Гаранција за навремено пристигнување

Информации и услуги

Wizz Air

Информации и услуги

Гаранција за навремено пристигнување

On time guarantee

Летот доцни еден час? Без грижа!

Со Гаранцијата за навремено пристигнување, ако Вашиот лет пристигне со задоцнување од 1 час или повеќе или ако се откаже, ќе добиете WIZZ кредит од 100 евра.

Летот доцни еден час? Без грижа! Ако летот пристигне со задоцнување од 1 час или повеќе или ако се откаже, ќе добиете WIZZ кредит од 100 евра.

  • Гаранцијата за навремено пристигнување чини [ontime-arrival-guarantee location=AllNotShown]
  • средствата од компензацијата ќе се додадат на состојбата на Вашата WIZZ сметка
  • кредитот може да го искористите за откупување летови со WIZZ и дополнителни производи 
  • услугата е достапна по лет
  • 2 дена пред поаѓањето, на Вашиот лет може да се додаде патничко осигурување

Купете Гаранција за навремено пристигнување во текот на резервирањето или додајте ја на постојна резервација на страницата со преглед на Вашиот лет најдоцна 2 дена пред датумот на поаѓањето!  

Хармоники

Гаранцијата за навремено пристигнување ги опфаќа сите типови доцнење и откажување, дури и тие предизвикани од настани што се надвор од нашата контрола, како на пр., временски непогоди или штрајкови.

Доцнењето се пресметува врз основа на времето на слетување на авионот.

Парите автоматски ќе се кредитираат на вашата WIZZ сметка во рок од 7 дена од летот во прашање.

Гаранцијата не важи ако патниците добиле известување за доцнењето или одложувањето на летот најмалку 48 часа однапред.