Keni një shfletues shumë të vjetër interneti
Ne nuk e mbështesim këtë version të shfletuesit tuaj!
Këtë faqe po e shikoni pasi kemi pikasur një shfletues të vjetër ose të pambështetur interneti. Për të vijuar shfletimin në wizzair.com dhe për të pasur një përdorim optimal gjatë shfletimit, ju rekomandojmë të përditësoni shfletuesin e internetit.
Këto janë rekomandimet tona:
Mozilla Firefox
Shkarkim falas
Google Chrome
Shkarkim falas

Informacioni dhe shërbimet

Asistenca e posaçme për fluturimet e ndërprera dhe pasagjerët me invaliditet

48h

Nëse kërkoni asistencë të posaçme

Ju duhet të informoni Wizz Air

të paktën 48orë përpara

orarit të programuar të nisjes.

landline_phone

NËSE JU NDËRPRITET FLUTURIMI

mund të na telefononi në çdo kohë për mbështetje në numrat e mëposhtëm

Accordions

Nëse ka dyshime të arsyeshme nëse mund të arrini shëndoshë e mirë deri në fund të fluturimit, pa kërkuar asistencë gjatë fluturimit, ne rezervojmë të drejtën të kërkojmë certifikatë mjekësore që konfirmon se jeni në gjendje të udhëtoni me avion. Kjo duhet të përmbajë miratimin e qartë mjekësor për transportin ajror.

Në përputhje me Rregulloren (KE) Nr. 1107/2006, partnerët tanë ofrojnë një gamë lehtësish për pasagjerët me aftësi të kufizuara dhe lëvizshmëri të kufizuar në aeroporte. Pasagjerët konsiderohen me aftësi të kufizuara kur gjendja e tyre fizike, mjekësore ose mendore kërkon vëmendje të veçantë (për imbarkimin dhe zbritjen, gjatë fluturimit, në një evakuim emergjence, gjatë përpunimit në tokë) që normalisht nuk u ofrohet pasagjerëve të tjerë.

Pasagjerët me aftësi të kufizuara janë pasagjerët që

 • përdorin karroca invalidi
 • jetojnë me paaftësi në të parë dhe të dëgjuar
 • udhëtojnë me qen asistues

Pasagjerët me nevoja të veçanta konsiderohen ata që janë

 • shtatzënë
 • udhëtojnë me këmbë të thyer
 • udhëtojnë me pajisje ndihmëse për lëvizjen
 • janë prekur nga një sëmundje ngjitëse
 • përdorin ilaçe ose pajisje mjekësore
 • kanë nevojë për oksigjen shtesë për arsye mjekësore

Nëse kërkoni asistencë të posaçme, telefonojini qendrës telefonike të asistencës së posaçme:

Vini re se ato numra janë të dedikuar vetëm për pasagjerët që kërkojnë asistencë speciale dhe nuk mund të trajtohen kërkesa të tjera. Aplikohen tarifat lokale.


 • Azerbajxhan

  +3616777502

  Gjuha English
  Numri i telefonit +3616777502
 • Belgjikë

  +3225887035

  Gjuha French
  Numri i telefonit +3225887035
 • Bullgari

  +35924928367

  Gjuha Bulgarian
  Numri i telefonit +35924928367
 • Bosnjë - Telecom RS

  +38755233981

  Gjuha English
  Numri i telefonit +38755233981
 • Kroaci

  +38517757014

  Gjuha Croatian
  Numri i telefonit +38517757014
 • Qipro

  +35722007144

  Gjuha English
  Numri i telefonit +35722007144
 • Republika Çeke

  +420225850035

  Gjuha English
  Numri i telefonit +420225850035
 • Danimarkë

  +45 787 33 194

  Gjuha Danish
  Numri i telefonit +45 787 33 194
 • Emiratet e Bashkuara Arabe

  80003111236

  Gjuha Arabic
  Numri i telefonit 80003111236
 • Egjipt

  +36212111302

  Gjuha English
  Numri i telefonit +36212111302
 • Finlandë

  +358931585800

  Gjuha English
  Numri i telefonit +358931585800
 • Francë

  +33170700852

  Gjuha French
  Numri i telefonit +33170700852
 • Gjeorgji

  +995706777037

  Gjuha English
  Numri i telefonit +995706777037
 • Gjermani - Telefonata gjermane

  +4969120066954

  Gjuha German
  Numri i telefonit +4969120066954
 • Greqi

  +302130022598

  Gjuha English
  Numri i telefonit +302130022598
 • Hungari

  +3616777505

  Gjuha Hungarian
  Numri i telefonit +3616777505
 • Islandë

  +354 539 0640

  Gjuha English
  Numri i telefonit +354 539 0640
 • Izrael

  +97233741285

  Gjuha English
  Numri i telefonit +97233741285
 • Itali

  +390200689768

  Gjuha Italian
  Numri i telefonit +390200689768
 • Letoni

  +37167660434

  Gjuha English
  Numri i telefonit +37167660434
 • Lituani

  +37052032417

  Gjuha English
  Numri i telefonit +37052032417
 • Maqedonia e Veriut

  +38923207642

  Gjuha English
  Numri i telefonit +38923207642
 • Maltë

  +35627781644

  Gjuha English
  Numri i telefonit +35627781644
 • Moldavi

  +373 22 903870

  Gjuha English
  Numri i telefonit +373 22 903870
 • Holandë

  +31202621943 ****

  Gjuha English
  Numri i telefonit +31202621943 ****
 • Norvegji

  +4721930671

  Gjuha English
  Numri i telefonit +4721930671
 • Poloni

  +48221284905

  Gjuha Polish
  Numri i telefonit +48221284905
 • Portugali

  +351300500497

  Gjuha English
  Numri i telefonit +351300500497
 • Rumani

  +40312294796

  Gjuha Romanian
  Numri i telefonit +40312294796
 • Rusi

  +74995044413

  Gjuha Russian
  Numri i telefonit +74995044413
 • Serbi

  +381113216842

  Gjuha Serbian
  Numri i telefonit +381113216842
 • Sllovaki

  +421233046989

  Gjuha Czech
  Numri i telefonit +421233046989
 • Slloveni

  +38617774391

  Gjuha English
  Numri i telefonit +38617774391
 • Spanjë

  +34910602892 ****

  Gjuha Spanish
  Numri i telefonit +34910602892 ****
 • Spanjë - telefonuesit nga Katalonia

  +34937370069

  Gjuha Catalan
  Numri i telefonit +34937370069
 • Suedi

  +46812410514

  Gjuha English
  Numri i telefonit +46812410514
 • Zvicër

  +41225510025

  Gjuha English
  Numri i telefonit +41225510025
 • Mbretëria e Bashkuar

  +443309770444

  Gjuha English
  Numri i telefonit +443309770444
 • Ukrainë

  +380893202532

  Gjuha Ukrainian
  Numri i telefonit +380893202532
 • Mali i Zi

  +3616777511

  Gjuha
  Numri i telefonit +3616777511
 • Austri

  +43720775243

  Gjuha DE
  Numri i telefonit +43720775243
 • Shqipëri

  0 4 530 0999

  Gjuha English
  Numri i telefonit 0 4 530 0999
 • Estoni

  +372 609 4151

  Gjuha English
  Numri i telefonit +372 609 4151
 • Kazakistan

  +7 (717) 269 60 71

  Gjuha English
  Numri i telefonit +7 (717) 269 60 71
 • Kosova

  +36 1 6777 518

  Gjuha English
  Numri i telefonit +36 1 6777 518
 • Marok

  +36 1 6777 520

  Gjuha English
  Numri i telefonit +36 1 6777 520
 • Armenia

  +3616777524

  Gjuha English
  Numri i telefonit +3616777524

Qendrat telefonike të asistencës së posaçme janë të hapura 24 orë me asistentë që flasin anglisht.

Në rast se dëshironi ta dërgoni me email kërkesën tuaj për asistencë të posaçme, dërgojeni në adresën specialassistance@wizzair.com

Shënim: ky email u kushtohet vetëm pasagjerëve me invaliditet, për çështje të tjera na kontaktoni përmes faqes së internetit

Oraret e punës së qendrave telefonike

Të gjitha oraret e qendrave telefonike janë sipas brezit orar të shtetit përkatës, p.sh.: Qendra telefonike në hungarisht 09:00 - 18:00, orari i punës do të jetë sipas brezit aktual orar të Hungarisë.

Anglisht

e hënë

00:00-24:00

e martë

00:00-24:00

e mërkurë

00:00-24:00

e enjte

00:00-24:00

e premte

00:00-24:00

e shtunë

00:00-24:00

e diel

00:00-24:00

Hungarisht

e hënë

09:00-18:00

e martë

09:00-18:00

e mërkurë

09:00-18:00

e enjte

09:00-18:00

e premte

09:00-18:00

e shtunë

09:00-18:00

e diel

09:00-18:00

Bullgarisht

e hënë

09:00-18:00

e martë

09:00-18:00

e mërkurë

09:00-18:00

e enjte

09:00-18:00

e premte

09:00-18:00

e shtunë

09:00-18:00

e diel

09:00-18:00

Frëngjisht

e hënë

09:00-18:00

e martë

09:00-18:00

e mërkurë

09:00-18:00

e enjte

09:00-18:00

e premte

09:00-18:00

e shtunë

MBYLLUR

e diel

MBYLLUR

Gjermanisht

e hënë

09:00-18:00

e martë

09:00-18:00

e mërkurë

09:00-18:00

e enjte

09:00-18:00

e premte

09:00-18:00

e shtunë

MBYLLUR

e diel

MBYLLUR

Italisht

e hënë

09:00-18:00

e martë

09:00-18:00

e mërkurë

09:00-18:00

e enjte

09:00-18:00

e premte

09:00-18:00

e shtunë

MBYLLUR

e diel

MBYLLUR

Polonisht

e hënë

09:00-18:00

e martë

09:00-18:00

e mërkurë

09:00-18:00

e enjte

09:00-18:00

e premte

09:00-18:00

e shtunë

09:00-18:00

e diel

09:00-18:00

Rumanisht

e hënë

09:00-18:00

e martë

09:00-18:00

e mërkurë

09:00-18:00

e enjte

09:00-18:00

e premte

09:00-18:00

e shtunë

09:00-18:00

e diel

09:00-18:00

Rusisht

e hënë

09:00-18:00

e martë

09:00-18:00

e mërkurë

09:00-18:00

e enjte

09:00-18:00

e premte

09:00-18:00

e shtunë

09:00-18:00

e diel

09:00-18:00

Spanjisht

e hënë

09:00-18:00

e martë

09:00-18:00

e mërkurë

09:00-18:00

e enjte

09:00-18:00

e premte

09:00-18:00

e shtunë

MBYLLUR

e diel

MBYLLUR

Ukrainisht

e hënë

09:00-18:00

e martë

09:00-18:00

e mërkurë

09:00-18:00

e enjte

09:00-18:00

e premte

09:00-18:00

e shtunë

09:00-18:00

e diel

09:00-18:00

Arabisht

e hënë

09:00-13:00

e martë

09:00-13:00

e mërkurë

09:00-13:00

e enjte

09:00-13:00

e premte

09:00-13:00

e shtunë

MBYLLUR

e diel

MBYLLUR

Sporteli i grupit

e hënë

10:00-18:00

e martë

10:00-18:00

e mërkurë

10:00-18:00

e enjte

10:00-18:00

e premte

10:00-18:00

e shtunë

10:00-18:00

e diel

10:00-18:00


Nëse nuk jeni në gjendje të lëvizni vetë - nuk jeni në gjendje të ngriheni pa ndihmë; të largoheni nga ndenjësja juaj dhe të arrini te dalja e emergjencës pa ndihmë; të komunikoni me ekuipazhin për çështje sigurie (p.sh. për të kuptuar ose reaguar ndaj udhëzimeve të emergjencës për shkak të vështirësive në mësim ose kuptim, ose për shkak të verbërisë apo mungesës së dëgjimit); të zgjidhni rripin e ndenjëses; të nxirrni dhe të vishni jelekun e shpëtimit; ose të vendosni maskë oksigjeni – ju duhet të shoqëroheni nga një person i rritur i aftë.

Personi që ju shoqëron duhet të jetë mbi 16 vjeç dhe duhet të ketë aftësinë fizike t’ju ndihmojë në rast emergjence.

Ne do të bëjmë maksimumin tonë që ta ulim shoqëruesin tuaj pranë jush.

Dy artikuj pajisjesh lëvizshmërie mund të merren në bord falas.

Bateritë

Pranohen vetëm karrocat manuale të invalidëve dhe karrocat e invalidëve me bateri me xhel (që nuk derdhet), me kusht që terminalet të izolohen për të parandaluar qarkun e shkurtër aksidental. Bateria duhet të jetë bashkuar mirë te karroca e invalidit.

Përmasat

Nëse karroca juaj e invalidit nuk paloset, jepni përmasat kur informoni qendrën telefonike të asistencës së posaçme.

Asistenca

Për t’u siguruar se jeni komod, agjenti ynë i përpunimit do t’ju ofrojë asistencë gjatë procedurës së checkin-it dhe lënies së bagazheve. Ju do të asistoheni te porta, përmes kontrollit të sigurisë dhe në bord. Shpesh do të uleni në një ndenjëse pranë dritares.

Vini re se ekuipazhi ynë i kabinës nuk mund t’ju ofrojë asistencë me pijet, ushqimet ose mjekimet, por mund t’ju ndihmojnë me zhvendosjen nga ndenjësja juaj deri në tualet, nëse nevojitet.

Lehtësitë

Fatkeqësisht, në fluturimet tona nuk ofrohen karroca invalidi nga avioni.

Limiti

Në të njëjtin fluturim mund të pranojmë një maksimum prej 28 Pasagjerësh me aftësi të kufizuara, me kusht që të jenë maksimumi 10 pasagjerë që kërkojnë karrocë invalidi nga checkin-i në ndenjësen në kabinë. Ka 36 ndenjëse të disponueshme për pasagjerët me aftësi të kufizuara në avionët tanë Airbus A321, dhe mund të pranojmë maksimumi 12 pasagjerë që kërkojnë karrocë invalidi nga checkin-i në ndenjësen në kabinë.

Ne ofrojmë shërbime “Meet and Assist” për pasagjerët që jetojnë me paaftësi në të parë dhe të dëgjuar gjatë procesit të checkin-it, përmes kontrollit të sigurisë dhe te porta e nisjes. Ju do të imbarkoheni përpara të gjithë të tjerëve, dhe ekuipazhi i kabinës sonë do t’ju ndihmojë të stivosni bagazhin e dorës dhe do t’ju ndihmojë te ndenjësja juaj.

Pasagjerët me vështirësi shikimi dhe dëgjimi nuk kanë nevojë të marrin certifikatë mjekësore për të provuar se janë në gjendje të udhëtojnë me avion. Kjo nuk vlen për pasagjerët me vështirësi shikimi e dëgjimi me probleme shëndetësore që nuk pajtohen me udhëtimin me avion (mes të cilave: ndërhyrje kirurgjike e kohëve të fundit, çrregullime me zemrën etj.), ku vlejnë rregullat për paraqitjen e certifikatës mjekësore.

Informoni qendrën telefonike të asistencës së posaçme të paktën 48 orë përpara orarit të programuar të nisjes së fluturimit tuaj nëse dëshironi të kërkoni shërbimin “Meet and Assist”.

Qentë asistues sipas Dekretit Nr. 27/2009 të Ministrisë së Punës dhe Çështjeve Sociale do të akomodohen në bord pa kosto shtesë për pasagjerët me aftësi të kufizuara në fluturime brenda Bashkimit Evropian dhe nga vendet e Bashkimit Evropian brenda vendeve jashtë Bashkimit Evropian. Mund të pranohet vetëm një qen për fluturim, dhe ai nuk duhet të zërë ndenjëse.

Na njoftoni se do të udhëtoni me qen asistues gjatë procesit të prenotimit dhe gjithashtu njoftoni edhe qendrën telefonike të asistencës së posaçme ose dërgoni një email në adresën tonë të asistencës së posaçme. Ju duhet të na dërgoni dokumentet e mëposhtme jo më vonë se 48 orë përpara orarit të programuar të nisjes:

 • Certifikatë që vërteton se qeni juaj është qen asistence i certifikuar
 • Të gjithë dokumentacionin që përcaktohet në rregulloret e vendeve nga ku niseni ose udhëtoni

Në bord nuk janë akomoduar kafshë të tjera. Kafshët për mbështetje emocionale nuk pranohen në fluturimet e Wizz Air.

Ju mund të gjeni informacion të mëtejshëm rreth udhëtimit me qen asistues në këtë uebsajt.

Në rast se pajisjet tuaja të lëvizshmërisë dëmtohen, humbin ose vonohen, ju duhet ta raportoni përpara daljes nga holli i mbërritjeve dhe duhet të merrni një formular PIR nga agjenti ynë i përpunimit.

Dërgojeni kërkesën tuaj me postë ose duke dorëzuar ankesë në internet.

Sipas Konventës së Montrealit, përgjegjësia jonë për dëmet, humbjet ose vonesat e pajisjeve tuaja të lëvizshmërisë kufizohen me 1131 SDR për pasagjer.

Mund të transportohen dy pajisje lëvizshmërie falas, duke përfshirë patericat dhe deambulatorët. 
Një palë paterica mund të merren në bordin e avionit dhe deambulatorët duhet të merren me bagazhet e regjistruara. 

Nëse udhëtoni me këmbë të thyer në allçi dhe nuk mund ta përthyeni gjurin, do t’ju kërkohet të blini ndenjëse shtesë. 

Shkruani "EXST" në fushën e emrit dhe mbiemrin tuaj në fushën e mbiemrit kur të prenotoni fluturimin për këtë.  

Në rast se keni prenotuar një fluturim dhe nuk keni rezervuar ndenjëse shtesë, kontaktoni me qendrën telefonike të asistencës së posaçme.

Për arsye sigurie, gratë shtatzëna mund të udhëtojnë deri në javën e 34 të shtatzënisë. Në rastin e një shtatzënie me binjakë, kufiri kohor është java e 32-të e shtatzënisë.

Në rast se jeni mbi javën e 28 të shtatzënisë, paraqitni një certifikatë mjekësore që konfirmon se jeni në gjendje të fluturoni me avion. Vini re se certifikata mjekësore duhet të lëshohet brenda 6 ditëve nga data e fluturimit.

Wizz Air do të jetë përgjegjës vetëm sipas Kushteve të përgjithshme të transportit për shqetësimet shëndetësore te gratë shtatzëna dhe/ose fëmijën e tyre të palindur që mund të ndodhin gjatë ose si rezultat i transportit ajror.

Nëse keni sëmundje ngjitëse ose ndonjë problem tjetër që kërkon kujdes shëndetësor, ju nevojitet një certifikatë mjekësore që konfirmon se jeni në gjendje të udhëtoni me avion. Certifikata mjekësore duhet të lëshohet brenda 6 ditëve nga data e fluturimit.

Ne nuk mund të jemi përgjegjës për lëndimet, përkeqësimet e kushteve shëndetësore që pëson pasagjeri ose për vdekjen gjatë udhëtimit ajror, për shkak të këtyre problemeve. 

Kontaktoni me qendrën telefonike të asistencës së posaçme të paktën 48 orë përpara nisjes së programuar të fluturimit.

Mbajini ilaçet në bagazhin e dorës në çdo moment. Në rast se ju nevojitet të mbani ilaçe të rëndësishme, si p.sh. insulinë, duhet të keni një certifikatë mjekësore me vete që konfirmon se ju nevojitet ilaçi gjatë udhëtimit. Paraqiteni këtë dokument te kontrolli i sigurisë së aeroportit, nëse ju kërkohet.

Vini re se nuk mund t’i mbajmë ilaçet tuaja në frigorifer në bord.

Transporti dhe përdorimi i koncentruesve portativë të oksigjenit (POC-të)që nuk përmbajnë gaz të ngjeshur ose oksigjen të lëngshëm lejohet në bord me kusht që të jepen prova rreth natyrës së pajisjesdhe një formular mjekësor i gjendjes fizike të përshtatshme për fluturim"Fit to Fly"(shkarkojeni).

Nëse dëshironi të transportoni ose përdorni një pajisje mbështetëse që nuk gjeneron oksigjen (aparat personal frymëmarrjeje - RPD): si p.sh. respirator, nebulizator, ventilator, CPAP ose BiPap në kabinën e avionit, duhet të paraqitni formularin e gjendjes fizike të përshtatshme për fluturim “Fit to Fly” (jeni të lutur ta shkarkoni).

Nëse udhëtoni me një pajisje të tillë, kontaktoni me qendrën telefonike të asistencës së posaçme të paktën 48 orë përpara nisjes së programuar për verifikimin e dokumenteve. Vini re se formulari i gjendjes fizike të përshtatshme për fluturim "Fit to fly" duhet të lëshohet brenda 6 ditëve nga data e fluturimit.

Pasagjerët duhet të kryejnë checkin-in në aeroport paktën 2 orë përparanisjes së planifikuar të fluturimit dhe duhet të paraqesin pajisjen dhe dokumentet e saj për inspektim.

Nëse nuk kontaktoni paraprakisht me qendrën telefonike dhe/ose nuk keni mundësi ta paraqitni formularin "Fit to fly" në aeroport, operatori mund t'jua refuzojë transportin.

Këto pajisje mund të transportohen si artikull shtesë falas.

Pasagjeri duhet të udhëtojë me një model të miratuar të POC:

 • AirSep FreeStyle
 • AirSep LifeStyle
 • AirSep Focus
 • AirSep Freestyle 5
 • (Caire) SeQual eQuinox / Oxywell (model 4000)
 • Delphi RS-00400 / Oxus RS-00400
 • DeVilbiss Healthcare iGo
 • Inogen One
 • Inogen One G2
 • lnogen One G3
 • lnova Labs LifeChoice Activox
 • International Biophysics LifeChoice / lnova Labs LifeChoice
 • Invacare XPO2 / XPO100
 • Invacare Solo 2
 • Oxylife Independence Oxygen Concentrator
 • Precision Medical EasyPulse
 • Respironics EverGo
 • Respironics SimplyGo
 • Sequal Eclipse
 • SeQual SAROS
 • VBox Trooper

Pasagjeri duhet të ketë një numër të mjaftueshëm baterish të karikuara plotësisht për pajisjen mjekësore për të mbuluar kohëzgjatjen e fluturimit dhe vonesat e mundshme. Në bagazhin e dorës lejohet një maksimum prej 2 baterish dhe këto duhet të jenë të mbrojtura individualisht për të parandaluar krijimin e qarkut të shkurtër. Terminalet e baterisë duhet të jenë të izoluara ose të paketuara për të parandaluar kontaktin me objektet metalike, duke përfshirë terminalet (karikuesit) ose bateritë e tjera.

Vini re se nuk lejohen në bord aparatet e frymëmarrjes që përmbajnë gaz të ngjeshur ose oksigjen të lëngshëm.

Ne mund t’u japim oksigjen shtesë në bord pasagjerëve që kanë nevojë për të për arsye mjekësore. Por, kontejneri juaj i oksigjenit, nuk mund të transportohet në bord.

Kontaktoni me qendrën telefonike të asistencës së posaçme të paktën 48 orë përpara nisjes së programuar të fluturimit dhe dërgoni formularin e gjendjes fizike të përshtatshme për fluturim "Fit to fly" (shkarkojeni) që konfirmon sa më poshtë:

 • Përdorimi nga pasagjeri është i nevojshëm për arsye mjekësore, por pacienti është në gjendje fizike të përshtatshme për fluturim;
 • Pasagjeri nuk ka nevojë për furnizim të vazhdueshëm me oksigjen për më shumë se250 minutame fluks prej2 L/min;
 • Për arsye sigurie, oksigjeni nuk mund të jepet gjatë nisjes dhe uljes, dhe kjo pranohet nga pasagjeri;
 • Oksigjeni që ofron Wizz Air është i përshtatshëm për pasagjerin.

Merrini me vete këto dokumente dhe paraqitini në sportelin e checkin-it. Nëse nuk jepni dokumentacionin e kërkuar, ju nuk do të lejoheni të udhëtoni.

Vini re sene nuk mund të garantojmë që avioni nuk do të ketë fare kikirikëpasi pasagjerët e tjerë mund të sjellin me vete produktet e tyre me kikirikë. Ndaj dhe ju rekomandojmë që të mbani me vete medikamentet tuaja për kontrollin e alergjisë (si p.sh. EpiPen, antihistaminikë etj.) dhe mund të merrni me vete dhe ushqimin tuaj. Nëse ju duhet informacion i mëtejshëm, kontaktoni me qendrën tonë telefonike.

Pasi hipjes në avion, jeni të lutur ta vini në dijeni ekuipazhin për alergjitë tuaja.

Pyetjet më të shpeshta

Pyetjet më të shpeshta

Për ta bërë udhëtimin tuaj të sigurt dhe komod, ju duhet të informoni Wizz Air të paktën 48 orë përpara orarit të programuar të nisjes së fluturimit rreth aftësive tuaja të kufizuara fizike ose lëvizshmërisë së kufizuar, ose çdo kusht tjetër që mund të kërkojë kujdes mjekësor.

Kërkesa juaj mund të kryhet në internet gjatë procesit të prenotimit ose duke kontaktuar qendrën telefonike të asistencës së posaçme. Rekomandojmë që të na telefononi ditën që kryeni rezervimin.

Jo, nuk mund të përdorni karrocën tuaj të invalidit rrugës për në avion. Do t'jua ofrojmë ne një për përdorim gjatë rrugës për në avion, gjatë fluturimit, si dhe gjatë zbarkimit pas fluturimit. Karroca juaj do të transportohet pa pagesë në hambarin e avionit.

Jo, nuk mund ta merrni me vete në bord cilindrin e oksigjenit. Ne mund të ofrojmë oksigjen shtesë për pasagjerët që e kanë nevojë për arsye mjekësore. Kini parasysh që sillni me vete një certifikatë "Fit To Fly" (i përshtatshëm për fluturim), që konfirmon sa më poshtë:

 • Përdorimi nga pasagjeri është i nevojshëm për arsye mjekësore, por pacienti është në gjendje fizike të përshtatshme për fluturim;
 • Pasagjeri nuk ka nevojë për furnizim të vazhdueshëm me oksigjen për më shumë se 250 minuta me fluks prej 2 litra/min;
 • Për arsye sigurie, oksigjeni nuk mund të jepet gjatë nisjes dhe uljes, dhe kjo pranohet nga pasagjeri;
 • Oksigjeni që ofron Wizz Air është i përshtatshëm për pasagjerin.

Po, ju lejohet ta merrni me vete në bord dhe ta përdorni inhalatorin.

Nëse keni sëmundje koronare, probleme me zemrën, kraharorin apo trurin, apo nëse keni pasur ndonjë operacion në lidhje me këto sëmundje, duhet të merrni me vete një certifikatë "Fit to fly" (i përshtatshëm për fluturim) që përcakton se nuk ka ndonjë arsye se pse të mos fluturoni. Vini re se certifikata duhet të lëshohet brenda 6 ditëve nga data e fluturimit.

Nëse keni shqetësim se mos sëmundja juaj bëhet pengesë për udhëtimin, ju këshillojmë të konsultoheni me doktorin përpara udhëtimit. Nëse keni kërkesa të posaçme në lidhje me sëmundjen tuaj pas hipjes në avion duhet të na vini në dijeni përpara udhëtimit duke paraqitur një certifikatë se ju lejohet udhëtimi, në të cilën përcaktohet se sëmundja juaj nuk ju bëhet pengesë për të udhëtuar. Vini re se certifikata duhet të lëshohet brenda 6 ditëve nga data e fluturimit.

Vini re se në rast se vuani nga ndonjë sëmundje ngjitëse, nuk do t'ju lejohet të fluturoni.

Po, mund të merrni insulinë në bord, por kini parasysh se nuk mund të ofrojmë çanta frigoriferike. Do t'ju duhet të merrni tuajën pa pagesë.

Duhet të merrni një certifikatë mjekësore me vete që konfirmon se ju nevojitet ilaçi gjatë udhëtimit. Paraqiteni këtë dokument te kontrolli i sigurisë së aeroportit, nëse ju kërkohet.

Po, mund ta merrni qenin tuaj asistues me vete pa pagesë.

Jeni të lutur të na njoftoni gjatë procesit të prenotimit nëse do të udhëtoni me qen asistues, si dhe të informoniqendrën telefonike të asistencës së posaçme ose të dërgoni email në adresën tonë të emailit për asistencën e posaçme. Ju duhet të na dërgoni dokumentet e mëposhtme jo më vonë se 48 orë përpara orarit të programuar të nisjes:

 • Certifikatë që vërteton se qeni juaj është qen i certifikuar asistence
 • Të gjithë dokumentacionin që përcaktohet në rregulloret e vendeve nga ku niseni ose për ku udhëtoni.

Nëse nuk keni mundësi ta dorëzoni ankesën përmes formularit që ofrohet në faqen e internetit, mund ta dërgoni tekstin e ankesës në adresën e emailit specialassistance@wizzair.com me anë të konvertimit të zërit në tekst.

Nëse nuk përdorni ndonjë konvertim zëri në tekst, mund t'ju ndihmojë operatori i qendrës sonë telefonike dhe mund të diskutoni se si dëshironi ta merrni përgjigjen.

Nëse keni mundësi të qëndroni ulur - po, ju lejohet të fluturoni. Nëse këmba e thyer e vënë në allçi nuk mund të përthyhet te gjuri, atëherë do t'ju kërkohet të blini dhe një ndenjëse të dytë.