње и Источне Европе, као и да пружимо ново искуство путовања свим путницима у Европској унији. Користи се најновија технологија да би се осигурало да „Wizz Air искуство” буде изванредно у погледу услуга и односа квалитета и цене. Компанија Wizz Air нуди „једноставан модел услуга“, што значи: путовање без карата, употреба јефтинијих и временски ефикаснијих секундарних аеродрома, конфигурација кожних седишта која су сва у истој класи и понуда хране и пића на захтев која се додатно плаћа.

Компанија Wizz Air је предана у употреби нових авиона технолошки најбољих у класи, које одржавају неке од најреномиранијих компанија, као што је Lufthansa Technik. То омогућава компанији да стално одржава висок стандард услуга које пружа путницима. Компанија Wizz Air обавља летове младом флотом авиона Airbus A320 унутар којих се налази 180 кожних седишта.

аеродроми и мрежа

Компанија Wizz Air стално разматра могућности проширења своје мреже одредишта и пружа нискобуџетни авио превоз до и из Средње и Источне Европе. Компанија Wizz Air тренутно нуди летове на преко 390 маршрута у Европи. Мрежа се стално шири и уводе се нова одредишта. Компанија Wizz Air је предана остваривању најјефтиније базе у региону, а највећи утицај на то има избор аеродрома. Због тога компанија Wizz Air – када је то могуће – обавља летове до секундарних аеродрома, чији су трошкови јефтинији, што се огледа у цени, и који пружају љубазне и брзе услуге клијентима. Компанија Wizz Air је у сталним преговорима о успостављању мреже пословања на више аеродрома како би омогућила нискобуџетни авио превоз у Средњој и Источној Европи.

Да бисте проверили која авио компанија обавља ваш лет, кликните овде.

особље

У компанији Wizz Air, верујемо да су људи пресудни. Тим компаније Wizz Air, у авиону и на земљи, дели исту страст: страст за нашим послом. Тим компаније Wizz Air верује у високе етичке стандарде засноване на одличном тимском приступу. Данас, наша авио компанија запошљава предано особље из различитих земаља широм Европе. Захваљујући изразито преданом, професионалном и мултикултуралном руководећем тиму, вођство и мотивација су покретачке снаге и кључни фактор успеха у пословању које одликује компанију Wizz Air. Компанија Wizz Air тренутно запошљава више од 2200 људи.

Wizz Air флота

Wizz Air има нову флоту са једним типом авиона Airbus A320 и сва 63 авиона имају моторе International Aero Engine V-2500 и опремљени су са 180 удобних кожних седишта. Ови нови авиони представљају најновију технологију, што помаже у смањењу оперативних трошкова.

Wizz Air авиони на земљи

Airbus A320-200

Авион за кратке и средње линије

Димензије
Распон крила: 34,09 м (111 стопа и 10 инча)
Дужина: 37,57 м (123 стопе и 3 инча)
Висина: 11,76 м (38 стопа и 7 инча)
Погонска група 2 мотора IAE V2500-A5 компаније International Aero Engines
Тежина празног авиона 43.200 кг
Максимална тежина при полетању 71.500 кг
Посада лета 2
Стандардна кабинска посада 4
Капацитет седишта 180
Макс. брзина лета 903 км/ч (487 чворова)
Економична брзина лета 840 км/ч (454 чворова)
Долет приближно 3600 км
Капацитет горива 24.000 л

Адреса компаније

Wizz Air Hungary Ltd.
BUD International Airport Building 221
H-1185 Budapest
info@wizzair.com
Регистрациони суд је суд пештанског округа, рег. бр:01-09-964332
ПДВ бр. за ЕУ: HU13122605
Надзорни орган: Републичка управа за саобраћај
Управа цивилног ваздухопловства http://www.nkh.gov.hu/a-hatosagrol

1675 Budapest, Pf.: 41.