Електронски уреди во авионот

Информации и услуги

Wizz Air

Информации и услуги

Електронски уреди во авионот

electronic_devices_onboard_flight_mode

РЕЖИМ НА ЛЕТАЊЕ

Користете мобилни телефони, електронски читачи и таблети на сите наши летови во режим на летање.

 

electronic_devices_onboard_takeoff_landing

ПОЛЕТУВАЊЕ И СЛЕТУВАЊЕ

Лаптопите треба да се складирани при полетување и слетување.

 

electronic_devices_onboard_no_restrictions

НЕМА ОГРАНИЧУВАЊА

Без ограничување може да се користат срцеви пејсмејкери, слушни помагала, вградени медицински уреди, електронски нервни стимулатори.

 

Може да користите преносни електронски уреди (PED), како што се мобилни телефони, електронски читачи и таблет-компјутери на сите наши летови во режим на летање.

Ласерските електронски уреди, како што се лаптопите, треба да се складирани при полетување и слетување.

Од патниците се бара да ги отстранат слушалките во текот на известувањата за безбедност и да ги исклучат електронските уреди ако не е можно да се активира режим на летање.

Некои електронски уреди може да се користат во текот на целото времетраење на летот без ограничувања:

  • срцеви пејсмејкери
  • слушни помагала
  • вградени медицински уреди
  • електронски нервни стимулатори