Keni një shfletues shumë të vjetër interneti
Ne nuk e mbështesim këtë version të shfletuesit tuaj!
Këtë faqe po e shikoni pasi kemi pikasur një shfletues të vjetër ose të pambështetur interneti. Për të vijuar shfletimin në wizzair.com dhe për të pasur një përdorim optimal gjatë shfletimit, ju rekomandojmë të përditësoni shfletuesin e internetit.
Këto janë rekomandimet tona:
Mozilla Firefox
Shkarkim falas
Google Chrome
Shkarkim falas

Informacioni dhe shërbimet

backpack

BAGAZH DORE

Kushtet e lejimit: Në bord

MAKS. 10 KG

Me rrota: Lejohet/Jo e detyruar

40×30×20 cm*

FALAS

* Duhet të futet nën ndenjësen përpara jush; mund të jetë çantë laptopi, kuletë grash apo çantë e vogël shpine

Cabin Baggage New

VALIXHE ME RROTA

Kushtet e lejimit: Në bord

MAKS. 10 KG

Me rrota: Lejohet/Jo e detyruar

55×40×23 cm*

PËR BLERJEWITH WIZZ PRIORITY

* Duhet të futet në hapësirën në tavan

check-in-baggage-lacb-v2

ÇANTË E REGJISTRUAR

* Deri në 6 bagazhe të regjistruara për pasagjer

Kushtet e lejimit: Regjistruar

MAKS. 10 KG, 20 KG, 26 KG OSE 32 KG

Me rrota: Lejohet/Jo e detyruar

149×119×171 cm*

PËR BLERJE

Accordions

Kur fluturoni me WIZZ, secili person mund të sjellë:

 • Një bagazh dore falas (përmasat maks. 40×30×20 cm, 10 kg) për t’u vendosur nën ndenjëse.
 • Një tjetër bagazh më të madh dore, të cilin ne e quajmë “valixhe me rrota” (me ose pa rrota), që e përfitoni kur shtoni WIZZ Priority.
 • Deri në gjashtë bagazhe të regjistruara: maksimumi tri, mund të blihen në internet në wizzair.com ose përmes qendrës telefonike, ndërsa të tjerat mund të blihen në aeroport.
 • Artikujt duty-free të blerë në aeroport pas kontrollit të sigurisë.

WIZZ Priority

Merrni dy bagazhe në bord: një në ndarjen e posaçme nën tavan/një nën ndenjëse

Nëse blini shërbimin WIZZ Priority (ose keni të drejtën për WIZZ Priority me paketat WIZZ Privilege Pass, WIZZ GO ose WIZZ Plus), ju gëzoni të drejtën për një bagazh dore falas (përmasat maks. 40×30×20 cm*) dhe një "valixhe shtesë me rrota" (maks. 55×40×23 cm*; me ose pa rrota, por duhet të mbeteni brenda kuotave të përmasave dhe të peshës). Është e garantuar që mund të merrni të dyja bagazhet me vete në zonën e kabinës, përveçse kur është e pamundur për arsye operative.

Pasagjerët pa WIZZ Priority

Një bagazh dore falas

Pasagjerët kanë të drejtë të udhëtojnë me një bagazh dore falas (përmasat maks. 40×30×20 cm). Nëse nuk blini WIZZ Priority dhe bagazhi i dorës tejkalon këto përmasa, do të tarifoheni me tarifë mbimadhësie në aeroport.

Lëngjet mund të transportohen në bord vetëm në enë maksimumi 100 ml, të paketuar në një qese plastike transparente, të rimbyllshme, 1-litërshe, me përmasa 20x20 cm. Bagazhi juaj do të kontrollohet në aeroport.

Artikujt shtesë në bord

Ju mund të merrni artikujt e mëposhtëm falas në bord:

 • një pallto ose batanije
 • telefon celular
 • material për lexim gjatë fluturimit
 • për fëmijët nën dy vjeç: ushqim për kohëzgjatjen e fluturimit dhe një karrocë të palosshme për foshnja apo djep të vogël (mund të merren deri te dera ose shkallët e avionit)
 • një palë për pasagjerët me invaliditet

Kuota për blerje bagazhesh

Mund të blini bagazhe të mëtejshme, gjatë apo pas rezervimit, në faqen e përmbledhjes së fluturimit tuaj!

 • përndryshe, blijini gjatë procesit të checkin-it në internet deri në tri orë përpara nisjes. Gjithashtu mund të paguani në aeroport kur të mbërrini, por tarifat do të jenë shumë më të larta. Rekomandojmë të rezervoni në internet nëse mundeni.

Madhësia dhe pesha

Bagazhet tuaja të regjistruara nuk mund të jenë më të mëdha se:

 • Gjerësia: 149 cm
 • Lartësia: 119 cm
 • Gjatësia: 171 cm

Llojet e regjistruara të bagazheve:

 • 10 kg bagazh i regjistruar
 • 20 kg bagazh i regjistruar
 • 26 kg bagazh i regjistruar
 • 32 kg bagazh i regjistruar

Mund të regjistroni deri në 6 njësi bagazhi të regjistruar. Wizz Air po prezanton një lloj të ri bagazhi të regjistruar me peshë të lejuar 10 kg, krahas opsioneve ekzistuese prej 20 dhe 32 kg. Ju mund të regjistroni maksimumi 1 bagazh prej 10 kg, 6 bagazhe prej 20 kg ose 6 bagazhe prej 32 kg. Nga interneti nuk mund të kryhen kombinime të tjera të bagazheve të regjistruara.

Një karrocë me ose pa palosje për fëmijë mund të regjistrohet falas për çdo fëmijë të vogël

Kthejeni bagazhin e dorës në bagazh të regjistruar!

Nëse ju nevojitet më shumë hapësirë, mund të shtoni bagazh të regjistruar në rezervim duke paguar një tarifë bagazhi. Mund të shtoni deri në tre artikuj bagazhi të regjistruar në internet dhe tre artikuj të tjerë në aeroport.

 • blini bagazh të regjistruar kur rezervoni fluturimin
 • ose, shtoni bagazh të regjistruar në faqen e përmbledhjes së fluturimit deri në tri orë përpara nisjes

Ju mund të udhëtoni me shumë bagazhe.

 • regjistroni deri në gjashtë artikuj bagazhi për fluturim – me tarifat e bagazheve që aplikohen për secilin artikull
 • paguani për tre artikujt e parë në internet dhe nëse keni më shumë, mund të paguani për pjesën tjetër në aeroport
Aplikohen tarifa më të larta për bagazhet për çdo copë bagazhi shtesë të regjistruar të blerë në aeroport. Peshojini çantat përpara se të mbërrini, pasi në aeroport aplikohet një tarifë shtesë prej [baggage-excess-weight-charge location=Airport]/kg nëse çanta juaj peshon nga 10 kg deri 20 kg, si dhe nga 20 kg deri 32 kg

Në aeroporte të caktuara, tarifa përkatëse e bagazhit mund të paguhet vetëm duke përdorur kartë krediti ose debiti:

 • Bërno (BRQ)
 • "Beauvais" i Parisit (BVA)
 • Këln (CGN)
 • Donetsk (DOK)
 • Dortmund (DTM)
 • Grenobël (GNB)
 • Haugesund (HAU)
 • Karkiv (HRK)
 • "Zhulyany" i Kievit (IEV)
 • Kristiansand (KRS)
 • Malmo (MMX)
 • "Malpensa" i Milanos (MXP)
 • Pizë (PSA)
 • Stavanger (SVG)
 • Trondhajm (TRD)
 • "Sandefjord Torp" i Oslos (TRF)
 • Moskë (VKO)

Sigurohuni që në bagazhin e regjistruar të mos keni asnjë nga artikujt e mëposhtëm:

 • para, letra me vlerë
 • bizhuteri, metale të çmuara, gurë të çmuar dhe gjysmë të çmuar
 • kompjuterë, kamera, video kamera, telefona celularë ose pajisje të tjera elektronike dhe aksesorë të tyre
 • dokumente zyrtare, biznesi ose private
 • dokumente udhëtimi ose identiteti
 • çelësa
 • lëngje
 • ilaçe
 • vepra arti dhe artizanati
 • artikuj delikatë

Në rast se bagazhi i regjistruar përmban ndonjë prej artikujve të listuar më lart, WIZZ nuk mund të mbahet përgjegjës për humbje, dëmtim apo vonesë.

Disa aeroporte mund të kenë kufizime të mëtejshme rreth artikujve që mund të transportohen në bagazhet e dorës dhe/ose në bagazhet e regjistruara. Në këto raste mbizotërojnë rregulloret e aeroportit.

Artikujt e kufizuar

Për arsye shëndeti dhe sigurie, nuk mund t’i sjellim artikujt në bord nëse ato:

 • mund të rrezikojnë aeroplanin, personat ose pronën në aeroplan
 • mund të dëmtohen gjatë transportit
 • artikujt e paketuar në mënyrë të papërshtatshme
 • artikujt e ndaluar nga ligjet në fuqi, rregulloret ose urdhrat e një shteti te i cili fluturohet, kryhet nisja ose mbi të cilin kalohet
 • nuk është i përshtatshëm për transport për shkak të peshës, madhësisë ose karakteristikave të tjera
 • mund të bezdisë ose shkaktojë shqetësime personave në bord
 • armët e zjarrit, municionet dhe eksplozivët duke përfshirë armët e gjuetisë për qëllime sportive
 • çdo artikull apo substancë që duket si armë zjarri, municion apo eksploziv
 • substancat e ndezshme (përveç: pijeve alkoolike, spërkatësve për flokët, parfumit, kolonjës)
 • lëndët radioaktive
 • gazi i kondensuar (përveç: gazit CO2 që përdoret për lëvizjen e gjymtyrëve artificiale; kontejnerët e gazit të ndezshëm që përdoret për jelekët e shpëtimit me fryrje automatike);
 • substancat helmuese ose infektive
 • substancat gërryese (përveç: merkurit në termometra, barometra, në baterinë e karrocave të invalidëve)
 • valixhet e sigurisë, çantat ose valixhet e biznesit me pajisje alarmi të integruara që përmbajnë bateri me litium ose materiale piroteknike
 • artikujt dhe materialet që rrezikojnë sigurinë ose jetën, shëndetin, integritetin trupor ose pronën e personave në bord
 • çdo artikull ose material që është i ndaluar sipas rregullave dhe rregulloreve të vendeve të prekura nga transporti
 • çdo artikull që nuk është i përshtatshëm për transport për shkak të peshës, madhësisë ose karakteristikave të tjera
 • mbetjet mortore të trupave njerëzorë
 • ngjitëse ose bojë
 • çdo artikull i specifikuar në “Udhëzimet teknike për transportin e sigurt të mallrave të rrezikshme me rrugë ajrore” të International Civil Aviation Organization (ICAO) dhe “Rregulloret për mallrat e rrezikshme” të International Air Transport Association (IATA)

Nëse keni paketuar ndonjë prej këtyre artikujve, mund të mos jemi në gjendje t’ju regjistrojmë bagazhin. Nëse ende keni pyetje, thjesht na pyesni përpara se të paketoni!

Është përgjegjësia e pasagjerit që t’u përgjigjet të gjitha kërkesave nga autoritetet e sigurisë, nëse kërkohet. Nëse një copë bagazhi nuk transportohet për shkak se pasagjeri nuk ka plotësuar kërkesat nga siguria, Wizz Air nuk do të mbahet përgjegjës për kostot shoqëruese.

Për sigurinë e të gjithëve, të gjitha fluturimet tona ndjekin këto kufizime të vendosura nga qeveritë rreth lëngjeve në bagazhin e kabinës:

 • lëngu ndodhet në një enë me vëllim maksimal 100 ml
 • të gjitha enët që arrijnë vëllimin maksimal prej 100ml mund të vendosen lehtë në një qese plastike 1 litërshe me dimensione 20 x 20 cm, që mund të rimbyllet
 • qesja plastike duhet të paraqitet veçmas te kontrolli i sigurisë
 • çdo lëng që nuk plotëson kërkesat e listuara më lart do të hidhet te kontrolli i sigurisë, prandaj tregoni kujdes kur paketoni bagazhin tuaj

Transportojini pajisjet tuaja sportive me WIZZ kundrejt një tarife shtesë për pajisjet sportive! Mund të transportohen artikujt e mëposhtëm:

 • ski, snoubord, pajisje golfi, çanta golfi të paketuara
 • shkopinjtë e kërcimit së larti mund të pranohen për transport vetëm nëse janë të paketuar në çanta tekstili
 • biçikletat e paketuara në çanta udhëtimi për biçikleta me rrotat dhe pedalet të hequra dhe timonin të kthyer paralelisht ose të paketuar me karton, me kusht që rrotat të jenë të shfryra
 • pajisjet e zhytjes me bombolat e zhytjes bosh, me burimin e energjisë të hequr ose çelësat në pozicion "OFF"
 • brirët ose trofetë me certifikatë të vlefshme mjekësore 

Vini re se nuk mund të ofrojmë material paketimi. Sigurohuni që t’i paketoni pajisjet sportive sipas kërkesave të lartpërmendura. Nëse nuk kanë paketimin e duhur, ne nuk mund t’i transportojmë.

Deklarimi i posaçëm

1. Wizz Air ju ofron mundësinë të caktoni kuota më të larta sigurie për bagazhet e regjistruara (duke iu referuar këtu bagazheve, jo artikujve të përfshira në bagazhe).

2. Nëse dëshironi të bëni deklarim të posaçëm për kuotë më të lartë detyrimi, duhet të plotësoni formularin e deklarimit për vlerë të lartë dhe të paguani tarifat përkatëse që i ngrenë kuotat e detyrimit të operatorit deri në vlerën e deklaruar, por nuk tejkalojnë shumën maksimale prej 2500 EUR (e barasvlershme me rreth 2010 SDR) për bagazh të regjistruar. Tarifatpërkatëse ofrohen në wizzair.com

3. Formulari i deklarimit për vlerë të lartë duhet plotësuar e dorëzuar tek operatori i sportelit të checkin-it dhe tarifat përkatëse duhen paguar në aeroport. Formulari i deklarimit për vlerë të lartë ofrohetkëtu, keni mundësinë ta merrni në shtëpi dhe ta plotësoni përpara mbërritjes në aeroport. Formulari ofrohet dhe te sporteli i operatorit të checkin-it.

4. Deklarimi për vlerë të lartë nuk mund të kryhet te kioskat e lënies së bagazheve.

5. Formulari i deklarimit për vlerë të lartë do të pranohet vetëm pas verifikimit nga operatori aeroportual në vend. Wizz Air ruan të drejtën ta kontrollojë artikullin e deklaruar përpara nisjes.

6. Në rast dëmtimi apo humbjeje të bagazhit duhet të ndiqni procedurat për të gjitha bagazhet në përputhje me kushtet e përgjithshme të transportit. Për më shumë informacion lexoni "Bagazhet e humbura dhe të dëmtuara".

7. Kushtet e përgjithshme të transportit të Wizz Air vlejnë për bagazhet e transportuara me deklarim për vlerë të lartë, gjithnjë që për sa i përket detyrimit, ky të jetë i kufizuar në shumën maksimale prej 2500 EUR (baras me afro 2010 SDR) për bagazh të regjistruar.

8. Në rast se deklarohen më shumë se 1 bagazhe si artikuj me vlerë të lartë, duhet plotësuar nga një formular më vete për çdo bagazh të regjistruar.

9. Në rast dëmtimi/pretendimi duhet të të paraqisni evidencë të vlerës (faturën e blerjes) për artikullin e përmendur.

10. Deklarimi për vlerë të lartë është i vlefshëm për një fluturim të vazhduar në një drejtim. Në rast fluturimesh kthimi, formulari i deklarimit për vlerë të lartë duhet plotësuar për të dyja fluturimet veçmas.

11. Në rast dëmtimesh, Wizz Air rimburson shpenzimet e riparimit për bagazhin e prekur. Nëse bagazhi nuk mund të riparohet, Wizz Air ju rimburson për vlerën e drejtë të tregut deri në shumën e përmendur në formularin e deklarimit për vlerë të lartë. Vlera e drejtë e tregut do të jetë kostoja e zëvendësimit të artikujve minus amortizimin për vjetërsi dhe konsumimin normal nga përdorimi.

Kafshët nuk lejohen në bord, përveç qenve asistues. Mos harroni të paketoni dokumentet e nevojshme të udhëtimit për qenin tuaj asistues: këto duhet të jenë në përputhje me rregulloret e vendeve që do të vizitoni.

Të ngjashme

Qentë asistues

Kafshët për mbështetje emocionale nuk pranohen në fluturimet e Wizz Air.

Ju mund të sillni në bord një kasë instrumenti muzikor që ka gjatësi maksimale prej 80 cm. Përmasat e tjera të valixhes nuk duhet të tejkalojnë 40×23 cm.

 • instrumentin muzikor mund ta merrni me vete në bord vetëm nëse keni blerë WIZZ Priority për prenotimin tuaj, çka ju lejon të merrni instrument muzikor në vend të valixhes me rrota
 • shembuj instrumentesh të tilla janë violinat, violat, flautet, klarinetat, trombat, ukulelet
 • çanta e instrumentit muzikor duhet vendosur në matësin e bagazheve të dorës: gjerësia dhe thellësia duhet të përshtaten dhe lartësia duhet të jetë më pak se afro 1,5 herë sa lartësia e lejuar
 • instrumenti i vogël muzikor është bagazhi juaj i kabinës dhe nuk mund të transportohet bagazh tjetër në kabinë
 • instrumenti muzikor duhet të vendoset në seksionin mbi kokë
 • instrumentet muzikore që nuk përputhen me përmasat e mësipërme dhe nuk mund të transportohen si bagazh i regjistruar, mund të transportohen në ndenjësen e avionit pasi të blini ndenjësen
 • rezervimi mund të kryhet gjithashtu në internet: vendosni “EXST” në fushën e emrit dhe mbiemrin e pasagjerit në fushën e mbiemrit
 • për arsye sigurie instrumentet e transportuara në ndenjëse shtesë në kabinë nuk mund të vendosen në radhët daljeve të emergjencës dhe në radhën e parë, dhe duhet të vendosen në një ndenjëse dritareje
 • instrumentet më të mëdha se violonçeli (p.sh. bas i dyfishtë, harpë etj.) duhet të regjistrohen me etiketën “Lëshim i kufizuar”.

Etiketat "Limited Release (Qarkullim i kufizuar)"

Bagazhet e dëmtuara, delikate, masive, të papaketuara siç duhet, me regjistrim të vonuar dhe mbimadhësi do të pranohen për transport vetëm me etiketë bagazhi "Limited Release (Qarkullim i kufizuar)". Wizz Air nuk mund të pranojë përgjegjësinë për këta artikuj.

Bagazhi diplomatik ose çdo lloj bagazhi me kyç diplomatik duhet të shoqërohet nga korrieri diplomatik gjatë të gjithë udhëtimit dhe duhet të deklarohet si bagazh diplomatik. Bagazhi diplomatik duhet të transportohet gjithmonë si bagazh i paregjistruar pavarësisht madhësisë, karakteristikave të veçanta dhe procedurës së kërkuar speciale të trajtimit. 

Nëse madhësia ose karakteristikat e bagazhit diplomatik nuk lejojnë transportimin e tij në kabinë, ai mund të shtohet në vendin e mbajtjes së bagazheve, por do të konsiderohet si bagazh i paregjistruar sepse ne nuk mund të marrim përsipër përgjegjësinë për të. Në këtë rast korrieri duhet të jetë i pranishëm gjatë të gjithë procesit të ngarkimit dhe të shkarkimit të çantës diplomatike, sepse ai/ajo është përgjegjës/e për të.

Nëse një bateri litiumi mund të transportohet apo jo me linjë ajrore, kjo varet nga vlera e saj nominale në vat-orë (Wh) (për bateri me jone litiumi, të karikueshme) ose nga përmbajtja e litiumit në gramë (për bateri me metal litiumi, të pakarikueshme).

Kur transportoni pajisje elektronike konsumi (orë, makina llogaritëse, aparate fotografike, celularë, laptopë, kamera etj.) që përmbajnë bateri me litium ose jone litiumi, bateritë rezervë duhet të mbrohen individualisht për të parandaluar qarkun e shkurtër (duke i vendosur në paketimin origjinal të shitësit ose duke u izoluar kontaktet, p.sh. duke ngjitur shirit mbi kontaktet e ekspozuara ose duke e vendosur secilën bateri në një qese të veçantë plastike ose çantë mbrojtëse) dhe duke e transportuar vetëm në bagazh kabine.

Mos i vendosni bateritë rezervë në bagazhin tuaj të regjistruar!

Gjithashtu, çdo bateri e instaluar ose rezervë nuk duhet të tejkalojë sa vijon:

 • Bateritë me metal litium ose aliazh litium nuk mund të përmbajnë më shumë se 2 gram litium.
 • Bateritë me jone litiumi nuk mund të kenë vlerësim Watt për orë më shumë se 100 Wh.

Bateritë me jone litiumi që tejkalojnë vlerën nominale prej 100 Wh, por që nuk tejkalojnë 160 Wh, mund të transportohen si bateri rezervë ose në pajisje vetëm në bagazhin e kabinës, pas miratimit nga Wizz Air.

Nuk lejohet transporti për person i më shumë se dy (2) baterive rezervë të mbrojtura individualisht me vlerë nominale mes 100 dhe 160 Wh.


Artikujt
Bagazhi i dorës
Bagazhi i regjistruar (në mbajtje)
Me vete në trup
Kërkohet miratimi i linjës ajrore

Pajisje portative elektronike që përmbajnë bateri me jone litiumi
mbi vlerën nominale të vat-orëve prej 100 Wh, por që nuk tejkalojnë
160 Wh kur mbahen për përdorim personal.

Duhet të mbahet vetëm si bagazh dore. Duhen marrë masat
për të parandaluar aktivizimin e paqëllimshëm dhe për mbrojtje nga dëmtimi,
dhe pajisja duhet të fiket plotësisht
(të mos jetë në gjendje pasive apo në fikje të pjesshme).

Pajisjet e mëdha portative elektronike si laptopët dhe tabletat
nuk duhen paketuar pranë spërkatësve nën presion apo parfumeve.

PoJoPoJo

Pajisje portative elektronike me energji nga pila elektrokimike si p.sh. aparate fotografike,
celularë, laptopë dhe kamera.

Pilat elektrokimike që përmbajnë lëndë djegëse lejohen vetëm në bagazhin e dorës.

Fishekët e pilave elektrokimike lejohen vetëm nëse përmbajnë lëngje të djegshme,
substanca gërryese, gaz të djegshëm të lëngëzuar, substanca reaktive ndaj ujit
ose hidrogjen në hidrur metali.

PoJoPoJo

Pajisjet elektronike portative si p.sh. orët, makinat
llogaritëse, aparatet fotografike, celularët, laptopët, kamerat
kur mbahen për përdorim personal.

Çdo bateri e instaluar ose rezervë nuk duhet të tejkalojë sa vijon:

 • bateritë me metal litiumi, përmbajtje litiumi prej
  jo më shumë se 2 gramë; ose
 • bateritë me jone litiumi, vlerë nominale vat-orësh prej
  jo më shumë se 100 Wh.

Duhet të mbahet vetëm në bagazh dore. Nëse një pajisje mbahet në
bagazh të regjistruar, duhen marrë masa për të parandaluar
aktivizimin e paqëllimshëm dhe për mbrojtjen nga dëmet. Pajisja duhet të fiket plotësisht (të mos jetë në gjendje pasive apo në fikje të pjesshme).

Pajisjet elektronike portative (duke përfshirë pajisjet mjekësore) që përmbajnë
pila apo bateri me metal litiumi apo jone litiumi (artikujt që përmbajnë
pila apo bateri me metal litiumi apo jone litiumi, synimi kryesor i të cilave
është t'i japin energji një pajisjeje tjetër, duhen
transportuar si bateri rezervë).

PoPoPoJo

Pajisje elektronike portative që përmbajnë një bateri të paderdhshme
në zbatim të dispozitës së posaçme A67 të udhëzimeve teknike të ICAO.

Linja juaj ajrore duhet të jetë në gjendje t'ju ndihmojë përpara se të udhëtoni.

Bateria nuk duhet të ketë voltazh më të lartë se 12 voltë dhe as
vlerë nominale vat-orësh më të lartë se 100 Wh.

Pajisja duhet të mbrohet nga aktivizimi i paqëllimshëm
ose bateria duhet hequr dhe i duhen izoluar kontaktet e ekspozuara
.

PoPoJoJo

Pajisjet elektronike duhanpirëse me bateri
(p.sh. cigaret elektronike, purot elektronike, llullat elektronike, avulluesit personalë,
aparatet e përçimit të nikotinës).

Transportohen nga pasagjerët ose ekuipazhi për përdorim personal.

Përmbajtja e baterive të metalit të litiumit nuk duhet të tejkalojë
2 gms. Bateritë me jone litiumi nuk duhet të tejkalojnë
vlerën nominale të vat-orëve prej 100 Wh.

Rikarikimi i pajisjeve dhe/ose i baterive në bordin e avionit është
i ndaluar.

PoJoPoJo
Vini re se bateritë normale me jone litiumi të laptopit kanë një kapacitet prej rreth 53 Wh.

Hiri i mbetjeve mortore mund të transportohet në avion për sa kohë që është i paketuar mirë në një enë të përshtatshme. Në aeroport duhet të paraqitet certifikata e vdekjes dhe certifikata e krematoriumit. Hiri mund të transportohet vetëm si bagazh kabine.

Në rastin e rrallë kur bagazhi juaj humbet, dëmtohet apo vonohet, mund të dorëzoni një raport pas mbërritjes në destinacionin tuaj.

 • vizitoni sportelin e Kërkimit të bagazheve ose të Bagazheve të humbura, në zonën e tranzitit, ku mund t’ju ndihmojmë të plotësoni menjëherë Raportin e parregullsive në pronë (Property Irregularity Report - PIR) direkt
 • nëse nuk depozitohet raport në aeroportin e destinacionit, ne nuk mund të pranojmë përgjegjësinë
 • nëse bagazhi nuk gjendet brenda 21 ditëve nga raportimi në aeroportin e destinacionit, Wizz Air do të jetë përgjegjës për humbjen
 • ne nuk mund të jemi përgjegjës për bagazhet e identifikuara gabimisht nga një pasagjer tjetër – të gjitha kostot janë përgjegjësi e pasagjerit të përfshirë

Për të kthyer bagazhin e trajtuar gabimisht te pronari i tij sa më shpejt të jetë e mundur, të gjithë artikujt e bagazhit duhet të shënohen me emrin e pasagjerit, inicialet dhe adresën e tij përpara checkin-it.

Bagazhi i regjistruar, kur është e mundur, do të transportohet në të njëjtin avion si pronari i tij. Për arsye sigurie ose operacionale, bagazhi i regjistruar mund të transportohet në një fluturim tjetër. Në këto raste, Wizz Air nuk mund të konsiderohet përgjegjës për vonesën e bagazhit.

Bagazhi i dëmtuar

Ne marrim përsipër përgjegjësinë për dëmtimin në mënyrat e mëposhtme:

 • nëse ishte e pamundur të dallonit dëmin apo vjedhjen pas mbërritjes, ju duhet të bëni një raportim në aeroport brenda shtatë ditëve nga mbërritja juaj
 • nëse bagazhi nuk mbërrin me fluturimin tuaj dhe ju e merrni të dëmtuar ose të vjedhur, ju mund të bëni një raportim me shkrim brenda 21 ditëve pas dorëzimit të bagazhit
 • nëse bagazhi është paketuar në mënyrë të papërshtatshme, përgjegjësia do të jetë e reduktuar
 • raportoni dëmtimin e bagazhit të kabinës (duke përfshirë veshjet) në bord ose përpara se të largoheni nga zona e tranzitit

Paraqitja e kërkesave dhe ankesave

Kërkesat mund të paraqiten me shkrim te Divizioni i Kërkesave të Wizz Air ose te kompania e sigurimit nëse e bëni kërkesën direkt.

Për të na ndihmuar me përpunimin e shpejtë të kërkesës suaj, bashkëlidhni një kopje të "Cabin Report (Raporti i kabinës)" ose të "Property Irregularity Report (Raporti i parregullsive në pronë)" që ju është dhënë në bord ose në aeroport kur keni bërë raportimin për vonesën, dëmtimin ose vjedhjen. Jepni edhe të dhënat tuaja të kontaktit dhe të llogarisë bankare ku mund të transferohet dëmshpërblimi (nëse do të ketë një të tillë).

Të ngjashme

Ankesat mund t’i dërgohen Departamentit të Marrëdhënieve me Klientin të Wizz Air duke dërguar një formular ankese.

WIZZ offers the following amenities to those flying with small children to make your trip more comfortable:

 • Extra personal item on board (40 x 30 x 20 cm)
 • Free priority boarding for 2 adults (and unlimited number of kids) per one travelling infant*
 • A foldable baby stroller or a small foldable travel cot free of charge (will be loaded in aircraft hold)
 • Seat selection to make sure that your whole family sits together (for an extra fee)
 • WIZZ Café -snacks and drinks onboard for purchase
 • WIZZ Boutique selection, including toys and small gifts
 • Free car seat on board for infants only if you purchase an additional seat (take a car seat onboard)

Pyetjet më të shpeshta

Pyetjet më të shpeshta

Po, mund të merrni në bord pa pagesë artikujt e mëposhtëm vetjakë: një pallto apo batanije, celular, material për lexim gjatë fluturimit; produkte nga dyqanet e çliruara nga taksat (duty-free); për fëmijët nën dy vjeç: ushqim për kohëzgjatjen e fluturimit; një palë paterica për pasagjerët me invaliditet.

Valixhja me rrota do të mbahet në seksionin e mallrave, pa pagesë, dhe mund ta merrni në konvejerin e bagazheve në aeroportin e mbërritjes.

Po, nëse bagazhi juaj i dorës është saktësisht sa apo nën përmasat 40×30×20 cm dhe maks. 10 kg, mund ta merrni me vete në kabinë pa blerë WIZZ Priority. Bagazhi i dorës duhet të futet nën ndenjësen përpara jush.

Për pasagjerët pa WIZZ Priority dhe me bagazh dore që tejkalon 40x30x20 cm, do të vendoset te porta tarifë bagazhi mbimadhësi prej 30 EUROSH. Në rast se bagazhi në fjalë nuk i tejkalon 55×40×23 cm, bagazhi mund të merret në bord, gjithnjë duke paramenduar se ka vend në kabinë në hapësirën përkatëse në tavan. Në rast se nuk ka vend, bagazhi do të dërgohet në seksionin e mbajtjes së mallrave të avionit. Pasagjerët mund t'i heqin artikujt e tyre vetjakë nga çantat përpara se këto të dërgohen në seksionin e mbajtjes së mallrave.

Për pasagjerët me valixhe me rrota, të përmasave mbi 55×40×23 cm apo peshë mbi 10 kg, do të vendoset te porta një tarifë bagazhi mbimadhësi prej 60 eurosh. Bagazhi do të dërgohet në seksionin e mbajtjes së mallrave të avionit.

Po, çdo pasagjer ka të drejtë të mbajë një bagazh dore në bord, falas, deri në përmasat 40x30x20 cm (p.sh. çantë laptopi, çantë grash dhe çantë të vogël shpine) nën ndenjëse

Nëse ju nevojitet më shumë hapësirë, mund të shtoni bagazh të regjistruar në rezervim duke paguar një tarifë bagazhi. Mund të shtoni deri në 3 artikuj bagazhi të regjistruar në internet dhe 3 artikuj të tjerë në aeroport. Kini parasysh se një pasagjer mund të ketë vetëm një lloj bagazhi në një fluturim (p.sh. 1 bagazh x 10 kg, 2 bagazhe x 20 kg/secili, 3 bagazhe x 32 kg/secili)

Po, të rriturit që udhëtojnë me foshnjë kanë të drejtë të marrin pa pagesë një bagazh tjetër dore (40x30x20 cm).

Po, në rast se pasagjeri ka blerë WIZZ Priority (apo gëzon të drejtat e WIZZ Priority përmes paketave WIZZ GO apo WIZZ Plus) edhe bagazhi pa pagesë i dorës (përmasa maks. 40x30x20 cm), edhe valixhja me rrota (maks. 55x40x23 cm; por duhet të mbeteni brenda kuotave të përmasave dhe të peshës) mund të merren në zonën e kabinës. Kjo lejohet në të gjitha rastet, përveç nëse ndalohet për shkak të rrethanave të jashtëzakonshme operative.

Të gjithë pasagjerët kanë të drejtën të marrin pa pagesë në kabinë një bagazh dore deri në përmasat maks. 40×30×20 cm, në të cilin mund të vendosni të gjithë artikujt tuaj vetjakë. Rekomandojmë që të gjithë pasagjerët t'i nxjerrin sendet e domosdoshme nga bagazhi i regjistruar dhe t'i marrin me vete në kabinë.

Në rast se shërbimi WIZZ Priority shitet në tërësi, u rekomandojmë pasagjerëve të blejnë një prej “tarifave tona paketë” gjatë rezervimit, të shtojnë një bagazh të regjistruar në rezervimin e tyre, ose t'i përgatisin bagazhet me zgjuarsi dhe të marrin vetëm një bagazh më të vogël dore (përmasa maks. 40×30×20 cm). Të gjithë pasagjerët pa WIZZ Priority do të kenë gjithsesi të drejtën të marrin një bagazh dore në bord të përmasave maks. 40×30×20 cm.

Bagazhi i dorës duhet të vendoset nën ndenjësen përpara jush, përveç nëse ka ende vend në hapësirën përkatëse në tavan pas hipjes së plotë të pasagjerëve.

Mund të regjistroni deri në gjashtë njësi bagazhi.

Secili artikull tarifohet – deri në tre artikuj mund të blihen në internet, tre të tjerët mund të blihen në aeroport kundrejt një tarife më të lartë. Nëse keni prenotuar më pak bagazhe gjatë rezervimit tuaj fillestar, mund të shtoni të tjera më vonë nga interneti ose përmes qendrës telefonike të Wizz.Kini parasysh se një pasagjer mund të mbajë vetëm një lloj bagazhi për fluturim (p.sh. 1 bagazh x 10 kg, 2 bagazhe x 20 kg/secili, 3 bagazhe x 32 kg/secili)

Jo. Nëse regjistroni më pak artikuj bagazhi sesa kishit paguar, tarifa e bagazhit nuk do t’ju rimbursohet.

Ju mund të shtoni bagazh te rezervimi juaj përmes uebsajtit tonë dhe Call Center-it të Wizz Air. Vini re se nëse e blini bagazhin në aeroport, mund t’ju kërkohet të paguani një tarifë shtesë për agjentin në aeroport, si dhe tarifën e bagazhit. Për informacionin e saktë rreth tarifave shtesë të tarifuara nga agjenti i përpunimit mund të pyesni në aeroport.

Tarifa jonë bazë përjashton çdo bagazh të regjistruar, por tarifat e fluturimit të WIZZ GO dhe WIZZ Plus kanë të përfshirë bagazh të regjistruar në çmimin e fluturimit tuaj.

Fatkeqësisht, nuk mund të regjistroni dy lloje të ndryshme çantash. Shtoni një çantë tjetër të rëndë në vend të çantës së lehtë!

Jo, çdo pasagjer ka të drejtë të mbajë një bagazh dore pa pagesë në bord deri në përmasat 40x30x20 cm.

Nëse blini shërbimin WIZZ Priority (ose keni të drejtën për WIZZ Priority me paketat WIZZ Privilege Pass, WIZZ GO ose WIZZ Plus), ju gëzoni të drejtën për një bagazh dore falas (40x30x20 cm) dhe një valixhe shtesë me rrota (55x40x23 cm; rrotat nuk janë të nevojshme, por duhet të mbeteni brenda kuotave të përmasave dhe të peshës). Të dy bagazhet tuaja garantohen për udhëtim me ju në zonën e kabinës (përveç nëse nuk është e mundur për shkaqe operative).

U rekomandojmë të gjithë pasagjerëve të mbajnë vetëm sende të domosdoshme në kabinë (si p.sh. artikuj të higjienës vetjake, pasaporta dhe dokumente të tjera) dhe sende me vlerë, si p.sh. stoli të çmuara, telefona, aparate fotografike.

Laptopët dhe pajisjet portative elektronike duhet t'i merrni me vete në kabinë.

Pasagjerët mund të udhëtojnë me një bagazh dore pa pagesë (përmasa maksimale 40x30x20 cm) që duhet marrë në zonën e kabinës dhe të vendoset nën ndenjëse.

Nëse blini shërbimin WIZZ Priority (ose keni të drejtën për WIZZ Priority me paketat WIZZ Privilege Pass, WIZZ GO ose WIZZ Plus), ju gëzoni të drejtën për një bagazh dore falas (40x30x20 cm) dhe një valixhe shtesë me rrota (55x40x23 cm; rrotat nuk janë të nevojshme, por duhet të mbeteni brenda kuotave të përmasave dhe të peshës). Të dyja bagazhet garantohen për udhëtim me ju në zonën e kabinës, përveç nëse nuk është e mundur për shkaqe operative.

U rekomandojmë të gjithë pasagjerëve të mbajnë vetëm sende të domosdoshme në kabinë (si p.sh. artikuj të higjienës vetjake, pasaporta dhe dokumente të tjera) dhe sende me vlerë, si p.sh. stoli të çmuara, telefona, aparate fotografike.

Nëse bagazhi i dorës ka shkuar në vendin e ngarkesave në avion dhe është vjedhur ose është dëmtuar, ju mund të raportoni artikujt e dëmtuar/humbur pas mbërritjes në sportelin e Bagazheve të humbura. Ne nuk mund t’ju kompensojmë për humbjen e artikujve me vlerë (artikuj që përjashtohen nga mbajtja në vendin e ngarkesave), siç janë bizhuteritë dhe laptopët. Ne rekomandojmë që t’i hiqni këta artikuj nga çanta përpara se ta jepni për transport në vendin e ngarkesave.

Në bord ne shesim ushqime të shpejta dhe pije, por nëse dëshironi të merrni me vete ushqimin tuaj, rekomandojmë që ta hiqni nga çanta përpara se ta dorëzoni për ruajtje në vendin e ngarkesave.

Lëngjet që transportohen në bagazhin e kabinës u nënshtrohen kufizimeve të mëposhtme të vendosura nga qeveria:

 • lëngjet duhet të jenë në një enë me vëllim maksimal 100 ml
 • të gjitha enët që arrijnë vëllimin maksimal prej 100ml mund të vendosen lehtë në një qese plastike 1 litërshe me dimensione 20 x 20 cm, që mund të rimbyllet.
 • Qesja plastike duhet të paraqitet veçmas te kontrolli i sigurisë.

Do t’ju kërkohet të hidhni çdo lëng që nuk plotëson kërkesat e listuara më lart do të hidhet te kontrolli i sigurisë.

U rekomandojmë të gjithë pasagjerëve t'i marrin me vete në kabinë sendet e domosdoshme (si p.sh. artikujt e higjienës personale dhe ilaçet). Në rast se nuk keni blerë WIZZ Priority por e keni regjistruar bagazhin e dorës, mund t'i nxirrni artikujt personalë dhe t'i merrni me vete në kabinë.

Kur transportoni ilaçe në formë të lëngshme, këshillohuni me rregulloret e sigurisë për transportimin e lëngjeve në bord. Në rastet kur ju nevojitet të transportoni ilaçe të rëndësishme, siç është insulina, duhet të keni me vete certifikatë mjekësore që konfirmon se ju nevojitet ilaçi dhe paraqiteni këtë dokument te kontrolli i sigurisë në aeroport nëse nevojitet.

Vini re se ekuipazhi i kabinës nuk mund t’ju ndihmojë me mbajtjen e ilaçeve tuaja në frigorifer.

Kafshët nuk mund të udhëtojnë me fluturimet e Wizz Air, përveç qenve asistues që udhëtojnë me të zotët e tyre dhe që kanë dokumentet e përcaktuara në rregulloret e Vendeve të Prekura nga Transporti dhe që plotësojnë kushtet.

Kafshët për mbështetje emocionale nuk pranohen në fluturimet e Wizz Air.

Vini re se në rast se synoni të udhëtoni me qen asistues, duhet të na njoftoni përmesCall Center-ittë Wizz Air.

Duhet të na njoftoni rreth qëllimit tuaj për të transportuar artikuj të posaçëm në kohën e rezervimit, përmes qendrës telefonike të Wizz Air. Artikuj të tillë mund të transportohen vetëm me miratimin tonë.

Nëse nuk raportoni transportimin e artikujve të veçantë, ne mund t’ju refuzojmë transportin dhe/ose nuk do të jemi përgjegjës për humbjen, shkatërrimin, vonesën dhe dëmtimin e këtyre artikujve.

Ju lutemi shikoni listën tonë të artikujve të përjashtuar nga transporti te Kushtet e përgjithshme të transportit (Neni 14.3)

Plotësoni raportin e dëmeve kur mbërrini përpara se të largoheni nga zona e transitit. Riparoni bagazhin dhe merrni faturë për këtë. Ne do të mbulojmë kostot e riparimit kundrejt kësaj fature.

Nëse bagazhi juaj është dëmtuar aq sa nuk mund të riparohet, kërkoni një konfirmim nga dyqani i riparimit, duke përfshirë llojin dhe vlerën e bagazhit tuaj. Juve do t’ju jepet një letër me udhëzime pas raportimit të problemit në aeroport, veproni sipas tyre.

Shkoni te sporteli i bagazheve të humbura/kërkesës së bagazheve ndërsa jeni ende në zonën e transitit dhe kërkoni ndihmë. Agjenti ynë do t’ju japë një raport në lidhje me vonesën e bagazhit, që mund të lëshohet për qëllime sigurimi dhe kërkese nëse është e nevojshme.

Sigurohuni që vlera e bagazhit të tregohet në raport. Do t’ju jepet një numër reference që do t’ju duhet ta tregoni në çdo korrespondencë që mbani me ne. Juve do t’ju jepet një letër me udhëzime pas raportimit të problemit në aeroport. Veproni sipas tyre.

Kontaktoni menjëherë me zyrat e Bagazheve të humbura si në aeroportin e nisjes dhe të mbërritjes.

Po, mund t’i sillni. Në rast se nuk keni blerë WIZZ Priority por e keni regjistruar bagazhin e dorës, u rekomandojmë të gjithë pasagjerëve t'i nxjerrin sendet e domosdoshme nga bagazhi i dorës dhe t’i marrin me vete në kabinë (si p.sh. artikuj të higjienës vetjake, ilaçet, pasaportat dhe dokumente të tjera) dhe sende me vlerë, si p.sh. stoli të çmuara, telefona, aparate fotografike.

Përmasat maksimale të të gjithë artikujve vetjakë së bashku nuk duhet të tejkalojnë 40x30x20 cm.

Pasagjerët mund të udhëtojnë me një njësi bagazhi dore falas. Nëse bagazhi juaj i dorës është më i vogël se 40x30x20 cm, mund ta merrni në kabinë, por duhet ta vendosni nën ndenjësen përpara jush.

Në rast se nuk keni blerë WIZZ Priority, por e keni regjistruar bagazhin e dorës, nuk mund të merrni çantë të vogël dore me vete në kabinë. U rekomandojmë të gjithë pasagjerëve të nxjerrin sendet e domosdoshme nga bagazhi i dorës dhe t’i marrin me vete në kabinë (si p.sh. artikuj të higjienës vetjake, ilaçet, pasaportat dhe dokumente të tjera) dhe sende me vlerë, si p.sh. stoli të çmuara, telefona, aparate fotografike. Përmasat maksimale të të gjithë artikujve vetjakë së bashku nuk duhet të tejkalojnë 40x30x20 cm.

Po, por vetëm nëse nuk keni blerë WIZZ Priority dhe bagazhi juaj i dorës tejkalon 40x30x20 cm, si dhe duhet ta regjistroni në sportelin e checkin-it kundrejt një tarife shtesë dhe mund ta merrni te konvejeri i bagazheve në aeroportin e mbërritjes. Nëse bagazhi juaj i dorës është më i vogël se 40x30x20 cm, mund ta merrni në kabinë, por duhet ta vendosni nën ndenjëse.

Po, ju lejohet t'i merrni pajimet e skive/snoubordit si bagazh të regjistruar. Do të vlejë tatimi prej 30 EUR për pasagjer për fluturim dhe për bagazh.

Jo, mund të merrni vetëm një grup pajimesh sportive për pasagjer dhe për fluturim.

Jo, mund t'i merrni pajimet tuaja të skive/snoubordit të paketuara në qese. Vini re se nuk mund t’ju ofrojmë materiale paketimi.

Jo, fatkeqësisht ka një kufizim për pajimet sportive për fluturim. Kështu që ju sugjerojmë që këto lloje bagazhesh t'ia shtoni rezervimit tuaj në çastin që e krijoni.

Ne nuk jemi përgjegjës për dëmet tek artikujt e brishtë si rezultat i transportit. Bagazhet që përmbajnë artikuj të brishtë mund të transportohen si bagazh i regjistruar vetëm me etiketën "Qarkullim i kufizuar (Limited Release)".

Po, mund të shtoni pajime të tilla deri në 3 orë përpara nisjes, nga interneti ose nga qendra telefonike e Wizz Air. Nëse kërkoni të shtoni pajime të tilla përmes qendrës telefonike të Wizz Air, do të tarifoheni dhe me një tarifë transaksioni. Kjo tarifë transaksioni e qendrës telefonike nuk është e rimbursueshme.

Mund të merrni vetëm një grup/njësi pajimi sportiv si më poshtë:

 • Pajime skish dëbore dhe snoubordi;
 • Biçikletë - e paketuar në valixhe udhëtimi për biçikleta, me rrotat dhe pedalet të çmontuara dhe timonin të kthyer paralel ose të paketuar në karton, si dhe rrotat të shfryra;
 • Pajime golfi;
 • Pajime palombari – kini parasysh të zbatoni kërkesat e mëposhtme:

o Cilindri i oksigjenit të jetë bosh;

o Presioni në cilindër të jetë njësoj me ambientin;

o Burimi i energjisë ose llamba të jetë hequr nga ndriçuesi;

o Çelësi i llambës të jetë siguruar në pozicionin “Off” (Fikur);

 • Shtiza kërcimi – nuk duhet të tejkalojnë përmasat e përcaktuara dhe duhet të paketohen në këllëfë tekstili:

o Gjerësi – 0,25 metra;

o Lartësi – 0,25 metra;

o Gjatësi – 5,309 metra;

 • Pajime sërfbordi dhe uindsërfi;

Pajime TË TJERA sportive, të papërmendura më lart mund të transportohen pas miratimit të Wizz Air. Sigurohuni të kontaktoni me qendrën tonë telefonike së paku 72 orë përpara nisjes.

Përveç nëse përmendet ndryshe, pajimet sportive nuk duhet të tejkalojnë përmasat maksimale të:

 • Gjerësi – 1,499 metra;
 • Lartësi – 1,194 metra;
 • Gjatësi – 1,715 metra;

Pajimet sportive nuk duhet të peshojnë më shumë se 32 kg.

Po, mund të merrni të gjithë grupin e pajimeve, por duhet t'i vendosni të gjitha bashkë në një qese. Pesha maksimale e saj është 32 kg dhe nuk ka kufizime për përmasat. Nëse nuk ka paketimin e duhur, ne nuk mund ta transportojmë.

Po, ju lejohet të merrni me vete një çantë shpine për mbrojtje nga ortekët, si bagazh kabine ose si bagazh të regjistruar, por nuk e merrni dot si pajisje sportive. Kini parasysh përmasat e bagazhit të lejuar, për të cilat mund të gjeni informacion të mëtejshëm këtu: https://wizzair.com/en-gb/information-and-services/travel-information/baggage#/. Kini parasysh kufizimet e mëposhtme kur merrni me vete çantë shpine për mbrojtje nga ortekët:

Si linjë ajrore, ne pranojmë përmasat e mëposhtme maksimale për artikullin që mund të mbani kur blini një opsion për ndenjëse ekstra: 66x44x75 ose 18x48x117 cm. Përmasat e sakta varen nga forma (prizëm, konike, cilindrike, eliptike). Përmasat e pranuara mund t'i konfirmoni në çdo kohë duke kontaktuar operatorët e call center-it tonë.

Për konfirmimin e fundit përpara udhëtimit, kontaktoni me aeroportin tuaj të nisjes për të verifikuar nëse objekti do të lejohet përmes kontrollit të sigurisë së aeroportit. Mund të ketë kufizime të caktuara (për paraqitjen, paketimin apo madhësinë e artikullit), që mund të kërkojnë masa të mëtejshme për kontrollin nga autoriteti vendor i aeroportit.