Informacioni dhe shërbimet

Fëmijët dhe foshnjat

Pyetjet e shpeshta

FOSHNJË

14 ditë - nën 2 vjeç

tarifa e fluturimit për foshnja

duhet të ulet në prehrin e të rriturit

lejohet vetëm një foshnjë për çdo të rritur

FËMIJË

2 vjeç - nën 14 vjeç

tarifa e fluturimit për të rritur

I RRITUR

14 vjeç - nën 16 vjeç

tarifa e fluturimit për të rritur

Mbi 14 vjeç mund të udhëtojë vetëm

Nuk mund të jetë përgjegjës për një fëmijë tjetër

I RRITUR

mbi 16+

tarifa e fluturimit për të rritur

Mund të mbajë përgjegjësi të plotë për një fëmijë

mund të shoqërojë një grup prej maksimumi 10 fëmijësh

Tarifat

 

Foshnjat mbi 14-ditëshe deri në moshën 2-vjeçare mund të udhëtojnë mbi prehrin e një të rrituri shoqërues kundrejt një tarife [infant location=AllNotShown] për një drejtim fluturimi.

 • nëse e paguani tarifën përmes qendrës telefonike të Wizz Air ka një tarifë shtesë transaksioni të qendrës telefonike për transaksionin
 • nëse foshnja shtohet në rezervim nuk do të shtohet taksë apo tarifë rezervimi përveç tarifës së foshnjës nga rezervimet në internet

Kushtet

 • në prehrin e një të rrituri shoqërues mund të udhëtojë vetëm një foshnjë
 • në bord mund të merret ndenjëse me pamje pas për foshnjat nëse blihet një ndenjëse shtesë
 • foshnjat duhet të jenë nën 2 vjeç në datën e fluturimit të nisjes dhe të kthimit
 • shtetasit e Ukrainës dhe Rumanisë që janë nën moshën madhore duhet të plotësojnë kërkesa të posaçme

Fëmijët nën 14 vjeç mund të fluturojnë vetëm nëse shoqërohen nga një i rritur.

 • i rrituri duhet të jetë të paktën 16 vjeç 
 • duhet të marrë përsipër përgjegjësinë e plotë për fëmijën
 • një i rritur mund të shoqërojë një grup prej 10 fëmijësh
 • fëmijët mbi 14 vjeç mund të udhëtojnë vetëm
 • 14 dhe 15 vjeçarët mund të udhëtojnë të pashoqëruar, por nuk mund të jenë përgjegjës për një fëmijë tjetër

Si të rezervoni

 • fëmijët nga 2 deri 14 vjeç rezervohen si fëmijë, por duhet të ulen në ndenjëse të veçantë dhe duhet të paguajë tarifë si të rriturit
 • fëmija duhet të rezervohet në të njëjtin rezervim si i rrituri shoqërues

Familjet mund të përfitojnë nga disa shërbime të WIZZ praktike për familjet, si p.sh. WIZZ Discount Club dhe Priority Boarding për të kursyer kohë, para ose për ta bërë udhëtimin më argëtues!

Të ngjashme

Wizz për familjet

Pyetjet më të shpeshta

Informacion

Foshnjat deri në 2 vjeç mund të fluturojnë kundrejt tarifës së foshnjave në prehrin e të rriturit shoqërues. Një person mund të shoqërojë vetëm një foshnjë. Fëmijët mbi 2 vjeç nuk lejohet të udhëtojnë në prehrin e të rriturit shoqërues. Tarifa për foshnjat mund të paguhet në internet gjatë procesit të rezervimit ose përmes Call Center-it të Wizz Air.

Për më shumë informacion, vizitoni faqen “Fëmijët dhe foshnjat”.

Nëse fëmija mbush moshën 2 vjeç pas nisjes dhe përpara udhëtimit të kthimit, duhet të blihet ndenjëse dhe në këtë rast, duhet të krijohet një rezervim më vete për fluturimin e vajtjes dhe të kthimit.

Rripat e fëmijëve AMSAFE CARES nuk pranohen në fluturimet e Wizz Air.

I rrituri që udhëton me foshnjën ka të drejtën të transportojë aksesorët e foshnjës (jo karrocë, jo karrocë e palosshme dhe jo djep në bord).

Për karrocat e fëmijëve dhe karrocat e invalidëve duhet të bëhet checkin si me çdo bagazh tjetër dhe do të transportohen falas, vetëm nëse është duke udhëtuar edhe përdoruesi i pajisjes. Por, nëse nuk ka fëmijë që e përdorin, këta artikuj do të transportohen si bagazh i regjistruar për një tarifë shtesë.

Fëmijët nën 14 vjeç mund të fluturojnë vetëm nëse shoqërohen nga një i rritur, që është të paktën 16 vjeç dhe ka përgjegjësi të plotë për fëmijën.

Kini parasysh se për disa të mitur ka kërkesa të posaçme. Për më shumë informacion klikoni këtu.

Ju mund të merrni një ndenjëse makine për foshnja me pamje prapa, të pajisur me rrip ndenjëseje, nëse keni blerë një ndenjëse shtesë në avion. Ndenjësja e makinës duhet të jetë e pajisur me një kapëse që mundëson lidhjen e saj të sigurt me rripin e ndenjëses së pasagjerit.

Ndenjësja shtesë mund të blihet me çmim normal në kohën e rezervimit në internet ose – nëse rezervimi është kryer dhe konfirmuar tashmë – përmes Call Center-it të Wizz Air. Në këtë rast, nuk do të tarifohet Tarifa e transaksionit të Call Center-it.

Nëse rezervoni ndenjësen shtesë në internet, vendosni kodin "INFANT" si emrin e pasagjerit. Mbiemri i pasagjerit duhet të vendoset në fushën e mbiemrit. Nëse rezervimi kryhet në internet, kontaktoni gjithashtu Call Center-in e Wizz Air dhe jepni emrin e plotë të foshnjës, dhe konfirmoni se ai/ajo do të udhëtojë me ndenjëse makine.

Nëse është rezervuar ndenjëse shtesë, nuk aplikohen bagazhet e lejuara shtesë për foshnjat dhe tarifa për foshnjat.