Клуж-Напока Маратон 2019 | Wizz Air

Информации и услуги

Истражете ги Вашите можности за патување

Лесно организирајте го целиот Ваш одмор

Wizz Air Клуж-Напока Маратон

Датум на настанот
Место на настанот Стадион Клуж, главна порта, Клуж-Напока, Романија
Краен рок за регистрирање
Настан на Facebook
До настанот
Пријавете се за маратонов

Основни информации

Клуж-Напока е главен град на културата во срцето на Романија. Неверојатниов град е академски центар на Трансилванија со преку 100 илјади студенти што го полнат градот со живот. Покрај богатата историја, тука во воздухот се чувствува и желбата за трчање! Маратонската маршрута започнува од стадионот во Клуж-Напока, па илјадниците натпреварувачи буквално трчаат низ градскиот парк во центарот на градот и многу други историски знаменитости. „Маратонот на Wizz Air - Клуж-Напока“ ги обединува луѓето од различни земји во Европа, како што се Италија, Полска, Унгарија, Франција и други, на тркачката патека. Посетителите тука може да најдат многу настани за млади и семејни луѓе, како и модерни барови и интересни ресторани, работи што секогаш носат нови доживувања. Што чекате? Не пропуштајте ја единственава тркачка маршрута.

Растојанија

Marathon 42,195
Half Marathon 21,0975
Marathon Relay 4 x 10.55
10K Race 10K
5K Cross 5K
Cluj Kids’ Race 400 m or 800 m

Фотогалерија

Назад на почеток

Во движење сте?

Резервирање евтин авионски билет на Wizz Air никогаш не било толку лесно како со БЕСПЛАТНАТА апликација за мобилни уреди.

Не пропуштајте добра зделка

Претплатете се на нашиот билтен и први дознавајте за нови маршрути и специјални понуди.

 

Претплатете се