Informacioni dhe shërbimet

backpack

BAGAZH DORE

Kuota: Në bord

MAKS. 10 KG

Rrotat: Lejohen/jo e detyrueshme

40 x 30 x 20 cm*

FALAS

*Duhet të futet nën ndenjësen përpara jush; mund të jetë çantë laptopi, kuletë grash apo çantë shpine e vogël

Cabin Baggage New

BAGAZH ME RROTA

Kuota: Në bord

MAKS. 10 KG

Rrotat: Lejohen/jo e detyrueshme

55 x 40 x 23 cm*

PËR BLERJEME WIZZ PRIORITY

* Duhet të futet në hapësirën në tavan

check-in-baggage-lacb-v2

BAGAZH I REGJISTRUAR

*Deri në 6 bagazhe të regjistruara për pasagjer

Kuota: Regjistruar

MAKS. 10 KG, 20 KG, 26 KG OSE 32 KG

Rrotat: Lejohen/jo të detyrueshme

149 x 119 x 171 cm*

PËR BLERJE

Accordions

Kur fluturoni me WIZZ, çdo person mund të marrë me vete:

 • një bagazh dore falas bagazh (përmasat maksimale 40 x 30 x 20 cm, 10 kg), i cili duhet të vendoset nën ndenjëse.
 • Një bagazh tjetër dore - ne e quajmë atë një "Bagazh me rrota" (me ose pa rrota) - të cilën e merrni kur shtoni WIZZ Priority.
 • Deri në gjashtë bagazhe të regjistruara (20 kg, 26 kg ose 32 kg), të cilat mund të blihen në internet në wizzair.com, nëpërmjet qendrës telefonike ose në aeroport. Nga gjashtë bagazhet e regjistruara, një mund të jetë 10 kg, i cili mund të blihet në internet në wizzair.com, nëpërmjet qendrës telefonike ose në aeroport.
 • Artikujt pa taksë të blerë në aeroport pas kryerjes së kontrollit të sigurisë.

WIZZ Priority

Merrni dy bagazhe në kabinë: një mbi kokë/një nën ndenjëse

Nëse blini shërbimin WIZZ Priority (ose keni të drejtën për WIZZ Priority me WIZZ Privilege Pass, WIZZ GO ose WIZZ Plus), mund të merrni me vete një bagazh dore falas (përmasat maksimale 40 x 30 x 20 cm*) dhe një “Bagazh me rrota” shtesë (maks. 55 x 40 x 23 cm*; me ose pa rrota, por por duhet të mbeteni brenda kufijve të përmasave dhe të peshës). Është e garantuar që mund të merrni të dyja bagazhet me vete në zonën e kabinës, përveçse kur është e pamundur për arsye kufizimesh operative.

Pasagjerët pa WIZZ Priority

Një bagazh dore falas

Pasagjerët gëzojnë të drejtën të udhëtojnë me një bagazh dore falas (përmasat maksimale 40 x 30 x 20 cm*). Nëse nuk blini WIZZ Priority dhe bagazhi i dorës i tejkalon këto përmasa, do të tarifoheni me tarifën e tejkalimit të përmasave të bagazhit në aeroport.

Lëngjet mund të transportohen në bord vetëm në enë maksimumi 100 ml, të paketuar në një qese plastike transparente, të rimbyllshme, 1-litërshe, me përmasa 20x20 cm. Bagazhi juaj do të kontrollohet në aeroport.

Artikujt shtesë në bord

Mund të merrni në bord pa pagesë artikujt e mëposhtëm:

 • një xhaketë ose batanije
 • telefon celular
 • materiale leximi për fluturimin
 • për fëmijët nën dy vjeç: ushqim për gjatë gjithë kohëzgjatjen e fluturimit dhe një karrocë të palosshme për foshnja ose një djep të vogël (mund të merret deri në derën ose shkallët e avionit)
 • një palë paterica për personat me aftësi të kufizuara fizike

Blerja e kuotës së bagazheve

Blini bagazhe shtesë, gjatë apo pas rezervimit, në faqen e përmbledhjes së fluturimit tuaj!

 • Ose, blini gjatë procesit të regjistrimit në internet deri në tre orë para nisjes. Mund të paguani edhe në aeroport kur të mbërrini, por tarifat do të jenë shumë më të larta. Ju rekomandojmë të rezervoni në internet nëse mundeni.

Përmasat dhe pesha

Bagazhi i regjistruar nuk mund të jetë më i madh se:

 • Gjerësia: 149 cm
 • Lartësia: 119 cm
 • Gjatësia: 171 cm

Llojet e bagazheve të regjistruara:

 • bagazhe të regjistruara 10 kg
 • bagazhe të regjistruara 20 kg
 • bagazhe të regjistruara 26 kg
 • bagazhe të regjistruara 32 kg

Mund të regjistroni deri në 6 bagazhe të regjistruara. Wizz Air po prezanton një lloj të ri bagazhi të regjistruar me kuotë peshe prej 26 kg, përveç opsioneve ekzistuese 10 kg, 20 kg dhe 32 kg. Mund të regjistroni maksimumi 1 bagazh 10 kg, 6 bagazhe 20 kg, 6 bagazhe 26 kg ose 6 bagazhe 32 kg. Nga interneti nuk mund të kryhen kombinime të tjera të bagazheve të regjistruara.

Një karrocë e palosshme për fëmijë/ndenjëse makine për foshnja mund të regjistrohet falas për çdo fëmijë të vogël

Kthejeni bagazhin e dorës në bagazh të regjistruar!

Nëse ju nevojitet më shumë hapësirë, mund të shtoni një bagazh të regjistruar në rezervim duke paguar një tarifë bagazhi. Mund të shtoni deri në tre artikuj bagazhi të regjistruar në internet dhe tre artikuj të tjerë në aeroport.

 • Blini bagazhin e regjistruar kur rezervoni fluturimin.
 • Përndryshe, shtoni një bagazh të regjistruar në faqen e përmbledhjes së fluturimit deri në tre orë para nisjes

Mund të udhëtoni me shumë bagazhe.

 • Regjistroni deri në gjashtë artikuj bagazhi për çdo fluturim - me tarifat e bagazhit që zbatohen për secilin artikull përkatës.
 • Paguani për tre artikujt e parë në internet dhe nëse keni më shumë, mund të paguani për pjesën tjetër në aeroport
Zbatohen tarifa më të larta bagazhesh për çdo bagazh të regjistruar të blerë në aeroport. Peshojini bagazhet përpara se të mbërrini, sepse ka një tarifë shtesë prej [baggage-excess-weight-charge location=Airport]/kg në aeroport nëse bagazhi peshon nga 10 kg deri në 20 kg, si dhe nga 20 kg deri në 32 kg

Në aeroporte të caktuara, tarifa përkatëse e bagazhit mund të paguhet vetëm duke përdorur kartë krediti ose debiti:

 • Brno (BRQ)
 • Paris Beauvais (BVA)
 • Köln (CGN)
 • Donetsk (DOK)
 • Dortmund (DTM)
 • Grenoble (GNB)
 • Haugesund (HAU)
 • Kharkiv (HRK)
 • Kiev Zhulyany (IEV)
 • Kristiansand (KRS)
 • Malmo (MMX)
 • Milan Malpensa (MXP)
 • Pisa (PSA)
 • Stavanger (SVG)
 • Trondheim (TRD)
 • Oslo Sandefjord Torp (TRF)
 • Moscow (VKO)

Sigurohuni që në bagazhin e regjistruar të mos keni asnjë nga artikujt e mëposhtëm:

 • para fizike, letra me vlerë
 • bizhuteri, metale të çmuara, gurë të çmuar dhe gjysmë të çmuar
 • kompjuterë, kamera, videokamera, telefona celularë ose pajisje të tjera elektronike dhe aksesorët e tyre
 • dokumente zyrtare, biznesi apo private
 • dokumente udhëtimi apo dokumente të tjera identiteti
 • çelësa
 • lëngje
 • medikamente
 • vepra arti dhe artizanati
 • artikuj delikatë

Nëse bagazhi i regjistruar përmban ndonjë nga artikujt e listuar më lart, WIZZ nuk mund të jetë përgjegjës për asnjë humbje, dëmtim ose vonesë.

Disa aeroporte mund të kenë kufizime të mëtejshme rreth artikujve që mund të transportohen në bagazhet e dorës dhe/ose në bagazhet e regjistruara. Në këto raste mbizotërojnë rregulloret e aeroportit.

Sende të kufizuara

Për arsye shëndetësore dhe sigurie, nuk mund të marrim artikuj në bord nëse:

 • ka mundësi të rrezikojnë avionin, personat ose pronën
 • ka mundësi të dëmtohen gjatë transportit ajror
 • ka artikuj të paketuar në mënyrë të papërshtatshme
 • janë të ndaluara nga ndonjë ligj, rregullore ose urdhër i ndonjë shteti nga, në ose mbi të cilin do të fluturoni
 • nuk janë të përshtatshme për transport për shkak të peshës, përmasave ose karakteristikave të tjera të pazakonta
 • ka mundësi të shkaktojnë shqetësim ose pakënaqësi te personat në bord
 • armë zjarri, municione dhe eksplozivë, duke përfshirë armët e gjuetisë ose për qëllime sportive
 • çdo send ose substancë që duket si armë zjarri, municion ose eksploziv
 • substancat e ndezshme (përveç: pijeve alkoolike, spërkatësve për flokët, parfumit, kolonjës)
 • materialet radioaktive
 • gazi i kondensuar (përveç: CO2 i përdorur për lëvizjen e gjymtyrëve artificiale; enët e gazit të ndezshëm të përdorur për jelekët e shpëtimit që fryhen vetë);
 • substancat helmuese ose infektive
 • substancat gërryese (përveç: merkurit në termometra, barometra dhe bateri për karrige me rrota)
 • valixhet e sigurisë, çantat ose valixhet e biznesit me pajisje alarmi të integruara që përmbajnë bateri me litium ose materiale piroteknike
 • artikujt dhe materialet që rrezikojnë sigurinë ose jetën, shëndetin, integritetin trupor ose pronën e personave në bord
 • çdo artikull ose material që është i ndaluar sipas rregullave dhe rregulloreve të vendeve të prekura nga transporti
 • çdo artikull që nuk është i përshtatshëm për transport për shkak të peshës, madhësisë ose karakteristikave të tjera
 • mbetjet mortore të trupave njerëzorë
 • ngjitëse ose bojë
 • çdo artikull i specifikuar në “Udhëzimet teknike për transportin e sigurt të mallrave të rrezikshme me rrugë ajrore” të International Civil Aviation Organization (ICAO) dhe “Rregulloret për mallrat e rrezikshme” të International Air Transport Association (IATA)

Nëse keni paketuar ndonjë nga këta artikuj, mund të mos e regjistrojmë bagazhin tuaj. Nëse ende keni pyetje, thjesht na pyesni përpara se të paketoni!

Është përgjegjësia e pasagjerit që t’u përgjigjet të gjitha kërkesave nga autoritetet e sigurisë, nëse kërkohet. Nëse një bagazh nuk transportohet për shkak se pasagjeri nuk ka plotësuar kërkesat nga siguria, Wizz Air nuk do të mbahet përgjegjës për kostot e lidhura.

Për sigurinë e të gjithëve, të gjitha fluturimet tona ndjekin këto kufizime të vendosura nga qeveritë për lëngjet në bagazhin e kabinës:

 • lëngu është në një enë me një vëllim maksimal prej 100 ml
 • të gjitha enët që arrijnë vëllimin maksimal prej 100ml mund të vendosen lehtë në një qese plastike 1 litërshe me dimensione 20 x 20 cm, që mund të rimbyllet
 • Qesja plastike duhet të paraqitet veçmas te kontrolli i sigurisë
 • Çdo lëng që nuk është në përputhje me kërkesat e renditura më sipër do të hidhet nga kontrolli i sigurisë në aeroport, prandaj kini kujdes kur paketoni bagazhin e dorës.

Transportoni pajisjet tuaja sportive me WIZZ për një tarifë shtesë për pajisje sportive! Mund të transportohen artikujt e mëposhtëm:

 • pajisje për ski, snoubord, golf, çanta golfi të paketuara
 • shkopinjtë e kërcimit së larti mund të pranohen për transport vetëm nëse janë të paketuar në çanta tekstili
 • biçikletat e paketuara në çanta udhëtimi për biçikleta me rrotat dhe pedalet të hequra dhe timonin të kthyer paralelisht ose të paketuar me karton, me kusht që rrotat të jenë të shfryra
 • pajisjet e zhytjes me bombolat e zhytjes bosh, me burimin e energjisë të hequr ose çelësat në pozicion "OFF"
 • brirët ose trofetë me certifikatë të vlefshme mjekësore

Vini re se nuk mund të ofrojmë material paketimi. Sigurohuni që t’i paketoni pajisjet sportive sipas kërkesave të lartpërmendura. Nëse nuk kanë paketimin e duhur, ne nuk mund t’i transportojmë.

Deklarimi i posaçëm

1. Wizz Air ju ofron mundësinë të caktoni kuota më të larta sigurie për bagazhet e regjistruara (duke iu referuar këtu bagazheve, jo artikujve të përfshira në bagazhe).

2. Nëse dëshironi të bëni deklarim të posaçëm për kuotë më të lartë detyrimi, duhet të plotësoni formularin e deklarimit për vlerë të lartë dhe të paguani tarifat përkatëse që i ngrenë kuotat e detyrimit të operatorit deri në vlerën e deklaruar, por nuk tejkalojnë shumën maksimale prej 2500 EUR (ekuivalente me rreth 2010 SDR) për bagazh të regjistruar. Tarifatqë zbatohen ofrohen në wizzair.com

3. Formulari i deklarimit për vlerë të lartë duhet plotësuar e dorëzuar tek operatori i sportelit të checkin-it dhe tarifat përkatëse duhen paguar në aeroport. Formulari i deklarimit për vlerë të lartë ofrohet këtu, mund ta marrësh në shtëpi dhe ta plotësosh para mbërritjes në aeroport. Formulari është disponohet te sporteli i operatorit të checkin-it.

4. Deklarimi për vlerë të lartë nuk mund të kryhet te kioskat e lënies së bagazheve.

5. Formulari i deklarimit për vlerë të lartë do të pranohet vetëm pas verifikimit nga operatori i aeroportit në vend. Wizz Air ka të drejtën ta kontrollojë artikullin e deklaruar para nisjes.

6. Në rast dëmtimi apo humbjeje të bagazhit duhet të ndiqni procedurat për të gjitha bagazhet në përputhje me kushtet e përgjithshme të transportit. Për më shumë informacion, lexoni "Bagazhet e humbura dhe të dëmtuara".

7. Kushtet e përgjithshme të transportit të Wizz Air vlejnë për bagazhet e transportuara me deklarim për vlerë të lartë, me kusht që për sa i përket detyrimit, ky të jetë i kufizuar në shumën maksimale prej 2500 EUR (vlera e barasvlershme prej përafërsisht 2010 SDR) për bagazh të regjistruar.

8. Në rast se deklarohet më shumë se 1 bagazh si artikuj me vlerë të lartë, duhet të plotësohet një formular i veçantë për çdo bagazh të regjistruar.

9. Në rast dëmtimi/pretendimi, duhet të paraqisni vërtetim të vlerës (faturën e blerjes) për artikullin e përmendur.

10. Deklarimi për vlerë të lartë është i vlefshëm për një fluturim të vazhduar në një drejtim. Në rast fluturimesh kthimi, formulari i deklarimit për vlerë të lartë duhet plotësuar për të dyja fluturimet veçmas.

11. Në rast dëmtimesh, Wizz Air rimburson shpenzimet e riparimit për bagazhin e prekur. Nëse bagazhi nuk mund të riparohet, Wizz Air ju rimburson për vlerën e drejtë të tregut deri në shumën e përmendur në formularin e deklarimit për vlerë të lartë. Vlera e drejtë e tregut do të jetë kostoja e zëvendësimit të artikujve minus amortizimin për vjetërsi dhe konsumimin normal nga përdorimi.

Kafshët nuk lejohen në bord, përveç qenve udhërrëfyes. Mos harroni të paketoni dokumentet e kërkuara të udhëtimit për qenin udhërrëfyes: ato duhet të jenë në përputhje me rregulloret e vendeve që po vizitoni.

Kafshët për mbështetje emocionale nuk pranohen në fluturimet e Wizz Air.

Mund të merrni në bord një valixhe instrumenti muzikor që ka gjatësi maksimale prej 80 cm. Përmasat e tjera të valixhes nuk duhet të tejkalojnë 40×23 cm.

 • Instrumenti muzikor mund të merret në bord vetëm nëse keni blerë WIZZ Priority në rezervim, që do t'ju lejojë të merrni instrumentin muzikor në vend të bagazhit me rrota
 • shembuj të instrumenteve të tilla janë violinat, violat, flautet, klarinetat, trombat, ukulelet
 • çanta e instrumentit muzikor duhet vendosur në kafazin e madhësisë së bagazhit të dorës: gjerësia dhe thellësia duhet të përshtaten, dhe lartësia duhet të jetë më pak se afro 1,5 herë sa lartësia e lejuar
 • instrumenti instrumenti i vogël muzikor është bagazhi juaj i kabinës dhe nuk mund të transportohet bagazh tjetër në kabinë
 • instrumenti muzikor duhet të vendoset në seksionin nën tavan
 • instrumentet muzikore që nuk përputhen me përmasat e mësipërme dhe që nuk transportohen si bagazh i regjistruar, mund të transportohen në ndenjësen e avionit pasi të blini ndenjësen
 • rezervimi mund të kryhet gjithashtu në internet: vendosni “EXST” në fushën e emrit dhe mbiemrin e pasagjerit në fushën e mbiemrit
 • për arsye sigurie instrumentet që barten me ndenjëse më vete në kabinë nuk mund të vendosen në rreshtat e daljes së emergjencës dhe as në rreshtin e parë, si dhe duhen vendosur në një ndenjëse me dritare
 • instrumentet më të mëdha se violonçeli (p.sh. bas i dyfishtë, harpë etj.) duhet të regjistrohen me etiketën "Qarkullim i kufizuar (Limited Release)".

Etiketat "Qarkullim i kufizuar (Limited Release)"

Bagazhet e dëmtuara, delikate, masive, të papaketuara siç duhet, me regjistrim të vonuar dhe mbimadhësi do të pranohen për transport vetëm me etiketë bagazhi "Limited Release (Qarkullim i kufizuar)". Wizz Air nuk mund të pranojë përgjegjësinë për këta artikuj.

Bagazhi diplomatik ose çdo lloj bagazhi me kyç diplomatik duhet të shoqërohet nga korrieri diplomatik gjatë të gjithë udhëtimit dhe duhet të deklarohet si bagazh diplomatik. Bagazhi diplomatik duhet të transportohet gjithmonë si bagazh i paregjistruar pavarësisht përmasave, karakteristikave të veçanta dhe procedurës së kërkuar speciale të trajtimit.

Nëse përmasat apo karakteristikat e bagazhit diplomatik nuk lejojnë transportimin e tij në kabinë, ai mund të shtohet në vendin e mbajtjes së bagazheve, por do të konsiderohet si bagazh i paregjistruar sepse ne nuk mund të marrim përsipër përgjegjësinë për të. Në këtë rast se korrieri duhet të jetë i pranishëm gjatë të gjithë procesit të ngarkimit dhe të shkarkimit të çantës diplomatike, sepse ai/ajo është përgjegjës/e për të.

Nëse një bateri litiumi mund të transportohet me transport ajror varet nga vlera e saj nominale në vat-orë (Wh) (për bateri me jone litiumi, të karikueshme) ose nga përmbajtja e litiumit në gramë (për bateri me metal litiumi, të pakarikueshme).

Kur transportoni pajisje elektronike konsumi (orë, makina llogaritëse, aparate fotografike, celularë, laptopë, kamera etj.) që përmbajnë bateri me litium ose jone litiumi, bateritë rezervë duhet të mbrohen individualisht për të parandaluar qarkun e shkurtër (duke i vendosur në paketimin origjinal të shitësit ose duke u izoluar kontaktet, p.sh. duke ngjitur shirit mbi kontaktet e ekspozuara ose duke e vendosur secilën bateri në një qese të veçantë plastike ose çantë mbrojtëse) dhe duke e transportuar vetëm në bagazh kabine.

Mos i vendosni bateritë rezervë në bagazhin tuaj të regjistruar!

Gjithashtu, çdo bateri e vendosur ose rezervë nuk duhet të tejkalojë sa vijon:

 • Bateritë me metal litium ose aliazh litium nuk mund të përmbajnë më shumë se 2 gramë litium.
 • Bateritë me jone litiumi nuk mund të kenë vlerë nominale për orë më shumë se 100 Wh.

Bateritë me ione litiumi që tejkalojnë vlerën nominale prej 100 Wh, por që nuk tejkalojnë 160 Wh, mund të transportohen si bateri rezervë ose në pajisje vetëm në bagazhin e kabinës, pas miratimit nga Wizz Air.

Nuk lejohet transporti për person i më shumë se dy (2) baterive rezervë të mbrojtura individualisht me vlerë nominale nga 100 deri në 160 Wh.


Artikujt
Bagazhi i dorës
Bagazh i regjistruar (në mbajtje)
Me vete në trup
Kërkohet miratimi i linjës ajrore

Pajisje portative elektronike që përmbajnë bateri me jone litiumi
mbi vlerën nominale të vat-orëve prej 100 Wh, por që nuk tejkalojnë
160 Wh kur mbahen për përdorim personal.

Duhet të mbahet vetëm si bagazh dore. Duhet të ndërmerren masa
për të parandaluar aktivizimin e paqëllimshëm dhe për mbrojtjen nga dëmet
dhe pajisja duhet të fiket plotësisht
(të mos jetë në gjendje pasive apo në fikje të pjesshme).

Pajisjet e mëdha portative elektronike si laptopët dhe tabletat
nuk duhen paketuar pranë spërkatësve nën presion apo parfumeve.

PoJoPoPo

Pajisje portative elektronike me energji nga pila elektrokimike, si p.sh. aparate fotografike,
celularë, laptopë dhe kamera.

Pilat elektrokimike që përmbajnë lëndë djegëse lejohen vetëm në bagazhin e dorës.

Fishekët e pilave elektrokimike lejohen vetëm nëse përmbajnë lëngje të djegshme,
substanca gërryese, gaz të djegshëm të lëngëzuar, substanca reaktive ndaj ujit
ose hidrogjen në hidrur metali.

PoJoPoJo

Pajisje elektronike portative, të tilla si orë, duke llogaritur
makina, kamera, telefona celularë, laptopë, videokamera
kur transportohen për përdorim personal.

Çdo bateri e vendosur ose rezervë nuk duhet të tejkalojë kushtet e mëposhtme:

 • bateritë me litium metal, një përmbajtje litiumi prej
  jo më shumë se 2 gramë; ose
 • bateritë me jone litiumi, vlerë nominale vat-orësh prej
  jo më shumë se 100 Wh.

Duhet të mbahet vetëm në bagazh dore. Nëse një pajisje mbahet në
bagazh të regjistruar, duhen marrë masa për të parandaluar
aktivizimin e paqëllimshëm dhe për mbrojtjen nga dëmet. Pajisja duhet të fiket plotësisht (të mos jetë në gjendje pasive apo në fikje të pjesshme).

Pajisjet portative elektronike (duke përfshirë pajisjet mjekësore) që përmbajnë
pila apo bateri me metal litiumi apo jone litiumi (artikujt që përmbajnë
pila apo bateri me metal litiumi apo jone litiumi, synimi kryesor i të cilave
është t'i japin energji një pajisjeje tjetër, duhen
transportuar si bateri rezervë).

PoPoPoJo

Pajisjet elektronike portative që përmbajnë një bateri të paderdhshme
në zbatim të dispozitës së posaçme A67 të udhëzimeve teknike të ICAO.

Linja juaj ajrore duhet të jetë në gjendje t'ju ndihmojë përpara se të udhëtoni.

Bateria nuk duhet të ketë tension mbi 12 volt dhe
dhe as vlerë nominale vat-orësh më të lartë se 100 Wh.

Pajisjet duhet të mbrohet nga aktivizimi i paqëllimshëm
ose bateria duhet hequr dhe i duhen izoluar
kontaktet e ekspozuara.

PoPoJoJo

Pajisjet elektronike me bateri për pirjen e duhanit
(p.sh. cigaret elektronike, purot elektronike, llullat elektronike, avulluesit personalë,
aparatet e përçimit të nikotinës).

Transportohen nga pasagjerët ose ekuipazhi për përdorim personal.

Përmbajtja e baterive të metalit të litiumit nuk duhet të tejkalojë
2 gramë Bateritë me jone litiumi nuk duhet të tejkalojnë
vlerën nominale të vat-orëve prej 100 Wh.

Karikimi i pajisjeve dhe/ose i baterive në bordin e avionit
është i ndaluar.

PoJoPoJo
Vini re se bateritë normale me jone litiumi të laptopit kanë një kapacitet prej rreth 53 Wh.

Hiri i mbetjeve mortore mund të transportohet në avion për sa kohë që është i paketuar mirë në një enë të përshtatshme. Në aeroport duhet të paraqitet certifikata e vdekjes dhe certifikata e krematoriumit. Hiri mund të transportohet vetëm si bagazh kabine.

Në rastin e rrallë kur bagazhi juaj humbet, dëmtohet apo vonohet, mund të dorëzoni një raport pas mbërritjes në destinacionin tuaj.

 • vizitoni sportelin “Kërkimi i bagazheve” ose “Bagazhet e humbura”, në zonën e transitit, ku mund t’ju ndihmojmë të plotësoni menjëherë Raportin e parregullsive në pronë (PIR)
 • nëse bagazhi nuk gjendet brenda 21 ditëve nga raportimi në aeroportin e destinacionit, Wizz Air do të jetë përgjegjës për humbjen
 • ne nuk mund të jemi përgjegjës për bagazhet e identifikuara gabimisht nga një pasagjer tjetër; të gjitha kostot janë përgjegjësi e pasagjerit të përfshirë

Për të kthyer bagazhin e trajtuar gabimisht te pronari i tij sa më shpejt të jetë e mundur, të gjithë artikujt e bagazhit duhet të shënohen me emrin e pasagjerit, inicialet dhe adresën e tij përpara regjistrimit të bagazhit.

Bagazhi i regjistruar, kur është e mundur, do të transportohet në të njëjtin avion si pronari i tij. Për arsye sigurie ose operacionale, bagazhi i regjistruar mund të transportohet në një fluturim tjetër. Në këto raste, Wizz Air nuk mund të konsiderohet përgjegjës për vonesën e bagazhit.

Bagazhi i dëmtuar

Ne marrim përsipër përgjegjësinë për dëmtimin në mënyrat e mëposhtme:

 • nëse ishte e pamundur të dallonit dëmin apo vjedhjen pas mbërritjes, ju duhet të bëni një raportim në aeroport brenda shtatë ditëve nga mbërritja juaj
 • nëse bagazhi nuk mbërrin me fluturimin tuaj dhe ju e merrni të dëmtuar ose të vjedhur, ju mund të bëni një raportim me shkrim brenda 21 ditëve pas dorëzimit të bagazhit
 • raportoni dëmtimin e bagazhit të kabinës (duke përfshirë veshjet) në bord ose përpara se të largoheni nga zona e transitit
 • Kini parasysh se pasagjeri është përgjegjës për dëmtimet e bagazhit që ekzistonin para se bagazhi të regjistrohej, për shembull, zinxhirët, rrotat ose materialet e prishura për shkak të mbingarkesës së paketimit. Në një situatë të tillë, agjenti i përpunimit që pranon bagazhin në aeroport do ta shënojë bagazhin e dëmtuar sipas rastit.

Riparimi dhe rimbursimi

Në rast se bagazhi dëmtohet pas mbërritjes, vizitoni sportelin “Kërkimi i bagazheve” ose “Bagazhet e humbura” në zonën e transitit, ku mund t'ju ndihmojmë të plotësoni Raportin e parregullsive në pronë (PIR) dhe t'ju japim informacionet e nevojshme në lidhje me opsionet për të riparuar bagazhin ose për të marrë kompensim. Ndiqni udhëzimet në broshurën e ofruar nga përfaqësuesit tanë në sportelin e kërkimit të bagazheve për opsionet e shërbimit të riparimit:

MB

Riparimet dhe zëvendësimet e bagazheve (nëse bagazhi nuk mund të riparohet) në Mbretërinë e Bashkuar kryhen nga First Flight (www.damagedluggage.com). Kërkesat për bagazhe të dëmtuara që nuk janë përpunuar nga First Flight, nuk do të pranohen.

Kontaktoni me First Flight në numrin e telefonit +44 (0) 1279 813 000 ose vizitoni faqen e internetit Damagedluggage.com (Multi Lingual Live Chat e disponueshme në të gjitha gjuhët) për të organizuar marrjen e bagazhit tuaj të dëmtuar. First Flight do ta faturojë drejtpërdrejt Wizz Air me koston e riparimit ose të ndërrimit. Email- collections@damagedluggage.com

Hungari

Riparimet ose zëvendësimet e bagazheve kryhen nga "Javítóház Bt.”. Bagazhi do të riparohet brenda 10 ditëve ose do të zëvendësohet menjëherë nëse dëmtohet aq sa mos të riparohet. Nëse destinacioni final është jashtë Budapestit, mund të dërgoni bagazhin dhe do të merrni bagazhin e riparuar ose një të ri me postë, falas. Për të organizuar një riparim ose zëvendësim falas, ju lutemi dërgoni PIR-in, etiketën e bagazhit dhe kartën e imbarkimit te partneri ynë.

Javítóház Bt.

1082 Budapest, Harminckettesek tere 6/a. Telefoni: +3613130552

E-mail: info@borondjavitas.hu

Poloni

Riparimet dhe zëvendësimet e çantave (nëse çanta nuk mund të riparohet) në Poloni kryhen në emër tonë nga PS. Shërbimet. PS. Services do ta faturojë drejtpërdrejt "Wizz Air" me koston e riparimit ose të ndërrimit.

PS. Services e-mail: reklamacje@ps-services24.pl

Në Poloni, mund të vendosni edhe të kontaktoni një ofrues të pavarur për të riparuar çantën ose për të marrë një mendim profesional nëse bagazhi nuk mund të riparohet. Kini parasysh se në një rast të tillë, do të jeni përgjegjës për koston e riparimit ose zëvendësimit dhe Wizz Air do t'ju rimbursojë në bazë të faturës ose mendimit profesional që përmban vlerën e përllogaritur të bagazhit të dëmtuar.

Bullgaria

Riparimet dhe zëvendësimet e çantave (nëse çanta nuk mund të riparohet) në Bullgari kryhen në emër tonë ekskluzivisht nga SvetlaBags. Kërkesat për dëmtimin e bagazhit që nuk janë përpunuar nga SvetlaBags, nuk do të pranohen.

Nëse destinacioni final është jashtë Sofjes, mund të dërgoni bagazhin dhe do të merrni bagazhin e riparuar ose një të ri me postë, falas.

Për të organizuar një riparim ose zëvendësim falas, dërgoni PIR-in, etiketën e bagazhit dhe kartën e imbarkimit te partnerët tanë. SvetlaBags do ta faturojë drejtpërdrejt "Wizz Air" me koston e riparimit ose të ndërrimit.

Numri i telefonit i SvetlaBags: +359(0)876256424, +359(0)898510310

E-mail: svetla.bags@abv.bg

Në shtetet e tjera

Dërgojeni bagazhin për riparim, merrni faturën dhe ne do të mbulojmë shpenzimet e riparimit. Nëse çanta është dëmtuar aq sa nuk mund të riparohet, merrni një konfirmim me shkrim nga dyqani i riparimit, duke përfshirë deklarimin e llojit dhe të vlerës së çantës suaj.

Dërgimi i pretendimeve dhe ankesave

Pretendimet mund të dërgohen me shkrim te departamenti i pretendimeve të Wizz Air ose te kompania e sigurimit nëse e bëni kërkesën direkt.

Për t’ju ndihmuar me përpunimin e shpejtë të kërkesën suaj, bashkëlidhni një kopje të Raportit të kabinës ose të Raportit të parregullsive në pronë (Property Irregularity Report - PIR) që ju është dhënë në bord ose në aeroport kur keni bërë raportimin për vonesën, dëmtimin ose vjedhjen. Jepni edhe të dhënat tuaja të kontaktit dhe të llogarisë bankare ku mund të transferohet dëmshpërblimi (nëse ka).

Përkatëse

Ankesat mund t’i dërgohen Departamentit të Marrëdhënieve me Klientët i Wizz Air duke dërguar një formular ankesash.

WIZZ ofron komoditetet e mëposhtme për ata që fluturojnë me fëmijë të vegjël, për t'jua bërë udhëtimin edhe më komod:

 • Artikull shtesë personal në bord (40 x 30 x 20 cm)
 • Imbarkim me prioritet pa pagesë për 2 të rritur (dhe numër të pakufizuar fëmijësh) për çdo foshnjë në udhëtim
 • Një karrocë fëmijësh e palosshme ose një djep i vogël i palosshëm falas (do të ngarkohet në kabinën e avionit)
 • Zgjedhja e ndenjëseve për t'u siguruar që e gjithë familja të ulet së bashku (për një tarifë shtesë)
 • WIZZ Café – ushqime të shpejta dhe pije në bord për blerje
 • Zgjedhja e WIZZ Boutique, duke përfshirë lodra dhe dhurata të vogla
 • Sexholinoja falas në kabinë për foshnjat vetëm nëse blini një ndenjëse shtesë (merrni një ndenjëse makine në bord)

Pyetjet më të shpeshta

Pyetjet më të shpeshta

Po, mund të merrni pa pagesë sendet personale të mëposhtme: një pallto ose batanije, celular, material leximi për fluturimin; produkte nga dyqanet pa taksë; për fëmijët nën dy vjeç: ushqim për gjatë gjithë kohëzgjatjen e fluturimit; një palë paterica për pasagjerë me aftësi të kufizuara fizike.

Bagazhi me rrota do të mbahet në seksionin e mallrave pa pagesë dhe mund ta merrni në konvejerin e bagazheve në aeroportin e mbërritjes.

Po, nëse bagazhi i dorës është saktësisht apo nën përmasat 40x30x20 cm, maksimumi 10 kg mund ta merrni me vete në kabinë pa blerë WIZZ Priority. Bagazhi i dorës duhet të futet nën ndenjësen përpara jush.

Për pasagjerët pa WIZZ Priority dhe me bagazh dore që tejkalon 40x30x20 cm, te porta do të vendoset një tarifë për tejkalimin e përmasave të bagazhit. Në rast se bagazhi në fjalë nuk i tejkalon 55×40×23 cm, bagazhi mund të merret në bord, gjithnjë duke paramenduar se ka vend në kabinë në hapësirën përkatëse në tavan. Në rast se nuk ka vend, bagazhi do të dërgohet në seksionin e mbajtjes së mallrave të avionit. Pasagjerët mund t'i heqin artikujt e tyre vetjakë nga bagazhet përpara se të dërgohen në seksionin e mbajtjes së mallrave.

Për pasagjerët me bagazhe me rrota, të përmasave mbi 55×40×23 cm apo peshë mbi 10 kg, te porta do të vendoset një tarifë për tejkalimin e përmasave të bagazhit. Bagazhi do të dërgohet në seksionin e mbajtjes së mallrave të avionit.

Po, çdo pasagjer ka të drejtë të mbajë një bagazh dore në bord, falas, deri në përmasat 40x30x20 cm (p.sh. çantë laptopi, çantë grash dhe çantë të vogël shpine) nën ndenjëse

Nëse ju nevojitet më shumë hapësirë, mund të shtoni bagazh të regjistruar në rezervim duke paguar një tarifë bagazhi. Mund të shtoni deri në 3 artikuj bagazhi të regjistruar në internet dhe 3 artikuj të tjerë në aeroport. Kini parasysh se një pasagjer mund të ketë vetëm një lloj bagazhi në një fluturim (p.sh.: 1 bagazh x 10 kg, 2 bagazhe x 20 kg/secili, 3 bagazhe x 32 kg/secili)

Po, të rriturit që udhëtojnë me foshnjë kanë të drejtë të marrin një bagazh tjetër dore pa pagesë (40x30x20 cm).

Po, nëse një pasagjer ka blerë WIZZ Priority (ose ka të drejtë të përdorë WIZZ Priority nëpërmjet paketave WIZZ GO ose WIZZ Plus), bagazhi i dorës falas (përmasat maksimale 40 x 30 x 20 cm), si dhe bagazhi me rrota (maks. 55 x 40 x 23 cm; nuk janë të nevojshme rrotat, por duhet të jetë brenda përmasave, kufijve të peshës) mund të merren në zonën e kabinës. Kjo lejohet në të gjitha rastet, përveç nëse ndalohet për shkak të rrethanave të jashtëzakonshme operative.

Të gjithë pasagjerët kanë të drejtën të marrin pa pagesë në kabinë një bagazh dore deri në përmasat maksimale 40 x 30 x 20 cm, në të cilin mund të futni të gjithë artikujt tuaj personalë. Rekomandojmë që të gjithë pasagjerët t'i nxjerrin sendet e domosdoshme nga bagazhet e regjistruar dhe t'i marrin me vete në kabinë.

Në rast se shërbimi WIZZ Priority është shitur i gjithë, u rekomandojmë pasagjerëve të blejnë një prej biletave tona paketë gjatë rezervimit, të shtojnë një bagazh të regjistruar në rezervimin e tyre, ose t'i përgatisin bagazhet me zgjuarsi dhe të marrin vetëm një bagazh më të vogël dore (përmasat maksimale 40x30x20 cm). Të gjithë pasagjerët pa WIZZ Priority do të kenë gjithsesi të drejtën të marrin një bagazh dore në bord me përmasa maksimale 40x30x20 cm.

Bagazhi i dorës duhet të vendoset nën ndenjësen përpara jush, përveç nëse ka ende vend në hapësirën përkatëse në tavan pas përfundimit të hipjes të pasagjerëve.

Mund të regjistroni deri në gjashtë bagazhe.

Çdo artikuj i nënshtrohet një tarife - deri në tre artikuj mund të blihen në internet, tre bagazhet e mbetura mund të blihen në aeroport për një tarifë më të lartë. Nëse keni rezervuar më pak bagazhe gjatë rezervimit fillestar, mund të shtoni më shumë më vonë në internet ose nëpërmjet qendrës telefonike të Wizz Air.Kini parasysh se një pasagjer mund të ketë vetëm një lloj bagazhi në një fluturim (p.sh.: 1 bagazh x 10 kg, 2 bagazhe x 20 kg/secili, 3 bagazhe x 32 kg/secili)

Jo. Nëse regjistrohen më pak bagazhe sesa keni paguar, tarifa e bagazhit nuk do të rimbursohet.

Mund të shtoni bagazh në rezervimin tuaj nëpërmjet faqes sonë të internetit dhe qendrës telefonike të Wizz Air. Vini re se nëse e blini bagazhin në aeroport, mund t’ju kërkohet të paguani një tarifë shtesë për operatorin në aeroport, si dhe tarifën e bagazhit. Për informacione të sakta rreth tarifave shtesë të tarifuara nga operatori i përpunimit mund të pyesni në aeroport.

Bileta bazë përjashton çdo bagazh të regjistruar, por të dyja tarifat WIZZ GO dhe WIZZ Plus kanë bagazh të regjistruar të përfshirë në çmimin e fluturimit.

Fatkeqësisht, nuk mund të regjistroni dy lloje të ndryshme bagazhesh. Shtoni një çantë tjetër të rëndë në vend të çantës së lehtë!!

Jo, çdo pasagjer ka të drejtë të mbajë një bagazh dore pa pagesë në bord deri në përmasat 40x30x20 cm.

Nëse blini shërbimin WIZZ Priority (ose keni të drejtën të blini WIZZ Priority me paketat WIZZ Privilege Pass, WIZZ GO ose WIZZ Plus), mund të merrni me vete një bagazh dore falas (40 x 30 x 20 cm) dhe një bagazh me rrota shtesë (55 x 40 x 23 cm; nuk janë të nevojshme rrotat, por duhet të jetë brenda përmasave, kufijve të peshës). Të dyja bagazhet garantohen për udhëtim me ju në zonën e kabinës (përveç nëse nuk është e mundur për shkaqe operative).

U rekomandojmë të gjithë pasagjerëve të mbajnë vetëm sende të domosdoshme në kabinë (si p.sh. artikuj të higjienës vetjake, pasaporta dhe dokumente të tjera) dhe sende me vlerë, si p.sh. stoli të çmuara, telefona, aparate fotografike.

Laptopët dhe pajisjet portative elektronike duhet t'i merrni me vete në kabinë.

Pasagjerët mund të udhëtojnë me një bagazh dore pa pagesë (përmasa maksimale 40x30x20 cm) që duhet marrë në zonën e kabinës dhe të vendoset nën ndenjëse.

Nëse blini shërbimin WIZZ Priority (ose keni të drejtën të blini WIZZ Priority me paketat WIZZ Privilege Pass, WIZZ GO ose WIZZ Plus), mund të merrni me vete një bagazh dore falas (40 x 30 x 20 cm) dhe një bagazh me rrota shtesë (55 x 40 x 23 cm; nuk janë të nevojshme rrotat, por duhet të jetë brenda përmasave, kufijve të peshës). Të dyja bagazhet garantohen për udhëtim me ju në zonën e kabinës (përveç nëse nuk është e mundur për shkaqe operative).

U rekomandojmë të gjithë pasagjerëve të mbajnë vetëm sende të domosdoshme në kabinë (si p.sh. artikuj të higjienës vetjake, pasaporta dhe dokumente të tjera) dhe sende me vlerë, si p.sh. stoli të çmuara, telefona, aparate fotografike.

Nëse bagazhi i dorës ka shkuar në vendin e ngarkesave në avion dhe është vjedhur ose është dëmtuar, ju mund të raportoni artikujt e dëmtuar/humbur pas mbërritjes në sportelin e bagazheve të humbura. Ne nuk mund t’ju kompensojmë për humbjen e artikujve me vlerë (artikujt që përjashtohen nga mbajtja në vendin e ngarkesave) siç janë bizhuteritë dhe laptopët. Ne rekomandojmë që t’i hiqni këta artikuj nga çanta përpara se ta jepni për transport në vendin e ngarkesave.

Lëngjet që transportohen në bagazhin e kabinës u nënshtrohen kufizimeve të mëposhtme të vendosura nga qeveria:

 • lëngjet duhet të jenë në një enë me vëllim maksimal 100 ml
 • të gjitha enët që arrijnë vëllimin maksimal prej 1 litër mund të vendosen lehtë në një qese plastike 1 litërshe me dimensione 20 x 20 cm, që mund të rimbyllet.
 • Qesja plastike duhet të paraqitet veçmas te kontrolli i sigurisë.

Do t’ju kërkohet të hidhni çdo lëng që nuk plotëson kërkesat e listuara më lart do të hidhet te kontrolli i sigurisë.

U rekomandojmë të gjithë pasagjerëve t'i marrin me vete në kabinë sendet e domosdoshme (si p.sh. artikujt e higjienës personale dhe medikamentet). Në rast se nuk keni blerë WIZZ Priority por e keni regjistruar bagazhin e dorës, mund t'i nxirrni artikujt personalë dhe t'i merrni me vete në kabinë.

Kur transportoni medikamente në formë të lëngshme, referojuni rregulloreve të sigurisë për transportimin e lëngjeve në bord. Në rastet kur ju duhet të transportoni medikamente të rëndësishme, siç është insulina, duhet të keni me vete certifikatë mjekësore që konfirmon se ju nevojitet medikamenti dhe paraqiteni këtë dokument te kontrolli i sigurisë në aeroport nëse nevojitet.

Vini re se ekuipazhi i kabinës nuk mund t’ju ndihmojë me mbajtjen e ilaçeve tuaja në frigorifer.

Kafshët nuk mund të udhëtojnë me fluturimet e Wizz Air, përveç qenve asistues që udhëtojnë me të zotët e tyre dhe që kanë dokumentet e përcaktuara në rregulloret e vendeve të prekura nga transporti dhe që plotësojnë kushtet.

Kafshët për mbështetje emocionale nuk pranohen në fluturimet e Wizz Air.

Kini parasysh se në rast se synoni të udhëtoni me qen asistues, duhet të na njoftoni përmes qendrës telefonike të Wizz Air.

Duhet të na njoftoni rreth qëllimit tuaj për të transportuar artikuj të posaçëm në kohën e rezervimit, përmesqendrës telefonike të Wizz Air. Artikuj të tillë mund të transportohen vetëm me miratimin tonë.

Nëse nuk raportoni transportin e artikujve të veçantë, ne mund t’ju refuzojmë transportin dhe/ose nuk do të jemi përgjegjës për humbjen, shkatërrimin, vonesën dhe dëmtimin e këtyre artikujve.

Kontrolloni listën tonë të artikujve të përjashtuar nga transporti te kushtet e përgjithshme të transportit(neni 14.3)

Plotësoni raportin e dëmeve kur mbërrini përpara se të largoheni nga zona e transitit. Riparoni bagazhin dhe merrni faturë për këtë. Ne do të mbulojmë kostot e riparimit kundrejt kësaj fature.

Nëse bagazhi juaj është dëmtuar aq sa nuk mund të riparohet, kërkoni një konfirmim nga dyqani i riparimit, duke përfshirë llojin dhe vlerën e bagazhit tuaj. Do t’ju jepet një letër me udhëzime pas raportimit të problemit në aeroport; veproni sipas tyre.

Shkoni te sporteli i bagazheve të humbura/kërkimit të bagazheve ndërsa jeni ende në zonën e transitit dhe kërkoni ndihmë. Agjenti ynë do t’ju japë një raport në lidhje me vonesën e bagazhit, që mund të lëshohet për qëllime sigurimi dhe kërkese nëse është e nevojshme.

Sigurohuni që vlera e bagazhit të tregohet në raport. Juve do t’ju jepet një numër reference që do t’ju duhet ta përmendni në çdo korrespondencë që keni me ne. Do t’ju jepet një letër me udhëzime pas raportimit të problemit në aeroport. Veproni sipas tyre.

Kontaktoni menjëherë me zyrat e Bagazheve të humbura si në aeroportin e nisjes dhe të mbërritjes.

Po, mund t’i merrni. Në rast se nuk keni blerë WIZZ Priority, por e keni regjistruar bagazhin e dorës, u rekomandojmë të gjithë pasagjerëve t'i nxjerrin sendet e domosdoshme nga bagazhi i dorës dhe t’i marrin me vete në kabinë (si p.sh. artikuj të higjienës vetjake, medikamentet, pasaportat dhe dokumente të tjera) dhe sende me vlerë, si p.sh. stoli të çmuara, telefona, aparate fotografike.

Përmasat maksimale të të gjithë artikujve personalë nuk duhet të tejkalojnë 40x30x18 cm.

Pasagjerët mund të udhëtojnë me një njësi bagazhi dore falas. Nëse bagazhi juaj i dorës është më i vogël se 40x30x20 cm, mund ta merrni në kabinë, por ai duhet të vendoset nën ndenjësen përpara jush.

Në rast se nuk keni blerë WIZZ Priority, por e keni regjistruar bagazhin e dorës, nuk mund të merrni çantë të vogël dore me vete në kabinë. U rekomandojmë të gjithë pasagjerëve të nxjerrin sendet e domosdoshme nga bagazhi i dorës dhe t’i marrin me vete në kabinë (si p.sh. artikuj të higjienës vetjake, medikamentet, pasaportat dhe dokumente të tjera) dhe sende me vlerë, si p.sh. stoli të çmuara, telefona, aparate fotografike. Përmasat maksimale të të gjithë artikujve personalë nuk duhet të tejkalojnë 40x30x18 cm.

Po, por vetëm nëse nuk keni blerë WIZZ Priority dhe bagazhi juaj i dorës tejkalon 40x30x20 cm, si dhe duhet ta regjistroni në sportelin e regjistrimit të bagazheve kundrejt një tarife shtesë dhe mund ta merrni te konvejeri i bagazheve në aeroportin e mbërritjes. Nëse bagazhi i dorës është më i vogël se 40x30x18 cm, mund ta merrni në kabinë, por duhet ta vendosni nën ndenjëse.

Po, ju lejohet t'i merrni pajisjet e skive/snoubordit si bagazh i regjistruar. Do të zbatohet taksa prej 30 EUR për pasagjer për fluturim dhe për bagazh.

Jo, mund të merrni vetëm një grup pajisjesh sportive për pasagjer dhe për çdo fluturim.

Jo, mund t'i merrni pajisjet tuaja të skive/snoubordit të paketuara në qese. Kini parasysh se nuk mund t’ju ofrojmë materiale paketuese.

Jo, fatkeqësisht ka kufizim për pajisjet sportive për fluturim. Prandaj, ju sugjerojmë që këto lloje bagazhesh t'ia shtoni rezervimit në momentin që e krijoni atë.

Ne nuk jemi përgjegjës për dëmet tek artikujt delikatë si rezultat i transportit. Bagazhet që përmbajnë artikuj delikatë mund të transportohen si bagazh i regjistruar vetëm me etiketën "Qarkullim i kufizuar (Limited Release)".

Po, mund të shtoni pajisje të tilla deri në 3 orë para nisjes në internet ose nëpërmjet qendrës telefonike të Wizz Air. Nëse kërkoni të shtoni pajisje të tilla nëpërmjet qendrës telefonike të Wizz Air, do të vendoset edhe një tarifë transaksioni. Kjo tarifë transaksioni e qendrës telefonike nuk është e rimbursueshme.

Mund të merrni vetëm një grup/pajise sportive si më poshtë:

 • Pajisje skish dëbore dhe snoubordi;
 • Biçikletë - e paketuar në valixhe udhëtimi për biçikleta me rrotat dhe pedalet të çmontuara dhe timonin të kthyer paralel ose të paketuar në karton, si dhe rrotat të shfryra;
 • Pajisje golfi;
 • Pajisje palombari - kini parasysh të zbatoni kërkesat e mëposhtme:

o Cilindri i oksigjenit të jetë bosh;

o Presioni në cilindër të jetë njësoj me ambientin;

o Burimi i energjisë ose llamba të jetë hequr nga ndriçuesi;

o Çelësi i llambës të jetë siguruar në pozicionin “Off” (Fikur);

 • Shtiza kërcimi; nuk duhet të tejkalojnë përmasat e përcaktuara dhe duhet të paketohen në këllëfë tekstili:

o Gjerësia - 0,25 metra;

o Lartësia - 0,25 metra;

o Gjatësia – 5,309 metra;

 • Pajisje sërfbordi dhe uindsërfi;

Pajisje TË TJERA sportive, të papërmendura më lart mund të transportohen pas miratimit të Wizz Air. Sigurohuni të kontaktoni me qendrën tonë telefonike së paku 72 orë përpara nisjes.

Përveç nëse përmendet ndryshe, pajisjet sportive nuk duhet të tejkalojnë përmasat maksimale:

 • Gjerësia - 1,499 metra;
 • Lartësia - 1,194 metra;
 • Gjatësia - 1,715 metra;

Pajisjet sportive nuk mund të peshojnë më shumë se 32 kg.

Po, mund të merrni të gjitha pajisjet, por duhet të vendosni gjithçka në një çantë. Pesha maksimale e saj është 32 kg dhe nuk ka kufizime për përmasat. Nëse nuk ka paketimin e duhur, ne nuk mund ta transportojmë.

Po, ju lejohet të merrni me vete një çantë shpine për mbrojtje nga ortekët si bagazh kabine ose si bagazh të regjistruar, por nuk e merrni si pajisje sportive. Kini parasysh përmasat e bagazhit të lejuar, për të cilat mund të gjeni informacion të mëtejshëm këtu: https://wizzair.com/en-gb/information-and-services/travel-information/baggage#/. Kini parasysh kufizimet e mëposhtme kur merrni me vete çantë shpine për mbrojtje nga ortekët :

Si linjë ajrore, ne pranojmë përmasat e mëposhtme maksimale për artikullin që mund të mbani kur blini një opsion për ndenjëse ekstra: 66x44x75 ose 18x48x117 cm. Përmasat e sakta varen nga forma (prizëm, konike, cilindrike, eliptike). Përmasat e pranuara mund t'i konfirmoni në çdo kohë duke kontaktuar operatorët e qendrës sonë telefonike.

Për konfirmimin e fundit përpara udhëtimit, kontaktoni me aeroportin tuaj të nisjes për të verifikuar nëse objekti do të lejohet përmes kontrollit të sigurisë së aeroportit. Mund të ketë kufizime të caktuara (për paraqitjen, paketimin apo madhësinë e artikullit), që mund të kërkojnë masa të mëtejshme për kontrollin nga autoriteti vendor i aeroportit.