Колачићи на интернет сајту Wizz Air-а

Колачиће користимо како бисмо вам пружили најбоље искуство навигације на нашем сајту. Уколико наставите да претражујете сајт компаније Wizz Air без промене подешавања за колачиће, претпоставићемо да пристајете да примате све колачиће на сајту компаније Wizz Air. У сваком тренутку можете променити подешавања за колачиће. Више информација можете наћи у нашим Правилима о колачићима.

Wizz Air

Wizz AirWizz

myWizz
myWizz
Чекирање
ДОДАЈ ТОРБУ
Наћи резервације

Унесите своје корисничко име (имејл адреса). Шаљемо нову лозинку на вашу регистровану имејл адресу.


Региструјте се

о компанији

кратка, али богата историја

Идеја за оснивање Wizz Air-а настала је јуна 2003. када се шест особа са разноврсним знањем о авио-компанијама, као и запаженим достигнућима у различитим делатностима, удружило са Јозефом Варадијем, извршним директором компаније. Само три месеца касније Wizz Air је била регистрована компанија спремна за полетање.

Први авион је полетео 19. маја 2004. из Катовица. Данас Wizz Air у понуди има преко 410 маршрута из 22 базе у региону: Гдањск, Лублин, Познањ, Катовице, Варшава и Вроцлав у Пољској, Будимпешта и Дебрецин у Мађарској, Софија у Бугарској, Букурешт, Клуж-Напока, Таргу Муреш, Крајова и Темишвар у Румунији, Кијев у Украјини, Праг у Чешкој, Београд у Србији, Вилњус у Литванији, Скопље у Македонији, Рига у Летонији, Тузла у Босни и Херцеговини и Кошице у Словачкој.

После деценије стабилног раста, током које је постао највећа нискотарифна авио-компанија у Централној и Источној Европи, Wizz Air је успешно обавио иницијалну јавну понуду 25. фебруара 2015 и примљен је на Лондонску берзу. Компанија је сада на Лондонској берзи наведена под скраћеницом WIZZ.

Како би ишао у корак са захтевима путника, WIZZ је на 11. годишњицу, маја 2015. године, објавио потпуну обнову бренда и нову шему боја за авионе и тиме заузео место међу највећим европским авио-компанијама. WIZZ је прешао на нов, живописан и модеран изглед и стил, а неке од иницијатива покренутих у оквиру побољшања бренда су додела седишта, приоритетно укрцавање, побољшан систем цена карата и још много тога.

понуда услуга

Wizz Air је авио-компанија посвећена економичности и иновацијама у погледу сваког аспекта клијентовог путовања. Циљ нам је да понудимо приступачне летове грађанима Средње и Источне Европе, као и да свим путницима из Европске уније омогућимо нови доживљај летења. Користимо најновију технологију како бисмо били сигурни да ће „Wizz доживљај“ бити изванредан у погледу услуга и доброг квалитета по прихватљивој цени. Wizz Air нуди „једноставан модел услуга“, што значи: путовање без карата, коришћење секундарних аеродрома који су јефтинији и временски ефикаснији, јединствена класа са потпуно кожним седиштима и храна и пиће по наруџбини уз доплату.

Air Transport World, водећи часопис у овој грани делатности, прогласио је Wizz Air за Најбољу нискотарифну авио-компанију у 2016.

Wizz Air је посвећен коришћењу нових авиона са најбољом технологијом у класи, а одржавају их најцењеније компаније, као што је Lufthansa Technik. То омогућава компанији да одржи висок стандард услуга за путнике. Wizz Air има младу флоту авиона Airbus А320 са 180 кожних седишта и авиона A321ceo са 230 седишта.
Wizz Air је такође поручио 110 авиона Airbus A321neo, летелице са новим моделом мотора који ће по почетку испоруке 2019. додано смањити оперативне трошкове и емисију угљен-диоксида.

аеродроми и мрежа

Wizz Air увек разматра могућности за проширење мреже одредишта и омогућавање нискотарифног авионског превоз ка Средњој и Источној Европи и из ње. Wizz Air тренутно нуди летове на више од 410 маршрута у Европи и шире. Мрежа се стално проширује и уводе се нова одредишта. Wizz Air је посвећен постизању најнижих цена у региону, а избор аеродрома има пресудан утицај. То је разлог зашто Wizz Air користи комбинацију примарних, секундарних и регионалних аеродрома који су јефтинији, што се огледа у ценама WIZZ карата, и пружају љубазну и брзу корисничку услугу. Wizz Air је у сталним преговорима ради успостављања оперативне мреже на више аеродрома и омогућавања нискотарифног авионског превоза ка Средњој и Источној Европи и из ње.

особље

У Wizz Air-у верујемо да су људи од пресудног значаја. Чланови Wizz Air тима, како у авионима тако и на земљи, деле исту страст: страст за нашим послом. Wizz Air верује у високе етичке стандарде засноване на сјајном тимском духу. Наша авио-компанија данас упошљава посвећено особље из различитих земаља широм Европе. Захваљујући веома посвећеном, професионалном и мултикултурном управљачком тиму, лидерство и мотивација су покретачке снаге и кључни фактор успеха у начину пословања за који се Wizz залаже. Wizz Air тренутно упошљава више од 2600 људи.

Wizz Air fлота

Wizz Air има младу флоту са једним типом авиона, Airbus А320, укључујући авионе A320 и A321ceo. Wizz Air је почео са коришћењем авиона A321ceo у новембру 2015, а до 2018. ће набавити преко 20 додатних авиона тог модела. Wizz Air је од компаније Airbus поручио 110 авиона A321neo са новом технологијом, напредним системима и моторима који ће додатно смањити већ најповољније цене Wizz Air-а, али и емисију угљен-диоксида. Сви нови авиони имају „Sharklets“ терминезоне.

Airbus A320-200

Wizz Air авион A320 са новом шемом боја

Airbus A321 ceo

Wizz Air авион A 321ceo
Димензије A320-200 A321ceo
Распон крила: 35,80 m 35,80 m
Дужина: 37,57 m 44,51 m
Висина: 11,76 m 11,76 m
Мотори 2 × International Aero Engines IAE V2500-A5
Оперативна маса празног авиона 43.200 kg 48.500 kg
Максимална маса при узлетању 71.500 kg до 89.000 kg
Авионска посада 2 2
Стандардна кабинска посада 4 5
Број седишта 180 230
Макс. крстарећа брзина 903 km/h 903 km/h
Економична крстарећа брзина 840 km/h 840 km/h
Капацитет горива 24.000 l 24.000 l

Адреса компаније

Wizz Air Hungary Ltd.
Међународни аеродром BUD, зграда 221
H-1185 Будимпешта BUD
info@wizzair.com
Градски суд Будимпеште у својству регистра предузећа, рег.бр: 01-09-964332
ЕУ ПДВ број: HU13122605
Надзори орган: Републичка управа за саобраћај
Управа цивилног ваздухопловства http://www.nkh.gov.hu/a-hatosagrol
1675 Budapest, Pf.: 41.