Informacioni dhe shërbimet

Pyetjet më të shpeshta

Pyetjet më të shpeshta

Wizz Air nuk operon fluturime tranzit, por i ndihmon klientët të përfitojnë nga rrjeti i zgjeruar i WIZZ. Ne ju tregojmë destinacionet dhe ju udhëzojmë gjatë procesit të rezervimit, gjithçka që duhet të bëni është të planifikoni aventurën tuaj të radhës dhe të organizoni udhëtimin tuaj duke rezervuar dy fluturime nëpërmjet një aeroporti ndërmjetës brenda rrjetit tonë.

Rekomandimet MIX & MATCH Flights prezantohen ekskluzivisht në uebsajtin e Wizz Air. Mund të rezervoni një fluturim MIX & MATCH duke shkuar në wizzair.com, duke zgjedhur itinerarin dhe datat e preferuara në kutinë e kërkimit të rezervimit (Fluturimet MIX & MATCH janë shënuar me +1, p.sh. Talin +1) dhe duke ndjekur udhëzime të mëtejshme. Ju lutemi vini re se vetëm një udhëtim i plotë vajtje-ardhje mund të rezervohet nëpërmjet rekomandimeve të fluturimeve MIX & MATCH.

Së pari, do t'ju duhet të rezervoni udhëtimin e parë vajtje-ardhje nga aeroporti juaj i nisjes në aeroportin ndërmjetës dhe kthim. Pas kryerjes dhe pagesës së rezervimit të parë, do të drejtoheni në një faqe ku mund të kryeni rezervimin e dytë - një udhëtim vajtje-ardhje nga aeroporti ndërmjetës në destinacionin tuaj përfundimtar dhe kthim.

Politika e zakonshme e anulimit zbatohet për çdo rezervim të bërë nëpërmjet MIX & MATCH. Pasi është rezervuar/paguar një udhëtim vajtje-ardhje, ai nuk mund të anulohet falas edhe nëse udhëtimi tjetër vajtje-ardhje nuk është finalizuar. Çdo rezervim është i pavarur.

Për shembull, nëse dëshironi të bëni një udhëtim vajtje-ardhje nga Gran Canaria në Pragë nëpërmjet Romës, do t'ju duhet së pari të kryeni një rezervim Gran Canaria-Romë-Gran Canaria. Më pas, do të mund të krijoni dhe të paguani një rezervim Romë-Pragë-Romë.

Ju lutemi vini re se do të krijohen dy rezervime të veçanta vajtje-ardhje dhe do të merrni dy kode konfirmimi dhe emaile më vete.

Jo, vetëm rrugët e zgjedhura ofrohen nëpërmjet MIX & MATCH. Ju lutemi, kontrolloni të gjitha fluturimet MIX & MATCH aktualisht të disponueshme në kutinë e kërkimit në wizzair.com (rekomandimet MIX & MATCH janë shënuar me "[emri i destinacionit] +1").

Aktualisht, fluturimet MIX & MATCH mund të blihen vetëm me një pagesë me kartë bankare. Kur krijoni një rezervim, do t'ju duhet të bëni dy pagesa të veçanta, një për çdo udhëtim vajtje-ardhje.

Fluturimet MIX & MATCH ofrohen vetëm kur ofrohet koha optimale për të kryer të gjitha kontrollet në aeroport dhe procedurat e sigurisë. Të paktën 3 orë llogariten për transfertën. Ju lutemi vini re se ne nuk pranojmë asnjë përgjegjësi ose detyrim nëse nuk paraqiteni në kohën e duhur për checkin-in/imbarkimin në fluturimin tuaj të ardhshëm.

Ju duhet të regjistroheni për çdo pjesë të fluturimit dhe rezervim veçmas brenda kornizës kohore të zakonshme. Ju mund të regjistroheni në internet të paktën 30 ditë/24 orë përpara orarit të planifikuar të nisjes dhe deri në 3 orë përpara orarit të planifikuar të nisjes. Si alternativë, checkin-i në aeroport është i mundur me një tarifë shtesë, përveç nëse është blerë më parë shërbimi i checkin-it në aeroport. Ju lutemi vini re se checkin-i në internet do të hapet në orare të ndryshme për çdo fluturim. Për më shumë informacion: Checkin-i dhe imbarkimi.

Ju duhet të kryeni check-in në internet si për fluturimet ashtu edhe për rezervimet brenda orarit përkatës të hapjes dhe mbylljes së checkin-it. Ju lutemi vini re se disa aeroporte nuk e mbështesin checkin-in në internet dhe nuk lëshojnë karta elektronike imbarkimi. Në këtë rast, duhet të vizitoni sportelin e checkin-it në aeroportin përkatës (të nisjes ose ndërmjetës) për checkin falas. Për më shumë informacion dhe listën e aeroporteve me check-in falas: Checkin-i dhe imbarkimi.

Po, duhet të ndiqni procedurat e zakonshme të check-in dhe check-out për secilin nga dy fluturimet dhe rezervimet. Me fjalë të tjera, do t'ju duhet të kryeni checkin-in, të lini bagazhet tuaja të regjistruara, të kaloni kontrollin e sigurisë dhe pasaportës në aeroportin e nisjes, dhe më pas të kryeni check-ut dhe të merrni bagazhet tuaja të kontrolluara në aeroportin ndërmjetës. Pas kësaj, do t'ju duhet të bëni të njëjtën procedurë në aeroportin e ndërmjetësimit dhe të mbërritjes.

Nëse udhëtoni me bagazhe të regjistruara, do t'ju duhet të regjistroni bagazhin tuaj në çdo aeroport (pika e nisjes dhe ndërmjetësimit). Pas mbërritjes në aeroportin ndërmjetës, ju lutemi vazhdoni në zonën e marrjes të bagazheve, merrni bagazhet tuaja, dilni nga zona e tranzitit, regjistroni bagazhet tuaja për në fluturimin tjetër në sportelin e checkin-it të Wizz Air dhe vazhdoni përsëri te kontrolli i sigurisë dhe pasaportës për t'u imbarkuar përsëri në fluturimin e ardhshëm.

Po, në aeroportin ndërmjetës do t'ju duhet të dilni plotësisht nga zona e tranzitit dhe të kaloni përsëri kontrollet e sigurisë dhe të kontrollit të pasaportës për t'u imbarkuar në fluturimin tuaj të ardhshëm. Ju lutemi vini re se nëse për shkak të kontrolleve dhe vonesave të sigurisë ose të pasaportës nuk mund të imbarkoheni në asnjë prej fluturimeve, Wizz Air nuk do të rimbursojë, kompensojë ose ri-prenotojë fluturimet e humbura, duke përfshirë ato në vazhdim.

Në aeroportin ndërmjetës, do t'ju duhet t'i nënshtroheni procedurave të zakonshme të check-out dhe check-in, duke përfshirë sigurinë dhe kontrollin e pasaportave. Është përgjegjësi e pasagjerit që të ketë të gjitha dokumentet e nevojshme, përfshirë ato që lidhen me COVID-19, që kërkohen nga autoritetet kombëtare si në vendet ndërmjetëse ashtu edhe në ato të destinacionit. Ju lutemi vini re se mund t'ju nevojiten disa dokumente të veçanta ose viza që ju lejojnë të hyni në vendin ndërmjetës (mund të jenë të ndryshme nga dokumentet e transfertës ose tranzitit). Ju lutemi konsultohuni me autoritetet ose burimet zyrtare përpara se të udhëtoni. Përgatitni dokumentet para se të hipni në avion, pasi ato mund të kontrollohen në aeroport.

Ju lutemi vini re se Wizz Air nuk organizon ndonjë procedurë të veçantë për pasagjerët e fluturimeve MIX & MATCH dhe kërkon një dokument të vlefshëm udhëtimi dhe një kartë imbarkimi për të gjithë pasagjerët, duke përfshirë fëmijët dhe foshnjat si për vendet ndërmjetëse ashtu edhepër vendet edestinacionit.

Jo, Wizz Air nuk ofron fluturime fleksibël. Fluturimet MIX & MATCH ju sugjerohen, duke marrë parasysh kohën optimale për të përfunduar të gjitha procedurat e checkin-it dhe sigurisë në aeroport (të paktën 3 orë). Ju lutemi vini re se nëse për shkak të kontrolleve dhe vonesave të sigurisë ose të pasaportës nuk mund të imbarkoheni në asnjë prej fluturimeve, Wizz Air nuk do të rimbursojë, kompensojë ose ri-prenotojë fluturimet e humbura, duke përfshirë ato në vazhdim.

Po, përfitimet e Wizz Discount Club ofrohen për Fluturimet MIX & MATCH.

Po, ju mund të kërkoni asistencë speciale për të dy fluturimet gjatë krijimit të rezervimit ose më vonë në Llogarinë tuaj WIZZ të paktën 48 orë përpara nisjes së fluturimit. Vini re se duhet të kërkoni asistencë speciale për çdo fluturim veç e veç. Ju lutemi kontaktoni me Call Center-in lokal për asistencë speciale për të konfirmuar kërkesën për ndihmë. Për më shumë informacion: Asistenca speciale për fluturimet e ndërprera dhe pasagjerët me aftësi të kufizuara.

Po, të dy rezervimet janë të pavarura. Në rast se nuk arrini të imbarkoheni në fluturimin e nisjes për në aeroportin ndërmjetës, mund të hipni sërish në fluturimin nga aeroporti ndërmjetës në atë të destinacionit.