Верзијата на Вашиот прелистувач е многу стара
Верзијава на Вашиот прелистувач не е поддржана!
Страницава ја гледате затоа што откривме застарена или неподдржана верзија на прелистувачот. За да продолжите со прелистување на wizzair.com и притоа, тоа да биде најдобро искуство, препорачуваме да го ажурирате Вашиот прелистувач.
Ги препорачуваме следниве прелистувачи:
Mozilla Firefox
Преземете бесплатно
Google Chrome
Преземете бесплатно

Информации и услуги

Цени на превоз и пакети

BASIC

Патувајте со малку багаж

Цената на превоз Basic е наменета за лицата коишто сакаат да ги избираат услугите што има се важни една по една.

WIZZ GO

СПАКУВАЈТЕ СЕ И ЗАШТЕДЕТЕ

WIZZ Go е совршен пакет за патници коишто сакаат да уживаат во мноштво популарни и практични услугина нивниот лет.

WIZZ PLUS

СÈ ВО ЕДНО И ЦЕЛОСЕН FLEX

Надградете го вашето доживување на патувањето со WIZZ Plus, совршен пакет за патници коишто сакаат да уживаат во премиум услуги и флексибилно патување.

Хармоники

Патувајте со малку багаж

Цената на превоз Basic е наменета за лицата коишто сакаат да ги избираат услугите што има се важни една по една. Опфаќа бесплатна рачна торба (макс. димензии: 40x30x20 cm) и пријавување на интернет, достапно зависно од избраното седиште.

bundle-large-cabin-bag-greyРачна торба

bundle-online-checkin-grayПријавување на интернет

Спакувајте се и заштедете

Wizz Go е пакет што ги содржи нашите најпопуларни услуги и веќе се покажа дека одлично одговара на потребите на многу од нашите корисници. WIZZ Go опфаќа: избирање седиште (со исклучок на седиштата со дополнителен простор за нозете), торба со тркалца (55x40x23 cm, макс. 10 kg) со гаранција дека ќе патува во кабината на авионот (освен во ситуации поврзани со работата на авионот), приоритетно влегување во авионот, плус една (+1) рачна торба (40x30x20 cm), што мора да се смести под седиштето и пријавување на интернет до 30 дена пред поаѓањето на летот.

bundle-large-cabin-bag-blueТорба со тркалца (55x40x23 cm) со гаранција дека ќе патува во кабината на авионот (освен во ситуации поврзани со работата на авионот)

bundle-seat-selection-blueИзбирање седиште (со исклучок на седиштата од првиот до четвртиот ред и седиштата со дополнителен простор за нозете)

bundle-airport-checkin-blueБесплатно пријавување на аеродром и на интернет до 30 дена пред поаѓањето на летот

bundle-priority-boarding-blueПриоритетно влегување во авионот,

backpackплус една (+1) рачна торба (40x30x20 cm) сместена под седиштето

priority-check-in-simple-monochrome-blue_pngПријавување со приоритет

Имајте предвид дека составот на WIZZ Go може да варира и да опфаќа поволности што се разликуваат од некои што биле опфатени претходно. Уверете се дека избраниот пакет целосно ги задоволува вашите потреби за дозволен багаж и други дополнителни услуги.

WIZZ Family Go

Уживајте во поголеми попусти за пакетот WIZZ Go при патување со деца или новороденчиња.

Кога ќе додадете деца или новороденчиња во резервацијата, пакетот WIZZ Family Go автоматски ќе ви се прикаже во текот на процесот на резервирање.

Сѐ во едно и целосен Flex

WIZZ Plus е идеална услуга за лицата коишто сакаат да бидат подготвени за сѐ и сакаат да уживаат во удобноста на нашата целосна услуга. Опфаќа голем број дополнителни услуги по намалена цена. Овозможува одлична флексибилност и нуди најголема удобност при патувањето. WIZZ Plus опфаќа избирање премиум седиште, при што во изборот спаѓаат и седиштата со дополнителен простор за нозете, заедно со функцијата WIZZ Flex што ви овозможува да го промените датумот на летот ако е потребно, без никаква доплата.

Може да уживате и во нашата услуга WIZZ Priority, што ви овозможува да носите дополнителна торба со тркалца (макс. димензии: 55x40x23cm, 10 kg), заедно со бесплатна рачна торба (макс. димензии: 40x30x20 cm). И двете торби со гаранција ќе се превезуваат во кабината на авионот, освен ако е невозможно поради ограничувања поврзани со работата на авионот, а и ќе влезете во авионот меѓу првите. Освен тоа, може да носите пријавена торба од 20 kg (макс. димензии: 149x119x171 cm). Ќе добиете и пораки со информации за летот и ќе имате опција да изберете пријавување на интернет 30 дена пред поаѓањето на летот или пак, пријавување на аеродром.

bundle-small-cabin-bag-magentaТорба со тркалца со димензии 55x40x23 cm, со гаранција дека ќе патува во кабината на авионот (освен во ситуации поврзани со работата на авионот)

bundle-heavy-checked-in-bag-magentaПријавена торба од 20 kg

bundle-seat-selection-magentaИзбирање премиум седиште

bundle-wizz-flex-magentaWIZZ Flex

bundle-wizz-refund-magentaПоврат на платените средства на сметката на WIZZ

bundle-priority-boarding-magentaПриоритетно влегување во авионот

bundle-bag-tiny-magentaЕдна дополнителна рачна торба со димензии 40x30x20 cm (сместена под седиштето)

bundle-airport-checkin-magentaБесплатно пријавување на аеродром или на интернет до 30 дена пред поаѓањето на летот.

priority-check-in-simple-monochrome-magenta_pngПријавување со приоритет

bundle-online-checkin-magentaАвтоматско пријавување

Имајте предвид дека составот на WIZZ Plus може да варира и да опфаќа поволности што се различни од поволностите што биле опфатени претходно. Уверете се дека избраниот пакет целосно ги задоволува вашите потреби за дозволен багаж и други дополнителни услуги.


WIZZ Family Plus

Уживајте во поголеми попусти за пакетот WIZZ Plus при патување со деца или новороденчиња.

Кога ќе додадете деца или новороденчиња во резервацијата, пакетот WIZZ Family Plus автоматски ќе ви се прикаже во текот на процесот на резервирање.